• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

kızlar ben çıkıyorm gece hiç uyuyamadım öksürükten ve sırt agrısından çok şükür şimdi ikiside yok zaten gece oluyor hep bunlar gündüz hiç bir şey yok bagri şimdi uyuyayım ayakta zor duruyorm halsizlikten yaradana emanetsiniz :38:

Merhaba Arkadaşlar....

Geçen çarşamba günü kilo almadığım için endişelenip, bir hastaneye gittim.. Kendi doktorum haricinde... Orada usg ile bebeğe bakıldı, nst bağlandı... Bebek kilo alıyor, herşey çok normal... Bir de idrar tahlili yapalım dediler, yaptırdık... İdrarda lokosit çıkmadı ama bol miktarda epitel görülünce benimle ilgilenen dr bir yerden kanama var, ama nereden? diyerek böbrek usg si için ürolojiden konsültasyon isteyince, ben korktum, ve hemen kendi doktorumu aradım... Gittim, gerekli değerlendirmeleri yaptı, ve beni o gün apar topar hastaneye yatırdı... sonuç; idrar yolları tahribatı... ve ertesi gün lokositte artış oldu... yoğun bir antibiyotik , serum ve 5 günlük bir hastane yatış sürecinden sonra bugün taburcu olup evime geldim...

Kızım büyümüş; 2064 gr olmuş... Ben 66 kilo ile sabitim...:)))

Fundaaa canım çok geçmiş olsun. ben de seni merak ettim ve bugün arayacaktım, bu kadar olur. Tanem'e maşallah :nazar: 3 kg civarı doğacak böyle giderse.
Ben de perşembeden beri nezleydim, saman nezlesi, kafamı kaldıramadım. bugün düzeld biraz, çok şükür. İzinde olmak bana pek yaramadı, koltuktan koltuğa yuvarlanıp sürekli tıkınıyorum. 72 kilo olmayı da başardım. Son 2 hafta böyle gidersem 2 kg daha almaktan korkuyorum :)

merhaba arkadaşlar....

Geçen çarşamba günü kilo almadığım için endişelenip, bir hastaneye gittim.. Kendi doktorum haricinde... Orada usg ile bebeğe bakıldı, nst bağlandı... Bebek kilo alıyor, herşey çok normal... Bir de idrar tahlili yapalım dediler, yaptırdık... Idrarda lokosit çıkmadı ama bol miktarda epitel görülünce benimle ilgilenen dr bir yerden kanama var, ama nereden? Diyerek böbrek usg si için ürolojiden konsültasyon isteyince, ben korktum, ve hemen kendi doktorumu aradım... Gittim, gerekli değerlendirmeleri yaptı, ve beni o gün apar topar hastaneye yatırdı... Sonuç; idrar yolları tahribatı... Ve ertesi gün lokositte artış oldu... Yoğun bir antibiyotik , serum ve 5 günlük bir hastane yatış sürecinden sonra bugün taburcu olup evime geldim...

çok geçmiş olsun canım.kızınında seninde iy olmana sevindim.

Merhaba Arkadaşlar....

Geçen çarşamba günü kilo almadığım için endişelenip, bir hastaneye gittim.. Kendi doktorum haricinde... Orada usg ile bebeğe bakıldı, nst bağlandı... Bebek kilo alıyor, herşey çok normal... Bir de idrar tahlili yapalım dediler, yaptırdık... İdrarda lokosit çıkmadı ama bol miktarda epitel görülünce benimle ilgilenen dr bir yerden kanama var, ama nereden? diyerek böbrek usg si için ürolojiden konsültasyon isteyince, ben korktum, ve hemen kendi doktorumu aradım... Gittim, gerekli değerlendirmeleri yaptı, ve beni o gün apar topar hastaneye yatırdı... sonuç; idrar yolları tahribatı... ve ertesi gün lokositte artış oldu... yoğun bir antibiyotik , serum ve 5 günlük bir hastane yatış sürecinden sonra bugün taburcu olup evime geldim...

