• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

cnm 10 tl likte vardı 100 tl likte vardı arada ki farkı anlamadım valla...başka alan yok mu ya...

sanırım ikisinin ortası bişey almak lazım ne böle çok şeffaf olup dışarıyı görenlerden
nede çok aşırı pahalılardan

tahliye deliği olsun mu olmasınmı bende onda karar kılamamıştımalırken

Plastik olmayan küvet yokki... ben irembebe'den 28 tl'ye aldım. Su gideri var, dibi düz, normal bir küvet. Markasına da bakmadım. Rengi hoşuma gitti aldım :) O kadarcık plastik kullanacağız artık, çok da takmayın kafanıza...

sanırım ikisinin ortası bişey almak lazım ne böle çok şeffaf olup dışarıyı görenlerden
nede çok aşırı pahalılardan

tahliye deliği olsun mu olmasınmı bende onda karar kılamamıştımalırken

cnm o kadar çok alengirli şey varki nelere kafa yoracağımı şaşırdım yaaa...

Plastik olmayan küvet yokki... ben irembebe'den 28 tl'ye aldım. Su gideri var, dibi düz, normal bir küvet. Markasına da bakmadım. Rengi hoşuma gitti aldım :) O kadarcık plastik kullanacağız artık, çok da takmayın kafanıza...

eşimde kızıyo artık herşeyi çok irdeliyosun diye kendine zarar veriyosun diyo ama napalım ister istemez araştırınca kafa karışıyor

eşimde kızıyo artık herşeyi çok irdeliyosun diye kendine zarar veriyosun diyo ama napalım ister istemez araştırınca kafa karışıyor

ay gerçekten doğru walla kurcaladıkça bişiler çıkıyor
yok artık oyuncak alırken tse amblemi arayacakmışız japonlar CE amblemininde sahtesini yapmışlar bilmemne bilmene yuh yani

cnm şimdi bir msj daha geldi bebeğin akciğer gelişimi için yapılan bir iğne varya bilgede yaptırmıştı hani ondan yapılmış dün akşam bende iyi olmaya çalışıyorum demiş..satı 17 nisandı onun 6 aylık diye düşün işte bebeği hemen hemen ay yarabbim şu bebiş orda dayansada erken gelmese Çiğdem'in bebişleri hastane ortamında 1 aydan fazla dayandılar şimdilik sancı yokmuş erken gelme durumu yok ama.......beklemek kötü tabi.....
neyse erken doğum olmasından ii gözüküor şimdi ki durumu
kendisine de bi zararı olmadan atlatır inşallah en kısa zamanda..

bende de var bir gribal durum ama geciyor yavastan artik, bogazim kasinir gibi, burnum bir akip bir tikaniyordu. Bugun daha iyiyim ama bir salgin oldugu kesin. Doktorunuz grip asisi hakkinda birsey soyledi mi kizlar? Ben eve girip cikacak herkese yaptirtacagim edepsizlik yapip, ama kendim olabiliyor muyum onu bilmiyorum.
bilge'cim ben sormadım henüz ama
olunacaksa da bir an önce sorup olmak gerek
hasta olduktan sonra aşı olmanın bi anlamı yok çünkü..

Bsp canım moralini bozmayayım ama 32 hafta bitince 8 aylık olmuyorsun kaydirigubbakcemile
Çünkü 1 ay 4 hafta etmiyor. Ortalama 30 gün olarak düşüneceksin ve 240 günü doldurduğunda 8. ayın bitmiş olacak. benim 9 günüm kaldı, senin 23 günün var.

Gördüğünüz üzere sıkıntıdan kafayı sıyırmış durumdayım sempatiksalakcinni Nelerle uğraşıyorum laelaelaelaelae

hakkaten sıkılmışsın pelin:))

esra geçmiş olsun..
terleyip üzerini değiştirmen daha çabuk iyileştirir ama..
bir de bu arada benim alerjim var ve tetiklendiği zaman belirtileri griple aynı oluor
geniz burun kaşıntısı, ateş, tıkanıklık yorgunluk vs..
hatta çok uzun süre grip olduğumu düşünüp antibiyotik kullandım hep hiç faydası olmuordu tabii
en son 2 yıl önce bi doktor keşfetti alerji olduğunu alerji ilacımı alıorum 2 saat sonra gayet ii oluorum..
siz de bi dikkat edin bakalım belki alerji olabilir..

