• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

sevgi bu arada o balonun üzerine iplik sarılarak yapılan avize varya biz yaptık onu eşimle ağzını kestik süslemesi kaldı bide beyaza boyayacağız ipliğim tutkalı emmedi kalındı o sebepten beyaza boyayacağız sprey boya ile
ay ne güzel.. sana söyledim ben daha yapmadım üşengeçlikten valla.. sen yapta resmini koy bende heveslenip yaparım belki :)
selam kızlar bugün kontrolümüz vardı bizim kız 3800gr olmuş:) dr. daha kilolu bence dedi. karnımda nereye dokunsa bebek dedi yani kaplamış karnımı boyutlarıyla.4 kiloya yakın doğar dedi.daha önce usgden 300gr eksik doğuyolar demişti.bu gün senin bebek eksik değil fazla doğacak gibi dedi. annemi görcektiniz tosuncuk geliyo diye bi heyecan yaptıki:) benim dr. beni normal doğurtmaya çalışıyoya 3-5cm açıklıkla gitsem mazallah sezeryan yapmayacak. benim tansiyon kiloyu da duyunca heyecandan 14/10 oldu:) dinlenince düzeldi. ben 3 haftadır hiç kilo almamışım:) kısmetse perşembe sabah 9 da kavuşuyoruz bebeğimize:) son 2 günü de atlatırsak bişi kamadı.
dr.a humana stil tee sordum içeyimmi şimdiden diye. allahım benim dr.ne kadar doğallıktan yanaymış bidaha anladım. humanayı zengin ettiniz dedi. gerek yok dedi. bebekle anne arasına giren herşeye karşıymış koruyucu göğüs kremine bile. her annenin sütü bebeğine yeter dedi. bende hıhı dedim. ama bildiğimi okuyacam:) süt sağma makinemide koydum çantama,çayımıda koydum. kremi zaten sürüyorum bikaçgündür. eğer doymadığını hissedersem ve sarılığı önlemek adına bende mamaya sıcak bakıyorum. aynı biberondan bende aldım nuby.
maşallah kızımıza, ay gerçekten tosuncuk olmuş.. poponu kaşı kız nazar değecek.. son 2 gün, bişiycik kalmamış artık.. artık sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah..
ben daha o çaydan almadım, bende alıyım bari.. bu arada ben biberonu dr brown aldım.. ama siz şimdi böyle diyosunuz ondan da aldıracaksınız bana..
esraa maşallah kızınaa aferin ona kocamann olmuş...bizde şimdi doktordan geldik..2850 gr Derin..bende hiç kilo almamışımm..ekim 1 den beri sadece 1 kilo almış oldum..toplamda 17 kiloyla bitiricem inşallahhh..demekki hafif diyete girip dikkaqt etmesem 25 kg ile falan kapatacaktım..mervecim şu an 78 kg um..bilgine:))
ayın 1 nde ve 8 nde kontrole gidicem ya 10 nda yada 11nde girices bizde sezeryana..bu arada derin 2 cm. kanala girmiş..yani 4 haftalık süreci başlamış..(kanala girmesi ve çıkması 4 haftasını alıormuş)rahim ağzım kapalı açılma yok yani erken doğum riskimiz yok:))bu arada doktorumla anlaştım sondayı anesteziden sonra takacak:))ama ikna etmem zor oldu..
şimdilik bu kadarr...
bilgeee peliinnnn uyuyormu yakışıklılar...
ezgim derin hanımda büyümüş maşallah.. çokta iyi gidiyo son zamanların.. dilimizi ısıralım.. allah bi çırpıda geçirsin günleri, hemencecik kavuşalım meleklerimize..
Günaydın kızlar..
Öncelikle EZGİCİİİİM; Maşallah Derin Kızıma benim.. Annesini hiç üzmeyecek.. Planlandığı gibi, istenilen tarihte gelip, hem annesini hem de babasını çoook mutlu edecek:))
ESRACIM; Size de Maşallah tatlım.. Tosuncuk lazım bi tane di mi ama:) Hayırlı doğumların olsun şimdiden, sağlıkla gelsin.

