2009 Şubat Anneleri

bende calsiyum ve magnezyumu kullanamıyorum midem bulanıyo çok kötü tadı ama geceleri ayaklarıma kramp giricek gibi oluyo çekildiğini hissediyorum o yüzden bazen içiyorum kan hapı ve coraspin kullanıyorum düzenli. vitamin hapıda gidince sordum doktoruma gerek yok dedi konuşturmadı bile:mymeka:

arkadaşlar benimde suda eriyen kalsiyum ve magnezyumlardan midem çok bulanıyor hatta çıkartıyordum...doktorum bana bu yüzden osteocare denilen tableti yazdı...gayet rahat içiliyor..üstelik kalsiyum/magnezyum/çinko birarada...sizlerde doktorunuza danışın isterseniz...midem çok rahat etti benim...yalnız ilacı ssk kaşılamıyor...kutusu 10 ytl...bilginiz olsun...

canım peki doktora sormadan kullanabilirmiyim bu ilacı ben çok istiyorum oğlumun cin gibi bir şey olmasını

hayatım bu konuda birşey söyleyemem...ben hamile kalmadan bunları kendimce kullanıyordum...hatta eşime de içiyorum kalp/damar sağlığı için...zararlı-yan etkisi olan birşey değil...ancak yine de doktora sormanda fayda var..çünkü hamilelikte balık çok önemli...eğer yeteri kadar balık tüketmiyorsan ( haftada 2 kez/ derin su balığı olmayacak-çünkü derin su balıklarında civa var ve çocuğa zararı oluyor) bu hapı genelde doktorlar veriyor...bir sor derim ben....

Ben 3ay dn sonra başladım elevit içmeye, dr um önermişti çok da memnun kaldım yorgunluk hissini alıyor aynı zamanda hamilelikten önce çok çabuk tırnaklarım kırılırdı şuan sapasağlam ben elevitten olduğunu düşünüyorum

bende elevit kullanıyorum...
çok yorgun hissediyorum kendimi...inanılmaz derecede yorgun..parmağımı kıpırdatacak mecalim yok...
ama eş çocuk yemek bekliyor ..offf bu annelik ve kadınlık çok zor....sihirli bir deynek olsada bütün işleri yapsak:))

bende elevit kullanıyorum...
çok yorgun hissediyorum kendimi...inanılmaz derecede yorgun..parmağımı kıpırdatacak mecalim yok...
ama eş çocuk yemek bekliyor ..offf bu annelik ve kadınlık çok zor....sihirli bir deynek olsada bütün işleri yapsak:))

Sorma canım aynen öyle okuldan eve geldiğim gibi 1-2 saat yatmazsam kendime gelemiyorum ama az kaldı neyse ki

ayyy allahım biran önce geçse diyorum şu günler..bu seferde uykusuz geceler bizi bekliyor...

bu gece bebeğimi gördüm..normal doğumla dünyaya getirmiş..hemen kalkıp emziriyorum..sükür diyorum emiyorda sütümde var...
sonra yatağına yatırıyorum bir bakıyorum 2 yaşında olmuş...:uhm:nasıl oldu hemen büyüdü diyorum..
ondan sonrada hemen uyandım oğlumun sesiyle anne burnum akıyorrrr :))
rabbim hayırlara yazsın...ama küçük prensim tıpkı abisine benziyordu:nazar: :nazar:

ark bn bastan berı hıc ılac kullanmadım ne folık asıt ne vıtamın nede demır ılacı hap ve surup ıcemedığım ıcın her sferınde sorun olmustu allaha cok sukur sımdılık bebeğimde bır sorun yok dunku kontrolumde tabıı tahlıl sonuclarında demır eksıklığı ve kansızlık cıkınca dr halyle gene napcaz dıye sordu allahtan ığnesi varmıs bana ığne yazdı onları yaptrcam artık napalım benımde en buyuk sıkıntım bu ılac meselesı dra gıderken bıle tırsıyorum ılac yazcak dıye en azından ığnesı varmısta yıttım haptan suruptan

bu gece bebeğimi gördüm..normal doğumla dünyaya getirmiş..hemen kalkıp emziriyorum..sükür diyorum emiyorda sütümde var...
sonra yatağına yatırıyorum bir bakıyorum 2 yaşında olmuş...:uhm:nasıl oldu hemen büyüdü diyorum..
ondan sonrada hemen uyandım oğlumun sesiyle anne burnum akıyorrrr :))
rabbim hayırlara yazsın...ama küçük prensim tıpkı abisine benziyordu:nazar: :nazar:
Allah bağışlasın canım, çarşamba günü ben de 4 boyutlu ultrasonda baktım kızıma Eğer değişmezse babasına benziyor:)

ark bn bastan berı hıc ılac kullanmadım ne folık asıt ne vıtamın nede demır ılacı hap ve surup ıcemedığım ıcın her sferınde sorun olmustu allaha cok sukur sımdılık bebeğimde bır sorun yok dunku kontrolumde tabıı tahlıl sonuclarında demır eksıklığı ve kansızlık cıkınca dr halyle gene napcaz dıye sordu allahtan ığnesi varmıs bana ığne yazdı onları yaptrcam artık napalım benımde en buyuk sıkıntım bu ılac meselesı dra gıderken bıle tırsıyorum ılac yazcak dıye en azından ığnesı varmısta yıttım haptan suruptan

