2009 Şubat Anneleri

adaşım gibi inş. bende oğluma sağlıklı bi şekilde kavuşurum. onun bebebeğinin resmini görünce cok duygulandım..Allahım cok az kaldı ne olur hepimize bu mutluluğu biran evvel yaşat.. AMİN

eee dilek_83 doğum sırası sendemi şimdi yani :) listemizde sibelden sonra sen görünüyorsun....

merhaba arkadaslar sıteye yenı uye oldum bende ınsallah subatta dunya tatlısı bır kız annesı olacam ...benım sızlere bı sorum olacak bu hafta doktorumla gorustum 33 haftalık hamıleyım ama bebısım 1,910 gr doktorum bana mınık melegımın normalden 2 hafta gerı oldugunu ve kucuk dogacagını soyledı bu benı cok tedırgın ettı 33 haftada bebegın normal agırlıgı yaklasık olarak ne kadar olmalı sımdıden tesekkur edıyorum

hoşgeldin aramıza elanaz.
canım bence hiç dert etme 33.haftada gittiğimde benimkinin kilosuda aynıydı,ultrason kağıdındada 32 haftalık olarak görülüyordu,bende endişe ettim ama doktorum çok normal olduğunu bu haftalardan sonra her bebeğin gelişimin farklı olduğunu söyledi.geçen hafta 2500 grmı biraz geçmişti,ama tabiki yine 1 hafta geri görünüo kilosu.çokta önemli değil hayatım 3,5- 4 kilo doğacağına 3 kilo doğsun sonuçta sağlıklı olsun dimi

Son düzenleme:
elanzcım bence endişe yapmanı gerektiren birşey yok internete baktım birkaç siteye 33.hafta bebekler için ağırlık genelde 2000gr yazmış seninki de normal gibi,forumdaki arkadaşların ve benim bebeğimin de ağırlıkları hemen hemen aynıydı canım

ben bu yılın ilk çınar ını yerim yerim....allah analı/babalı uzun ömürler nasip etsin inşallah....2. çınar da benden gelecek allah kısmet ederse...valla bu ilk çınar erken geldi ama maşallahı var...topak topak...valla sibel cim şu an içimizde en şanslı sensin...işte evinin erkeği:)) kocan kızmasın aman ha:)) ama biliyorsun erkek çocuklar anneye pek düşkün olur...artık senin yeni fedain çınar bebek...ben de çınarımı doğurmak istiyorum artıkkkkkkkkkkkkk

Bu aradada sibelcim 4 gözle doğum hikayeni bekliyoruz ve şu günlerde yaşadığın duyguları şiddetle öğrenmek istiyoruz...sen söylesende eşin yazsa:))) şaka şaka kendini toparlayınca anlatırsın artık...

kızlar bende bugün doktordaydım yine...nst ye girdim...herşey yolunda...sancı filan çıkmadı...ultrasonda benim oğlan 4400 gr. çıktı teyzeleri...gerçi doktorum son haftalarda yapılan ölçümler git gide yanlış çıkar dedi...yarım kilo yanlışlık payı koysak 3900 gr. a geliyor...ben bu çocuğu doğuramayacağım sanırsam...ille de epidural diyor doktorum...sanırsam epidural sezaryana karar verdim iyice...31 ocak da doğuma gireceğim inşallah...tam 3 hafta var...37. hafta da doğurmuş oluyorum...inşallah bende sibel gibi sağlıkla atlatırım bu işi...

bebeklerin gelişimleri değişiyor canım sıkmayın canınızı benim oğlanda 2 hafta önden gidiyordu en son doktora gittiğimizde bir daha ki kontrolümüz bu ayın 22 sinde bakalım doktorumuz ne diyecek??? :)

arkadaslar cok tesekkur edıyorum ınanın 1 haftadır kendı kendımı yıyorum bebegımı besleyemedım dıye...son dr gorusmem berbattı .bebegım dogum pozısyonuna donmemıs sezeryan olmam gerektıgını soyledı doktorum ustune bırde bebek normalden kucuk deyınce yıkıldım resmen..
bebegımı dogdugunda gormek ıstıyorum bu yuzden normal anestezı ıstemıyorum epidural anestezı hakkında bılgısı olan varmı acaba.....

anam allah yardımcın olsun basıl doğacak o çocuk ???:1shok::1shok::1shok:

epiduralde sadece belden aşağısı uyuşuk oluyormuş canım zaten genel anesteziyi tavsiye etmem yani şahsen epiduralden de korkarım ama illaki anestezi derse doktorum napalım yemese de epidural yaptırıcaz... :bbo:

Epidural Anestezi

Epidural Anestezi nedir?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. Doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.

Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.

Epidural Anestezi ne zaman ve nasıl yapılır?

Vajinal doğumda rahim kasılmaları düzenli hale geldikten sonra ya da rahim açıklığı 4 santimetreye ulaştığında Epidural Anestezi yapılabilir. Kasılmalar düzensiz ise ya da erken dönemde takıldığında kasılmaların durmasına neden olabileceğinden bu konuya dikkat edilmelidir. En iyi uygulama anne adayı rahat iken kateteri yerleştirip, ilaç uygulaması için doğru zamanı beklemektir.

