• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Kizlaaarrr, gunaydin:))) Oglen oldu ama ancak kalktik, alisveris yaptik, kahvalti yaptik, bilgisayari acip gecmisi okuduk, ne yapalim:)))

Bizde de kan uyusmazligi var, ben her ay duzenli olarak indirect coombs'u yaptiriyorum. Benim de doktorum hemen yapilmasi taraftari degil; bebegin kan grubunun negatif olmasi ihtimali varken simdiden antikor vermek istemiyor diye anliyorum. Indirect testlerine devam edecegiz ve dogumdan sonra yapacakmis.

Bizim doktor igneden ilactan korkmayan dozunda detayci ve dozunda genis bir adam. Celestone'u yaparken de onu sorgulamistim, bebege zarari yok, faydasi tartismasiz demisti. Bununla ilgili olarak da gerektigi zaman yapilmasi gerektigini dusunuyor diye anliyorum. O doktorsuz kaldigim donemde gittigim perinatalog da "bir takip edelim hele" taraflisiydi. O yuzden ben de bu yeni doktoruma cok israr etmedim. Carsamba gunu tekrar gittigimde bir daha sorayim, bakalim ne diyecek.

uykucu bilge.. kız bu saate kadar çocuk aç kalırmı hain anne seni.. :)
oh bilgem içimi rahatlattın bak şimdi... bende gittiğimde yine bi danışayım.. sende danış bakalım sana ni diyecek..

merve bende topikte araştırma yaptım herkes dalini öneriyor.. birde sabun olarak dalan roxy matik diyorlar..

uykucu bilge.. kız bu saate kadar çocuk aç kalırmı hain anne seni.. :)
oh bilgem içimi rahatlattın bak şimdi... bende gittiğimde yine bi danışayım.. sende danış bakalım sana ni diyecek..

ehehehehh:)))

Sabaha kadar kus tutuyorum yaw... Gec yatinca da gec saate kadar bisiler yiyebiliyorum ama yine de iyi birsey degil tabii.

Benim 30. haftam coktan gecti, sanirim bana yapilacaksa da artik dogumdan hemen sonra yapilmali sanirim. bir zarari olmadigini zaten bildigimize gore senin icin daha rahat edecekse igneyi yaptirabilirsin bence...

Kızlar deterjan konusunda biraz kafam karıştı ben granül hacışakir almıştım panycim dün dalin daha iyi durulanmıyormuş bu granül dedi ne yapacağım

birde yumuşatıcı kullanmalıyım bingonun bebekler için olanı varya sakıncalımıdır sizce

ayrıca beyaz ama üzerinde renki desenler olanlarıda yine beyazlarla mı yıkicam

ay sanki ilk defa çamaşır yıkicam

mervecim yumuşatıcı bizler için bile önerilmiyo şahsen ben kullanmıcam zaten iide diil diye duydum benım dalının lavanta kokusu var o da yeter zaten kıyafetler % 100 pamuklu oldugundan yumusacıklar bence yumusatıcı kullanma .hacışakiri aldın madem aldıklarnı yıla zaten lekelerı olmadıgı için bişi farketmez durulamasını iki kere yap kafana takma tatlışım:lepi:

bu arada dr teyzesi gerçekten çok ugrastı bebişle poz yakalamak için yavrumda çatık kaşlı bi resim verdidelikafadulden

Merve'cim ben de Dalin sıvı aldım ve memnun kaldım. Hatta kaan'ın mobilyalarını da onunla sildik. Ama tabi sana alerji yaptıysa birşey diyemeyeceğim.

Bugün Mothercare'de pırlanta günü. 2 tane lohusa gecelik (tek pakette 2 renk, penye, kısa kollu, önü düğmeli) ve 1 pijama takım (askılı bluz ve bolerosu var) aldım. %50 indirimle hepsi 86 tl. Daha almadıysanız bugün kaçırmayın. Sanırım haftasonu da devam edecek indirim.
Aslında Oysho'nun pijama takımlarına içim gidiyor ama emzirmeye uygun değil :(

Bebek şekeri yapmamaya karar verdim. Haftasonu Eminönü'ne gittik. orijinalbirşey bulamadım. Hiçbir model hoşuma gitmedi. pastanelerdekihazırlar da çok pahalıya geliyor. Ben cam bir fanusu altın sarısı ve mavi çikolata kaplı badem drajeler, beyaz ve mavi kağıda sarılı çikolatalar ile dolduracağım. Küçük tahta mavi leylekler buldum eminönünde, çikolataların üzerine onları yapıştıracağım. Gelen alsın, yesin. Güzel bir görüntü olacak gibi. Tüller ve süsler hiç bana göre değil maalesef. Düğünümde de böyleydi, doğumda da öyle olacak gibi :)))

