• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Valla ben baştan söyleyeceğim. Kayınvalidem mutlaka kucağına almak ister, dedeleri de muhtemelen ama suratlarına yaklaştırmamalarını özellikle söyleyeceğim. Bana kalsa kimsenin kucağına vermeyeceğim. Zaten en çok o yüzden istiyorum normal doğumu. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum bebeğimi alabilmek için. İlk ben görmek, kucağıma alıp hemen emzirmek istiyorum.
Büyük bir sıvı jel alıp koyacağım başucuma. Her gelen mutlaka elini dezenfekte etsin diye. Sonuçta kış günü, illa nezle grip olmaları gerekmiyor, azıcık öksürseler oğlanın suratına yeter. 1-2 kutu maske koymayı bile düşünüyorum o yüzden.

Biz mevlüt yapmayacağız, o yüzden evde kalabalık olmaz. Arkadaşlarım gelir ancak hayırlı olsuna.

Mervecim,

Bu kursun olayi her zaman olan heberlerden ama 40 hatta bazi urunlerde 80 kat fazla cikma durumu"yuhh" dedirttigi icin gundeme geliyor yeniden. Marka adi ya da urun detayi vs yazmamislar. Genelde iyi markalarda kursun sorunu degil de iste kurulumundaki hata vs nedeniyle ufak parcalarin cocuklari bogma vs gibi tehlikeler olabiliyor. Boyle bir sorun varsa onlari devlet geri cagiriyor zaten. Ben size linkini veriyim burdaki geri cagrilan oyuncaklarin listesinin. Aldiginiz urune bakarsiniz var mi yok mu diye. Onun disinda bilinen markalarda kursun sorunu olacagina inanmak istemiyorum acikcasi. Cocuklarimiz icin az ama oz kaliteli oyuncaklardan almak en dogrusu herhalde.
Tickerinda ozetle "gogus akintisi ve yalanci kasilmalarla annemi buyuk olaya (doguma) hazirliyorum" diyor...

Toy Hazard Recalls

Aralma iyidir umarim...

Biz mikrop konusunda daha sansliyiz herhalde. Etrafta cok insn yok, ziyarete gelen giden yok vs. Annem-ben-esim koruyucu asilarimizi olduk. El jellerimiz ve maskelerimiz hazir eger gene de hastalanirsak diye.. Bizim kizin mevlutu genc kiz olunc olcak herhalde;-)) Tr de gelince 4-5 aylikken o yuzden cok minikken olamayacagi icin kis-hastalik sezonuda gecmis olur ins.. Onluk iyi fikir himmm anneme soyleyeyim ben bunu belki diker bebek tutma onlugu;-)) Esim bana simdiden tembihliyoo TR de sokakta cocugu severlerse " no ..noo.nooo..nooo" diyip atliycakmisim. Oldu ben de no! derim dedim ;-))) Alem adam;-))

Fundacim ben de oldum bebekle uyusmazlik asisini bizim burda "rhogam" diye geciyor. Yalniz ben 27 hafta+4 gunlukken oldum. Aslinda 28 hafta+1 gunden sonra yapiliyormus. O hafta tatile gidiyorduk o yuzden 3 gun onceden yapti DR um. Sonra internette rhogam in koruyuculugun 12 hafta oldugunu okuyunca (yani 39+4 e kadar) Dr a sordum eger bebek o zamana kadar gelmezzse yeniden mi olmam lazim dedim. Olmana gerek yok bence en guzel zamanda yaptik sana igneyi artik ikinic dozu dogumdan sonra olursun dedi. Bu arada ben ilk dis gebelik sonlandiriirken Rhogam dan vurulmamistim. Halbuku dis gebelik ya da dusuklerde yapilmasi gerekiyormus. Unv hastanesine gitttgim icin ilk olarak muayene eden genc DR a bunu soyleyince beni oldurup dirilitti resmen. "Olman gerekirdi eyvahh nasil yapmadilar bebek sakatsa vs vs diyerek" bes dakika icersinde bana ecel terleri dokturttu... Neyse sonra buyuk DR gelince sende ilk dis gebelikte yeterli kadar hucre olusumu olmamis. Rhogam ancak 6 haftadan sonraki gebeliklerde vurulur dedide rahatlatti beni.. Artik akillandim bende ilk muayene eden yeni Dr lar gelince iyiyim diyorum sorum yok, sonra tepelerindeki Dr gelince soruyorum sorularimi;-)) Bu arada hep ayni genc dr + buuyk dr u goruyordum ama bir iki seferdir benim genc dr un muayene gunleri olmadigi icin baska dr lar gormek zorunda kaldim. gecici bir durumdu neyseki duzeldi..

Son düzenleme:
Günaydın kızlar.. Nasılsınız.. Ben yokken baya kaynatmışsınız.. Bugün susarsınız artık bütün gün.. üstüme alınmaya başladım artık bu durumu..

