2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

benim bi sonraki randevum 3 mayıs kızlar bakalım ikiz olup olmadığı kesinleşecek ama eşim tek ve kız diyor bugüne kadar dedikleri çıktı hadi bakalım kızlar içinizde cinsiyeti hakkında içine doğan varmı bende erkek diyorum hepp

walla bnm saçım başım bi tuaf oldu ömrümde sivilce bilmem oda var maşallah güzelliğini alırsa kız güzelleştirise erkek derler bazen kendime güzel geliyorum bazen çirkin

hani ikiz olma ihtimalimde varken e madem tahmin benimki biraz ütopik olcak ama bi kız bi erkek ikiz doğuyo hep içime ama mucize olurdu herhalde

bende çok isterdim cnm bi kız bi erkek ama o şansımız yok malesef çok okudum tek yumurta ikizlerini herşeyi aynı oluyormuş cinsiyeti görünüşü huylar herşeyi

bende çok isterdim cnm bi kız bi erkek ama o şansımız yok malesef çok okudum tek yumurta ikizlerini herşeyi aynı oluyormuş cinsiyeti görünüşü huylar herşeyi

e benim kuzenlerim tek yumurta ikizi biri kız biri erkek

birbirlerinede benziyolar huyları suyları aynı çok bağlılar birbirlerine

kızlar bana doktorun bu progestan (fitil/jel/iğne) hakkında söylediklerinin bir özetini geçeyim:

Normal gebeliklerde rahmin kalınlaşmasına yarayan progesteron hani bizim foliküller vardı ya, hani çatlıyordu da içinden over hücresi çıkıyordu; o folikülün yumurtalık üstünde kalan kısmından (sarı cisim) salgılanırmış. ılk 12 hafta boyunca folikülün kalan kısmı üretirmiş sonra 12. haftada bebek üretmeye başlarmış. Biz tüp bebek annelerinde -özellikle benim gibi dondurulmuş embriyo ile tüp bebek annelerinde- sarı cismin yeterli progesteron ürettiğinden emin olmadıkları için takviye olarak bu ilacı verirlermiş. Bizim bebeklerimiz rahmin kalınlığının korunması için gereken kendi progesteronunu kendi üretene kadar yani 12. haftaya kadar biz bu ilacı kullanacakmışız.

ığne direk kana karıştığı için daha etkiliymiş, ama jel ve fitil de uygulama yeri dolayısıyla direk rahim dokusuna ulaşırmış. Benim hastanemin doktorları daha ucuz ve kolay bulunuyor diye fitil olan şeklini tercih ediyorlarmış.

Yani kızlar şekli ne olursa olsun 12. aya kadar devam edilecek. Bazı kadınlara iğne mutlaka gerekiyor bazılarına ise diğer şekiller de oluyor. Burada doktorun alışkanlıkları devreye giriyor, bazı doktorlar jelci, bazıları da fitilci.

benimki ilaç delisi o zaman hahahha
çünkü sabah 3 tane progestan kapsül vajinal yolla alıyorum akşmalarıde 2 ampül progynex iğne yaptırıyorum kalçadan

gizemliiii

ben yarım saat gittim ağlamışsın kuzucum sen...ağlamaaa yada ağla rahatlaama çok ağlama üzülmesin bebekler..azcık kaldı tüm tedaviye katlandım 5 hafta daha artık ama sen tüp bebek doktorunada sor ben de kuruluk şu bu yapmadı sadece akıntı olduğu içn kaşıntı yapıo yani bende yaptı bi krem verdi doktorum onun için kaşıntıda geçti..
ama senin için en iisi iğneye üzülme olur mu geçicek hepsi..

prettyyyy
annenin içine ne doğarsa o olurmuşş
ama ilginç bişey var arkettimki kadın ile erkeğin içine hiç aynı doğmuo
ben kız diorum eşim ısrarla erkek dio bakalım
daha çooook ama 16. haftada belli oluormuş

e benim kuzenlerim tek yumurta ikizi biri kız biri erkek

birbirlerinede benziyolar huyları suyları aynı çok bağlılar birbirlerine

Demek ki tek yumurta ikizi değilmiş şekercim. Tek yumurta ikizi tek embriyonun kendiliğinden ikiye bölünmesiyle olur. Herşeyi DNA'sı bile tıpa tıp aynıdır. Cinsiyet de her özelliğimiz gibi DNA'da şifreli olan bir bilgi olduğu için aynı DNA'ya sahip bir kız bir erkek olunmaz.

ama öleler tek yumurta ikizi ve kız mı erkek mi küçükken ayırt edemezdin her huyları aynı yediği yemekleri bile biri 5 kaşık yiyosa öbrüde 5 kaşık yer hemde diğerini bilmeden entersan bi durum şaştım nasıl oluyo şimdi bu yengemi aradım teli açmadı du ben bi soriim

benimki ilaç delisi o zaman hahahha
çünkü sabah 3 tane progestan kapsül vajinal yolla alıyorum akşmalarıde 2 ampül progynex iğne yaptırıyorum kalçadan

Seninki tam emniyete almış baksana:)) Ama aynı hesaba geliyor aslında, ben günde 600 mg progestan alıyorum, günde 3 kez ikişer fitil. ampuller de 50-100-200 mg lık mış. Seninki de 600'e tamamlıyordur herhalde.

