2009 Şubat Anneleri

Tatlım saol ben hala işteyim(( hastayım heryerim ağrıyor gerçekten en zoru sabah, bana da dr magnezyum verdi ama tadı güzel portakallı kötü değil yani

Allah kolaylık versin canım akşama kadar çalışsam napcam bilmiyorum
Tatoş şimdi baktım magnezyum içeren gıdalar Buğday,yulaf ezmesi,mısır ve pirinç diyor bende mısıra bayılırım işime geldi bak busositososito

suda doğum mu?
valla herhangi bir sorunu olmayan için ideal dir diye düşünüyorum ama benim gibi çatısı dar ve sorunlu olan için mümkün değil...

allah kolaylık versin canım..az kaldı sık dişini..
bak yulaf ezmesi gevrekler var sütle yersin bisküvileri de var bence bunlarla karşılamaya çalış canım..
mısıra bende bayılırım..ve sık sık da yerim..acaba ondan mı benim henüz kramplarım olmadı..CADIARZU

benim arkadaşım var iki çocuğunuda çatır çatır evde doğurdu...
allahım yaaa cesaret dedikleride bu olsa gerek...

Magnezyum hangi gıdalarda bulunur:

Maden suları

elma

kayısı

avokado

muz

pekmez-tahin

bezelye

esmer pirinç

süt ürünleri

balık

incir

sarımsak

greyfurt

yeşil yapraklı sebzeler

limon

et

ceviz

karabiber

maydanoz

şeftali

nane

somon balığı

deniz tuzu

susam tohumu

soya fasulyesi

bayanlar hala elevit kullanıyormusunuz?ben kullanmaya devam ediyorumda...

çok güzel allah nazarlardan saklasın canım...
prens ve prenseslerimizi kollarımıza aldığımızda da böyle fotolarını koyarız inşallah....

kiiiiiiiz o benimki degil
özlemimin bebisi onunkini büyüttüm ben kaydirigubbakcemile3
masallah cidden cok tatli cikmis yerimseniben

cimcimem valla ben hepsinide severek tüketirim..
muza bayılırım..a.s
emeğine teşekkür canım...a.s.

Cimcime teşekkürler canım.Aman ne kadar çok şeyin içinde varmış, bunların bi çoğunuda sürekli tüketiyoruz yinede az geliyor demekki.
Tatoş benim bi tanıdığımda öyle 2 çocuğunuda evde doğurmuş,hastaneye götürmüşler kadını ama oradaki ortamı görünce korkup eve kaçmış geri.Helal olsun walla, Allahım bizede öyle kolay doğumlar nasip etsin

özlemimm bende bilmiyorum cnm banada demircool yapti takvimi (
girerse ondan rica edelim cnm bizi kirmaz yapar :))

ben elevit hiç kullanmadım ama başka vitamin ve demir hapı kullanıyordum halada kullanmaya deam ediyorum canım

size doyum olmaz canlarim benim isime geri dönmem gerek
hepinizi öpüyoruz oglusumla

0-3 Ay Bebek Gelişimi.

1 Aylık Bebekler :

Bebeğiniz birinci ayını genelde uyuyarak geçirecektir, ancak bu onun hiçbir şey yapmadığı anlamına gelmez.
Birinci ayında çenesini yerden ve yataktan kaldırabilir, avuçlarında ve ellerinde yakalama refleksi görülür.
Yeni doğan bebek sese tepki verir ve başını sesin geldiği yöne çevirebilir.
Emmek için arama refleksini kullanır, eğer hafifçe yanağına dokunursanız, o yöne dönerek ağzını açacaktır.
Koltuk altından tutup ayaklarını yere sıkıca temas ettirirseniz, adım atma refleksini kullanır.
Korktuğu zaman bebeğiniz bir şeyleri yakalamak ister gibi kollarını ve bacaklarını iki yana açacaktır.
Daha sonra kol ve bacaklarını içe kıvıracak ve yumruk sıkacaktır. Buna Moro refleksi denir.
Yeni doğan bebek annesinin sesini ve ten kokusunu ayırt edebilir.
Bebeğiniz kendiliğinden gülmeye başlar
Yeni doğan bebekler ağlarken, kısa ve derin soluklar alırlar ve bu şekilde konuşmanın temelini oluştururlar.
Ağlama sırasında seslerin çıkarılması için gerekli çene ve dil hareketlerini tekrarlayarak ses ve solunum düzenleme becerisi kazanır.
Siz ona ne kadar çok gülümserseniz, o da size o kadar karşılık verecektir.
İlk ayın sonunda bebek gözleriyle yüze odaklanabilir.
Bebekler 6-8 haftalık olana kadar bir kerede iki saatten fazla uyanık kalamazlar.
Yeni doğan bebekler , 2-3 saatlik bölümler halinde, toplam olarak 16-18 saat uyur . Daha sonra beslenmek veya çevreyle ilgilenmek için uyanırlar. Gece ve gündüz ritmi henüz yoktur. Yani ilk haftalarda uyanmadan bir gece geçirmeyi beklememek gerekir. Gece bebeğinizi ya beslemek ya da altını değiştirmek için kalkmanız gerekecektir. Bebek büyüdükçe uykusu düzene girmeye başlar.