Kıslaaarrr Selam
Çok özledim siziiiii şimdi tek tek biraz geriye dönüp okuyacağım merak ettim siziiii.....
Bebişler nasıl siz nasıl oldunuz arkanızdan takipteyim Allahıma şükürler olsun 16. haftam bitti ve Oğlum Demir gelicek inşallah...ben size göre çok gerideyim ama uzun zamandır K.K ya giremiyordum artık uçuşu bıraktım doğuma kadar yerde çalışıyorum ve çok yoruluyorum eve gelincede malum anca uyku yemek kociş başka bir şey yook...Şimdi artık yavaş yavaş alışveriş yapmaya başlıyorum ama çok şanslıyım sanırım ki sizler benden önce araştırdınız :)) ben sizden kopya çekeyim bariii....hadi biraz sizi okuyayım çoook öpüyorum hepiniziiiiiiiiiiiiiiiiii

ya kızlar ben buraya tefrıcıye duası ıstemek ıcın yazmıstım 10 gun once falan duama bırı katılmıstı o an not almadım kımdı ????okundumu dıe soracaktımmmm

slm kızlar bugün daha iyi gibiyim.
mervecim ben hacışakirin granülünü aldım kullandım.hatta abartıp kendi geceliklerimi filanda onunla yıkadım bebeği kucağıma alıcam diye. zaten azıcık koyuyosun 2 kere durlatıyosun bence çok sert olmuyolar. yumuşak sayılır. zaten bide ütüleyince iyice yumuşuyo. ben sadece beyaz olanları ayrı yıkadım,hafif renkli ve yoğun renkilileride ayrı yıkadım. ben kk da okumuştum bikaç kişiye dr.u hacışakiri önermiş diye ondan aldım. yumuşatıcı bence kesinlikle kullanma. durulama suyuna konduğu için çamaşırlara yapışıyo bence zararlı olabilir. ve inanki gerek yok sert olmuyo bizim giysiler gibi. birde bingoun bebek kokusu diye yüzey temizleyicisi var antiallerjik ve hassas bebeklerin mobiyalarına özel filan diyo beyaz ve çok güzel hafif kokuyo ben evi de onunla temizliyorum.mobilyalarınıda onunla silicem.

bingo.jpg
dediğim yüzey deterjanı bu kızlar .

Son düzenleme:
Oyy masallah yeshillcim:-))

Bizim kizda iyiymis. Donmus dogum pozisyonunu almis hanfendi. Dr Geri donebilir hissedersen telaslanma dedi. Anlamistim zaten dondugunu asagidan canimi acitan tekmeler gitti yukariya calismaya baslamisti.

Kizimin yeni dogan bebek bezlerinden aldim. Tamamen dogal, antialerjik, organic pamuk, Klorsuz, parfumsuz vs. Birde gobek deligi yeri oyuk. Rahatsiz etmesin ilk gunlerde diye....yikanabilirlere daha karar veremedim. Tr ye gelip kalicak olmam kafami karistiriyor...

Angelofsky masallah demir bebege.. O da bizim topiginizn en minigi:-)) yaz AMA arada.. Habersiz birakma..

kizlar gunaydin sabah beste yine dis agrisiyla uyandim, bir doktor gomulu yirmilik disin dedi digeri buyuk ihtimalle yanindaki kapali olan kanal tedavisi yapilmis disin dedi. rontgen cekmiyorlar diger dis kapali oldugu icin bakip anlamiyorlar, ne yapacagimi sasirdim. ilk bir ay once tuttu arada geci geldi derken bir ay gecti. iki hafta durdugu da oldu agrinin. benzer durumu yasayan hic oldu mu umarim olmamaistir cok zor:(( ozellile uykuda basliyor agri:(( eger yirmilikse cekimi soz konusu degil cunku gomulu ama ya digeriyse enfekionsa bebege zararli, hic dis rontgeni cektiren var mi?

patly bezi hangi marka aldin belki fransada da vardir? erken ama bilgim olsun:)) guzel gunlerde pisiksiz gunlerde kullansin kuzun:))

Back