2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Mervecim benim de rahim agzim 33 gibi birseydi, haftalardir oyle gidiyor, benim tahminim ilk dondugu zamanlarda kafasi baski yapip acti, daha sonra da durdu. doktorum buna hic problem gozuyle bakmiyor. Ben kasilma hissetmedim simdiye kadar hic, bazen diyorum acaba oluyor da ben mi hissetmiyorum. Ama nst'de de hic gorulmedi. Arkadaslarin bahsettigi igne batmasi gibi seyi cok uzun zamandir hissediyordum ve sizlere var mi diye soruyordum hatta hatirlarsan. O zaman sizde bunlar baslamadigi icin tam anlatamamistim. Sadece basin oldugu yer kendini hissettiriyor bende, o kadar.
Yalova'ya gitme konusunda ben de pek olumlu dusunemeyecegim. Bu bayram trafigi beni biraz korkutuyor. Hele bizim Tekirdag sizin Yalova gibi Istanbul'a yakin yerlerden Istanbul'a gitmek gelmek cok zor oluyor trafikle. Feribot da en iyi sen biliyorsun, zirt pirt bozuluyor, hava muhalefetine takiliyor falan filan... Bence sen guzel guzel Istabul'da otur bayramda, hem bayramda bosalacak Istanbul, rahat rahat yorulmadan gezer, Yalova'ya dogum sonrasi gitmeden iyice doyarsin Istanbula...

Merve'cim tekrar geçmiş olsun ama senin cidden çok dikkat etmen lazım. keşke mümkün olsaydı da alt katta kalsanız. Allah korusun Lina :) kucağındayken de o merdivenlerden inip çıkacaksın. Bir önelm alın, merdivenleri kaydırmaz bantlarla kaplatın. Sen de mutlaka altı kauçuk terlikler giy. Crocs'lar bu konuda çok iyi, kesinlikle kaymıyor.

Bizim oğlanın dönmeye niyeti olmadığı için bende ne açılma ne sızı hiçbir şey yok. Kasılmalarım var ama. Önemli olan mesela 1 saat içerisinde 5-6 kere olmayacak. Gün içinde 6-7 kere olabilir ama. Yani sıklığı önemli. Kasılma hissettiğinde mutlaka saatine bak ve bir sonrakini de kaydet. k sık oluyorsa doktorunu ararsın.

MERVE'cim bence de bu açılma senin gözünü korkutacak boyutta değil herhangibir zararının olacağını düşünmüorum..ama bence de yalova ya gitme sen...olur da doğum başlarsa doktorun olmasa bile istanbulda başka bi doktor bulma şansın bursaya göre daha çok ki yalovadan bursaya gitmek için uğraşacaksın birde..bu arada doğum esnasında bi bakacaklar hiiç bir problem yok hiç ameliyat olmana gerek kalmayacak tekrar hiç şimdden endişelenme..