2 Aylık Bebekler :

Gülücükleri kıkırdamalara dönüşebilir.
Bebeğiniz iki aylık olunca; sesli oyuncaklarına karşılık verir.
Karnının üzerindeyken başını 45 derece yukarı kaldırabilir.
Dik oturtulduğu zaman kafasını dik tutabilir.
Karnının üzerindeyken kollarının yardımıyla göğsünü yerden kaldırabilir.
Parmaklarının ucuna oyuncak tutuşturulduğunda onu tutabilir.
Bir nesneye uzanabilir.
Bebeğinizin uyuma ve beslenme zamanı ve süresi bu dönemde giderek daha düzenli bir hal almaktadır.
İki beslenme arası zaman 3 saate hatta daha fazla uzar.
Memnuniyet çığlıkları atabilir.
Küçük nesnelere dikkat gösterebilir.
Gözleriyle sizi takip edebilir.
İki aylık bebekler, doğum tartısı ve başka kimi faktörlere de bağlı olarak, gece uyku saatlerini de artırırlar.
İki elini kavuşturabilir.
İkinci ayın sonundan itibaren daha az ağlamaya başlar, tutmak istediği nesnelere uzanabilir.
Agu gibi içinde sessiz harf olan kelimeler oluşturabilir.

3 Aylık Bebekler :

Bebeğiniz üç aylık olduğunda alışık olduğu durumlara tepki vermeye başlar. Yemek ve banyo gibi faaliyetlere tepki verir.
Ona seslendiğinizde size karşılık olarak bazı sesler çıkarmaya başlar.
Parmaklarının ucuna oyuncak tutuşturulduğunda onu sıkıca kavrayabilir.
Bebekler üç aylıkken gece 9 saat ve gündüz üçe bölünmüş olarak 6 saat yani toplam 15 saat uyurlar.
Karnının üzerindeyken başını 90 derece yukarı kaldırabilir.
Sesin geldiği yöne doğru dönebilir.
Yüksek sesle gülebilir.
Bir nesneye uzanabilir.
Siz onu güldürmesenizde kendiliğinden gülebilir.
3 aylık bebeğiniz bir yanına doğru yuvarlanabilir.
Ayaklarının üzerinde dik tutulduğunda vücudunun ağırlğını taşıyabilir.
Ellerini bacaklarını sallamaya, basmaya çalışabilir.
Gördüğü kişileri tanır ve tepki verir.
Agu gibi sessiz harf kombinasyonları yapabilir.
Oturması için kollarından çekildiğinde kafasını kontrol edebilir.
Karnının üzerindeyken kollarının yardımıyla göğsünü yerden kaldırabilir.

kolay mi oldu gercekten
bende suda dogum düsünüyorum kararsizim ama denemek istiyorum :1hug:

canım gerçekten çok kolay oldu bir de ben hiç görmemiştim suda doğumu kadın kendi başına yaptı şişme gibi bir havuzda dizlerinin üzerine çökmüştü göğüslerine kadar geliyordu su havuzun başında da 2 kadın vardı biri ebeymiş bir de kocası vardı kadına sancın geldikçe it bebeği diye uyarıyordu ebe sürekli ama hiç müdahale etmedi sonra kafası çıktı ebe elinde aynayı havuzun içinde bebeğe doğru tutup kontrol ediyordu sadece sonra 1 kolu çıktı birkaç dakika kadın itiyorum olmuyor dedi o zaman bebek sıkışmış olabilir diye baktı sadece bir ara bebeğin kolunu tuttu ebe sonra tüm vücudu çıkıverdi hemen demekki o ara kolu sıkışmış annesi hemen çıkardı bebeği suyun üstüne kucağına suda olduğundan mıdır nedir tertemizdi bebiş bebişin kafasıkolu sıkışınca birkaç dakika suyun içindeöylece sallandı ebe korkma havayla temas etmediği sürece solunumunu kondonla yapacak diye sakinleştirdi kadını çok değişikti kızlar ya beni hem heyecan hem korku sardı Allah'ım bize de kolay doğumlar nasip etsin :CüvCüv:

Bebeğinize Karyola Alırken

Bebekle ilk tanışılan hastane günleri bittiğinde,
daha büyük sorumluluklarla dolu ev günleri başlar. Bebekler doğmadan önce ona gerekli olabilecek eşyaları almak için anne-babalar çeşitli listeler düzenlerler ve en güzel bebek odasını döşemek için çırpınırlar. Gerçekten keyifli bu uğraş sırasında belirli noktalara dikkat edilmelidir.

