2009 Şubat Anneleri

Ay ben hala uyku sersemiyim sanırım nasıl yazmışım mesajı Demircool kadınlar kulubunde bursanın do.dok.. diye bir port var . belki ankara için de vardır demek istedim .
 
Gebelikte Bitki Çayları Tüketin..
10 Haziran 2008

Gebelikte Bitki Çayları Tüketin..

Hamileliğinizde, günlük sıvı ihtiyaçlarınızı karşılamak için siyah çay ya da kahve gibi içeceklerin yerine, daha faydalı olduğunu bildiğiniz bitki çayları tüketmelisiniz. Uzmanlara göre hamileliğinizde içeceğiniz bitki çayları sizin için gerçekten faydalıdır, ancak bazı türlerinin erken doğum ve düşük riskini artırdığıda unutulmamalıdır.

Hangi Bitki Çayının Ne Faydası Var ?

Ihlamur, zencefil, papatya, rezene, kuşburnu, yeşilçey ve tüm meyve çayları gebelik döneminizde, sizin için çok faydalıdır. Bu yüzden gebeliğiniz boyunca bitki çaylarını günde iki fincana kadar tüketebilirsiniz.

Gebelikte Ihlamur :Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, grip ve soğuk algınlığına karşı sizi korur. Ihlamurun ödem çözücü etkisi olduğundan, böbreklerinizi yormadan vücudunuzda biriken ödemi indirir.

Gebelikte Papatya Çayı :Sindiriminiz kolaylaştırarak, sizi ruhsal açıdan rahatlatır. Sakinleştirici etkisi bulunur. Uykusuzluk probleminiz varsa, papatya çayı iyi gelecektir.

Gebelikte Rezene Çayı:Bağırsaklarınızda gaz oluşmasını engelleyip, sizi rahatlatır ve sindiriminize zardımcı olur. İştahsızlık probleminize iyi gelir. Ayrıca emzirme döneminizde de süt veriminiz artırır.

Gebelikte Zencefil Çayı :Bulantılarınızı önler, şişkinlik hissinizi azaltır, hazımsızlığı düzeltir.

Gebelikte Kuşburnu Çayı :C Vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Hastalıklarınızda vücudunuzdaki genel direnci sağlar. Ayrıca ödem söktürücü özelliği bulunmaktadır.

Gebelikte Yeşilçay :Yeşilçaydaki kafein, siyah çaya oranla daha az olduğundan tercih sebebiniz olmalıdır. Kan dolaşımınızı düzenleyici, soğuk algınlığına karşı koruyucudur.

Gebelikte Adaçayı :Bu dönemde rahim kaslarınızı uyarıcı ektisi bulunduğundan, gebeliğinizin son dönemlerinde adaçayı tüketmemelisiniz.

Keten Tohumu :Omega 3 açısından zengin olmasına rağmen kanama riskinizi artırır. Bu nedenle gebeliğiniz boyunca tüketmemeye özen gösterin.

Gebelikte Ahududu : C vitamini ve organik asitleri içeren bir çok hastalığa iyi gelir, ancak doğum kasılmalarınızı başlatıcı etkisi bulunduğundan gebeliğinizin son dönemlerinde tüketmenizi önermiyoruz.

Gebelikte Sinameki Çayı :Kuvvetli müshil görevi görür, bağırsaklarınızdaki vitamin, mineral emiliminizi azalttığından gebeliğiniz süresince tüketmeyiniz.

Fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kanturan, melisa yaprağı, aloe vera, karahindiba gibi bitki çaylarını da, hamilelik döneminizde içmeniz erken doğum, kana ve düşük riskinizi artırır. Bu nedenle tüketmenizi önermiyoruz.
 

arkedeş beklerim tabee.zaten doktor buldumda durmuyoyaa :roflol: sor bakalım sen. bu arada bende bebişime cicişler almak istiyorum artıkk yhaasenağlama
 
alışveriş yapmak konusunda tereddütlerim var daha önce bir yakınımın başına gelen bir olaydan dolayı . ben en az 6 ay alışveriş yapmak istemiyorum.Ama daha bebek düşünmediğimiz zaman yurtdışından uygun diye süt sağma pompası , bebek telsizi , biberon ısıtıcı , ve sterilize için makina birkaç emzik , ve biberon.iyikide teredütlerim var yani dimi yoksa şimdiden herşeyi hazırdı
 
kızlar ben bitki çaylarından korkuyorum. önceden çok içerdim. ama şimdi hiç içmiyorum. çünkü etkilerini bilmiyoruz, dozunu kaçırabiliriz. tamam bi iki bardak ama herkeste aynı etkiyi de yapmaz.

doktor arkadaşlar var onlar da içme diyolar.

