2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

aynen öyle sevgim bende entatlı günlerini geçiriyorum. ay herkeste bu hareketler bukadar bariz görülürmüydü yoksa sadece bizim kızmı çok hareketli diye eşimle durup hayranlıkla şaşkınlıkla izliyoruz. hakikaten kocaman oldular ama ben hala nasıl bir pozisyonda durduğunu anlayamıyorum. maşallah bebişlerimize

mervecim dün yoktum dün serbest günümdü. ben p.tesi çarşamba cuma şirkette salı perşembe kendime çalışıyorum yarı serbest yarı bağımlı bir durumum var anlayacağın. serbest günlerimde girmem biraz zor oluyor. herzaman net bağlantım olmayabiliyor. ama girmediğim zamanlar aklım sizde kalıyor ne kaynatıyorlar nepaylaşıyorlar acaba diye guclubacismile

buarada şu hamilelik eğitimi benim yakınlarımda yok. fundadan bilgileri alalım:))) enazından kopya çekelim.

buarada doğum öncesi yapmış olduğunuz yada planladığınız bir nefes egzersizi vss...varmı.

evet cicim 3.30 da uyandım çok güzeldi gerçekten..
derin doğduktan sonra da kesintisi uyuyamayacağım
acaba bi daha ne zaman 12 de yatar 8 de kalkarım kiii:)
sanırım uzun bir zaman öyle bir fısatımız olmayacak ama kuzucuklarımız düzenli emsinde razıyız sonuçta
bende bebeği gezidrmeyi düşünmüyorum kış kıyamette evde bi ton insan
gelsinler odasında uzaktan görsünler inşallaj minik kızımda o gün hep uyurda kimse kucağına alamaz bir tek hocaya vericem okusun diye o kadar ben mikroptan ziyade nazardan da çok korkuyorum
Günaydın güzel anneler buğün işe geldim yardım için ama şimdiden oturamıyorum ya oturduğum zaman attan tekmeye başlıyor zaten çok aşağıda (((((((
huuuuuuuuuuuu anne ne yapayım içeri sığmıyorum yahuuu tekmelicem tabi sıkışşşştımmmm
ay sorma sevgi ne şekillere giriyor zilliler ya karnım bi tarafı bomboş bi tarafı dağ gibi sonra babası itiyor azıcık hop kaçıyo zilli maaşallah ya bu günleri gördük dimi hayal değil
kızlar bır tane ındırıme gırıpte sızın aldıgınız bır oyuncak vardı burda yazmıstınız
o kacıncı sayfada gerıye gıttım bulamdım
Playskoll 2 li egzersiz arkadaşım cnm ismi yaz googledan çıkyıor
amanın nie kızdırdınız bakiim benim miniğimi doktor amca rahatsız etti demek minik kızı

Pelincim Kurs başlamadı henüz yaaa((((( Gittik kaydolduk, seminer tanıtımı yapıldı.. Derslerin ne zaman başlayacağını sizlere tel ile bildireceğiz demişlerdi, şu ana kadar arayan soran yok(( Pazartesi ben bi arayıp soracağım....

Sevgicim Günaydııın:)))) Kan uyuşmazlığı iğnesi için doktorun doğru söylemiş diyemeyeceğim.. Şöyleki; evet; ilk bebek için çok sorun teşkil etmiyor, ancak bundan sonra olabilecek bir bebek için çok ama çok önem taşıyor... İlk bebekte de bu aylarımızda antikor geçişleri başlama riskine karşılık yapılıyor bu bahsettiğim iğne... Allah korusun eğer bebek babanın kanından olursa ve anne ile geçişler başlarsa anne karnında bebek kanının değişimine kadar gidiyor olay. Bu risklere karşı bir çok hekim bu rhogam denen iğnenin yapılmasını öngörüyor... Sana veya bebeğine hiç bir zararı olmayan senin, bu bebeğinin ve bundan sonra olacak bebeğinin sağlığı için uygulanması gerektiğini düşünüyorum.... Not: Bu yazmış olduğum bilgiler sadece hamileliğim nedeni ile öğrenip aktarmış olduğum bilgiler değil, üniversitede Genetik derslerinde öğrenmiş olduğum bilgilerdir:)))