Bu arada NUBY i arayıp reklam ücreti isteyecem:D:D:D:D Ne güzel sattırdık adamlara topik olarak:)

Bize gelince de, daha çok ağırlaştım ben.. Kolumu kaldıracak halim kalmıyor ağrı ve topaklaşmalardan. otururken bi eziyet, kalkarken ayrı bi eziyet... Ayakta iken hiç dermanım yok, Tanem kayıp çıkacak gibi aşağı itiyor kendini.. 2-3 dk bile ayakta kalamıyorum ..Dr uma göre : sızlanmayı bırakmalıymışım, anne oluyormuşum... ama ben anlatamıyorum derdimi çok canım acıyor. dr öle diyince, eşimde bana inanmaz oldu:(((((( gereksiz naz yaptığımı sanıyor:D:D:D
günaydın fundacım... valla funda bende hiçbirşey yapmak istemiyorum.. ayağa kalkıp oturmak bile yoruyo beni.. bu sabah işe 11 de geldim.. kalkamadım yataktan.. napıyımm.. ıdare etcekler artık.. biraz daha dayancaz.. sıkcaz dişimizi.. yaşadığımız o manevi boşluğun yanında bu ağrılar sızılar sinek kaşıntısı gibi geliyo bana valla.. kızım benimle ya... varsın ağrı çekiyim.. hiçç önemli değil..
canım merhaba dün malum haftanın ilk günü diye iş yoğundu bide dün doğum günüm olduğu için arkadaşlar süpriz doğum günü yaptılar malum bi daha siteye giremedim ayrıca dün iş çıkışı tam idrar sayımı ile hemogram testlerimizi yaptırdık ayrıca ilk defa nst ye girdik bakalım bugün dr teyzemizle saat 3 te randevumuz var ne diycek görücez küçük hanım ne kadar büyümüş görelim bakalım
aaaaa doğum günün kutlu olsun tatlım.. seneye inşallah meleğinle üflersin mumlarını..

herkese günaydın.. biz akşam çok mutlu uyuyunca sabah enerjisiz ama yine de mutlu uyandık.. akşam doktor amca ziyaretimiz vardı.. dilacım çok iyi maşallah.. 2.200 olmuş.. boyuda 45 cm.. suyum tansiyonum kilom çok iyi.. doğum pozisyonumuzu da almışız.. kafamız aşağıda.. o kadar tatlıydı ki.. minik burnumuz, şişko yanaklarımız var.. doktorum kasılmaların başlamış sakın korkma bunlar olucak dedi.. 8 aralıkta randevumuz var.. o zaman normal doğum mu sezeryanmı karar vericez inşallah.. 15 aralıktan sonra cep telefonum yanımda senden haber beklicem dedi.. :) 9-12 aralık yokmuş.. burnundan ameliyat olucakmış... sakın o ara doğurma dedi.. kısacası allahıma şükürler olsun herşey yolunda..
:21::21::21::21::21::21:

Slm kızlar.dün bizde dr amcamıza gittik.herşey yolunda maşallah.minik kızım 2,150 gr olmuş ne normal doğum pozisyonunu almış.sağ böbreğimin olduğu yerde 2 gündür bir ağrı vardı onu sordum bakatı ayakları orda dedi muhtemelen ondandır dedi.dönüp hareket edince yer değiştirince geçer dedi.gerçektemde bugün sabah kalktığımda ağrı yoktu.nst yi sordum daha erken dedi.ama artık eskisi gibi net göremedim kızımı.neden diye sordum yeri daralıyor artık net görüntüler alamayız dedi.sanki pek uğraşmak istemedi gibi geldi bana ama neyse.sadece burun dudak o şekilde görebiliriz dedi.ayrıntılıda cd ye kaydetmişti görüntülerini anneme izletmiştim burnu ne kadar büyük demişti.onu sordum şuanda baskı olduğu için burnu yatık basık durur doğumdan sonra toparlar dedi.aksine kızının burnu fındık kadar dedi.suyumuzda çok normal çıktı.şeker olmasına rağmen mükemmel dedi.hep böyle gider inşallah dedi.içimiz rahat bi şekilde döndük evimize.2 hafta sonra tekrar gideceğiz bakalım.

