• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

merve heşeyin hayırlısı olsun tatlım.. en azından şu için herşey yolunda dimi.. açılma niye olmuş ki şimdi ya.. bak çok yordun kendini bu ara.. yat azcık.. bırak dikişi falanda ya.. sen doktoruna söyledin mi bayramda yalovaya gideceğini.. istersen bir sor derim ben.. hani endişe edilmesi gereken bir durum varsa gitme der sana zaten..

bizde akşam 32.hafta raporunu aldık.. kısmetse 6 aralıkta iznim başlıyor.. 1 hafta öne aldırdım.. geçen hafta ki randevuyu 32.hafta gösterdik.. ben de 2-3 gündür aşağı bölgeden iğne batması gibi birşey oluyordu.. rahatsız ediyordu beni.. sordum istersen hemen başlatayım iznini dedi.. ben de bilmem ki hani birşey olurmu dedim.. ayakta mı çalışıyorsun dedii. yok dedim hep oturuyorum.. o zaman birşey olmaz ama çok yorulma dedim.. şu sezeryan işini de sordum.. sen bunları düşünme ben gerekirse kendimi feda ederim, sen özel bi annesin dedi... gülerek tabi.. o da çok kızmış.. onlarla uğraşcaklarına hastanelerini erken doğum ünitelerini yenilesinler.. her hastane zorunlu kılsınlar diyo..

Günaydın Kızlar

Dün sabah onkoloğuma gittim güzel güzel konuştuk muayene etti ve şöyle bir karar verdik...
Doğumda bebeğim alındıktan sonra duruma bakılacak ve eğer içerisinin durumu kötü ise radikal cerrahi yapılacak.( rahmin toplanması).Eğer herhangibir ufak şüphe varsa yada hiçbirşey yoksa patoloji sonucu bekleyeceğiz duruma göre sonuç kötü gelirse doğumdan 3-4 ay sonra ameliyat olup radikal cerrahi yapılacak.Zaten doktorumla ve eşimlede bu yönde karra vermiştik bilir kişi olarak danıştığımız onkoloğumda bu yönde karar verince çok sevindim..Tabi bunun yanında doğum tam bir muamma olacak benim için bakalım nasıl olacak....Ak koyun kara koyun o gün belli olacak...

Sorna bu haberle kendi doktoruma gittik.Bebeğime baktı herşey normal gelişimi gayet iyi fakat şöyle bir durum var doktorum bebek rahim ağzına baskı yapıyor o yüzden 2 adet proluton depod vereceğim ve haftada bir bunu yaptıracaksın dedi

Bende usg çıktılarına baktım.rahim ağzı ölçüm.33,41 yani rahim ağzımda 27.59 luk bir açılma var 2,5 tan sonrasıda riskli kısıma giriyor.Doktorum bayramda yok Sudan'a gidiyor.Bana bi aksilik olursa diye başka bir doktor adı verdi...

E şimdi ben ne düşüneyim yani bayramda Yalova'da olacaktım şimdi gitmeye korktum...rahimde ki açılma bana fazla geldi ayrıca bu asılmalar bende gün içinde bayağı olmaya başladı bazıları tam kasılma mı anlamıyorum ama günde 4-5 kere olduğu kesin..

Dün gece hiç uyuyamadım erken doğum olursa ben ne yaparım doktorum yok diye..

Bilge ve Pelin siz bu konuda deneyimlisiniz kasılmaların fazla olması yada bu açıklık fazlamı şimdi dinleniyorum kalkmıyorum yerimden

Doktorum bana endişelenicek bişey yok rahimdeki baskıyı azaltmak için dedi ama benim kafam takıldı işte

canım eğerki doktorun endişelenicek bişey yok dediyse bence kafana takıp boşuna üzme tatlı canını ama yalova'ya gitme işini doktoruna mutlaka sor canım ..o kasılmalar bendede çok oluyo bi anda kasığıma sancı giriyor bende 11 kasımda randevum var bakalım dr ne diycek merak ediyorum