PATLY'cim ben doktorun söylediklerini ilk duyduğumda eşime söylediğim ilk şey bu amerika da böyleydi zaten oldu..senin anlattığın her şeyyy gözümün önüne geldi hatta anlatan arkadaşa da söyledim bi süre sonra ultrason işine de sınırlama getiriler görürsün die..
benim şahsım adına kızdığım tek şey türkiyede her konuda değişen sistemlerin hiç bi alt yapı hazırlığı olmadan, bu ülke insanlarına uyup uymayacağı tespit edilmeden hangi kurumda değişiklik yapılıorsa o kurumun çalışanlarını hiç bi teknik ve psikolojik eğitimden geçirmeden BİRDENBİRE bir başka ülkede uygulanıor hadi bakalım bizde böyle yapalım şeklinde değiştirilmesine..sen anlatmıştın bize hastaneye gittin önce sürekli seninle ilgilenecek ebeyle tanıştırdılar seni..bi anlamda koç un oldu..bak kursa giidiorsun orda, önce senin ve bebeğin sağlığı önemsenior vs..bizde neredeyse önemsenen ilk şeylerden biri annenin kilosu..hepimizin doktoru yattı kalktı kiloyla üstelik hiç birimizde abartı bi kilo alımı yoktu, kaçımızın doktoru bu ay idrar testi yaptırmamışsın bunu yaptırmadan usg nin anlamı olmaz git önce onu yaptır dedi??
bu ülkenin heryeri istanbul , izmir değil malesef...benim herhangi bir kurs bulup gitmek gibi bi şansım yoktu ki ben batının göbeğinde yaşıorum..bırak kursu epidural normal doğum yaptıracak doktor bulamadım ne burda ne izmirde..neden?çünkü korkuyorlar, çünkü bilmiorlar ve öğrenmekte istemiorlar..e bunu bilmeyen insana hadi bakalım pazartesiden itibaren normal doğum yaptıracaksın demek mantık dışı ben biliorum hiç biri doğumda bulunmayacak o zaman(özel hastaneler hariç)evinden teşrif edip gelmeyecek bile..
ama şuna çok kızdım örneğin DERİN in duruşu normal doğuma çok uygun,şimdilik herşey çok normal benim doktorum bir kere olsun norma doğum için beni yüreklendirmedi, desteklemedi..belki biraz anlatsa yapabilirsin dese yapabilirdim ama o dünden razıydı sezeryana çünkü öyle daha çok para alacak benden..dediğin gibi seninde bizde bilinmezliğin korkusu çok, bunu yok edecek olan doktorlar.. ama onların korkusu bizden çok..
neyse ben bu konuda çok sinirliyim çok uzattım kusura bakmayınn(

BAKYILDIZ'cım bende fundanın ve bilgenin aldığı biberondan aldım cnm..

arkadaşlar sizin rahim ağzına karından ultrasonla bakıyolar di mi?benim doktora söyleyince bu şekilde tam anlaşılmaz dedi sanırım alttan bakıncamı net yorum yapıcak anlamadım ,hem ben perşembe dr gidicem 35 doluyo 36 ya giricem ve nst ye daha henüz girmedim sanki sizler daha erken başlamışsınız gibi geldi benim dr geciktiriyormu ne?

Canim her iki sekilde de bakiliyor, benim 30. hafta sirasi birden acilma olunca tam anlamak icin alttan bakmak istedi doktor, bakti da. ama senin de dedigin gibi alttan bakilarak olcu almak daha dogru oluyormus. Bir de doktor bana keske biraz idrarin olsaydi demisti. Doktora gittiginde ona gore kendini ayarlayabilirsen belki doktorun yukaridan biraz daha net gorunce asagidan bakmak istemez. Ama alttan bakacak olursa da endiselenme, her seyin bir usulu var ve doktorlar bunu cok iyi biliyorlar.

canım bakalım perşembe günü bakıcakmı görücez merak ediyorum açılma varmı yokmu diye hani ara ara sancım oluyoya panik oluyorum daha çantamı hazırlamadım bile aman allah korusun vaktinden önce gelmesin küçük hanım

canim ben her gittigimde vaginal bakiyorlar rahim agzi uzunluguna. ultrason aleti olcuyor. gicik oluyorum 16.haftamda bile bakildi simdi 20de gidicem yine bakilcak vaginal aslinda agri sizi hicbir sey olmuyor psikolojik sevmiyorum. doguma kadar her ay bakilcakmis en onemli konulardan biri die doktorum acikladi iyi dedim kabullendim o yuzden. yani vaginal bakilirsa korkma die yaziyorum. doktorum eger bu bakilmasi sakincali olsaydi cinsel iliski tamamen yasak olurdu dedi.

gelbebkcim bence de cok dogru yazdiklarin burda bana her ay idrar enfeksion testi iki ayda bir de vaginal enfeksion testine bakiliyor. ve zorunlu testlerim arasinda yukarda yazdigim gb rahim agzi uzunlugu da her ay olculuyor. galiba turkiyede bu testleri burdaki kadar duzenli yapmiyorlar.toxzo bagisikligim yok diye her uc haftada bir kan veriyorum. bir de idrarda baska iki unsura daha bakiliyor her uc haftada bir, neydi unuttum, gebelik zehirlenmesini anlamak icinmis idrarda seker de bakilior. o yuzden turkieyde biraz titiz olmak doktora surekli test icin sorgulamak anlamli olabilir.

