• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Tv de bebek hikayesi diye bir program var dogum oykulerini gosteriyorlar. Kadin evde ebeyle salonun ortasinda dogum yapmaya calisiyo anneside karsi kanapede kanavice isliyo:-) alem bu amerikalilar yaw..

Birde kordon kani saklama hakkinda ne dusunuyorsunuz? Ben bayagi pozitifim bu konuda AMA iyi bir sirket ve uygun fiat bulmam lazim..

slm kızlar uyku tutmadı bi bakım dedım grıp salgın ve evet ben grıbım cok kotu bogaz agrısı var halsızlık drum banada bişi vermedı sadece parol iç dedi ateslenırsen okadar ayyyyy basım agrıyo burnum akıyo bebişlerim allaha emanet

cnm çok geçmiş olsun gribin ilacı istihrahat.burun akıntısı için deniz suyu damlası yada serum fizyolojik kullanabilirsin. boğaz ağrısına da pastil alabilirsin.pastiller kana karışmadığı için bebişlerine zararı olmaz.bephantene pastil hmen yumşatıyor.dr.una sorup alabilirsin.eğer ılık bişiler içince geçmezse.

adaçayı ile gargara yapmak iyi geliyor diye biliyorum ama şu dönemde ben olsam yine uygulamam korkarım.gerçi yutmadan gargara yapmak sorun olmaz.ama sen yinede papatya çayı filan iç bence.

Kızlar günaydııın;

Fundacuım, Özlemcim gribe dikkat; mutlaka su tüketimini artırmak gerek. Bol bol yatıp uyuyun ki uykuda vücudunuz daha kolay yensin mikropları.Grip ilaçlarının çoğunun uyutması bu yüzdenmiş hatta.

Yalnızım bu sabaaaahh, yalnızım dostlaarrr :2:

Oğlumla canımız sıkıldı bizim... İşimiz de var, yapıyoruz ama sohbet lazım bize...

Kimse yok muuuuu?

Kızlar Selam:))
Ben bugün hiç giremedim, misafirim vardı.. epey kaynatmışsınız:)))))

Biz sıcak haricinde iyiyiz... Ama boğazımda çok fena bir yanma var... Sabah sağlık ocağı hemen evin yanı diye bi gideyim dedim, doktor baktı, ilaç vermedi, atlatırsın sen bunu dedi... ya grip olucam,ki hapşuruyorum,,, Ya da soğuk içmekten oldu... Ateş yok ama... İnşallah gribe çevirmez, bu sıcaklarda çok zorlar beni...

Öpüyorum hepiniziii:))
cnm geçmiş olsun bi sıcaklıyoruz bi soğuk su içiyoruz olacağı bu kimi zamanda terimiz üzerimizde soğuyor dikkat et kendine bu sıcaklarda gerçekten hastalık çekilmez
Herkese merhaba...

Biz iyiyiz. Kahvaltimizi yapariz birazdan..

Funda cim gecmis olsun.. Dikkat et kendine sicaklarda soguk icmekten daha cok hasta oluyor.. Opuyorum zencimi de..

Ezgicim sen de mi hastaydin:-(( gecmis olsun cnm. Dikkat et kendine. Sizin orasi kayniyor resmen Allah kolaylik versin.

Mervecim yollarim sana iletisim bilgierimi dogum zamaninda merak ediyor insan haklisin..
Benim etrafimda iyi ki karisan gorusen yok oyle. Yok kilo aldin yok ne gerek var laflarini duymuyorum:-)) diyorum bazen uzakta olmak ise yariyor.

Demek cigdemin bebisleride kiz:-)) kizlar topigi olduk saka maka. Anneme birisi demiski dunyanin en sansli insanisin cunku bir kizin var:-)

Bu arada esimin dr u grip zamani he men grip asisi Olun bebegi korumak icin demis. Yilbasinda da domuz gribi asisi olmustuk. Bende sorucam dr uma olmam gereken asi vs varmi bebegi korumak icin.
slm cnm ii olur sevinirim sana ulaşamamak kötü çünkü
aşı mı bi soruşturmak lazım ama burda bildiğim kadarıyla bir tek tetanos oluyosun
Tv de bebek hikayesi diye bir program var dogum oykulerini gosteriyorlar. Kadin evde ebeyle salonun ortasinda dogum yapmaya calisiyo anneside karsi kanapede kanavice isliyo:-) alem bu amerikalilar yaw..

