2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Günaydın Fıstıklar...

Ben de çok kötüyüüüm, grip olduuuum en sonunda(((( gözlerimden yaş akıyo, başım çatlıyooo.. Gece kalktım 3 de duş aldım, sıcak süte karabiber ve bal karıştırdım içtim... Biraz iyi hissettirdi ama sabah kalktığımda yine berbat durumdaydım.. ühüüüüüüüüüüü.... uyumak istiyorum, uyuyamıyorum...

Bilgecim sana ne oldu birden kuzum( Bu bebeler bizi fena yaptı yafw...

Pany cim sana da geçmiş olsun... Topik dökülüyo vallahi

Pelin, bekle geliyorum sohbete

Bende sağ elde az uyuşma vardı 1-2 sene öncesine kadar. Klasik mouse hastalığı ki ben aslında mouse kullanmamaya çalışıyorum. klavyede kısayollarla hallediyorum çoğu şeyi.
neyse doktora gittim, sinir sıkışması vs var mı diye bakıldı. Bir ara boyun fıtığı başlangıcı dendi. 3 sene bende boyun fıtığı var sandım. Hamile kalınca tekrarr başka bir beyin cerrahına gittim. Adam MR'a baktı ve boyun fıtığı falan yok, boyunda kireçlenme var sadece dedi.
Bu arada mouse'u sağ el yerine sol elle kullanmaya başladım. Bayağı ilerlettim. El, bilek, boyun hareketleri yapıyorum. Uyuşma kalmadı artık.
Bu karpal-tünel sendromu hamilelikte özellikle orataya çıkabilirmiş. Bizim gibi bütün gün bilgisayar başında olanlar için kaçış yok gibi. Saat başı ara verip elleri dinlendirmek lazım. Şansımız varsa ciddileşmeden geçiririz kalan aylarımızı..

Güle güle giy Merve'cim, ayakların rahat etsin :)

benim bileklerim ve bacağımın alt tarafları kalınlaştı . Ayaklarım hala aynı ama bu bileklere hiç alışamadım akannehir

İşin ilginci ben solağım ve bu sıkıntı sağ bileğimde:)) Gerçi mouse'u sağ elimle kullanıyorum ondan olabilir. Dur ben de bir sola geçirmeyi deneyeyim:)

Güle güle giy Merve'cim, ayakların rahat etsin :)

benim bileklerim ve bacağımın alt tarafları kalınlaştı . Ayaklarım hala aynı ama bu bileklere hiç alışamadım akannehir
saol cnm
benimde akşam ayak parmaklarım birleşiyo e malum iş yerinde devamlı oturuyoruz bunun sonucundada akşam eve gelince su içine falan koyuyorum ama kar etmiyo
hamileliğimin başında adidatan bi spor ayakkbı aldım rahat hatta ben 37,5 giyerim tüm ayakkbaılarımı 38 aldım ama ayağımı içine sokamıyorum babate terlik falan olmuyo anca orta parmak oda bizim iş yerinde biraz sırıtıyo bende netten sipariş verdim
bu terliklerin ön kısmı arkasına göre daha yüksek olduğu için vücudun ağırlık merkezini ayarlıo dün farkettim yürürken ister istemez dik duruyosun güzel bişey
İşin ilginci ben solağım ve bu sıkıntı sağ bileğimde:)) Gerçi mouse'u sağ elimle kullanıyorum ondan olabilir. Dur ben de bir sola geçirmeyi deneyeyim:)

aaa dene bakalım geçicek mi
gerçi zor olur belki kullanmak solla ama
ben kolum çatladığında solla yazmaya başlamıştım ve başarmıştım
sağ elim kadar estetik olmasada
okunaklıuydı yazım
bence denemelisin ama doktora sormayı ihmal etme

kızlar ya biz akşam sineklerle baş edemiyoruz sineklik mineklikkar etmiyo dışarda ilaçlama yapılınca evlere kaçıyorlar balkona grip çıkarken bile giriyorlar
ve hep beni ısırıyorlar

zaten alerjim tam geçmedi bide üstüne sinek kaşıntı yapınca gecem kabus oluyor
odaya fişe takılan sinek ilacı koymak sakıncalımıdır sizce

günaydın kızlar
hayırlı cumalar.. nasılsınız..
ben tatilden dün akşam döndüm. bugün işe uğradım. sizi çok merak ediyorum. inanırmısınız orda bile aklım hep sizdeydi.