canım benim çok geçmiş.. zorla kendine nazar değdirdin ne diyim ben sana ya.. allah başka sorunlarla karşılaştırmasın tatlım.. taneme de maşallah.. öpüldünüz..

kizlar dogumlariniz yaklasti hepinize kocaman Masallah.:nazar: kaymaklim senin hep takip ediyorum kizini saglikla vaktinde kollarina alicaksin Insallah.:nazar:
arkadaslar 17;18.haftalarinizda hala rahimin genislemesinden kaynaklai sizilariniz oluyor muydu hatirliyormusunuz? sistemli bir sekilde her gun oluyor hamileligimin basindan ber oldugu icin normaldir diorum ama korkutuyor bazen geceleri uykudan uyandirdigi bile oluyor:((

Merhaba Arkadaşlar....

Canım ya çok geçmiş olsun. Çokşükür atlattığına sevindim.
ama bu idrar yolu tahribatı neden oluyormuş? yani lokositte yokmuş ya ondan sordum.

Merhaba Arkadaşlar....

Fundaaaaam ... bu idrar yollari enfeksiyonlari ne sinsi seylermis hic anlasilmiyor ve belirti vermiyor. Lokositin yukselmeden farketmis olman cok cok buyuk bir sans olmus. Allah korumus neyse ki. Her iste bir hayir var hakikaten, evham bile bir ise yarayabiliyor. Cok buyuk gecmis olsun.

Merhaba Arkadaşlar....

fundaaaaaaaaaaaaaa cnm çok büyük geçmiş olsun tatlım rabbim daha büyügünden korusun çok şükür erken fark edilmiş kızımızda ii hamdolsun yaradana
kendine dikkat et tatlım çok öpüyormm senii :38:

kızlar biz geldikk benim zilli kızm maşallah 1.700grm olmuş:)))))) çok tatlıydı yaa:nazar::nazar:annem benim azını kapatıp acıyordu doktorumuz diyor ayşe bu kız ne tatlı böyle şuraya bak yatışa bak diyor gene uyku modundaydı zilli ya çok şükür bir sorun yokk her şey gayet ii tansiyon şeker hepsi süper hamdolsun yaradana rahimde acılma falanda yok şimdilik ii gidiyorz kiloda maşallah diyete ragmen 2 kilo almışım 40 gündee gene 75 kilo oldum her neyse kızım iyi olsunda kiloyu veririz :))))

canım masallah kızına ve sana ınsallah bızde yarın hayırlı haberler alırız .ya benım mıdemde ekşime var ve rahatsız edıyo sızlerdede varmı ...
akıntımda var....
bakalım dr yarın ne dıcek mınnoşum buyumustur ınsallah

qualıty cnm gecmiş olsun sanada rabbım hepimize bebıslerımıze kavusmayhı nasıp etsın:nazar::emir_bebek::94:

kizlar dogumlariniz yaklasti hepinize kocaman Masallah.:nazar: kaymaklim senin hep takip ediyorum kizini saglikla vaktinde kollarina alicaksin Insallah.:nazar:
arkadaslar 17;18.haftalarinizda hala rahimin genislemesinden kaynaklai sizilariniz oluyor muydu hatirliyormusunuz? sistemli bir sekilde her gun oluyor hamileligimin basindan ber oldugu icin normaldir diorum ama korkutuyor bazen geceleri uykudan uyandirdigi bile oluyor:((

kizlar gormemis olabilirsiniz die mesajimi one cekiyorum.