Birde kordon kani saklama hakkinda ne dusunuyorsunuz? Ben bayagi pozitifim bu konuda AMA iyi bir sirket ve uygun fiat bulmam lazim..
ay gerçekten alemler
ben hayatta yapamam
yapmakta istemem şahsen
bu arada kordon kanı konusunda bende pozitifim
eğer imkanlar elverirse onkim de saklatmayı düşünüyorum
sağlık bakanlığından ciddi onayı olan bir yer istanbul üniversitesi içindeki kordon kadı nitesinide gezdim çok prof demet sabancı çetindoğanın zaten ama benim doktorum hiç gereği olmadığını söylüyor hatta bi çok kordon kanı toplayan yer isim vermiyorum 700 dolar prim bile teklif etmiş bazı doktorlara..ben yaklaşık 15 doktorla bunu görüştüm bi taneside al demedi bir tek bursada gittiğim jinekololjik onkolog prof tufan bilgin kenarda hiç aklına gelmeyecek bir 2000 tl duruyorsa yaptır ne kaybedersin çok çok 15 sene sene işine yaramazsa çöpe atarsın dedi ama bir çok uzman uygun donörden alınan dokunun daha kıymetli olduğunu bir insanda yaşanacak kanser vakasının bile gen zincirinin alt kısımlarında mevcut olduğunu bu genin kanını kullanmaktansa sağlıklı kişiden alınan örneğin kullanılmasını tavsiye ettiler
yani dediğim gibi kenarda unutacağım bi param olursa bir kanser vakası geçirmiş kişi olarak saklatmak isterim
slm kızlar uyku tutmadı bi bakım dedım grıp salgın ve evet ben grıbım cok kotu bogaz agrısı var halsızlık drum banada bişi vermedı sadece parol iç dedi ateslenırsen okadar ayyyyy basım agrıyo burnum akıyo bebişlerim allaha emanet
amanınnnnn sende mi hastasın pany cim dikkat ama kendine
bebekler nasıl var mı bir gelişme
cnm çok geçmiş olsun gribin ilacı istihrahat.burun akıntısı için deniz suyu damlası yada serum fizyolojik kullanabilirsin. boğaz ağrısına da pastil alabilirsin.pastiller kana karışmadığı için bebişlerine zararı olmaz.bephantene pastil hmen yumşatıyor.dr.una sorup alabilirsin.eğer ılık bişiler içince geçmezse.
esracım sen nasılsın iyimisin topiğimizin hemşiresi
Günaydın güzel anneler bayanssulusmile ve günaydın topiğimizin bebekleri :emir_bebek:

opuyorumnanaktan
günaydınnnn topiğin sarı güzeli ve minik yakışıklısı kaan

Eveeett:)) Komik bir de, dolaşıyor karnımın bir tarafında. Daha transfer zamanı sağda duruyor gibi geliyordu. Şimdi de sağdan geliyor bütün hisler. Herhalde ayakları o tarafta:))

Kaan genelde göbek deliğinin altından ve ortadan vuruyor. Bazen de 3-4 saniye arayla 4 ayrınoktadan :) herhalde hem elleri hem ayaklarıyla itiyor. Masamda otuturken öne doğru eğildiğimde daha çok hissediyorum. Sırt üstü yattığımda daha nadir tekmeliyor.
Dün gece de ben uyuyana kadar hareketliydi. Ben uyuyunca oğlum da uyumaya karar veriyor galiba :)

kızlar yaaa, karpal tünel sendromu hakkında bilginiz var mı?

Sanıyorum bende başlıyor. Sağ elimden başparmaktan aşağı doğru bir çizgi halinde bir uyuşma var. Gebelik nedeniyle kas gevşemesinden dolayı orada bir sinir sıkışıyormuş. Bu hastalığa sekreter hastalığı da diyorlar. Bilgisayar daktilo vs çok kullanan insanlarda olurmuş. Ablamda da hamilelikte çıktı, hatta şu aralar ameliyat olması lazım. Benim doğumdan sonra olacak. Bir sonraki muayenemde doktoruma söyleyip gerekirse ortopediste gitmeyi istiyorum.

Oğlumla canımız sıkıldı bizim... İşimiz de var, yapıyoruz ama sohbet lazım bize...