bence içmeyin kızlar. bi tek rezene mide hazımsızlık için çok rahatsız olursanız.
 
benim eşimde çocuk doğana kadar alışveriş yapmayalım diyor, işin garibi bendede hiiç öyle bir heves yok, , benim bir tanıdık doğumuna 10 gün kala kötü bir olay yaşadı da, eşim olumsuz etkilendi, çocuğu görelim sonra alırız herşeyini diyor,

bakalım ne yapacağız
 

aaa cidden derin :roflol:

ama olsun içinden geliyosa al.. kendini dizginleme.

ben pek hamile gibi hissetmiyorum ondan galiba daha bebek düşüncesine alışamadım.
hele bugün sanki hiç hamile değilim. ne bulantı ne ağrı ne halsizlik ne şişlik hiç bişey yooook... nereye gitti bunlar anlamıyorum ki.:uhm:
 
Bitki çayları için bende küçükkedicikle aynı fikirdeyim benim dr.umda içme dedi hele de poşet çaylar varya hazır olanlar onların yanından geçme.Zararlarının ne olduğu belli değil ve eskiden kadınlar düşük yapmak için bitkileri kaynatıp içerlermiş dedi . Sadece ıhlamur onuda otunu yani hazır poşet çayını değil.
 
aaa kızlar bitki çayı yönünden yanlış yönlendirmek istemem, doktorunuza sorun öyle kullanın, yalnız benim paylaştığım yazı da bir doktorun sitesinden alınmış bir yazıdır, magazinel değil yanii,, ama güvenmiyorsanız sakın kullanmayın...
 

Yok allahtan bende aynen hamileliğimin başlangıçından beri normal hayatımı sürdürüyor sayılırım . Alışveriş keyfini yeğenim var 11 aylık onda bol bol tadıyoruz . Ya bide çok var daha .Ablam 7 aylık doğum yaptı ve birkaç zıbın dışında hiçbirleyi yoktu. Bir gün içinde beşiğinden ayakkabılarına arabasına hepsini hallettik . Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsinde gerisi kolay:CüvCüv:
 

yok canım doğrusun. öyle bi siteden olduğu belli. ama genel kanı içmemek yönünde hep. içmeyin diyolar. ben de tırsıyorum açıkçası. yoksa çok severim bana kalsa içerim ama onlara bişey olmasın yeterki.
 

evet canım aynenn.. bende öyle yapmak istiyorum. şöyle 7 ayın içindeyken alıcam yavaş yavaş. önce liste yapıcam. çünkü heveslenip de lüzumsuz fazla şeyler almak istemiyorum. sonra bi dolu şey olur. zaten bizim tanıdıklar çok bi sürü hediye de gelir bebiş olunca.
 
Sana kesinlikle katılıyorum.İlk zamanlarda ençok gerekli olan giysi bady ve patikli altlar onlar çok kullanışlı ve gerekli birkaç tane de yelek.Bi tanede battaniye bak bitti bile alışveriş :)
 

evet hediyeleri de hesaba katmak lazım...ben hamile olduğumu öğrendiğim ilk gün bir tulum takım almıştım....6. aya kadar da pek birşey almayı düşünmüyorum açıkçası....6. aydan sonra da liste ile gitmek en iyisi çünkü insanın kendini frenlemesi çok zor hakikaten..mesela deminki patiklerin hepsinden birer tane almak istedim ben..iyice buldumcuk mu oldum ben yaaaa:))))
 

YAA KIZLAR NERDE BU PATİKLER KISKANDIM ( bende görmek istiyorum
 
evet arkadaşlar fazla heveslenmek istemiyorum bebeğe giyisi almak için ama görünce içim gidiyor biraz daha beklicem sabretcem :))
 
huu kızlar yarım saat bi saattir yatıyorum bi elimde cikolata bi elimde şeker belki bebegim hareket ederde hissederim diye ama tık yok: naparsan yap zamanı gelmeyince olmicak galiba:benmkise saçmalık ayoll: allah allah yaa kendime güldüm şimdik haaa
 

kız sen zamane çocuklarını şeker-çikolata ile kandırabileceğini mi sandın:))) ona laptop-cep telefonu-mp3 çalar filan göstersen belki bir tekmeyi lütfeder....
 

hahahaaaa:roflol:

kız güldüğüme bakma benim durumum da komik.

elime alıyorum streteskopu duyarım belkim kalbini diye.. ama nafile.. ben bununla kendi kalbimi bile zor duyuyorum.laelaelaelaelae
 
laelaelaelaelaelaelaelaelaelae Ay ne alemsiniz, neler de yapıyorsunuz, ama bu streteskop fikri hoşuma gitti, işe yarar mı acabailerki zamanlarda....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…