ayyyyy bulantı demeyin kızlaaaaaaarr zor tutuyorum kendimiiiiii(
çok kötü bişey yaaa ne yiyip içtiysem geçmio
birde inanılmaz dönüor başımmm
doktoruma söyledim ehamile kalmak istemedinmi sen dedi bana
ama gün içinde defalarca istifra ediorum
bi önerisi olan
:)
bilirim valla 3 gün sadece çubuk kraker ve limonlu maden suyu ile beslendim. şimdide sanki arada bir olcak gibi oluyo maden suyu içince geçiyor. sanki midem sindiremiyormuş gibi oluyor.
eveeet yeshill yansıma nerelerdesin
gözükmüosun hiç üstelik en tecrübelimizsin
ay doktor doğru sölemiş walla kendimiz ettik kendimiz bulduk
canım ben o kadar şiddetli değil ama onu yaşayanlar tuzlu beyaz peynir beyaz leblebi ve çubuk kraker tavsiye ettiler
ne kötü olmuş senin böle ne zamandır çıkarmaya başladım kaçıncı haftada
Alınıyorum ama benim 9 haftam bitti bugün, kimsenin aklına gelmiyorum(
Gündüz işyerinde sık giremiyorum. Girersem de ancak iphone'dan. Yazması zor oluyor.
Hamilelikte kahverengi akıntı şeklinde olan kanamalar için bir olasılık ta 8. hafta civarında bebeğin beslendiği yolk sac plasentaya dönerken bazı kadınlarda kanama olabilirmiş. Tutunma kanaması gibi. Haymatlosun yaşadığı belki budur.
Ben tüp bebek tedavisinden önce demir hapına başladım. Hala da elevite ilave her gün demir hapı da alıyorum. Bu sayede fazla yorgunluk hissetmiyorum. İlerde başlamaktansa doktorum erkenden kullanmamı önerdi. Bir zararı olmadı.
Bende de kan pıhtılaşma sorunu olduğu için günde bir kez clexane kan sulandırıcı iğne yapıyorum. Akşamları da ekopirin 100 mg alıyorum.
Crinone jel kullanıyorum ben de. Günde 2 kere. Ben dolaba koymuyorum. Tıpasını yukarıda tutup yavaşça koparttığımda jel dışarı çıkmıyor. Hatta kopartmadan önce tersten sallamama rağmen. Jelden memnunum. İğneye tercih ederim kesinlikle. 12. haftada bitecek. 3 haftam kaldı.
Bulantım hiç olmadı. Şanslı hamilelerden olduğumu söylüyor herkes. Kokuları önceden de iyi alırdım, şimdi daha keskinleşti ama bir zararı olmuyor. Kötü koku gene kötü, güzel kokular da güzel. Yemek kokuları da aynı.
Benim sol yumurtalığımda 2 tane küçük çikolata kistim var. Bazen orada hafif sancılar oluyor. Rahimden değil sanki. 2 gündür göbek deliğimin altında iğne batması gibi sancılar oluyor. Normalmiş. Kanama olmadığı sürece herşey normal zaten.
Bebeğimi görmeye 2 hafta var daha, sabretmek zor ama bekleyeceğim. 11+2 olacağız ve 2'li testi yapabilir doktorum. Daha erken gidersem 1-2 hafta sonra tekrar test için gitmem gerekecek. Zaten doktorum çok sık ultrasona sokmak istemiyor.
Benden haberler bu kadar :)
bu arada pelincim topik mi açtın canım sen
Gündüz işyerinde sık giremiyorum. Girersem de ancak iphone'dan. Yazması zor oluyor.
Hamilelikte kahverengi akıntı şeklinde olan kanamalar için bir olasılık ta 8. hafta civarında bebeğin beslendiği yolk sac plasentaya dönerken bazı kadınlarda kanama olabilirmiş. Tutunma kanaması gibi. Haymatlosun yaşadığı belki budur.