MERVEM o bebek filmi çok tatlı ya.. ben de izledim.. gül gül öldüm..
FUNDAM çok geçmiş olsun bi tanem.. ılık bişiyler içmeye çalış... gerçi bitki çaylarından da korkuyorum ben ama.. of fundacım ya.. dikkat et.. dinlen.. çabuk iyleş yawww..
BİLGEM kullanıbiliyorsan kullan tatlım sok elinle.. ben normal de sol elimle hiç bir şey yapamam. o yüzden baya zorlanmıştım.. umarım geçici birşeydir tatlım..
ANGEL hoşgeldin tatlım.. nasıl geçti tatilin.. anlat bakalım..

MERVEM beni normalde sivsinek ısırdığında kaşınmaz.. ama benim odada uçan şeylere gıcığım var. öldürmeden içim rarat etmez.. elektriklilerin bi zararı olduğunu sanmıyorum. neticede çocuk odasında bile kullanıyorlar..

hoşbuldum kızlar, tatil güzeldi. hernekadar denize ve havuza girmeden içgeçirerek otursamda enazından bodrum serindi bu sıcaklarda serin serin dinlendik bebişimle.

günaydın kızlar
hayırlı cumalar.. nasılsınız..
ben tatilden dün akşam döndüm. bugün işe uğradım. sizi çok merak ediyorum. inanırmısınız orda bile aklım hep sizdeydi.

seni çok merak ettim
nedir bakalım son durumlar
3 l test nası geçti bebek nasıl
cinsiyet kesinleştimi vs?

sevgim çok tatlı gerçekten film bende o yüzden paylaştım
gerçi bizimkiler öle olmadı ama olayın özü bu

ay bende odada o uçunca bide beni yiyince hırs yapıorum başlıyorum aranmaya
eşimde kalkıyo önce buluyoruz sonra öldürüyoruz
sonra eller yıkanıo
sonra tekrar aynı hızla uykuya dalıyoruz
ama bide uyku tutmadığı zaman sineğe küfür seansı başlıo
hahaha:sm_cool:

seni çok merak ettim
nedir bakalım son durumlar
3 l test nası geçti bebek nasıl
cinsiyet kesinleştimi vs?

canım bende sizi çok merak ettim. orda babam annem eşim bilgisayarı yasakladılar enazından tatil boyunca uzak dur vs dediler... yani psikolojik baskı vardı. oyüzden aklım hep sizdeydi.
tatil öncesi doktor randevumda enteresan bişey oldu. doktoruma söylemedim başka yerde usg girdiğimi kız olduğunu vs.
baktı ve oğlana benziyor dedi. eşimle biz şok olduk. ama kordonada benziyor dedi. sağa sola yatırdı beni ama yinede emin olamadı çünkü bizim yaramaz çok hareketliydi teyzesi.
hatta doktorum tüp bebekler çok zeki ve hiperaktif olurlar dedi. yani bir hiperaktif geliyor herhalde dedi. hareketlerinden seçemedi ama kız demedi. birsonraki kontrolde söylerim dedi. sonra kanı verdim çıktım. anlıyacağın bizim cinsiyet hala belli değil.

tatildeyken doktorum aradı ve 3lü testimin güzel olduğunu bir risk olmadığını söyledi.