Valla ben baştan söyleyeceğim. Kayınvalidem mutlaka kucağına almak ister, dedeleri de muhtemelen ama suratlarına yaklaştırmamalarını özellikle söyleyeceğim. Bana kalsa kimsenin kucağına vermeyeceğim. Zaten en çok o yüzden istiyorum normal doğumu. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum bebeğimi alabilmek için. İlk ben görmek, kucağıma alıp hemen emzirmek istiyorum.
Büyük bir sıvı jel alıp koyacağım başucuma. Her gelen mutlaka elini dezenfekte etsin diye. Sonuçta kış günü, illa nezle grip olmaları gerekmiyor, azıcık öksürseler oğlanın suratına yeter. 1-2 kutu maske koymayı bile düşünüyorum o yüzden.

Biz mevlüt yapmayacağız, o yüzden evde kalabalık olmaz. Arkadaşlarım gelir ancak hayırlı olsuna.
Ah Pelin ah bana kalsa bende kimsenin kucağına vermek istemiyorum ne gerek var yani el kadar bebek kucakta ayrıca ben bu zamana kadar kimsenin minik bebeğini kucağıma almadım öpmedim koklamadım bile uzaktan baktım hep umarum benimde etrfaımdakilerin bilinçleri aynı şekilde olur birtek anneme babama kıyamam herhalde onların ilk torunu ve 13 yıllık evli olan abimin çocuğu olmadığı için o kadar özlem içindeler ki babam her karnıma dokunup bebeğim kıpırdadığında gözyaşlarına boğuluyor kıyamıyorum sanırım kimse yokken kendini iyi dezenfekte ettiği bir anda kucağına vereceğim kıyamam babacığıma anneciğime o kadar süredir milletin çocuklarını seviyorlar ki ........
Mervecim,

Bu kursun olayi her zaman olan heberlerden ama 40 hatta bazi urunlerde 80 kat fazla cikma durumu"yuhh" dedirttigi icin gundeme geliyor yeniden. Marka adi ya da urun detayi vs yazmamislar. Genelde iyi markalarda kursun sorunu degil de iste kurulumundaki hata vs nedeniyle ufak parcalarin cocuklari bogma vs gibi tehlikeler olabiliyor. Boyle bir sorun varsa onlari devlet geri cagiriyor zaten. Ben size linkini veriyim burdaki geri cagrilan oyuncaklarin listesinin. Aldiginiz urune bakarsiniz var mi yok mu diye. Onun disinda bilinen markalarda kursun sorunu olacagina inanmak istemiyorum acikcasi. Cocuklarimiz icin az ama oz kaliteli oyuncaklardan almak en dogrusu herhalde.
Tickerinda ozetle "gogus akintisi ve yalanci kasilmalarla annemi buyuk olaya (doguma) hazirliyorum" diyor...

Toy Hazard Recalls

Aralma iyidir umarim...

Biz mikrop konusunda daha sansliyiz herhalde. Etrafta cok insn yok, ziyarete gelen giden yok vs. Annem-ben-esim koruyucu asilarimizi olduk. El jellerimiz ve maskelerimiz hazir eger gene de hastalanirsak diye.. Bizim kizin mevlutu genc kiz olunc olcak herhalde;-)) Tr de gelince 4-5 aylikken o yuzden cok minikken olamayacagi icin kis-hastalik sezonuda gecmis olur ins.. Onluk iyi fikir himmm anneme soyleyeyim ben bunu belki diker bebek tutma onlugu;-)) Esim bana simdiden tembihliyoo TR de sokakta cocugu severlerse " no ..noo.nooo..nooo" diyip atliycakmisim. Oldu ben de no! derim dedim ;-))) Alem adam;-))
..
Patlycim bu konu benide aşırı derecede endişelendiriyor çocuğumuza eğlenceli bir an yaratıcaz diye onu pisliklerle mahrum bırakmak çok canımı sıkıyor zaten kendim kanser hastasıyım diye bu konuda çok hassasım çocukların oyuncaklarına bu adiliği yapan aşağılık insanlardan nefret ediyorum sanırım en iyisi dediğin gibi evde bez bebek yapmak sarılsın oynasın kucağına alsın bezlesin uyutsun kızıma çeşit çeşit yapayım bari dediğin gibi yok öle barbie marbie