çok teşekkür ederim kızlar. uyumuşum biraz daha iyi gibiyim. ateşim çıkmazsa çabuk toparlarım heralde.bebeği koruma konusunda bende takıntılıyım. hastanede gelenleri çok kalabalık olmadan odaya alıcaz ve sık sık odayı havalandırıcaz. mümkün olduğunca bebeği kimsenin kucağına vermicez ve özellikle yüzünden öpmelerini engellicez. evdede aynı şekilde bebek odasında olucak kapıdan göstericez.darılmaca kırılmaca yok. okudum bazı yerlerde mevlütte filan kucaktan kucağa dolaştırılıyomuş bebek. babam bunu bi duydu tutturdu kapıya ahşap korkuluk alıcam diye,sonrada baktıki bebeğin odasının kapısında cam var dediki o camı çıkarıp kapıyı kilitleyecekmiş gelenlerden kapıdan baksın diye :)) yani bizim dedemiz tam pinpirik:) grip aşısına gelince ben yaptırmayı düşünmüyorum.zaten yaptırıpta faydasını gören olduğunu sanmıyorum. influenza virüsü her yıl değişik versiyonda çıkıyo ve oda o yılki aşının içinde olmuyo. aşı gribi belki sadece hafif atlatmayı sağlar.ama zaten aşı olan çoğu kişi ardından bi grip geçiriyor. geçen yıl bu domuz gribi salgını sırasındada ben hemşire olduğum halde aşı olmadım.ve gripte olmadım. ekinezya zencefil çaylarına dayanmıştım şimdide zararlıdır diye içmedim böle oldum. araştırayım bakayım zararı yoksa yine bal limon zencefil beni iyileştirir.

Son düzenleme:
Ben de aşı taraftarı değilim. Hiç olmadım, domuz gribi aşısı dahil. Ve grip te olmuyorum. Ben de farenjit var, kronik. Çok soğuk havalarda dikkat etmezsem anjine çevirir genelde. Bol vitamin alıp (evde meyve sularımızı kendimiz sıkıyoruz, eşim her sabah portakal, greyfurt, limon hazırlar bize) sıkı giyinmeye çalışırım. Arada 2-3 günlük nezle olduğum da olur. Ateşim çıktığını hatırlamıyorum yıllardır.
Şimdiki fark bağışıklık sistemimiz normalden zayıf. Zencefilin zararı yok sanırım Esra'cım, ıhlamur da bana bayağı yarıyor.

bebeğin kucağa alınmasına ben de karşıyım. Şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl engelleyeceğim diye. Kayınvalidem dahil hastanede kimse kucağına almasın istiyorum. hele öpülmesi, asla! Hemşirelerden rica edeceğim, arada gelip gelenlerin gözünü korkutsun diye :))

bende ıhlamur kaynatıyorum şimdi. canım merak etme zaten hemşireler uyarıyor ilk dakikadan işte odada şukadardan fazla kişi olmasın, çiçekler odanın dışına konsun,malum salgınlar var bebek çok hassas kucağınıza alıp öpmeyin biraz büyüyüyene ve dış ortama alışana kadar diye. olmazsa sen yine tembihle hemşire uyarsın. ben şimdiden söylüyoru valla kimse darılmasın ama öle öpmece koklamaca yok diye.yoksa maske taktırırım valla size diyorum:) kime söylesem heralde kızım sen takma kafana okadar küçük bebek öle kucağa filan alınmaz diyolar. 40ı çıkana kadar bu böle filan diyolar. bende diyorum iyi bari.

çok teşekkür ederim kızlar. uyumuşum biraz daha iyi gibiyim. ateşim çıkmazsa çabuk toparlarım heralde.bebeği koruma konusunda bende takıntılıyım. hastanede gelenleri çok kalabalık olmadan odaya alıcaz ve sık sık odayı havalandırıcaz. mümkün olduğunca bebeği kimsenin kucağına vermicez ve özellikle yüzünden öpmelerini engellicez. evdede aynı şekilde bebek odasında olucak kapıdan göstericez.darılmaca kırılmaca yok. okudum bazı yerlerde mevlütte filan kucaktan kucağa dolaştırılıyomuş bebek. babam bunu bi duydu tutturdu kapıya ahşap korkuluk alıcam diye,sonrada baktıki bebeğin odasının kapısında cam var dediki o camı çıkarıp kapıyı kilitleyecekmiş gelenlerden kapıdan baksın diye :)) yani bizim dedemiz tam pinpirik:) grip aşısına gelince ben yaptırmayı düşünmüyorum.zaten yaptırıpta faydasını gören olduğunu sanmıyorum. influenza virüsü her yıl değişik versiyonda çıkıyo ve oda o yılki aşının içinde olmuyo. aşı gribi belki sadece hafif atlatmayı sağlar.ama zaten aşı olan çoğu kişi ardından bi grip geçiriyor. geçen yıl bu domuz gribi salgını sırasındada ben hemşire olduğum halde aşı olmadım.ve gripte olmadım. ekinezya zencefil çaylarına dayanmıştım şimdide zararlıdır diye içmedim böle oldum. araştırayım bakayım zararı yoksa yine bal limon zencefil beni iyileştirir.