Seninki tam emniyete almış baksana:)) Ama aynı hesaba geliyor aslında, ben günde 600 mg progestan alıyorum, günde 3 kez ikişer fitil. ampuller de 50-100-200 mg lık mış. Seninki de 600'e tamamlıyordur herhalde.

aynen öle galiba cicim mantıklı hesap haklısın dayanıcaz napalım

aranızda en az ilaç alan benim herhalde folik asit ve jel başka hiç bişeyim yok coraspin vardı ona lekelenme olunca artık yok rahatım hiç hamileymişim gibi bi belirtimde yok kızlar bulantı fln fazla yemiyorumda ayran içmek hoşuma gidiyor çok fazla ayran içiyorum o kadar

Bence yengenin aklında yanlış kalmış şekercim, çünkü gerçekten tek yumurta ikizleri aynı cins olur. İkisinin kanından örnek alıp genetik analiz yapacak olsan 100% aynı çıkarlar. Hatta böyle bir babalık davası vardı, kadının kocasının ikizi varmış. Kadın kocasıyla bozuşup kaynıyla yaşamaya başlamış, sonra bir çocuk olmuş, kocası bebek benim diil diyor, kardeşi de benim diil diyor. DNA analizi yapıyorlar iki adamın da aynı olduğu için bir sonuç çıkmıyor:))) Çift yumurta ikizleri aynı cins olabilir ya da farklı cins olabilir ama tek yumurta olunca cinsiyeti de aynı oluyor.

Benim doktor kanamam olunca coraspini bıraktırdı, kanama bir ara durunca tekrar başlattı. Ben de artık ne zaman kanamam olursa almıyorum, geçince tekrar başlıyorum. O gıcık fitil bile bu coraspin kadar canımı sıkmıyor. Kanı sulandıran ilaçlar vücutta kanama ihtimalini artırıyor ya, bu kanamalardan tamamen onu sorumlu tutuyorum.

ne güzel işte daha ne istiyosun cicim bnm tek tük bulantım vra o bile zor oluyo
kandırıldık yıllarca ya görüyomusun way be demek bizimkiler ayrı yumurta ikiziymiş
kendi kendimizin doktoru olduk maaşallah

kızlar bende işten ayrıldım . işyerim pek hoş karşılamadı gebeliğimi. bende stres yapamam dedim. öle oldu işte. Gizemli'cim bend brüksel tüpbebek merkezinde yücel beyin hastasıydım. listeye eklersin cnm:)

kızlar bu kanamalar bazı gebelerde oluyormuş eğer rahim içinde bir kanama gözükmüyorsa kafanıza takmayın. rahim içinde bile olsa progesteronla kanama durduruluyor. eğer aşırı sancılı ve parçalı kıpkırmızı kanama olmazsa moralinizi bozmayın. merak etmeyin bebişlerimiz bize sımsıkı tutundu ve şimdide tam gaz çalışıyolar. ben bugün biraz evi temizledim ardından hemen kasıklarımda ağrı başladı. bu haaftabaşından beride belim ağrıyo benim. 2.regl dönemim geçtiya ben ona yoruyorum. birde sizede oluyomu benim belimde ve karnımın altında sıcaklık oluyo. vücudumda diğer yerler soğuk ama o iki bölge cayır cayır yanıyor.eşimde şaşırıyo ateş yaptı bu bebek sana diyip gülüyor:)
benim transfer sonrası 6.ve 8. g
nde pembe ve kırmızı lekelenmem oldu o zaman coraspini kesti dr. bidahada kullanmadım. bence kanı sulandırdığı için hapı kesinde kanamada duruyo. estrofemide 6.haftada kestik. şimdi sadece folbiol ve progesteron vaginal kapsül kullanıyorum günde 3 tane. ama yakında demir kullanmaya başlarım heralde.bakalım benimde cmtsi dr.kontrolüm var. okadar çok korkuyorumki bebeğimin ya kalbi durduysa filan diye. okuyorum bazen oluyomuş öle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…