selam kzılar bu gün dr.daydık kızımız 3005gram olmuş.nst miz gayet iyi "0" sancı. zaten ben hiç rahmimin toplanmasını filan hissetmedim henüz. kısmetse 25 kasım saat 09.00 da kızımıza kavuşucaz:) son hazırlıklar tamamlandı. benim rahim ağzına yakın yerde sancım oluyordu sanki açılıyomuş gibi. dr.a sordum açılma sancısı değilmiş bebeğin başı baskı yapıyomuş hareket ettiğinde. pztsi yine gidicez heralde 3100-3200gr doğar. usg yanılma payını -300gr yaptım:))
bu arada normal doğum ve sezeryan için şartları okudum burda. bebeğin dönmemesi halinde dr.un döndürmeye çalışmasıyla ilgili ben araştırma yapmıştım. yurtdışında dnenmiş bir yöntem ama bikaçyıl önce neredeyse tamamen yürürlükten çıkarılan bir uygulama olduğunu öğrendim. doğuma bikaçgün kala dr dışarıdan masajla bebeği döndürmeye çalışıyor. bazen bebek o an için dönüp sonra tekrar geri dönüyormuş, ve belli sayıda bebek ölümü gerçekleşmiş. sonra uygulanmamaya başlamış.
ama doğum başladıktan sonra yani suyu gelince yada sancı başlayınca bebeğin dönme ihtimali var ama müdahalesiz. zaten dönmezse direk sezeryana geçiliyor. bu kural değişmez bence.

Son düzenleme:
birde acaip 3 gündür mide yanması şikayetim var geceleri reflüye uyanıyorum ve boğazım tahriş oluyor öksürük krizi geliyor. dr ilaç vermdi günde 1 litre süt içiyorum:) anca rahatlıyorum.bizim kız keldi saçı mı çıkıyo acaba:)

Merhabalar Herkese,

Ezgicim yazdiklarin bana hic yabanci gelmedi;-) Zaten bildiginiz gibi bizim burda tabi oldugumuz uygulama aynen oyle dogum sekli konusunda. Gebelik takibinde de ne kadar farkli oldugunu hep beraber gorduk. Burda girilen usg bir elin parmaklarini gecmiyor ve kesinlikle bebegin kilosuyla boyuyla ilgilenmiyorlar. Onemli olan hastaliklar, iltihaplar vs den anneyi ve bebegi korumak. Bunun icin bol bol test ve asi onemli gebelikte. Benim sahsi fikrim bir bakima iyi olmus cunku annelerde olan bilinmezligin korkusundan hastaneler-dr lar faydalanip direk sezaryenle bebegi aliyorlar gibi geliyor bana. Elbette acil durumlar, donmemis bebek vs durumlari istisna olmali.

Burda hala bebegi elle dondurmaya calisma yontemi uygulaniyor. Gecen gittigimiz dogum kursunda da bahsettiler. Hatta orda 37. haftasinda bebegi donmemis gebe vardi. Haftaya dr um bebegi dondurmeye calisacak dedi. Elbette her gebenin durumu farklidir. Riskli bir durumda illaki bebegi zorla dondurcez diye ugrasmazlar heleki yapacaklari bir hata ile milyonlarca $$ tazminat odemek zorunda kalacaklarsa..

Neyse hepimizin hakkinda hayirlisi olsun ins.. Herkes gonlunden gecen sekilde minimum aciyla yavrusuna kavusssun..

Fundacim cok gecmis olsun.. Hastanede yattiniz demek.. Iyimisssiniz simdi masallah ana-kiz cok sevindimm..

Kaymaklim masallah cok guzel bir haber.. Sen de yat dinlen bol bol. Sonlara yaklastik cok sukur..

Esracim demek Eflin kismetse 25 inde gelicekk.. Oyyyy cok az kalmisss...

Merveden ses cikmamis.. bekliyoruz haberlerini...