bizde akşam 32.hafta raporunu aldık.. kısmetse 6 aralıkta iznim başlıyor.. 1 hafta öne aldırdım.. geçen hafta ki randevuyu 32.hafta gösterdik.. ben de 2-3 gündür aşağı bölgeden iğne batması gibi birşey oluyordu.. rahatsız ediyordu beni.. sordum istersen hemen başlatayım iznini dedi.. ben de bilmem ki hani birşey olurmu dedim.. ayakta mı çalışıyorsun dedii. yok dedim hep oturuyorum.. o zaman birşey olmaz ama çok yorulma dedim.. şu sezeryan işini de sordum.. sen bunları düşünme ben gerekirse kendimi feda ederim, sen özel bi annesin dedi... gülerek tabi.. o da çok kızmış.. onlarla uğraşcaklarına hastanelerini erken doğum ünitelerini yenilesinler.. her hastane zorunlu kılsınlar diyo..

raporun hayırlı olsun canım keşke bende biraz erkene alsaydım raporumu....ayrıca o iğne batmaları bendede oluyodu dr sorunca çok ayakta kalmaktan oluyo dedi gerçi şu hazırlıklar esnasında yordum kendimi galiba ama oturamıyorumda niyeyse içim kıpır kıpır sürekli bişeyler yapmak istiyorum (maşallah diyimde kendi kendime nazar değdirmiyim)benim dr sezeryan taraftarı bakalım perşembe günü gidince fikrinde değişiklik var mı görücez

Bana da sen normal doğum istiyorsun galiba dedi.. Amanın o an kalbim bir hızlı atmaya başladı sorma gitsin.. Ey çok mu korkak oldum ben yaw...

Kızlar doktoruma sordum bişey olursa ben Yalovaya gitmeyeyim dedim.Oda Bursaya gidersin dedi korkma dedi..

Ama şu var ben erken doğurmaktan değil başka doktorsa doğum yapmaktan korkuyorum tümörün kalan parçasını temizleyemez falan diye

Açılma normalde olabilirmiş..E ben bir kere merdivenlerden yuvarlandım geçen günde size söylemedim ama Yalovada kaydım emrdivenlerden 8 basamak popo üstü kaydım hastaneydim 30 ekim gecesi ve serum merum gece 3 te geldik eve düşe kalka olur yani...basamakta doğurucak en sonunda Allah korusun....

kızlar doktoruma sordum bişey olursa ben yalovaya gitmeyeyim dedim.oda bursaya gidersin dedi korkma dedi..

Ama şu var ben erken doğurmaktan değil başka doktorsa doğum yapmaktan korkuyorum tümörün kalan parçasını temizleyemez falan diye

açılma normalde olabilirmiş..e ben bir kere merdivenlerden yuvarlandım geçen günde size söylemedim ama yalovada kaydım emrdivenlerden 8 basamak popo üstü kaydım hastaneydim 30 ekim gecesi ve serum merum gece 3 te geldik eve düşe kalka olur yani...basamakta doğurucak en sonunda allah korusun....

e güzelim ya.. Sana merdiveni yasaklamadık mı biz.. Aşkolsun.. Niye canını yakıp duruyorsun .. :22::22: Gelip bağlıcam seni oralara.. Hiç kalkamıcaksın yerinden..

gizemlicim istersen bir uc bes gunlugune git gel hemen. yani haftan ilerledikce rahim agzinin kisalmasi cok normal, ikibucuktan asagi indiginde dogumu bekliyorlar. ama zaten hepimizin icin 34;35 haftadan sonra doktorumuzun oldugu sehirden baska bir sehirde olmak baska doktora dogum yaptirmak riskini goze almak demek. senin durumun cok ekstra panik yapmak icin kesinlikle degil, grantici olmak adina bence istanbul disina cok cikma artik. dikisler icin uc bes gune bitirebilceksen git bence. yani ben olsam hic gitmezdim ama durumunda aceliyet var die degil artik haftan ilerledi ve doguma bildigin doktor girmeli die. cilvelosumuz annesi uzmez vaktinde gelir Insallah.