Sevgi çok doğru sölemişsin tatlım ya.. Bebeklerimiz var ya, varsın ağrı çekelim, hiç önemli değil... Ama şu zamana kadar geldik, artık zaman geçmiyor yaa, ben ona bozuluyorum:D:D:D:D yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz offffffff................. Ben ce en büyük ağrı artık bu gün saymak.. Eskiden amaan daha çoook var diyoduk, pek oralı olmuyor, anımızı yaşıyorduk.. Bir de her gün ya birimizin kontrolü, ya testi ya alışverişi derken zaman akıp gidiyordu.. Şimdi hepimiz ağırlaştık, evlere kapandık, işler bitti, yapacak bişey kalmadı, gün sayıyoruz.. Çok sıkıcıııı.. Bir kere yatsak kalksak zaman doluverse nolur sankiiiii:))))))

Slm kızlar.dün bizde dr amcamıza gittik.herşey yolunda maşallah.minik kızım 2,150 gr olmuş ne normal doğum pozisyonunu almış.sağ böbreğimin olduğu yerde 2 gündür bir ağrı vardı onu sordum bakatı ayakları orda dedi muhtemelen ondandır dedi.dönüp hareket edince yer değiştirince geçer dedi.gerçektemde bugün sabah kalktığımda ağrı yoktu.nst yi sordum daha erken dedi.ama artık eskisi gibi net göremedim kızımı.neden diye sordum yeri daralıyor artık net görüntüler alamayız dedi.sanki pek uğraşmak istemedi gibi geldi bana ama neyse.sadece burun dudak o şekilde görebiliriz dedi.ayrıntılıda cd ye kaydetmişti görüntülerini anneme izletmiştim burnu ne kadar büyük demişti.onu sordum şuanda baskı olduğu için burnu yatık basık durur doğumdan sonra toparlar dedi.aksine kızının burnu fındık kadar dedi.suyumuzda çok normal çıktı.şeker olmasına rağmen mükemmel dedi.hep böyle gider inşallah dedi.içimiz rahat bi şekilde döndük evimize.2 hafta sonra tekrar gideceğiz bakalım.

Bakyıldızcım, öncelikle maşallah size...benim de bayramda sağ böbreğim çok ağrımıştı... Cesaret edip doktoru arayamadım bile:D:D bekledim akşama doğru geçti ağrı... Bizim sıpanın da ayakları orada, demek o vuruyormuş:)))))))) Görüntü konusunda hep aynıyız... artık bişey görünmüyor.. Sadece dr lar bakacaklarına bakıp USG gösterisini sonlandırıyolar:D Biz de hevesle beklediğimizle kalıyoruz:)))
Bu arada sen nerede doğum yapacaksın ??

herkese günaydın.. biz akşam çok mutlu uyuyunca sabah enerjisiz ama yine de mutlu uyandık.. akşam doktor amca ziyaretimiz vardı.. dilacım çok iyi maşallah.. 2.200 olmuş.. boyuda 45 cm.. suyum tansiyonum kilom çok iyi.. doğum pozisyonumuzu da almışız.. kafamız aşağıda.. o kadar tatlıydı ki.. minik burnumuz, şişko yanaklarımız var.. doktorum kasılmaların başlamış sakın korkma bunlar olucak dedi.. 8 aralıkta randevumuz var.. o zaman normal doğum mu sezeryanmı karar vericez inşallah.. 15 aralıktan sonra cep telefonum yanımda senden haber beklicem dedi.. :) 9-12 aralık yokmuş.. burnundan ameliyat olucakmış... sakın o ara doğurma dedi.. kısacası allahıma şükürler olsun herşey yolunda..
:21::21::21::21::21::21:

Oy Maşallah Dila Kızaaaaaa:))))) Koca yanaklar sıraya giriyoooooo

Sevgi çok doğru sölemişsin tatlım ya.. Bebeklerimiz var ya, varsın ağrı çekelim, hiç önemli değil... Ama şu zamana kadar geldik, artık zaman geçmiyor yaa, ben ona bozuluyorum:D:D:D:D yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz offffffff................. Ben ce en büyük ağrı artık bu gün saymak.. Eskiden amaan daha çoook var diyoduk, pek oralı olmuyor, anımızı yaşıyorduk.. Bir de her gün ya birimizin kontrolü, ya testi ya alışverişi derken zaman akıp gidiyordu.. Şimdi hepimiz ağırlaştık, evlere kapandık, işler bitti, yapacak bişey kalmadı, gün sayıyoruz.. Çok sıkıcıııı.. Bir kere yatsak kalksak zaman doluverse nolur sankiiiii:))))))
bak zaman konusunda katılıyorum sana.. bayram falan derken cumaya kadar çabuk geçti aslında.. ama şimdi yok anacım geçmiyo.. birde gece sürekli uyanınca sabahı zor ediyorum.. gündüzde geceyi zor ediyorum.. eşime diyorum ki beni uyutun.. doğum günü uyandırın.. :)

canım oh iyiymiş ya herşeyi.. önemli olan o zaten.. doğunca bi ömür görücez inşallah.. benim ayaklar yukarda midemi tekmeleyip duruyo..

ya kızlar biz kızımın odasını pamuk şekeri rengine boyadık.. ama ben çok beğenmedim sanki.. babamızı kandırmaya çalışıyoruz beyaz yapalım diye.. ama adamcağız haklı olarak o kadar uğraştım ben orayla, başta düşünseydin diyo.. kandırmak için varmı bi öneriniz..