Opuyoruz butun teyzelerimizi ve gobuslerini..

pany kocaman olmuş senin kızda.. hazırlıklara gelince onlar hiç bitmeyecekler ya... hep bişiyler çıkıyo...
mervecim canım sevde lina güzel olmuş bence... kesin bişiy de ki bizde kızımızı öyle çağıralım.... doktorundan güzel haberlerle geliceksin inşallah tatlım.. herşey yolunda gidecek..hiç canını sıkma güzel annecik..
ay ayşe yaşasın kızımızı mı görceksin.. hadi bakalım ne kadar büyümüş annesi, bize de hemen haber ver..
nalan günaydın tatlışım...
kesinleştirmeye çalışıyoruz ismimizi kapı süsümüze yazılıcak ve şekerlerimize yazılacak
herkese günaydın.. dün sabahtan akşama kadar tabiri caizse
Kızlar ya.. şebnem yok kaç gündür.. Haberi olan var mı?
ii miş cnm sorun yok ben msj atmıştım o beni aradı ama konulamadık annemle konuşmuş zaten aynı doktora gittiğim için asistanına sordum bugün ii bayramdan sonra doğum için gün almaya gelecek dedi
Dün Ezgi'nin yazdıklarını doktoruma gönderdim, bana "çok komiksin" dedi sadece. Ctesi konuşacağız. Ben normal doğum istiyorum biliyuorsunuz, hatta sezaryen fikrinden hiç hoşlanmıyorum ama bu gidişle zorunlu sezaryen olacağım.
Kaan dönmedi ve kordonu boynuna dolamış. Bu durumda dönmesi daha zor. Şimdi o doktorun dediğine bakılırsa doktorumun dışardan müdahale edip Kaan'ı önce döndürmeyi denemesi lazım ama kordonla bu neredeyse imkansız. Kordonun dolandığını gösteren ultrason resmimiz de var. Onu rapora koymamız gerekecek herhalde. Ya da 40. hafta dolana kadar bekleyeceğiz, bu arada Kaan kordonu boynundan kurtarıp dönerse diye. Bu sefer de benim oğlan muhtemelen 4 kg olur, ynai gene zorunlu sezaryen. Ben her durumda bir mucize olmasını bekliyorum :)))
:)) herşey gönlünce ve hayırlısı olsun Pelincim
merhaba kizlar nasilsiniz buraya fazla giremiyorum ama hep aklimdasiniz pcye virus girmisti acamiyoduk bugun yapildi... biz cook yorgunuz kizlar sabaha kadar hastanede sanci makinasi bagli bisekilde yattim sancilarim vardi dun sabahtan aksama kadar karnin hep kaskati kesildi 7 defadan fazla olunca tehlikeli oldugunu biliyodum zaten benim fazla olunca bende hastaneye gittim 1 parmak acilmis bile doktor 3 hafta daha tutmamiz lazim dedi ilac verip eve yolladi hep dinlenicekmisim iste boyle kizlar kizim gelmek istiyor ins gelmez cok kucuk ya ins vaktinde gelir kuzum hem daha hazirliklari tamamlayamadim odadi gelmedi eve yerlesemedim ne biliyim ya zaten bu eve tasindigimdan belli hic oturamadim oyuzden sancilar filan basladi bence... BU ARADA KIZIMLA RDVMUZ VARDI AYIN 3UNDE KAFASINDAKI SU ILERLEMEMIS AYNI KALMIS KILOSU 2 480 OLMUS SIMDLIK INS HERSEY IYI INS KAFASINDAKI SU SORUN OLMAZ AMA BUNU OGRENMEK ICIN DOGMASINI BEKLEMEMIZ LAZIM.....mervecim hos geldin canim iyi olmana sevindim.diger arkadaslarida cok opuyorum allaha emanet olun
ay çok sevindim miniğin suyunun artmamasına yaşasınnnnnn demek minik kız uslu duruyor
kızlar biz geldikk benim zilli kızm maşallah 1.700grm olmuş:)))))) çok tatlıydı yaa:nazar::nazar:annem benim azını kapatıp acıyordu doktorumuz diyor ayşe bu kız ne tatlı böyle şuraya bak yatışa bak diyor gene uyku modundaydı zilli ya çok şükür bir sorun yokk her şey gayet ii tansiyon şeker hepsi süper hamdolsun yaradana rahimde acılma falanda yok şimdilik ii gidiyorz kiloda maşallah diyete ragmen 2 kilo almışım 40 gündee gene 75 kilo oldum her neyse kızım iyi olsunda kiloyu veririz :))))
oyy maaşallah erva hanımada bak sen 2 kiloya yaklaşmış eheheheheh
Merhaba Arkadaşlar....