Kimse yok muuuuu?
işte geldik ben ve cilveloşşşş burdayız
İşte geldim burdayımmmm, ben bu işte ustayımmmm:))))

Peliiin, nihayet hareketlerini anlar oldum oğlumun:)))
oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
Günaydın hamişlerrrrr:)))))))
günaydın cnmmmm
Eveeett:)) Komik bir de, dolaşıyor karnımın bir tarafında. Daha transfer zamanı sağda duruyor gibi geliyordu. Şimdi de sağdan geliyor bütün hisler. Herhalde ayakları o tarafta:))
oy yerim ben onu emek bey bi hareketlendi tam hareketlendi desene
Kaan genelde göbek deliğinin altından ve ortadan vuruyor. Bazen de 3-4 saniye arayla 4 ayrınoktadan :) herhalde hem elleri hem ayaklarıyla itiyor. Masamda otuturken öne doğru eğildiğimde daha çok hissediyorum. Sırt üstü yattığımda daha nadir tekmeliyor.
Dün gece de ben uyuyana kadar hareketliydi. Ben uyuyunca oğlum da uyumaya karar veriyor galiba :)

aynı ya benimkide aynı
öne eğilince yada unutup bacak bacak üstüne atınca kızıyo cilveloşuummmm
yapıtırıyo hemen alkisalkisalkis

Sanıyorum bende başlıyor. Sağ elimden başparmaktan aşağı doğru bir çizgi halinde bir uyuşma var. Gebelik nedeniyle kas gevşemesinden dolayı orada bir sinir sıkışıyormuş. Bu hastalığa sekreter hastalığı da diyorlar. Bilgisayar daktilo vs çok kullanan insanlarda olurmuş. Ablamda da hamilelikte çıktı, hatta şu aralar ameliyat olması lazım. Benim doğumdan sonra olacak. Bir sonraki muayenemde doktoruma söyleyip gerekirse ortopediste gitmeyi istiyorum.

El-Bilek Kanalı Hastalığı belirtileri nelerdir?

Geceleri ellerde ortaya çıkan ve zaman içinde giderek şiddetlenen uyuşmalar ve ağrılar. Uykudan uyandırcak kadar kötü olabilir ve kola, omuza yayılabilir.
Avuç içinde ve parmaklarda his kaybı veya elektrik çarpması hissi. Özellikle baş, işaret ve orta parmaklarda görülür.
Elde kuvvet kaybı, tutamama, tutulan şeyleri düşürme.
Eli sallamakla bu ağrıların hafiflemesi.
Neden olur?

El-Bilek kanalı hastalığı hekimler tarafından çok eskiden beri bilinmesine rağmen başka hastalıklarla karışabilmekte ve çoğu zaman hastalar doğru tanı alamadığı için hekim-hekim dolaşmaktadır. El-bilek kanalı hastalığı yerine boyun fıtığı tanısı alarak ameliyat olmuş ancak şikayetlerinden kurtulamamış hastalara sık rastlanmaktadır.

El bileği karışık bir anatomik yapıya sahiptir. Parmak ve el hareketlerini sağlayan adele-sinir-damar kompleksi buradan geçerek, dağılır. Median sinir dediğimiz, başparmak ve işaret parmağının hareket ve duyusunu sağlayan bir sinirde bileğin iç yüzünün ortasından geçerek el içinde dallara ayrılır. Bu sinirin üstü, el bileği hizasında ve kısmen de avuç içinde kalın koruyucu özelliği olan bir bandla kaplıdır. Bu koruyucu band , orta yaşlara doğru çeşitli nedenlerle kalınlaşarak, altında kalan ve koruduğu siniri sıkıştırır.

En sık nedeni aşırı kullanmaya bağlı bant kalınlaşmasıdır. Özellikle bileğine yük vererek senelerce çalışan kimselerde, daktilo-bilgisayar kullanlarda, örgü ören ve yoğun ev işleri yapan ev hanımlarında, oto tamircileri gibi el bileğini çok kullanan kişilerde sık ortaya çıkar.

Bazen bu hastalık başka bir hastalığın parçası olarak karşımıza çıkabilir.

Diabetes Mellitus
Hipotiroidizm
Akromegali
Romatoid Artrit
Gut gibi..
Nasıl teşhis konulur?