Son düzenleme:

canım ya ne güzel yurt dışında herşey çok detaylı inceleniyo TR de yok öyle sürekli test tahlil anca rahatsızlanıcanda test tahlil yapılsın ara ara testler yapılıyo ama öyle sizdeki gibi değil mecbur kalınmadıkça test yapılmıyo

gerçekten bu anlamda çok şanslısınız özlemcim sende patly de..biz kendimiz şüphelenip gidioruz test yaptırmaya..bunun en güsel ve en yakın zamanda yaşanan örneği fundanın durumudur..resmenn Allah korudu onu da Tanemi de..iyiki bilinçli bi anneydi, iyiki kendini iyi tanıyordu, iyiki durumu oluruna bırakmadı..başka bi nedenden gitti belki doktora ama erken teşhisle başka bi sorunu yakaladı..sonu daha kötü olabilirdi ki bunu yaşayan arkadaşımız da oldu malesef..ama aynı bilince ve imkanlara sahip olmayan insanlar napıcak kimsenin umru değil...saçma sapan işlerle uğraşsınlar...

Bugün kontrol için endokrin dr uma gitmiştim.bu arada şekerim düzene girdi çok şükür.neyse dr un yanından çıktım asansör bekliyodum.gelen asansörde 6 tane dr vardı bindim yanlarına.birinin kucağında yeşil beze sarılmış bir bebek sarmışlar iyice.o bebekmi dedim evet dediler.şimdi doğdu.yukarı çıkarıyoruz.bi bakabilirmiyim dedim üşür ama dediler.lütfen dedim azcık açtı örtüyü aman tanrım onası bi tatlılık.kızmış adıda ipek.hafif hafif inliyodu.bişeyimi var dedim.yok huysuzlanmaya başlıcak acıkma saati dediler.ama bir saçları vardı simsiyah cildi bembeyaz ama elller yumul yumul burun şiş ayyy çok mutlu oldum ya onu görünce.çok güzel bir duygu hele birde yanımıza getirdiklerinde dünyalar bizim olacak.sizin ne kadar kaldı dedi dr.8 haftam var daha dedim.aman bugün doğurmayında dedi.7 sezeryan yapmışlar.yorulmuşlar.

bak yıldızcnm kızının odası hayırlı olsun saglıcakla yatsın minigimiz resimlerini koyarsın artık cici topigine bizde bakarız
tatlım bende gecen gün hastaneye gittigimde görmüştümm ama sen daha şanslısın yeni dogmuş görmüşsün demek hemen dogumdan çıkmış oo maşallah yaaa ay allahım ne olur bizede o günleri göster inşş aminnn

cnm benim güzel haberlerini bekliyorz ne güzel fıstıgını görceksinnn :))))) inş kocaman olmuştur cimcimen

Fıstıklar yazdıklarınız için sonsuz teşekkürler doktorum bana sende açılma var falan demedi zaten bu benim bilgeden öğrendiklerimle yaptığım yorum o sadece Minik kız rahime baskı yapmış biraz rahatlatalım dedi..İğne verdi...Ama ben eve dönerken usg ye baktım he 5 mm den geri kalanı hesapladığımda 2,7 gibi bişey çıkınca ve 2,5 ta da doğum başlangıcı sayıldığına göre demek dedim bende açılma var..

Doktorum bana yat dinlen kendini yorma Yalvaya gitme falanda demedi..Sadece durumun spesifik eğer ben yokken 5 dk da bir gelen sancı ağrı kanama olursa diye bir başka meslektaşının numarasını verdi her jinekolog tümörden anlamaz onkoloji eğitimi almış olması lazım dedi..
Ben burda kalmak istiyordum aslında ama burda daha stresli oluyorum diye oraya gideyim demiştim...Yani bu benim bilmişliğim ben yaptım o yorumu bazen bana söylemiyor çünkü adamcağız hemen evham yapıyorum diye...Ama olası bir önemli durumda bişey olsaydı sakın çıkma bi yere derdi o da beni rahatlatıyor..