gizemlicim aman dikkat et kendine kesin nazar var sende ama sen yinede dikkat et canım gideceksende bari ilk 1-2 gün git, yalovada ya doğurursam diye korkulu günler geçireceğine burda huzurlu sakin geçir bayramını nede olsa annanlerlesin

aman gidersen de lutfen merdiven falan cok dikkat canim, dogduktan sonra gonlunce dusersin:))) kiyamam sana acimadi Insallah bir yerin dustugunde. kis islak her yer aman kizlar hepimiz dikkat:)

gizemlicim sen yokken bellli oldu bizim cinsiyet sen gormedin belki die yaziyorum, oglan geliyor net gosterdi hemde supheye yer vermeyecek sekilde net:))

Son düzenleme:
Günaydın kızlar.kızımızın odasını aldık.çok cici.bayramdan sonra gelecek.perde siparişini verdik.odasını boyadık.sizlere bişe soracağım.şimdi emzik ve biberon alacağım.ama tek anlamadığım konu bu malesef.neyi önerirsiniz.yardım ederseniz bu konuda sevinirim.

e güzelim ya.. Sana merdiveni yasaklamadık mı biz.. Aşkolsun.. Niye canını yakıp duruyorsun .. :22::22: Gelip bağlıcam seni oralara.. Hiç kalkamıcaksın yerinden..

gizemlicim istersen bir uc bes gunlugune git gel hemen. yani haftan ilerledikce rahim agzinin kisalmasi cok normal, ikibucuktan asagi indiginde dogumu bekliyorlar. ama zaten hepimizin icin 34;35 haftadan sonra doktorumuzun oldugu sehirden baska bir sehirde olmak baska doktora dogum yaptirmak riskini goze almak demek. senin durumun cok ekstra panik yapmak icin kesinlikle degil, grantici olmak adina bence istanbul disina cok cikma artik. dikisler icin uc bes gune bitirebilceksen git bence. yani ben olsam hic gitmezdim ama durumunda aceliyet var die degil artik haftan ilerledi ve doguma bildigin doktor girmeli die. cilvelosumuz annesi uzmez vaktinde gelir Insallah.

gizemlicim aman dikkat et kendine kesin nazar var sende ama sen yinede dikkat et canım gideceksende bari ilk 1-2 gün git, yalovada ya doğurursam diye korkulu günler geçireceğine burda huzurlu sakin geçir bayramını nede olsa annanlerlesin

aman gidersen de lutfen merdiven falan cok dikkat canim, dogduktan sonra gonlunce dusersin:))) kiyamam sana acimadi Insallah bir yerin dustugunde. kis islak her yer aman kizlar hepimiz dikkat:)

Kızlar ben dışarda düşmedim ki ev triplex evin içinde düştüm yani yatak odasından inerken ayağımda patik vardı walla artık nazardan mı sakarlıktan ı bilmiyorum ayrıca dediğim gibi bayramda yalovaya gitmesem bile doktorum burda yok sudan'a gidior ülke dışında...of ne bileyim ya çok sıkıldım.....bu rahimdeki açıklık çok içimi sıktı doktor yokken bişey olmaması lazım

ya mervem bişiy olmucak.. noluyo ya.. ne bu karamsarlık allah allah.. ortada kötü bi durum yok ki.. öyle olsa doktorun sana söylerdi zaten.. sen niye şimdi kendine evham yapıyorsun güzelim ya..

gizemlicim sen yokken bellli oldu bizim cinsiyet sen gormedin belki die yaziyorum, oglan geliyor net gosterdi hemde supheye yer vermeyecek sekilde net:))
özlemcim tebrik ederim demek ilk başlarda tutmaz diye düşündüğün miniğimiz oğlanmış yakışıklı ii tutunduğuna göre güçlü bir oğlanmış desene....gözun aydın tatlım allah bağışlasın
Günaydın kızlar.kızımızın odasını aldık.çok cici.bayramdan sonra gelecek.perde siparişini verdik.odasını boyadık.sizlere bişe soracağım.şimdi emzik ve biberon alacağım.ama tek anlamadığım konu bu malesef.neyi önerirsiniz.yardım ederseniz bu konuda sevinirim.

cnm daha bende almadım ben zaten emzikten nefret ederim alıştırmak istemediğimden dolayı almayacağım çünkü sıkışınca verirsiniz o yüzden başlama istemiyorsanız almayın diyor uzmanlar..biberon konusuna gelince ben cam olan minik gaz yapmayan silikon uçlu bir biberon tercih etmeyi düşünüyorum...

