Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim bi sonraki randevum 3 mayıs kızlar bakalım ikiz olup olmadığı kesinleşecek ama eşim tek ve kız diyor bugüne kadar dedikleri çıktı hadi bakalım kızlar içinizde cinsiyeti hakkında içine doğan varmı bende erkek diyorum hepp
bende çok isterdim cnm bi kız bi erkek ama o şansımız yok malesef çok okudum tek yumurta ikizlerini herşeyi aynı oluyormuş cinsiyeti görünüşü huylar herşeyi
benimki ilaç delisi o zaman hahahhakızlar bana doktorun bu progestan (fitil/jel/iğne) hakkında söylediklerinin bir özetini geçeyim:
Normal gebeliklerde rahmin kalınlaşmasına yarayan progesteron hani bizim foliküller vardı ya, hani çatlıyordu da içinden over hücresi çıkıyordu; o folikülün yumurtalık üstünde kalan kısmından (sarı cisim) salgılanırmış. İlk 12 hafta boyunca folikülün kalan kısmı üretirmiş sonra 12. haftada bebek üretmeye başlarmış. Biz tüp bebek annelerinde -özellikle benim gibi dondurulmuş embriyo ile tüp bebek annelerinde- sarı cismin yeterli progesteron ürettiğinden emin olmadıkları için takviye olarak bu ilacı verirlermiş. Bizim bebeklerimiz rahmin kalınlığının korunması için gereken kendi progesteronunu kendi üretene kadar yani 12. haftaya kadar biz bu ilacı kullanacakmışız.
İğne direk kana karıştığı için daha etkiliymiş, ama jel ve fitil de uygulama yeri dolayısıyla direk rahim dokusuna ulaşırmış. Benim hastanemin doktorları daha ucuz ve kolay bulunuyor diye fitil olan şeklini tercih ediyorlarmış.
Yani kızlar şekli ne olursa olsun 12. aya kadar devam edilecek. Bazı kadınlara iğne mutlaka gerekiyor bazılarına ise diğer şekiller de oluyor. Burada doktorun alışkanlıkları devreye giriyor, bazı doktorlar jelci, bazıları da fitilci.
e benim kuzenlerim tek yumurta ikizi biri kız biri erkek
birbirlerinede benziyolar huyları suyları aynı çok bağlılar birbirlerine
internette öle yazıyo ben onların yalancısıyım:)
Demek ki tek yumurta ikizi değilmiş şekercim. Tek yumurta ikizi tek embriyonun kendiliğinden ikiye bölünmesiyle olur. Herşeyi DNA'sı bile tıpa tıp aynıdır. Cinsiyet de her özelliğimiz gibi DNA'da şifreli olan bir bilgi olduğu için aynı DNA'ya sahip bir kız bir erkek olunmaz.
benimki ilaç delisi o zaman hahahha
çünkü sabah 3 tane progestan kapsül vajinal yolla alıyorum akşmalarıde 2 ampül progynex iğne yaptırıyorum kalçadan
Seninki tam emniyete almış baksana:)) Ama aynı hesaba geliyor aslında, ben günde 600 mg progestan alıyorum, günde 3 kez ikişer fitil. ampuller de 50-100-200 mg lık mış. Seninki de 600'e tamamlıyordur herhalde.
ama öleler tek yumurta ikizi ve kız mı erkek mi küçükken ayırt edemezdin her huyları aynı yediği yemekleri bile biri 5 kaşık yiyosa öbrüde 5 kaşık yer hemde diğerini bilmeden entersan bi durum şaştım nasıl oluyo şimdi bu yengemi aradım teli açmadı du ben bi soriim
aranızda en az ilaç alan benim herhalde folik asit ve jel başka hiç bişeyim yok coraspin vardı ona lekelenme olunca artık yok rahatım hiç hamileymişim gibi bi belirtimde yok kızlar bulantı fln fazla yemiyorumda ayran içmek hoşuma gidiyor çok fazla ayran içiyorum o kadar
ne güzel işte daha ne istiyosun cicim bnm tek tük bulantım vra o bile zor oluyoaranızda en az ilaç alan benim herhalde folik asit ve jel başka hiç bişeyim yok coraspin vardı ona lekelenme olunca artık yok rahatım hiç hamileymişim gibi bi belirtimde yok kızlar bulantı fln fazla yemiyorumda ayran içmek hoşuma gidiyor çok fazla ayran içiyorum o kadar
kandırıldık yıllarca ya görüyomusun way be demek bizimkiler ayrı yumurta ikiziymişBence yengenin aklında yanlış kalmış şekercim, çünkü gerçekten tek yumurta ikizleri aynı cins olur. İkisinin kanından örnek alıp genetik analiz yapacak olsan 100% aynı çıkarlar. Hatta böyle bir babalık davası vardı, kadının kocasının ikizi varmış. Kadın kocasıyla bozuşup kaynıyla yaşamaya başlamış, sonra bir çocuk olmuş, kocası bebek benim diil diyor, kardeşi de benim diil diyor. DNA analizi yapıyorlar iki adamın da aynı olduğu için bir sonuç çıkmıyor:))) Çift yumurta ikizleri aynı cins olabilir ya da farklı cins olabilir ama tek yumurta olunca cinsiyeti de aynı oluyor.
kendi kendimizin doktoru olduk maaşallahBenim doktor kanamam olunca coraspini bıraktırdı, kanama bir ara durunca tekrar başlattı. Ben de artık ne zaman kanamam olursa almıyorum, geçince tekrar başlıyorum. O gıcık fitil bile bu coraspin kadar canımı sıkmıyor. Kanı sulandıran ilaçlar vücutta kanama ihtimalini artırıyor ya, bu kanamalardan tamamen onu sorumlu tutuyorum.
benimde bulantılarım geçti artık pek olmuyo.