Gebeliğin ilk 15 günü birtakım ilaçlar ve çevre faktörlerinden oldukça fazla etkilenir. Bebek bu faktörlerden zarar görmüşse %99,9 düşük olur. Böylece sakat veya yaşayamayacak bebek doğmamış olur. Bilhassa bu dönemde dikkat edilecek konular şunlardır:
Alkol ve ilaç kullanımından kesinlikle kaçınılmalıdır.
Döküntülü hastalık geçiren çocuklara yaklaşılmamalıdır.
Röntgen filmi çektirilmemelidir.
3. hafta:
Beyin, omurilik ve kalp gelişimi başlar.
Mide, barsak sisteminin gelişimi başlar.
4.ve 5. hafta:
Omurga ve diğer kemik dokularının gelişimi
Kalbin düzgün ritimle atmaya başlaması
Ana damarlardan kan akımının başlaması
Göz ve kulak yapılarının gelişiminin başlaması
Bazı kafa sinirlerinin görünür hale gelmesi ve beynin farklı alanlara gelişimi
Kol ve bacak çıkımlarının görünür hale gelmesi
6.hafta
Akcigerlerin gelişime başlaması
Beynin gelişiminin devamı
Kol ve bacakların uzaması
El ve ayakların görünür hale gelmesi
El ve ayaklardan parmak çıkımlarının oluşması
7. hafta
Meme uçları ve kıl foliküllerinin oluşması
Dirsek ve baş parmakların görünür hale gelmesi
Bütün ana organların oluşmaya başlaması
8.hafta
İnce bağırsakların dönmesi
Yüz gelişimi
Göz kapaklarının gelişimi
Kulakların dış görünümünün son halini alması. 8. haftanın sona ermesi
Emnriyonik periodun bitmesi' ve 'Fetal periodun' başlaması anlamına gelir.

9-12.hafta arası
Bebek 8 cm uzunluğa erişir.
Baş fetus boyunun yarısı kadardır.
Yüz iyice belirginleşmiştir.
Göz kapakları kapanır
Diş kökleri oluşmaya başlar
Uzuvlar uzamış ve incelmiştir
Parmak hareketleri başlar
Genital organlar ayırtedilebilir.
Karaciğerde kan hücreleri (kırmızı) oluşur.
13-16.hafta arası
Bebek 15 cm boyundadır.
Başta saç kılı oluşmuştur.
Cilt henüz ince ve transparandır.
Kas ve kemık dokusu oluşmaya devam ,kemikler serttir.
Fetus aktif hareketlere başlar.
Ağızla emme hareketleri başlar
Bağırsaklarda mekanyum (dışkı) oluşur.
Karaciger ve pankreas salgılarına başlar.
20. hafta
Bebek 20 cm boyundadır.
Lanuge denilen kıllar bütün vücudu kaplar
Kirpikler oluşur
Tırnaklar oluşur
İleryeyen kas gelişimiyle fetus daha aktiftir
Anne fetal hareketleri hissetmeye başlar
Steteskop yardımıyla kalp atışları duyulmaya başlar.
24. hafta
Bebek 28 cm boyundadır
Göz kapakları ve kirpikler tam olarak oluşmuştur
Gözün bütün bölümleri oluşmuştur
Parmak izleri oluşmaya başlar
Alveol denilen akcigerin alt birimleri oluşmaya başlar.
25-28.hafta
Bebek 32 cm boyundadır
Hızlı beyin gelişimi devam etmektedir.
Sinir sistemi bazı vücut fonksiyonlarını kontrol etmeye yetecek kadar gelişmitir.
Göz kapakları açılır ve kapanır
Solunum sistemi henüz tam olgunlaşmamış olsada gaz degişimi sağlayacak kadar gelişmiştir.
Bu safhada doğan bir bebek yüksek risklere rağmen yaşayabilir.

29-32.hafta
Bebek 38-43 cm boyundadır.
Vücut yağ oranında hızlı artış vardır.
Akciğer olgunlaşması henüz tamamlanmasa da ritmik solunum hareketleri başlar.
Kemiksel gelişim tamamlanmıştır. Fakat hala yumuşak ve kırılgandır.
Bebek demir, kalsiyum ve fosfor depolaması başlar.
36.hafta
Bebek 41-45oyundadır.
Kıl tabakası kaybolmaya başlar.
Vücut yağ oranındaki artış devam eder.
36. haftalık doğan bir bebek yüksek oranda yaşama şansına sahiptir.
37-40 hafta
Bebek 50cm boyundadır.
Tırnaklar büyümeye devam eder.
Her iki cinste göğüslerde tomurcuklanma oluşmuştur.
Saçlar kalınlaşmıştır

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN GELİŞİMİ VE ULTRASONOGRAFİ GÖRÜNTÜLERİ...