fundacım çok geçmiş olsun yahu erken teşhis çok önemli iyiki evham yapmışsın bak boşuna değilmiş.....şimdi düzelmene sevindim tatlım
evet cnm normal bunlar bebeğin yerini açıyor sığmak için sen sıkma canını
selam kzılar bu gün dr.daydık kızımız 3005gram olmuş.nst miz gayet iyi "0" sancı. zaten ben hiç rahmimin toplanmasını filan hissetmedim henüz. kısmetse 25 kasım saat 09.00 da kızımıza kavuşucaz:) son hazırlıklar tamamlandı. benim rahim ağzına yakın yerde sancım oluyordu sanki açılıyomuş gibi. dr.a sordum açılma sancısı değilmiş bebeğin başı baskı yapıyomuş hareket ettiğinde. pztsi yine gidicez heralde 3100-3200gr doğar. usg yanılma payını -300gr yaptım:))
bu arada normal doğum ve sezeryan için şartları okudum burda. bebeğin dönmemesi halinde dr.un döndürmeye çalışmasıyla ilgili ben araştırma yapmıştım. yurtdışında dnenmiş bir yöntem ama bikaçyıl önce neredeyse tamamen yürürlükten çıkarılan bir uygulama olduğunu öğrendim. doğuma bikaçgün kala dr dışarıdan masajla bebeği döndürmeye çalışıyor. bazen bebek o an için dönüp sonra tekrar geri dönüyormuş, ve belli sayıda bebek ölümü gerçekleşmiş. sonra uygulanmamaya başlamış.
ama doğum başladıktan sonra yani suyu gelince yada sancı başlayınca bebeğin dönme ihtimali var ama müdahalesiz. zaten dönmezse direk sezeryana geçiliyor. bu kural değişmez bence.
Esracığım maaşallah efline ton ton kız yerim ben onu ya tontileşmiş baksana
Merhabalar Herkese,

Ezgicim yazdiklarin bana hic yabanci gelmedi;-) Zaten bildiginiz gibi bizim burda tabi oldugumuz uygulama aynen oyle dogum sekli konusunda. Gebelik takibinde de ne kadar farkli oldugunu hep beraber gorduk. Burda girilen usg bir elin parmaklarini gecmiyor ve kesinlikle bebegin kilosuyla boyuyla ilgilenmiyorlar. Onemli olan hastaliklar, iltihaplar vs den anneyi ve bebegi korumak. Bunun icin bol bol test ve asi onemli gebelikte. Benim sahsi fikrim bir bakima iyi olmus cunku annelerde olan bilinmezligin korkusundan hastaneler-dr lar faydalanip direk sezaryenle bebegi aliyorlar gibi geliyor bana. Elbette acil durumlar, donmemis bebek vs durumlari istisna olmali.

Burda hala bebegi elle dondurmaya calisma yontemi uygulaniyor. Gecen gittigimiz dogum kursunda da bahsettiler. Hatta orda 37. haftasinda bebegi donmemis gebe vardi. Haftaya dr um bebegi dondurmeye calisacak dedi. Elbette her gebenin durumu farklidir. Riskli bir durumda illaki bebegi zorla dondurcez diye ugrasmazlar heleki yapacaklari bir hata ile milyonlarca $$ tazminat odemek zorunda kalacaklarsa..