Ben tüp bebek tedavisinden önce demir hapına başladım. Hala da elevite ilave her gün demir hapı da alıyorum. Bu sayede fazla yorgunluk hissetmiyorum. İlerde başlamaktansa doktorum erkenden kullanmamı önerdi. Bir zararı olmadı.
Bende de kan pıhtılaşma sorunu olduğu için günde bir kez clexane kan sulandırıcı iğne yapıyorum. Akşamları da ekopirin 100 mg alıyorum.
Crinone jel kullanıyorum ben de. Günde 2 kere. Ben dolaba koymuyorum. Tıpasını yukarıda tutup yavaşça koparttığımda jel dışarı çıkmıyor. Hatta kopartmadan önce tersten sallamama rağmen. Jelden memnunum. İğneye tercih ederim kesinlikle. 12. haftada bitecek. 3 haftam kaldı.
Bulantım hiç olmadı. Şanslı hamilelerden olduğumu söylüyor herkes. Kokuları önceden de iyi alırdım, şimdi daha keskinleşti ama bir zararı olmuyor. Kötü koku gene kötü, güzel kokular da güzel. Yemek kokuları da aynı.
Benim sol yumurtalığımda 2 tane küçük çikolata kistim var. Bazen orada hafif sancılar oluyor. Rahimden değil sanki. 2 gündür göbek deliğimin altında iğne batması gibi sancılar oluyor. Normalmiş. Kanama olmadığı sürece herşey normal zaten.
Bebeğimi görmeye 2 hafta var daha, sabretmek zor ama bekleyeceğim. 11+2 olacağız ve 2'li testi yapabilir doktorum. Daha erken gidersem 1-2 hafta sonra tekrar test için gitmem gerekecek. Zaten doktorum çok sık ultrasona sokmak istemiyor.
Benden haberler bu kadar :)
Ne topiği canım? 2 yıl önce bir topik açmıştım :) Geçen ay da Aralık anneleri kapatılmasın diye bir başlık açtım ama onun işlevi bitti zaten..
ilk bebeğin dimi canım senin
Kızlar ben hep buradayım. Hatta Kasım annelerini de bıraktım, takip etmiyorum artık. Bütün gün yemek tarifi veya günlük şeylerden bahsediyorlar ve hepsi benden 2-3 hafta önde. Birşey sorduğunda unutmuş oluyorlar :)
Neyse bu topik çok iyi oldu Gizemli. kapatılmamasının sebei de başlığı bence. Sanki Aralık 2010-Ocak 2011'de tüp bebek tedavisine başlayacaklar içinmiş gibi anlaşılabiliyor. Umarım birileri farkedip de kapatmaz.
Evet canım kısmetse ilk :) 2 sene önce ilk tüp bebek denememizde maalesef dış gebelik oldu. O da tutunmuştu ama yanlış yere
Ezgi'cim ben ilaç firmasında çalışıyorum. İlaçların saklama koşulları uzun süreli stabilite çalışmaları sonucunda belirleniyor. Crinone'un saklama koşulu da "25 derecenin altında oda sıcaklığında". Aşırı soğuk ve sıcaktan kaçınmak gerekiyor. Buzdolabı 4 derece ise uygun tabi ama şart değil. Yazın sizin orada çok sıcak oluyordur, o zaman gerekebilir ama bizim ev 25 dereceyi geçmiyor. Benim bir önceki tüp bebek denememden kalan crinonelarım vardı. Çekmecemde saklamıştım. Raf ömrü vardı. Onları kullandım transferden sonra mesela.
Karnımda ufak bir şişlik var. Tam belli değil ama gaz varmış gibi. Bu aylarda daha çok su toplaması ve ödem oluyor. Rahim 10. haftada bir greyfurt büyüklüğünde. Bebek ise ancak bir erik kadar. 10. hafta sonunda 5,5 cm ve 6 gr olacak anca :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?