İlk canlı taslağı ana rahmine düştükten sonra yaklaşık 40 hafta boyunca burada barınacak,beslenecek ve korunacaktır.Bu uzun süre boyunca gelişimini tamamlayarak, yeni dünyaya uyum sağlayabilecek hale gelecektir.Kırk hafta içinde neler olduğunu merak mı ediyorsunuz..? Bu kısa yazı ile size bu konuda genel bir bilgi verirken ultrasonografi görüntüleri ile de bu bilgileri desteklemeyi amaçladık
Bilindiği gibi gebelik süresi ortalama 40 haftadır.Bebeğin gelişimi ve gebliğin fizyolojisi bakımından bu süreyi 3 bölümde incelemek alışa gelmiştir.Bu bölümlerin her biri 3 er aylık dönemlerdir ve sırasıyla 1. 2. ve 3. trimestri diye adlandırılır.

1.trimestri ( ilk 3 aylık dönem ) :
Döllenmeden yaklaşık 1 ay sonra embryo içinde basit bir kan deveran sistemi çalışmaya başlar.Spinal kord (omuriliğin ilk taslağı) kapalı ve embriyo yaklaşık 4 mm uzunluğundadır. 2.ayın sonunda kalbin kapakçıkları ve dört odacığı oluşur ve çalışır hale gelir.Doppler ultrasonografi ile kalp sesleri duyulmaya başlar.Bu sırada sinir sistemi de gelişmeye başladığından motor aktivite de başlar.3 ayda fetus hareket edebilir hale gelir.Minicik bacaklarını ve kollarını oynatmaya başlar.3.ayın sonunda yaklaşık 21 gr.kadar, yani bir mektup zarfı ağırlığındadır.

Uterus içinde gestasyonel sac ve 9 mm boyundaki 6 w lık normal seyirli gebelik ;

8 haftalık gebelikte yolk sac,kol ve bacak taslakları rahatlıkla görülebiliyor ;

Fetal kalp sesi gelişen teknoloji ile birlikte 6-7. haftalardan itibaren duyulmaktadır.Daha büyüdüğünde ultrasonografide kalp hareketleri de gözle görülür hale gelir ;

2.trimestri ( ikinci 3 aylık dönem ) :
4. ayın ortalarına doğru fetüs yaklaşık 15 cm uzunluğuna ulaşır.Kollar ve bacaklar,tırnaklarıyla birlikte,artık tamamen şekillenmiştir.Saçları çıkmaya başlar.5.ay başladığında sese karşı reaksiyon gösterir.Saçı renklenir.6.ay içinde boyu 30 cm ye kadar ulaşır.İç kulak yapısal olarak çalışmaya uygun hale gelmiştir.Başparmak yakalayama kabiliyetini kazanmıştır.

12.haftalık fetus,yüz yavaş yavaş şekillenmiş,özellikle alın,göz çukurluğu ve burun fark ediliyor.dikkat edildiğinde sol elini ağzına götürmüş olduğu fark edilebilir ;

16. haftadaki fetüsün yüzü yaklaşık olarak 4 cm kadar olmuştur.Ve yüz net olarak görülebilmektedir ;

ikinci trimestri de fetal ön kolda, ulnar ve radial arterlerdeki kan akımının renkli doppler ultrasonografide görünümü ;

Sıvı hareketini algılayabilen ileri teknoloji ultrasonlarla fetusun idrar yapışı ( miksiyon ) yakalanabilir ;

20 haftalık fetus. Fetal kardiak sistem,akciğerler,karaciğer,böbrekler,sindirim sistemi ve genital organlar gibi tüm sistemler büyük oranda değerlendirilebilmektedir ;

3.trimestri ( üçüncü 3 aylık dönem ) :
7.ayda ( muhtemelen ) tat alma duyusu oluşmuştur.Bu dönemde yaklaşık olarak 33 cm kadar olan boy daha da artarak doğuma kadar 50 cm civarına kadar ulaşır.Kilosu ise 3 kat kadar artar.8 ay içinde akciğerler gelişimini tamamlar ve dış dünyaya uyum sağlayabilecek yetiye sahip olur.15 gün önce ya da sonra da olabilmekle birlikte ortalama 40. haftada doğum gerçekleşir...Küçük insan yeni dünyaya merhaba der...

ohhhhhhhhhhhh maaşallah demek minik sağlıklı
o zaman sende soru işaretleri devam edicek desene
ay ne çok nazlandı zilli
aman kız yazıckatım hee
içime mi doğdu ne
e ne de olsa bu topik kız topiği gibi hihoyyyt

aynen canım bencede ilk dr %80 kız dedi. kız bu kız:)))

seninde artık kesin kız değilmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…