Son düzenleme:
Tünaydın :) Sabah erkenden girdim ama site bakımdaydı. Size emzirme konusunda bazı tavsiyelerim var. Aslına bakarsanız ben şöyle yaptım, böyle yaptım demek, sürekli tavsiyelerde bulunmaya karşıyım çünkü her bebek ve her anne farklı, size ne doğru geliyorsa onu uygulayın, bebeğinizle iletişiminizi, onun bakımını siz belirleyin. Emzirme konusunda bu sabah aklıma gelen 2 şey vardı sadece onları paylaşmak istedim, genel bir fikir vermek için sadece...

1- Emzirme yastığı çok faydalı. benimki yaklaşık 2 mt boyunda, içi silikon toplarla doldurulmuş sosis şeklinde bir yastık. Hem belden destek oluyor, hem de emzirdiğim memeye göre sağ ve soldan bebeğe destek oluyor. Yastığın bir ucunu bacağıma koyup Kaan'ı yastığa yatırıyorum. Ayakları yastık ile benim karnım raasında kalıyor, kafası da yastıkta olduğundan yemek borusu doğru açıda emmiş oluyor. Kolumu yastığa dayayıp memeyi ağzına veriyor ve diğer elimle de kafasına destek veriyorum. Çoğu zaman ona bile gerek kalmıyor. Sonuçta benim kollarım yorulmamış oluyor, Kaan'da aynı şekilde hiç yorulmadan emmiş oluyor. Meme değiştirme zamanı geldiğinde sadece diğer tarafa yatırmam yetiyor. Yastık belden de destek olduğundan sırt ve belim ağrımıyor. Emzirirken normal bir yastıktan da destek alabilirsiniz tabi. Ben çok rahat ettim.

2- Süt sağma makinası şart: Bildiğiniz gibi ilk haftalarda anne sütü bebeğe antikor sağlayan kolostrum adlı bir madde içeriyor. Rengi sarı olan bu madde ilk sütte en yoğunken günler geçtikçe oran olarak azalıyor. İlk haftalarda sütün rengi sarıyken zamanla vanilya, krem ve beyaza dönüşüyor. Bebeğimizin bu kolostrumdan olabildiğince faydalanması lazım. Günlük emzirme seanslarının haricinde de sütümüzü sağıp dondurucuya atmak maksimum kolostrum demek. Anne sütü 6 ay boyunca dondurucuda saklanabiliyor. İlk haftalarda, sütümüz hala sarı iken, her gün olmasa da 2 günde bir sağıp dondurucuya koyarsak ilerki aylarda bebeğimize günde 1-2 defa kolostrumlu süt takviyesi yapabiliriz. Özellikle işe döndüğümüzde (ben saklamaya başladım) günde 1 kez bile alsa ekstra bağışıklık demektir.

3- Mamaya karşı değilim ama lütfen ilk 2 gün sabredin, sütünüzün gelmesi, artması için bebeğinizin emmesi lazım. Sağmak bile bebeğin yaptığı etkiyi yapmıyor. Sütünüzün geleceğine kendinizi inandırın. Hemşire ve doktorlara kulak asmayın. İlk 2 gün sık sık emzirin. Normal doğum yapanlarda bu süre çok kısa olacak, sezaryende 2 günün sonunda eğer sütünüz varsa memeler şişiyor, emin olun. İlk geceler uyumakta zorlanırsa aç olduğundan değil sizi özlediğindendir. Kucağınıza almaktan kaçınmayın, göğsünüzde uyutun. yepyeni bir dünya, herşey ona yabancı, ciğerlerine hava alıyor, doymak için annesinin memesine muhtaç ve annesini özlüyor.