Ben de aşı taraftarı değilim. Hiç olmadım, domuz gribi aşısı dahil. Ve grip te olmuyorum. Ben de farenjit var, kronik. Çok soğuk havalarda dikkat etmezsem anjine çevirir genelde. Bol vitamin alıp (evde meyve sularımızı kendimiz sıkıyoruz, eşim her sabah portakal, greyfurt, limon hazırlar bize) sıkı giyinmeye çalışırım. Arada 2-3 günlük nezle olduğum da olur. Ateşim çıktığını hatırlamıyorum yıllardır.
Şimdiki fark bağışıklık sistemimiz normalden zayıf. Zencefilin zararı yok sanırım Esra'cım, ıhlamur da bana bayağı yarıyor.

bebeğin kucağa alınmasına ben de karşıyım. Şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl engelleyeceğim diye. Kayınvalidem dahil hastanede kimse kucağına almasın istiyorum. hele öpülmesi, asla! Hemşirelerden rica edeceğim, arada gelip gelenlerin gözünü korkutsun diye :))

kızlar aklıma ne geldi
bi tane pankart yapsak hastane yatağının yanında duracak şekilde şöle sevimli bişey üstünde de ''BEN DAHA ÇOK MİNİĞİM VE MİKROPLARA KARŞI SAVUNMASIZIM EN GÜVENLİ YERİM ANNEMİN KUCAĞI BENİ LÜTFEN KUCAĞINA ALMA ''''

çok mu ukalaca olur

ay ayrıca o mevlütte gezdirme olayına aşırı derecede gıcığım o yüzden kırkım çıkmadan yapıcam mevlütü kızım yatağında bende yanında eben ameliyatlıyım zaten öle ortada dolanamam kucağınıza almayın dicem walla açıkcası kırılan gücenen olucaktır ama hiçte umrumda değilll......

pelincim valla bende almasınlar istiyorumda sonra düşünüyorum babam almak isterse mesela nasıl hayır derim diye. ama biz kışın ailelere önlük veriyoduk kucağına alan önlük giyiyordu hatta grip salgını varsa maske bile verdiğimiz oluyodu.

bende ıhlamur kaynatıyorum şimdi. canım merak etme zaten hemşireler uyarıyor ilk dakikadan işte odada şukadardan fazla kişi olmasın, çiçekler odanın dışına konsun,malum salgınlar var bebek çok hassas kucağınıza alıp öpmeyin biraz büyüyüyene ve dış ortama alışana kadar diye. olmazsa sen yine tembihle hemşire uyarsın. ben şimdiden söylüyoru valla kimse darılmasın ama öle öpmece koklamaca yok diye.yoksa maske taktırırım valla size diyorum:) kime söylesem heralde kızım sen takma kafana okadar küçük bebek öle kucağa filan alınmaz diyolar. 40ı çıkana kadar bu böle filan diyolar. bende diyorum iyi bari.

esra öle diyenlerden kork öle diyorlar ama bi bakıyorlar en önce kendileri öpmüş bebeği ya ayyy sinir oluyorum öle milletin çocuğunu öpenlere ben kendim bile öpmem koklarım kıyamam. ayrıca işi hemşireye atmakta en iyisi yada kucağımıza almayacağız biraz kusuyor nane molla falan deyip savuşturmak en iyisi

bende mevlütü 20-30 günlükken yapmayı düşünüyorum.ama yatmam heralde ben dolaşırım. kardeşim bebeğin başında dururmuş öle diyo kimseye elletmem diyo:) zaten napıcam ben kadınların yanında içerde diyo. yani teyzemiz pek hoşlanmıyor öle ortamlardan:) zaten kadınlar gününe dönüyomuş 1 saat sonrasında.

ben zaten anlamam bebeğin yüzünü öpenleri.şu yanaktan öpüşme bitek bizde var galiba. ben onuda sevmem bayramlarda filan mesela ellerini öpeyim yada tokalaşayım yeter ne o öle herkesin yanaklarından da öp. kimiside muck muck ayy. bebek dediğin uzaktan bakılır sonra sonra kucağa alınsada yüzünden öpülmez. valla o küçücük yanakları kızarıyo bazen alerjiden filan. eşimede diyorum elinden ayağından öpersin diye:) o da garibim ne hayaller kuruyo şöle göğsüme yatırıcam,böle yapıcam şöle yapıcam filan diye:) bid bizimki yüzünü göstermiyoya iyice merak eder olduk.

