sabah sabah bir bilgi daha...ben omega3 hapı kullanıyorum..doktorum haftada 2 kere balık yememi tavsiye etmişti..yiyemiyorum...bu yüzden bana omega3 hapını yazdı..omega3 ün çocuk zeka ve motor gelişiminde etkisi var biliyorsunuz...avustralyada bunun deneyleri yapılmış....yalnız ssk karşılamıyo ilacı..seven seas diye bir marka..60 adedi 18 ytl...kullanmanızda fayda var derim eğer balık tüketmiyorsaız...
sizlere de günaydın arkadaşlar
akşam yazmıştım sol göğsümde çatlaklar başladı diye gece yatmadan önce bir de bakayım sağda da olmuşlar
1- 2 saat içinde çatladılar şaştım kaldım
kızlar küçük bir bilgi...sağlık ocakları demir haplarını ücretsiz olarak veriyor...adresinize en yakın sağlık ocağına gebelik kaydınızı yaptırın..hem aşılarınızı hem de demir ilaçlarınızı ücretsiz alabilirsiniz...bu arada folik asit içerikli olması artık bizde bir işe yaramaz...folik asit ilk 3 ayda bebek de nöral tüp defekti oluşmaması için gerekliydi...artık bebeklerimiz organ yapımlarını tamamladıkları için folik asit ihtiyacımız yok....
çatlaklar için bir krem falan kullanıyormusun canım kullanmıyorsan Lierac diye bir marka var ben 3. ayımdan beri kullanıyorum çok çabuk çatladığım için sırnaşık şey eskiden oluşan çatlakalara da iyi geliyormuş ben bir tüpü 80 YTL ye almıştım ayrıca ablam da 2 gebeliğinde kullandı hala taş gibi hiç birşeyi yok bende de şimdiye kadar bir problem çıkmadı bir tüp sanırım seni gebelik sonuna kadar götürür dene istersen a.s.
ben ilk defa dün rastladım programa ve kağan kocatepeyle görünce genel olarak gebelikle ilgili olacak sanmıştım
bugün ben de sıkıldım
benim imrendiğim noktaya gelince hamileliğimin başından beri yok lekelenme yok kanama yok idrar yolları iltihabı yok spastik kolon kaynaklı bebişin sıkışması üstüne de rahim ağzı yetmezliği kaynaklı erken doğum riski sebebiyle serklaj ameliyatım yetmiyormuş gibi plasenta previam ve son olarak da gestasyonel diyabet ve sürekli yatak istirahati
ben bunca şeyle mücadele ederken o bütün yazı denizde plajda geçirip üstüne şimdi de program yapıyor
hep tadını çıkartabileceğim bir hamileliğe hasret kaldım
şöyle göbeğimi gere gere:CüvCüv: dolaşamadan da doğuracağım kısmetse
3 tane hamile pantalonu almıştım kendime öylece duruyorlar
ya bu elevit dediğiniz ne, adını çok duyuyorum, sizin kullandığınız demir hapıyla benimki farklı, freplex kullanıyorum ben, şurup gibi bişey,,,önceki folik asitliydi de, şimdikinde folik asit yok,bir zararı olmaz inşallah kızıma, doktorum bana da vitamin falan yazmadı, yazmıyor heralde aklına yazmak gelmiyor, bakalım pazartesi başka bir kadın doğum uzmanına görüneceğim, o ne diyecek?
nasil olur cnmm yaa iki cesit folik asit var ilk üc ay alinan daha yüksek dozda sonra alinanda daha düsük
orda sistem nasil bilmiyorum ama benim ilk gebeligimde doktorum emzirme dönemime kadar al demisti
tabii ilk üc ay hergün alirken simdi her iki günde bir aliyorum
üstelik benimkinin üstünndede emzirme dönemi icin diyede yaziyor