Aklıma gelenler bunlar... Biz birazdan hastaneye gidiyoruz. Kaan'da sarılık çıktı, bugün tekrar kan alıp bakacaklar. Sonra da sünnet olacak :)))

pelincim verdiğin bilgiler bizim için çok değerli..emzirme yastığı bende şu yarım ay şeklinde olanlardan aldım.. umarım senin kadar memnun kalırım...
canım umarım kaanın sarılık değeri düşmüştür.. sünnetimizde hayırlı olsun.. doğduk bir de erkek oluyoruz he.. maşallah ona..

sevgicim ve bakyıldızcım maşallahhhhh bebeklerinize...çok sağlıklı olmaları en önemlisi...bizim bu çocuklarımız çok akıllı bizi de çok seviorlar hiç üzmediler bizi tekrar maşallahhh:):)
Bakyıldız burnunun şiş olması çok normal doğumdan bir hafta sonra iniormuş derinin burnuda çok şiş görünüor usg. de..
Sevgim dr.brown da çok ii bi marka sakın değiştirme nubys ile aynı özelliklere sahip özellikle gaz olmaması konusunda çok tavsiye edilen bir ürün..için rahat olsun...hemn bence pembe duvar boyası çok şeker değiştirme eşinide yorm bi daha:)
Pelincim tavsiyelerin için çok teşekkürler..gerçekten bilge ve sen bu yoğunluğun arasında bize zaman ayırıorsunuz harikasınız..senin emzirme yastığının markası yada şekli falan nasıl hatırlarsan ve belirtirsen sevinirim..ben almadım hiç de aklıma gelmemişti ona göre çıkıp alayım..
Fundaaaam yatcas kalkcasssss bi bakmışız doğum sabahı annenlerde gelior bak çok daha hızlı geçecek zaman...sakın sıkılıp üzülmeeeee..
öpüldünüz...

Peliiiinn sünnetiniz için tebrikler canım...Kaan bebek küçük erkekkkk:):)yesin onu teyzeleri...sarılığı ilerlememiştir umarım..her bebek illaki geçirior bu sarılığı heralde ama çok çabuk atlatılıor Kaan da en kısa zamanda atlatıcak annesi..yalnız sünnetin bebek üzerinde çok hızlı büyütme etkisi olduğuna inanıorum ben..bebeğin bakışı duruşu bile değişior...çevremdeki arkadaşların bebeklerinde gözlemlerim hep bu yönde..

PATLYYYYY nerdesinnn???annen geldiği için giremiorsun sanırım ama arada bi ses verrr merk etmeyelim...

canım ben tus dersenesinde çalışıyorum daha öncede sölemiştim hatırlarsan.kadın doğımcumuz zekai tahirde.ben 2 kez çikolata kisti ameliyatı olmuştum.en sonunuda ocak 2010 da oldum.ve ameliyatıma kendi girmişti.sonrasındada normal yolla hamile kalmayı beklemeden tüp bebeğe yönlendirmişti.ameliyat olduğumda bana özel oda ayarladı ve bizzat ilgilendi.ben kendisine doğumu güvende yapmak istediğimi söledim.ama bana karşı çıktı.ben ekibimi alır gelirim sorun olmaz ama hastanedede aynı kişilerle sezeryanını yapacam dedi zaten.hastanenin vip odasını tutarız hiç bir sıkıntı çıkmaz dedi.ve senin sezaryanın zor olacak dedi.karın için ameliyatından biliyorum savaş alanı gibi dedi yapışıklıklar çok dedi.allah göstermesin bağırsaklarına bir hasar versek hemen müdahale edilmesi lazım dedi.ayrıca dershanedeki pediatri hocamızda zekai tahirde tenidoğan ünitesinde.oda girecek doğumuma oyüzden eşimle karar verdik hastaneden ziyade emin ellerde olmak hem kızım hemde benim için daha iyi olacak.allah bir aksilik çıkarmazsa ocağın ilk haftasında zekai tahirde sezeryan la doğum yapacağım canım.geçen gün 32.hafta çalışır raporumu almaya gittiğimde özel oda katlarını ve odalarını gezdim.beğendimde çok sıcak olmasının dışında iyiydi.heşirelerde ilgililerdi.bakalım hayırlısı olsun.