pany canım ikinizin de iyi olmasına çok sevindim.. artık o da büyümüştür baya..e annemizde bi kilo alasın ama dimi...
nalan, merve onun hareketlerini izlemek o kadar güzel ki..geçen akşam minübüsteyim.. sağolsun kimse yer vermedi ayakta duruyorum.. ama bu nasıl oynuyor böyle görceniz.. maşallah, subanallah.. millet görücek rezil olucam diyerekten aklım çıktı..
bazen eşim onu kızım, yavru ceylanım diye severken gözlerim doluyor.. oda dalga geçiyor açtın diye muslukları.. aynada karnıma bakınca bu gerçekmi diyorum.. hep hayalini kurduğum şey gerçek mi.. benim minicik prensesim mi var içerde.. bu onun elleri, onun ayakları mı.. şimdi böyleyim doğunca napıcam bilmiyorum.. gözüm ne koca görür ne yemek be uyku.. onsuz bir saniye bile geçirmek istemem herhalde.. onun uyumasını, sonra uyanmasını, ağlamasını, gülüşünü hiç hiçbirşeyini kaçırmak istemiyorum.. o mincik elleriyle parmağımı tuttuğu günü o kadar çok bekledim ki o bırakana bırakmam...

fundam ben de araştırdım internetten.. hatta gatada mutlaka yapılması gerektiği söylendi bana da.. ama doktorum yapmayalım dedi.. bi kaç kere tekrar tekrar sordum.. ama ilk bebekte gereksiz dedi.. benim abimle yengemle, ablamla eniştemde de var aynı sorun.. ablamın iki oğlu var ikisinde de bi problem çıkmadı.. doktoru 3.ye hamile kalırsan yapıcaz dedi.. yengemin de 3 kızı var.. 2sinde problem çıkmadı.. ama 3. kızında hamileyken kanını değiştirdiler..

Nalancığım çok tatlılar değil mi maaşallah hepimizinkilere
Allah nazardan saklasın
Şu doğuma hazırlık meselesine gelince benim durum malum biraz farklı ben 2 hafta sonra falan onkoloji heyetine giricem hem Medical Parkta hemde Çapa 'da birde piskolojik destek almak istiyorum olası durumlara kendimi hazırlamak için anlayacağın benim hazırlık nefesle değilde şöle kesilicem böle biçilicem en kötü şu olur vs gibi ama sanırım kızım bana sonsuz bir güç verdi kendimi HULK gibi hissediyorum birşey olmayacak alim allah

ya sevgiiii beni ağlatmak sorundamıydın zaten bugün bi duygusallık var üstümde...............

Her doktorun farklı bir tedavi protokolü var ama ne bileyim bi doktora daha mı sorsan sevgim ya sanki yapılsa daha ii olmaz mı zararı mı varki yapmıyorlar

E ne diyim..... Buna gerek kalması mı lazım hiç bir zararı olmayan bir iğne sonuçta.... Her geçen gün yeni makaleler yayınlanıyor bununla ilgili.. Şimdi çok konuda referans alınan Hacettepe ekolünde bile yapılması gerektiği söyleniyor... Riske atmamak gerektiğini düşünüyorum... Hadi bu haftalarda yapılmasa bile doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde mutlaka yapılması gerektiği söyleniyor... Ben mesela geçen yıl bebeğimi kaybettiğimde kürtajdan sonra yaptırdım... Ve her doktor görüşmemde konu geçtiğinde her doktor operasyondan sonra rhogam yapıldı değilmi diye sordu... Dikkatli sorfulamanı öneririm Sevgi.. ve doktorundan bunu isteme hakkın var...

Kızlar deterjan konusunda biraz kafam karıştı ben granül hacışakir almıştım panycim dün dalin daha iyi durulanmıyormuş bu granül dedi ne yapacağım

birde yumuşatıcı kullanmalıyım bingonun bebekler için olanı varya sakıncalımıdır sizce

ayrıca beyaz ama üzerinde renki desenler olanlarıda yine beyazlarla mı yıkicam

ay sanki ilk defa çamaşır yıkicam

zararı yok onu biliyorum.. gata da benim doktorum Prof.Rüştü beydi. o 28.haftada yapalım demişti.. sağlık ocağında da yapalım dediler.. ama bilmiyorum işte.. burda ki doktorum yapmayalım diyor.. her gittiğimde sordum.. bende şimdi kararsız kaldım.. normalde 28.haftada yapılması lazım.. ben 30.haftamda gidicem doktora.. bak şimdi beni de muallakta bıraktınız.. napsam ki..

Merve o granüller makinalarda arıza da yapıyomuş.... Ben Dalin deterjan ve yumuşatıcı aldım.. Yumuşatıcısını giysilerinde değil de odasındaki diğer tekstillerde kullanacağım..