Neyse hepimizin hakkinda hayirlisi olsun ins.. Herkes gonlunden gecen sekilde minimum aciyla yavrusuna kavusssun..

Fundacim cok gecmis olsun.. Hastanede yattiniz demek.. Iyimisssiniz simdi masallah ana-kiz cok sevindimm..

Kaymaklim masallah cok guzel bir haber.. Sen de yat dinlen bol bol. Sonlara yaklastik cok sukur..

Esracim demek Eflin kismetse 25 inde gelicekk.. Oyyyy cok az kalmisss...

Merveden ses cikmamis.. bekliyoruz haberlerini...

Opuyoruz butun teyzelerimizi ve gobuslerini..
Kuşum sen nasılsın bebeiş nasıl beni bi tek sen merak etmişsin saol :(

Günaydın Kızlar

Dün sabah onkoloğuma gittim güzel güzel konuştuk muayene etti ve şöyle bir karar verdik...
Doğumda bebeğim alındıktan sonra duruma bakılacak ve eğer içerisinin durumu kötü ise radikal cerrahi yapılacak.( rahmin toplanması).Eğer herhangibir ufak şüphe varsa yada hiçbirşey yoksa patoloji sonucu bekleyeceğiz duruma göre sonuç kötü gelirse doğumdan 3-4 ay sonra ameliyat olup radikal cerrahi yapılacak.Zaten doktorumla ve eşimlede bu yönde karra vermiştik bilir kişi olarak danıştığımız onkoloğumda bu yönde karar verince çok sevindim..Tabi bunun yanında doğum tam bir muamma olacak benim için bakalım nasıl olacak....Ak koyun kara koyun o gün belli olacak...

Sorna bu haberle kendi doktoruma gittik.Bebeğime baktı herşey normal gelişimi gayet iyi fakat şöyle bir durum var doktorum bebek rahim ağzına baskı yapıyor o yüzden 2 adet proluton depod vereceğim ve haftada bir bunu yaptıracaksın dedi

Bende usg çıktılarına baktım.rahim ağzı ölçüm.33,41 yani rahim ağzımda 27.59 luk bir açılma var 2,5 tan sonrasıda riskli kısıma giriyor.Doktorum bayramda yok Sudan'a gidiyor.Bana bi aksilik olursa diye başka bir doktor adı verdi...

E şimdi ben ne düşüneyim yani bayramda Yalova'da olacaktım şimdi gitmeye korktum...rahimde ki açılma bana fazla geldi ayrıca bu asılmalar bende gün içinde bayağı olmaya başladı bazıları tam kasılma mı anlamıyorum ama günde 4-5 kere olduğu kesin..

Dün gece hiç uyuyamadım erken doğum olursa ben ne yaparım doktorum yok diye..

Bilge ve Pelin siz bu konuda deneyimlisiniz kasılmaların fazla olması yada bu açıklık fazlamı şimdi dinleniyorum kalkmıyorum yerimden

Doktorum bana endişelenicek bişey yok rahimdeki baskıyı azaltmak için dedi ama benim kafam takıldı işte

Son düzenleme:
bu arada çok şükür 30 haftalık oldu yuppiii 69 düşmüşüzzz :nazar::nazar:rabbim sana çok şükürr bu günlerinde gördük yaa hamdolsun sana

esracım kızı iyice büyütmüşsün sende.. 3ü aştımı korkmayın derler.. artık sağlıkla doğmasını beklicez..
patly ordaki yöntem öyle olabilir.. ama ordaki doktorlarla burdaki doktorlar bir değil.. bana güven vermiyorlar açıkçası.. çevremizde neler oluyor, gazetelerde neler neler okuyoruz.. her ay ultrasona girmesine rağmen bebeğin bir elinin olmadını görmeyen doktorlarımız var bizim.. ya da kesin özürlü doğar almamız lazım deyip sapa sağlam doğan melekler.. o yüzden ben gözümle görmeden inanmam anacım..

Back