slm kızlaaar!bu sabah kan verdık ve cok kotu bisey yasadım hamılelere oncelık olsun dıye benı 2.katta bı yere yonlendırdıler ıkıtane zebanı hemsıre koymuslar surat 5 karıs...neyse kanımı vermek ıcın oturdum zaten zor buldu damarı ve baya bi acıttı iğneyi cıkarırken o kadar acıdıkı pamugu kaldırdıgımda 3 yerden kan akıyordu damarımı parcalamış o kadar acıdıkı anlatamam ve şimdi moooosmor ama napalım kadına gerı donup kızmaya bıle halım yoktu actım ve yorgundum bırazdan sonucları alıp dra gıdıcez bakalım bebeğim büyümüşmü?

bee canım benı bır oncekı muayene nst ye almıslardı ve hafıf kasılmalar cıkmıştı sende ole bişi oldumu belkı bu seferde nstye gırerım .bugun hastaneyıde gezmeyı dusunuyorum suıt odalar varmıs onlardan ayarlamaya calısacagım aksam gelısmelerı yazarım.

buarada bee pembe oda cok seker olur bende lila yaptım mobılyamız beyaz cunku ve dun aksam idilbebeden uyku setını aldık vaktım olursa cıcıslere eklıcem ..
bakyıldız masallah kızına canım buyumus tatlıs

Arkadaşlar doğum çantası malzemelerine bakıyordum ama kafam şu emzirme ürünlerinde feci karıştı. Memeucu kompresi kalkanı koruyucusu ve daha bir sürü şey. Bunların hepsi aynı şey mi yoksa hepsi farklı farklı şeyler mi? Şu memeucu bilmemnesi diyen başlayan ıvır zıvırlardan hangileri muhakkak gerekli ve kaç tür malzeme var kısaca özetlerseniz çok sevinirim. Zahmet olacak biliyorum ama sizden daha iyi kimsenin bildiğini sanmam. Benim göğüs ucuma da yok denebilir bu arada. Bir de doğum çantasını ne zaman hazırlayıp kapıya koyayım, önerileriniz neler acaba? Çok teşekkür ederim şimdiden. Bu arada taze annelere kolay gelsin bu kısımları okumak daha da keyifliymiş.

:nazar:bak yıldız cnm maşallahh kızımıza:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:annesi kocaman olmuş prensesin:)))))) ay inş benim kızımda dogum pozisyonunu alır şuan ters durumda kafası sürekli midemi yakıyor zillinin çok sacı var sanırım:9::9::9:

:nazar:sevgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:nazar::nazar::nazar:maşallah cnm kızımıza ay allahım sıra bize geliyorr:))))))))) bizde peş peşe dogum yapıcaz rabbim izin verirse cnm rabbim hayırlı ve saglıklı bir dogum nasip etsin sana ve hepimizee saglıkla kavuşuruz inş meleklerimize AMİNNNNNNNNN

Arkadaşlar doğum çantası malzemelerine bakıyordum ama kafam şu emzirme ürünlerinde feci karıştı. Memeucu kompresi kalkanı koruyucusu ve daha bir sürü şey. Bunların hepsi aynı şey mi yoksa hepsi farklı farklı şeyler mi? Şu memeucu bilmemnesi diyen başlayan ıvır zıvırlardan hangileri muhakkak gerekli ve kaç tür malzeme var kısaca özetlerseniz çok sevinirim. Zahmet olacak biliyorum ama sizden daha iyi kimsenin bildiğini sanmam. Benim göğüs ucuma da yok denebilir bu arada. Bir de doğum çantasını ne zaman hazırlayıp kapıya koyayım, önerileriniz neler acaba? Çok teşekkür ederim şimdiden. Bu arada taze annelere kolay gelsin bu kısımları okumak daha da keyifliymiş.
Selam Deniz. Benim de meme ucum yok. Ben şimdi isimlerini tam bilemiyorum ama sana şöyle açıklayabilirim... içe dönük meme uşlarını çıkarmak için Lansinoh un minicik bir pompası var, şu bebeklerin burun aspiratörleri kadar falan bişey.. onu aldım.. Bir de silikon meme ucu denen ürünlerden aldım... Ama genelde konuştuğum arkadaşlar bebeklerin emerek çıkardıklarını, hiç sıkıntı yapmamamı söyledi... Umarım öyle de olur, ama ilk günlerde o telaşa girmemek için tedbir olsun diye alıp koydum...

Hastane çantamızı da genelde doğumumuza bir ay gibi bir zaman kaldığında hazırlamaya başladık hepimiz...Benim çantam hazır mesela, sadece son rütuşları halledilmek üzere ağzı kapanmadan duruyor:))) Biberonu son günlerde kaynatıp koyarım falan gibi:))

Son düzenleme:
Back