Ayrıca eşin çok haklı sanki türk değilmiş gibi no no no falan dersen insanlar çekinceyle cevap verirler ay bu turistmiş falan diye.Bak geçen gün kuzenimin kızıyla geziyoruz avm deyiz bi ara huysuzlandı o zaman kucağıma aldım daha 3 aylıktı o zaman kadının biri geldi ay maşallah ne yiyo bu dedi baktım suratına pirzola dicektim neyse anne sütü dedim oy maşşallah dedi şak diye ÖPTÜ ama tükürüklü tükürüklü kuzenim görmesin diye ne yapacağımı şaşırdım onun bir solüsyonu var silmek için ağzını yüzünü sildim ama midem bulandı bö görün baktım olucak gibi değil yıkadım yüzünü nasıl vicadanım sızladı benim kucağımdayken oldu diye inanın kadına hiç bişey diyemedim öleeee kaldım ki bi sürü şey derim diye planlamıştı kendi çocuğuma yaptıkları zaman ay ne yapıosunuz öpülmez bile derken sesim zor çıktı yani o kadar cins insan var ki anamızdan babamızdan sakınırken böle yapanlara sinri oluyorum o yüzden ben bebeğimi arabasında ve anakucağında falan gezdirirken yüzü hep bana dönük olmalı öle dışarıya dönük bir şekilde bebeğini gezdirenlerede ayrıca sinir oluyorum.......
inanılmazz güsel yağmur yağıorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:))))
bu gece ki aktivitem yağmuru izlemek...

Günaydın kızlar, bebişlerinizle hayırlı cumalar.
Günadın nalan nerelerdesin bakalım
Günaydınnnnnnnnnn
Günaydın kızlar.. Nasılsınız.. Ben yokken baya kaynatmışsınız.. Bugün susarsınız artık bütün gün.. üstüme alınmaya başladım artık bu durumu..
kuşum dün msn açıktı bir arkadaşın cvp yazdı halimi doktora götürdü diye
kazadan kalan sıyrıklar temizlenicekmiş dedi ama bide senden duymak isterim sorun yok değil mi

mervem benim şirket msni ya hep açık zaten.. sağolsun oda sana cevap vermiş.. ben sana söyledim zannettim o yüzden haber vermedim.. yok gayet iyi.. hatta operasyon sağ kolunda olmasına rağmen bilgisayarın başından kalkmadı gene :) sağol tatlım...

şu bebeği sevme meselesine gelince.. ben kendi yiğenlerimi bile ellerimi yıkamadan sevmem.. eşime de dışardan gelince mutlaka ellerini yıkatırım.. onun dışında bi önlem almayı düşünmüyorum.. şu dezenfekte jel meselesine gelince çok iyi markalar dışında diğerlerinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.. netice de o da kimyasalların birleşimin oluşan bişiy.. belki çok kaliteli bişiy alıp yanımda tutarım... hastane de ziyarete gelicek olanlar zaten annem, ablam.. bebeği onlardan sakınamam.. ama mevlutte bende öptürmeyi falan düşünmüyorum.. zaten aldığım beşik tekerlikli.. gerekirse kızlar onunla gezdirir gösterirler bebeği..

Günaydın güzel anneler buğün işe geldim yardım için ama şimdiden oturamıyorum ya oturduğum zaman attan tekmeye başlıyor zaten çok aşağıda :((((((((

Günaydın şebnemcim.. Ben yerim onun tekmeleyen ayaklarını.. Ya artık kocaman oldular.. Sığamıyolar garipler içeriye.. Akşam yemek yedik, kalktık yemekten.. Böyle karnımda bi gariplik hissettim bi baktım bu artık kafasını mı poposunu mu bilmiyorum ama dayamış tam midemin altına orda böyle baya bi şişlik.. Aynadan bakıyoruz böyle çok şekil bişiy olmuş.. Gül gül öldük bakarken.. Baya bi durdu öyle.. E senin oğlun kocaman artık annesi.. Napsın teyzesinin güzeli.. Yer açmaya çalışıyodur kendine..

Kızlar Selam:)))

Erken uyandık ama kahvaltı faslımız uzun sürdüüü:)))) Fekat hala çok uykum var.. Gecelerş sağlıklı uyuyamıyoruz, uykumuzu alamıyoruz gündüz de uyur gezer oluyoruz:))

Patly cim; TR de de rhogam diyorlar uyuşmazlık iğnesine.. Ancak rhogam 2 aydır Tr de piyasada yokmuş:(( O nedenle muadillerini satıyorlar.. Bakalım bugün alabilecek miyim iğnemi... Gerçi her hangi kan geçişi ve antikor oluşumumuz yok çok şükür. Sadece profilaktik amaçlı yapılıyor şu an.. Ama yine de ihmal etmemek lazım...

kızlar bır tane ındırıme gırıpte sızın aldıgınız bır oyuncak vardı burda yazmıstınız
o kacıncı sayfada gerıye gıttım bulamdım

Bizde de kan uyuşmazlığı var eşimle.. Doktorum ilk bebekte aşıya gerek yok dedi.. Siz ne diyorsunuz..

günaydın kızlar!
dün kızımızı gorduk maşallah buyumus:emir_bebek: bende 1 kılo almısımbilmiyorumkismile
yaniii 7,5 kılo almış bi şekilde yola devamguclubacismilekızımız dün kaşlarını çatmış şekilde bir poz verdi...
ikimizde çok şükür iiyiz

Back