Kizlaarrrr, nasiliz bakalim?...
Biz cok iyiyiz, dogum sonrasi ilk kontrolumuze gittik geldik, kan uyusmazligimiz oldugu icin ufak bir sarilik cikmisti, o yoluna girmis. Sunneti yaptirmistik, urolog da cagirmisti, o da hersey yolunda dedi, pansuman bile sayilmayacak ufak bir bakimi vardi, oglumun pipisi beze yapismasin diye ufacik bir gazli beze bir dunya merhem yedirip onu sariyorduk, artik ona da gerek kalmadigini soyledi. Tarti kaybimiz yok hastaneden ciktiktan sonra, zaten sadece ilk gun 200 gr bir kaybimiz olmustu. daha sonra devam etmedi. Ilk hafta 10%'a kadar azalmanin normal oldugunu soyluyorlar zaten. Emzirme araliklarini sordum, kafana gore dedi doktor:))) Ac bebek uyumaz, eger bebegin senin emzirmek istedigin saatte uyanmiyorsa zorlama, uykusunu bolmek cok da iyi degil, ama seni suphelendirecek kadar 5-6 saat gibi bir sure uyuyacak olursa uyandirirsin, zaten 10 gune kadar da ne zaman isteyecek ne kadar isteyecek anlarsin dedi.
Mervecim sorularina gelince, ilkine fundacim gayet guzel cevap vermis. Maalesef hastanede hemsireler bu ne bicim biberon akmiyor diye enjektorle acmislar agzini:))) Bizimki iki uc kez o biberondan mama aldi, pek hosuna gitti ve benim mememle kavga etmeye baslamisti. ben eve gelip kontrolu eve alinca yedek aldigim diger yavas akis uclarini kullanmaya basladim, su an emmeye usenmek kalmadi:))) bu arada ben ara ara oglan cok uyursa ya da sut oldugunu hissedersem pompayla goguslerimi cekiyorum. Onu da o biberona koyuyorum, geceleri biraz fazla sut istiyor, o zamana takviye oluyor. Hem de sut imalati artiyor.
Prima premium care kullaniyoruz simdilik, herhangi bir sikintimiz olmadi, zaten sikinti bu gunlerde degil de daha ileride cikar diye dusunuyorum, cunku cok kaka yaptiklari icin altlarini cok sik degistiriyoruz.
Kizlar biliyor musunuz, oglum kombiye bayiliyor. Huysuzluk ettiginde kombinin sesini duyunca sakinlesiyor. Yillaaar once uyuyan bebek diye aldigim bir cd vardi, anne karnindan sesler esliginde muzik yapmis adamlar, onu dinletiyoruz, ama sanki ondan pek bir sey anlamiyor simdilik:)))
Bizde durumlar boyle, gelismeleri aktarmaya devam ederim:))))