Doğum uzadığında ve ilacın etkisi azalıp hasta ağrı duymaya başladığında ek dozlar verilir. Bu şekilde doğum gerçekleştirildikten sonra eğer kesi ve dikiş gerekmişse ek bir anesteziye gerek kalmadan kolaylıkla dikilebilir.

Vajinal doğumu takiben, hemen; sezaryeni takiben ise 24 saat sonra kateter çıkartılarak uygulamaya son verilir. Kateterin çıkartılması sırasında hasta hiçbir rahatsızlık duymaz.

. Epidural Anestezi uygulamasında en önemli nokta işlemi yapan Anestezi uzmanının deneyimidir.

Epidural Anestezinin avantajları nelerdir?

Doğum ağrılarının giderilmesinde en etkili yoldur

Genel Anesteziye göre çok daha az riskli ve çok daha konforlu olduğundan tercih edilmelidir.

Annenin bilinci açık olduğu için sezaryen sırasında doğuma katılabilir, ameliyat devam ederken bebeğini kucağına alabilir.

Verilen ilaçlar kana ve süte geçmeyeceğinden bebeğe ilaç geçişi olmaz. Böylelikle genel anestezide olduğu gibi çocuk çıkarılana kadar geçen sürede anesteziden etkilenme olmaz.

Uygun zamanda takıldığında normal doğumun ilerlemesini hızlandırır

Epidural Anestezinin komplikasyonları ve yan etkileri nelerdir?

Epidural Anestezide risk zannedilenin aksine deneyimli uzmanlar tarafından yapıldığında son derece azdır.

En sık görülen yan etki tansiyon düşmesidir. Bu ani tansiyon düşmesinin önüne geçmek için işlemden hemen önce damar yolundan yaklaşık 1 litre sıvı hızlı bir şekilde verilerek damar yolunun dolması sağlanırsa sorun yaşanmaz.

Anestezinin yetersiz olması ya da tek taraflı olması. Bu gibi durumlarda kateterin çıkartılarak yeniden takılması gerekebilir.

Dura zarının yırtılıp sıvının dışarı kaçmasına bağlı olarak % 2-4 sıklıkla görülebilen baş ağrısı. Nadir olarak görülen bu durumda işlemden sonra 1-3 gün içinde şiddetli baş ağrıları yaşanabilir. Avantajı, hasta sırt üstü istirahat ederken ağrı hissetmez ayağa kalkınca şiddetlenir. Ağrılar dayanılmaz olur ise Epidural kateterin yerleştirildiği alana pıhtı yaması yapılabilir.

Kullanılan ilaçlara bağlı olarak hastada yaygın kaşıntı ortaya çıkabilir.

Anne adayı etkili bir şekilde ıkınamaz ise doğumun ikinci evresi uzayabilir ve vakum ya da forseps uygulanması gerekebilir.

Nadiren işlem sonrası idrar yapmada geçici zorluk görülebilir.

Kimlerde Epidural Anestezi uygulanmaz

Kanama bozukluğu olması

Antikoagülan tedavi alınması

Uygulama bölgesinde enfeksiyon varlığı

Trombosit düşüklüğü saptanması durumlarında Epidural Anestezi uygulanmaz.

Epidural Anestezi hem vajinal hem de sezaryen ile doğumların son derece konforlu ve keyifli geçmesini sağlayan, uzun yıllardır yaygın bir şekilde güvenle uygulanan modern bir tıbbi yaklaşımdır. Her anne adayı bu uygulamadan yararlanması için teşvik edilmelidir.

nestlecim senin bebişide nasıl merak ediyorum bi bilsen,doğuma kadar ne kadar olcak bu tosuncuk.canım benim ya ben şuncacık veleti taşırken zorlanıom,senin yerinde olsam yataktan kalkamam heralde,Allah kolaylık versin hayatım:)

Selam kızlar nasılsınız? Bende hala kasık ağrıları devam ediyor son dr kontrolüm salı günü idi ve dr um tahlil yaptırdı son zamanlarda enfeksiyon riski olabilir diye. Tahlil sonucunda kum çıktı bol su içmemi ve bi ilaç verdi. İnşallah bebeğime bişey olmaz kendime çok kızıyorum nerden bu kum çıktı diye. Bekarken vardı bu sorun ama geçmişti galiba tekrar nüksetti.İnşallah iyi olurum...

cnm benim gözün aydin sezeryan tarihini almissiniz hihoyyyt
massallah tosuncuguna
ins. sende saglikla alirsin melegini kucagina hayatim :Saruboceq:
bakalim ücüncü siradami olucaksin yoksa senden önce dogum yapan olucakmi :CüvCüv: :1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:
ay canım geçmiş olsun bişey olmamıştır inşallah bana dua edin bende bebiş istiiooommmmm

Zuzucum bebiş nasılmış peki,ne dedi doktor? hem kendini niye suçluyorsunki,bazen bizim elimizde olmuyor bazı şeyler canım benim üzme lütfen kendini öyle,,

fatolina umarım sende en kısa sürede bebiş sahibi olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…