pelincim valla bende almasınlar istiyorumda sonra düşünüyorum babam almak isterse mesela nasıl hayır derim diye. ama biz kışın ailelere önlük veriyoduk kucağına alan önlük giyiyordu hatta grip salgını varsa maske bile verdiğimiz oluyodu.

babacıklar almak isterse esracım şöle dirseklerine kadar eller yıkanacak sonrada artık bişey diyemeyeceğiz

bende mevlütü 20-30 günlükken yapmayı düşünüyorum.ama yatmam heralde ben dolaşırım. kardeşim bebeğin başında dururmuş öle diyo kimseye elletmem diyo:) zaten napıcam ben kadınların yanında içerde diyo. yani teyzemiz pek hoşlanmıyor öle ortamlardan:) zaten kadınlar gününe dönüyomuş 1 saat sonrasında.

ben zaten anlamam bebeğin yüzünü öpenleri.şu yanaktan öpüşme bitek bizde var galiba. ben onuda sevmem bayramlarda filan mesela ellerini öpeyim yada tokalaşayım yeter ne o öle herkesin yanaklarından da öp. kimiside muck muck ayy. bebek dediğin uzaktan bakılır sonra sonra kucağa alınsada yüzünden öpülmez. valla o küçücük yanakları kızarıyo bazen alerjiden filan. eşimede diyorum elinden ayağından öpersin diye:) o da garibim ne hayaller kuruyo şöle göğsüme yatırıcam,böle yapıcam şöle yapıcam filan diye:) bid bizimki yüzünü göstermiyoya iyice merak eder olduk.

bende kalabalıkta olmak istemiyorum herkes ay yavrum patolojin ii çıkıcak inşallah bişey olmaz allahın izniyle sen sıkma canını takma kafana
hiç bişeyin yok senin kanser falan değilsin gibi salak konuşmaları duymaktansa oda da bebeğimin başında aşayiş berkemal yapıcam esracım napiim
bende eşime diyorum bazen göbeğimi öpüyor sakalı batıyor oda minicikken bile bende diyorum şimdiden batıyorsun kızıma diye ehehehe kaydirigubbakcemile3

ayy merve inanırmısın aynen bizim babamızında bıyık ve keçi sakalı var. 2 gün traş olmasın sakalı batıyo.bende diyorum aynen senin gibi şimdiden batırıyon kızımıza sakalını diye:) doğumda kes hepsini diyorum:) el dezenfektanları varya susuz.onlardanmı alsak :)

ayy merve inanırmısın aynen bizim babamızında bıyık ve keçi sakalı var. 2 gün traş olmasın sakalı batıyo.bende diyorum aynen senin gibi şimdiden batırıyon kızımıza sakalını diye:) doğumda kes hepsini diyorum:) el dezenfektanları varya susuz.onlardanmı alsak :)

mantıklı
sanırım buldumcuk oldum görümcem 8 yıl sora çocuk yaptı esra
onlar millete tel açarlarmış size gelicez evi havalandırın sigar içmeyin vs diye eheheh

walla benim kanaatim şu kimsenin öpmesini istemiyorum hele tanımadıklarımın asla akrabalarım kucağına alabilir ama tanımadıklarım alsın istemem

onun dışındakilere elinizi silin temizlediniz mi yıkadınız mı nasıl dicez diyemeyiz

alışıcaz bizde zamanla bu çocukları pamuklara sararsak çabuk hasta olurlar

evet cnm öle çokda sakınmamak lazım ama en azından 40 ı çıkana kadar bebek annenin bebeğidir derlerya ona göre bişiler ayarlarız artık duruma göre.önemli olan kimseyi kırmamak küstürmemek. bebeğide korumak.

evet cnm öle çokda sakınmamak lazım ama en azından 40 ı çıkana kadar bebek annenin bebeğidir derlerya ona göre bişiler ayarlarız artık duruma göre.önemli olan kimseyi kırmamak küstürmemek. bebeğide korumak.

ya o zor işte esra yani hiç kırılmaz dediğin adam hemen alınıyor kırılır dediğin insan ay olur mu öle şey tabş öpülmez diyor

bide insana aman bizimkileri öptülerde öldü mü bizim bebeklerimiz demiyorlar mı ona hepten gıcığım

Back