Yeni mobilyalarda bulunan rahatsız edici kokuların bebek gelmeden önce azaltılması için mobilyaların biraz erken alınması ve odanın sıkça havalandırılması uygun olur.

Bebek odası düzenlenirken, mobilya olarak ahşap ürünler tercih edilmelidir. Metal malzemeler manyetik alan ürettikleri için bebeğin kendisini yorgun hissetmesine ve buna bağlı olarak uyku düzensizliklerine neden olabilir.

Bebeğin rahat bir gece geçirmesi, uyurken huzurlu olması, güvenliği ve gelişimi açısından karyola seçimi dikkatli yapılmalıdır. Bebek, karyolasının içindeyken genellikle görme alanı dışında ve tek başına olacaktır. Karyola bu nedenle tamamen güvenli bir ortama sahip olmalıdır.

Seçilen karyolanın parmaklıkları 2.5 cm'den dar,
6 cm'den geniş olmamalıdır.
Yatak karyolanın içine rahatça sığmalı, kenarları kilitli tutacak bir mekanizmaya sahip olmalıdır.
Karyola seçerken yuvarlak hatlı olanlar ve inip kaldırılabilir parmaklıkları olanlar aranmalıdır.
Karyola seçiminde ideal boyutlar 100x40x70 cm'dir.
Yatak en düşük seviyeye konduğu zaman, parmaklıkların en üst köşesinden yatağa kadar
en az 75 cm yükseklik olmalıdır.

Bebekler, dişleri çıkmaya başladığında yatak kenarlarını ısırdıklarından karyolada kullanılan boyanın kurşun içermemesine dikkat edilmelidir.
Metal parmaklıklarda sivri, çapaklı veya keskin herhangi bir kısım olup olmadığı, ahşap karyolalarda ise çatlak veya kıymık olmamasına dikkat edilmelidir.
Başucunda ya da ayakucunda başının sıkışabileceği açıklıklar olmamalıdır.
Karyolanın boyutları bebeğin 4 yaşına kadar kullanabileceği gibi olmalıdır.

Korkulukları açan düzenek, bebeğin açamayacağı şekilde olmalıdır. Her iki uçtan aynı anda basılınca ya da çekilince aşağı inebilen düzenekler tercih edilmelidir.
Karyolanın kenar yastıkları veya diğer bir deyişle "tampon"ları, bebeğin başını karyolanın parmaklıklarına çarpmasını önlemek içindir. Bu yastıkların bütün ipleri parmaklıklara bağlı olmalıdır. Çocuk ayağa kalkmaya başladığında bu tamponları kullanılmamalıdır, çünkü onların üstüne basarak karyoladan dışarı çıkmaya çalışabilir.

Bebeğinizin yatakla karyola arasına kayıp sıkışmaması için yatağın karyolaya tam olarak oturması arada boşlukların kalmaması önemlidir.
Yatağın kenarına koyacağınız kenarlıkların bağcıklarının 14 cm'den uzun olmamasına dikkat edilmelidir.
Yatağın konulacağı alt parçanın da iki kademeli olması önemlidir. Alt parça bebek oturana ve tutunarak ayağa kalkana kadar 1. kademede,
daha sonra yataktan düşmesini önlemek üzere
2. kademede kullanılmalıdır.

Çekmeceli modellerin çok büyük bir bölümünde karyola tabanı sabit olmakta ve bebek büyüdüğünde yatağı aşağıya indirmek mümkün olmamaktadır. Karyola seçiminde bu gözardı edilmemelidir.
Yatak seçiminde antibakteriyel ve doğal kauçuktan imal edilmiş lateks yataklar idealdir.
Bebeğinizin kaslarını yormaması için, çok sert veya çok yumuşak yatak yerine orta sertlikte
(yarı ortopedik) bir yatak alınmalıdır.

Karyolanın yatağı naylon veya muşamba bir kılıf yerine; yumuşak, suyu emici (pazen) ve altı tercihan su geçirmez (flanel) özellikte kumaşlardan yapılmış bir kılıfla kaplanırsa bebek için daha az terletici ve rahat olur. Bu tür kılıflar piyasada "yatak koruyucusu" veya "alez" olarak bilinmektedir.
Serip, toplamada kolaylık olması açısından ve bebek yatarken toplanmaması için lastikli çarşafları tercih edilmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…