netten bakınmak lazım biraz

gizemlicim fotograflarla bu rahima agzi boyunun kisalmasina bir bak istersen. rahim azgi iyice kisalirsa ikibucuk alti acilma basliyor. yani benim arkadasim 3;5 cmle tum hamileligini gecirdi doktoru ona hic acilma demedi, acilmayla kisalma farkli seyler olabilir sanirim. yani kisaliyor belki bir kisaliktan sonra 2;5 alti acilma o zaman basliyor. bilen daha iyi anlatsin ama sende dusudundugun kadar acilma olsa doktor sana degil yalovaya git yataktan kalkma derdi.
normalde 5 civari basliyoruz hamileligimize ve son haftalar hepimizde kisalma oluyor. 2,5 altina indimide acilmayla beraber yavas yavas dogum basliyor.

Günaydın Kızlar

Dün sabah onkoloğuma gittim güzel güzel konuştuk muayene etti ve şöyle bir karar verdik...
Doğumda bebeğim alındıktan sonra duruma bakılacak ve eğer içerisinin durumu kötü ise radikal cerrahi yapılacak.( rahmin toplanması).Eğer herhangibir ufak şüphe varsa yada hiçbirşey yoksa patoloji sonucu bekleyeceğiz duruma göre sonuç kötü gelirse doğumdan 3-4 ay sonra ameliyat olup radikal cerrahi yapılacak.Zaten doktorumla ve eşimlede bu yönde karra vermiştik bilir kişi olarak danıştığımız onkoloğumda bu yönde karar verince çok sevindim..Tabi bunun yanında doğum tam bir muamma olacak benim için bakalım nasıl olacak....Ak koyun kara koyun o gün belli olacak...

Sorna bu haberle kendi doktoruma gittik.Bebeğime baktı herşey normal gelişimi gayet iyi fakat şöyle bir durum var doktorum bebek rahim ağzına baskı yapıyor o yüzden 2 adet proluton depod vereceğim ve haftada bir bunu yaptıracaksın dedi

Bende usg çıktılarına baktım.rahim ağzı ölçüm.33,41 yani rahim ağzımda 27.59 luk bir açılma var 2,5 tan sonrasıda riskli kısıma giriyor.Doktorum bayramda yok Sudan'a gidiyor.Bana bi aksilik olursa diye başka bir doktor adı verdi...

E şimdi ben ne düşüneyim yani bayramda Yalova'da olacaktım şimdi gitmeye korktum...rahimde ki açılma bana fazla geldi ayrıca bu asılmalar bende gün içinde bayağı olmaya başladı bazıları tam kasılma mı anlamıyorum ama günde 4-5 kere olduğu kesin..

Dün gece hiç uyuyamadım erken doğum olursa ben ne yaparım doktorum yok diye..

Bilge ve Pelin siz bu konuda deneyimlisiniz kasılmaların fazla olması yada bu açıklık fazlamı şimdi dinleniyorum kalkmıyorum yerimden

Doktorum bana endişelenicek bişey yok rahimdeki baskıyı azaltmak için dedi ama benim kafam takıldı işte
hah yanlis yazmayayim die bakiyorum da yazina 27;59luk acilma var yazmissin ya dusun 4de epidurel yapiyorlar senin bu dedigin kesinlikle acilma degil, rahim agzi kisalmasi baska bir sey. dedigin gb 2;5 alti tehlikeli ama senin bu rahim agzi boyunla 38haftayi gecirenler var. sen yorulma fazlada dolanma doktorun tehlikeli bir sey yok diyorsa yoktur zaten icini ferah tutmaya calis.

slm kızlarrrr;
teyzeleri bız doktora gıdıcez ve cok heyecanlıyız 3,5 hafta ara verdık ılk defa cok ozledım kızımı ....
merveeee senın adını basamak merve koyucam kuzum dıkkat etsene be alt katıma bıle merdıvenden ınmıyorum yanımda bırı olmadan da korkuyorum dikkat et kuzuuuuu...
ya açılma korkusu bendede var erken dogum olayı ama drumla tanısınca rahatlicam galiba bakalım hayırlısı....

Back