Sanırım benim kendimi ifade etme durumum farklı yani sıkıntımı anlatamıyorum...O kadar sistemli ve düzenli olamaya herşeyin tıkıt tıkır olmasına alışmışım ki bazı minik aksaklıklar hemen sinirimi bozabiliyor sanırım buda biraz mükemmelliyetçilikle birazda sinirlerimin yıpranmasıyla alakalı..Nasıl Pelin o kadar hazırlandı ve normal doğum sakata girince sinir bozuldu kabul edemedi hala mücadele ediyor bende öleyim işte yani orda dikiş işlerim kaldı burda ütü temizlik işlerim annemin kafası bi dünya sadece pembe olanları yıka diyorum yeşil mavi katıyor içine anne diyorum onları niye koydun ne bileyim dikkatimden kaçmış diyor herşey bana bakıyor yani...o yüzden de bunalıyorum

Burda annemlede takışıyoruz ya yani o da kafayı benim hastalığıma taktığı için kendinde değil...Durmadan ağlamak geliyor kadına güçlü değil bıraktı kendini iyice o yüzden gideyim Yalovada bebeğimin dikiş işlerini yapayım kafam dağılsın dedim....Sanki ölecek gibi hissediyorum kendimi başını kapatıp dua ediyor ben doktora giderken bunu yapmasın demiyorum korkuyor ama ben evden çıkınca yapsa daha iyi olacak mesela..Anlayacağınız atrafımda en güçlü yine benim....

Artık bi karar vereceğiz...Hakkımda hayırlı olan olur inşallah....

Son düzenleme:
gizemlicim sen gonlunu ferah tut acil ya da kotu hicbir durumun yok canim. su an hala 5 rahim agzi uzunluguyla senin haftanda hamile bir kadin olabilcegini sanmiyorum.mutlaka herkeste kisalma vardir galiba olmamasi anormal olur. zaten doktorunun dediklerini senin yanlis yorumladigin yazindan cok belli:)) hic merak etme bir sey olsa doktorun ohooo ne tembihlerdi seni yat die.canim yap islerini guzel guzel kendini yormadan bence tek tavsiyem yalovada haftalarca kalma. iki hafta die dusunuyorsan bire indir mesala gb. cilvelos (hala mi ismi yok kizimizin:)) annesi uzmeden kendi doktoruna vaktinde guzel kolay ve mutlu haberlerle biticek bir dogumla gelicek Insallah.

canim sizlerinde sansli oldugu konular cok. yabanci diliniz ne kadar iyi olursa olsun bir hamileikte agriyi siziyi anadilinizde anlatmak gbsi olamaz. oyle ya da boyle hepimiz Allah'a emanetiz, olcakla olcegin onune de pek gecilmiyor. bukadar kontroldeyim hala rahimde sanci sizidan bahsediyorum !!!!!!!!!!!!

Özlemcim çok saol canım benim çok tatlısın..Seninde dediğin doğru aslında sizde de bizde de sıkıntılar var sanırım sistem ve manevi boyutu birleştirselk her iki ülke toplamı bi adam edecek...

GÜNAYDIN KIZLAR,
mervecim çok geçmiş olsun. canım sende nazar var herhalde. bu kaçıncı merdiven kazası. lütfen dikkat et. dr. konusundada sana olumsuz birşey söylememiş doktorun. bundan sonrası içinde endişelenerek kasılmalarını arttırma. çok şükür buraya kadar herşey çok güzel geldi ve çok güzelde sonuçlanarak kızını kucağına alacağını hayal et. kötü düşünceleri at kafandan. sen çok güzel istediğin zamanda istediğin yerde doğumunu yapacaksın inşallah. sadece bu süreci herzamankinden daha dikkatli ve temkinli geçireceksin okadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…