Sevgi; 30. haftaya kadar yapılabliyor diye biliyorum... Ama bak şunu yap... Git bir "inderct coombs testi yaptır... Negatif çıkacaktır zaten... şimdi zamanın geçmiş ise her ay bu testini yaptır.. Ve doğuma gitmeden evvel yazdır reçeteni al iğneni, doğumdan sonra yaptır mutlaka... Dediğim gibi.. bunu doktorundan isteme hakkın var.. O ne öle bundan 20 sene öncenin ekolü ile seni yönlendiriyor yaw

Annenin Rh negatif babanın ise + olduğu durumlarda Rh pozitif olan çocuktan anneye kanama olduğunda annede buna karşı antikorlar meydana gelir. Bu antikorlar ikinci bebekte doğumdan sonra alyuvarların parçalanmasına neden olur ve çocuğun kanının değiştirilmesi gereği doğar.

Bu durumu önlemek için böyle durumdan kuşkulanılan annelere doğumdan sonra Rh faktörüne karşı antikorların hazır olarak dışarıdan verilmesi (pasif bağışıklama) annede bu antikorların yapılmasını önler ve ömrüde kısa olduğu için çocukta tekrar bu durumun meydana gelmesine engel olur. Anne başlangıçta bu antikorlara sahip olmadığından ilk çocukta meydana gelme riski çok azdır. Esas ikinci çocuktan sonra olması nedeni ile ilk doğumdan hemen sonra söz konusu antikorun verilmesi gerekir.

Son düzenleme:
Kız fundacım hatta bende kızayım.. Ben bu hafta sonu gideyim bari iğnemi olmak istiyorum ben diyim.. Haklısın valla..

Yada doğumdan sonraki iğneyi mutlaka olmak isteğimi söyleyeyim.. Tamam öyle yapıyım.. Zaten şimdi randevu almaya kalksam bana haftaya vericek günü.. Ben de 30.haftama girmiş olucam o zaman.. Doğumdan sonraki ilk 72 saattede olunabiliyormuş madem.. Ben o zaman yaptırayım..

Bu da başka bir bilgi:

Doğum Uzmanları Komitesi: Maternal and Fetal Medicine of the American College of Obstetricians and Gynecologists (Amerikan Jinekologlar ve Doğum Uzmanları Üniversitesi Anne ve Cenin Tıbbı) Rh-negatif hamile kadınların gebeliklerinin 28inci haftasında Rhogam almaları gerektiğini söylemektedir. Rhogam hem sizin için hem de cenin için güvenlidir. Doğumdan sonra bebeğinizin kanı test edilir ve eğer Rh-pozitif çıkarsa, üç gün içinde size ikinci doz Rh uygulanır. Bu sizi, doğumdan hemen sonra kan dolaşımınıza girmiş olabilecek Rh-pozitif hücrelere karşı koruyacaktır.

Sevgii; ANACIM GİT BİR DEVLET HASTANESİNE, PAZARTESİ GÜNÜ.... YAZDIR İĞNENİ PAŞA PAŞA... YAPTIR.. ZATEN O İĞNE MOR REÇETEYE YAZILDIĞI İÇİN TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDE REÇETE ETTİRMEN LAZIM. ÖZEL DOKTOR REÇETESİ İLE ZATEN ALAMIYORSUN...

ay bnmd ekafam karıştı şimdik
Merve o granüller makinalarda arıza da yapıyomuş.... Ben Dalin deterjan ve yumuşatıcı aldım.. Yumuşatıcısını giysilerinde değil de odasındaki diğer tekstillerde kullanacağım..
ya dakinden nefret ettim ben onun yüzünden alerji oldum diye sokmam eve o pisi her yerimi mahvetti gıcık kaptım kısaca sen sakın yanlış anlama benim kendi başıma gelenle alakalı

aha işte kızın kafa iyice karıştı
sevgim sen doktoruna güveniyorsan onun eline bırak bence kendini

Ben çıkıyorum kızlar... Gidip tahlillerimi alıcam, iğnemi alıcam akşama da doktor amcamıza gidip göstercez:))))

Kendinize iyi bakın... öptüm..

Fundacım sağol tatlım ilgin için.. Ben 30.haftaki randevumda bi daha konuşayımmı canım doktorumla.. Olmazsa dediğimi gibi doğum sonrası iğnemi olurum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…