arkadaşlar sizin rahim ağzına karından ultrasonla bakıyolar di mi?benim doktora söyleyince bu şekilde tam anlaşılmaz dedi sanırım alttan bakıncamı net yorum yapıcak anlamadım ,hem ben perşembe dr gidicem 35 doluyo 36 ya giricem ve nst ye daha henüz girmedim sanki sizler daha erken başlamışsınız gibi geldi benim dr geciktiriyormu ne?
arkadaşlar sizin rahim ağzına karından ultrasonla bakıyolar di mi?benim doktora söyleyince bu şekilde tam anlaşılmaz dedi sanırım alttan bakıncamı net yorum yapıcak anlamadım ,hem ben perşembe dr gidicem 35 doluyo 36 ya giricem ve nst ye daha henüz girmedim sanki sizler daha erken başlamışsınız gibi geldi benim dr geciktiriyormu ne?
canim ben her gittigimde vaginal bakiyorlar rahim agzi uzunluguna. ultrason aleti olcuyor. gicik oluyorum 16.haftamda bile bakildi simdi 20de gidicem yine bakilcak vaginal aslinda agri sizi hicbir sey olmuyor psikolojik sevmiyorum. doguma kadar her ay bakilcakmis en onemli konulardan biri die doktorum acikladi iyi dedim kabullendim o yuzden. yani vaginal bakilirsa korkma die yaziyorum. doktorum eger bu bakilmasi sakincali olsaydi cinsel iliski tamamen yasak olurdu dedi.
gelbebkcim bence de cok dogru yazdiklarin burda bana her ay idrar enfeksion testi iki ayda bir de vaginal enfeksion testine bakiliyor. ve zorunlu testlerim arasinda yukarda yazdigim gb rahim agzi uzunlugu da her ay olculuyor. galiba turkiyede bu testleri burdaki kadar duzenli yapmiyorlar.toxzo bagisikligim yok diye her uc haftada bir kan veriyorum. bir de idrarda baska iki unsura daha bakiliyor her uc haftada bir, neydi unuttum, gebelik zehirlenmesini anlamak icinmis idrarda seker de bakilior. o yuzden turkieyde biraz titiz olmak doktora surekli test icin sorgulamak anlamli olabilir.
Bugün kontrol için endokrin dr uma gitmiştim.bu arada şekerim düzene girdi çok şükür.neyse dr un yanından çıktım asansör bekliyodum.gelen asansörde 6 tane dr vardı bindim yanlarına.birinin kucağında yeşil beze sarılmış bir bebek sarmışlar iyice.o bebekmi dedim evet dediler.şimdi doğdu.yukarı çıkarıyoruz.bi bakabilirmiyim dedim üşür ama dediler.lütfen dedim azcık açtı örtüyü aman tanrım onası bi tatlılık.kızmış adıda ipek.hafif hafif inliyodu.bişeyimi var dedim.yok huysuzlanmaya başlıcak acıkma saati dediler.ama bir saçları vardı simsiyah cildi bembeyaz ama elller yumul yumul burun şiş ayyy çok mutlu oldum ya onu görünce.çok güzel bir duygu hele birde yanımıza getirdiklerinde dünyalar bizim olacak.sizin ne kadar kaldı dedi dr.8 haftam var daha dedim.aman bugün doğurmayında dedi.7 sezeryan yapmışlar.yorulmuşlar.
slm kızlarrrr;
teyzeleri bız doktora gıdıcez ve cok heyecanlıyız 3,5 hafta ara verdık ılk defa cok ozledım kızımı ....
merveeee senın adını basamak merve koyucam kuzum dıkkat etsene be alt katıma bıle merdıvenden ınmıyorum yanımda bırı olmadan da korkuyorum dikkat et kuzuuuuu...
ya açılma korkusu bendede var erken dogum olayı ama drumla tanısınca rahatlicam galiba bakalım hayırlısı....
gerçekten bu anlamda çok şanslısınız özlemcim sende patly de..biz kendimiz şüphelenip gidioruz test yaptırmaya..bunun en güsel ve en yakın zamanda yaşanan örneği fundanın durumudur..resmenn Allah korudu onu da Tanemi de..iyiki bilinçli bi anneydi, iyiki kendini iyi tanıyordu, iyiki durumu oluruna bırakmadı..başka bi nedenden gitti belki doktora ama erken teşhisle başka bi sorunu yakaladı..sonu daha kötü olabilirdi ki bunu yaşayan arkadaşımız da oldu malesef..ama aynı bilince ve imkanlara sahip olmayan insanlar napıcak kimsenin umru değil...saçma sapan işlerle uğraşsınlar...
gizemlicim sen gonlunu ferah tut acil ya da kotu hicbir durumun yok canim. su an hala 5 rahim agzi uzunluguyla senin haftanda hamile bir kadin olabilcegini sanmiyorum.mutlaka herkeste kisalma vardir galiba olmamasi anormal olur. zaten doktorunun dediklerini senin yanlis yorumladigin yazindan cok belli:)) hic merak etme bir sey olsa doktorun ohooo ne tembihlerdi seni yat die.canim yap islerini guzel guzel kendini yormadan bence tek tavsiyem yalovada haftalarca kalma. iki hafta die dusunuyorsan bire indir mesala gb. cilvelos (hala mi ismi yok kizimizin:)) annesi uzmeden kendi doktoruna vaktinde guzel kolay ve mutlu haberlerle biticek bir dogumla gelicek Insallah.
canim sizlerinde sansli oldugu konular cok. yabanci diliniz ne kadar iyi olursa olsun bir hamileikte agriyi siziyi anadilinizde anlatmak gbsi olamaz. oyle ya da boyle hepimiz Allah'a emanetiz, olcakla olcegin onune de pek gecilmiyor. bukadar kontroldeyim hala rahimde sanci sizidan bahsediyorum !!!!!!!!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?