Tanı, şikayetlerin ayrıntılı öyküsü ve bu duruma yol açacak diğer nedenlerin araştırılmasıyla konulur. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi tanısı konan hastaların bir kısmında , el bilek kanalı hastalığı da mevcut olup, bu duruma çift darlık adı verilir. Hem boyunda omurilik ve sinir kökü sıkışmıştır, hem de el bileği kanalı darlığı mevcuttur.

Boyun MR’ı ve ENMG (sinir elektrosu) tetkikleri yapılarak tanı kesinleşir.

El-Bilek Kanalı Hastalığının Tedavisi

Başlangıçta,

Aşırı kullanmayı engellemek, el bileğine aşırı yük binmesine neden olacak işlerden kaçınmak
Ağrı kesiciler ve antienflamatuvar ilaçlar
Bilek egzersizleri
El bileği atelleri, gece atelleri
Lokal ya da sistemik kortizon enjeksiyonları çoğu kimse için yeterli olmaktadır.
Ancak zaman içinde şikayetler tekrar başlar ve kalıcı çözüm basit bir cerrahi girişimle sinirin serbestleştirilmesidir. Lokal veya genel anestezi altında, mikroskop kullanılarak el bileğinden avuç içine doğru yapılan 1-2 santimlik bir kesiyle, sinirin üstündeki band kesilerek, sinirin sıkışması ortadan kaldırılır. Bu yöntem kalıcı bir rahatlamaya neden olur. Ameliyat sonrası 3-5 gün el bileği istirahatini takiben, hasta normal yaşantısına döner.

Önerilerimiz:

Daktilo ve bilgisayar kullanırken, zaman zaman ellerinizi istirahat ettiriniz.
Ev işlerinde bileğe çok güç binen durumlarda dikkatli olunuz.
Gece uykuda bileğinizin üstüne yatmayınız.
Özellikle geceleri ellerinizde uyuşmalarla uyanıyorsanız, uykunuz bölünüyorsa el-bileği kanalı hastalığı başlıyor demektir.
Tedavisi mümkün olan bu hastalıkta basit bir cerrahi girişim kalıcı çözüm sağlar.

Kızlar Selam:))
Ben bugün hiç giremedim, misafirim vardı.. epey kaynatmışsınız:)))))

Biz sıcak haricinde iyiyiz... Ama boğazımda çok fena bir yanma var... Sabah sağlık ocağı hemen evin yanı diye bi gideyim dedim, doktor baktı, ilaç vermedi, atlatırsın sen bunu dedi... ya grip olucam,ki hapşuruyorum,,, Ya da soğuk içmekten oldu... Ateş yok ama... İnşallah gribe çevirmez, bu sıcaklarda çok zorlar beni...

Öpüyorum hepiniziii:))

canlarım benim geçmiş olsun bi tanem..ben de iki gün önce soğuk su içtim.. hemen ertesi sabah boğazım ağrıdı... ballı tarçınlı ılık süt imdadıma yetişti, tavsiye ederim..

hay allahım.. o kadar rahatlar ki zaten öldürüyorlar beni ya.. duygusuz şeyler..

Kimse yok muuuuu?

günaydın bi tanem.. kaanı da seni de çok öpüyoruz ...

walla dikkat edilmesi gereken bierşey baksanıza
maouse hastalığına mı tutulduk ne

sen doktorunla muhakkak görüş

off o mouse hastalığı fena ya.. ben geçen yaz tam tatile çıkmak üzereyken kapıldım.. doktora gittik. istirahat verdi.. zaten tatile gidiyordum denk geldi..1 ay boyunca elimi kullanmadım.. ay çok kötü bişiy.. Bilgem çok geçmiş olsun tatlım.. ihmal etme bencede.. hemen bi doktora görün...

Günaydın fıstıklar.. Buralar çok sıcak.. Kahvaltı bile canım istemedi sıcakta.. Elma yidim bi tane geçtim.. çok uykum var.. Akşama kadar yatığ uyumak istiyyorum............

Günaydın fıstıklar.. Buralar çok sıcak.. Kahvaltı bile canım istemedi sıcakta.. Elma yidim bi tane geçtim.. çok uykum var.. Akşama kadar yatığ uyumak istiyyorum............

ya aynen ya
şöle yatsam yatakta
yatakta buz gibi olsa
öle dursam uyumasamda
böle bütün gün pineklemek istiyorum

Back
X