:1shok::1shok:
hiç ilaç kullanmadınmı?
geçmiş olsun canım..a.s.
bendede demir eksikliği ve kansızlık çıktı...şuan kan şurubu içiyorum daha doğrusu içmeye çalışıyorum..midem kalkıyor her seferinde...ama mecburum...:bbo:
neyse şahsen ben ilacı hapı içer iğne vurunmak istemezdim :1no2:
birtarafın kevgire dönecek deseneee:1rolleyes:neyse bebişler için herşeye katlanacağız...
sağlıkla kucaklarımızada almayı nasip etsin allahım...:Saruboceq:
bunlar geçici sıkıntılarr :1hug::1hug:

Ben 3ay dn sonra başladım elevit içmeye, dr um önermişti çok da memnun kaldım yorgunluk hissini alıyor aynı zamanda hamilelikten önce çok çabuk tırnaklarım kırılırdı şuan sapasağlam ben elevitten olduğunu düşünüyorum

elevitten olabilirmi acaba benim benimde önceden tırnaklarım çok zayıftı şimdi baya güçlendiler ve daha düzgün pürüzsüz gözüküyorlar birde saçlarım dökülmese öncedende dökülme vardı ama sanki hamile kalınca daha çoğaldı sizdede varmı arkadaşlar böyle bir sorun

Allah bağışlasın canım, çarşamba günü ben de 4 boyutlu ultrasonda baktım kızıma Eğer değişmezse babasına benziyor:)

amin canım..:Saruboceq:
hepimizinikini rabbim bağışlasın...:nazar::nazar:
desene babasının kızı olacak...genelde kız çocukları babaya düşkün olurlar..ayyy nede güzel olacak kimbilir...:asigim:
rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım pamuk prensesini:Saruboceq:

elevitten olabilirmi acaba benim benimde önceden tırnaklarım çok zayıftı şimdi baya güçlendiler ve daha düzgün pürüzsüz gözüküyorlar birde saçlarım dökülmese öncedende dökülme vardı ama sanki hamile kalınca daha çoğaldı sizdede varmı arkadaşlar böyle bir sorun

elevitte bissürü vitamin falan var..mutlaka etkisi vardır canım...
benim şuan dökülmem yok ama daha önceki doğumlarımdan sonra resmen tutam tutam dökülüyordu şaçlarım..hatta korkmuştum kesin kel kalacagım diye ama çok şükür öyle birşey olmadı...:1hug:

İHTİYAÇ LİSTESİ

Beslenme
Biberon
Biberon Başlığı
Biberon Fırçası
Biberon Süzgeci
Biberon Isıtıcısı
Termos Biberon
Termos Çanta
Sterilizator
Steril Suyu
Emzik
Emzik Zinciri
Mama Tabağı
Mama Saklama Kabı
Çatal / Kaşık
Bardak
Pelikan Önlük

Uyku Vakti
Kayrola / Şilte
Nevresim
Yorgan
Yastık
Çarsaf
Muşambali Çarşaf
Battaniye
Çevre Yastığı
Cibinlik
Perde
Abajur
Duvar Kağıdı
Bordür
Seyahat Yatağı
Oda Termometresi
Gece Lambası
Dönence
Lastikli Çarşaf
Taşıma
İlk Oto Koltuğu
Oto Koltuğu
Puset
Puset Yağmurluğu
Puset Filesi
Port Bebe
Kanguru
Ana Kucağı
Stor Güneşlik
Dikiz Aynası
Süt Minderi

Ne Giyelim
Zıbın
Bady
Patikli Pantalon
Patik
Eldiven / Başlık
Çorap
Göbek Baği
Mendil
Tulum
Pijama
Hırka / Yelek
Önlük
Uyku Tulumu
Hastahane Cıkışı

Siz

Emzirme Sütyeni
Gögüs Pedi
Gögüs Pompası
Gögüs Ucu Koruyucu
Gögüs Kremi
Hamile Kremi
Tirle
Diğer
Çıngıraklar
Diş Kaşıyıcıları
Elbise Askısı
Burun Aspiratörü
İlaç Biberonu
İlaç Kasigi
İlaç Damlalığı
Ates Ölçer
Buyot
Priz Koruyucu
Köşe Koruyucu
Buhar Makinesi
Bebek Dinleme Telsizi
Park
Mama Sandalyesi
Yürüteç
Salıngaç
Hoppala
Yürüme Kayışı
Çengelli İğne
Diş Fırçası
Kirli Torbası

Banyo Zamanı Bebek Banyosu
Banyo Ayağı
Banyo süngeri
Banyo Havlusu
Banyo Termometresi
Banyo Filesi
Banyo Paspası
Banyo İskemlesi
Banyo Köpüğü
Şampuan
Losyon
Bebe Yağı
Bebe Sabunu
Pudra
Pişik Kremi
Islak Mendil
Çocuk Bezi
Saç Firçası
Tırnak Makası
Kulak Çubuğu
Alt Açma Minderi
Bakım Çantası
Şampuan Speri
Bebe Bornozu
Tuvalet Eğitimi
Oturak
Tuvalet Adaptorü
Alıştırma Külodu
Banyo Basamağı
Klozet Kilidi

ayy tatoş okurken ben yoruldum valla hepsini şimdiden almamız şart değil doğsunlarda neye ihtiyaçları olcak ona göre alırız ben park yatağı taşıma koltuğu hastane çıkışı battaniye havlusunu ve cihicconun bakım çantası var içinde şampuan bebeyağı vs. herşey var ondan aldım annemde port bebesi ve çantasını almış birsürüde ciciler örmüş şimdilik bukadar en önemlileri halledelim önce diye düşünüyorum ben ama eksik çok var tabiki hergittiğim yerde bakıyorum bişeyler ve sabırsızlanıyorum almak için

hayatım folik asit normalde de kadın/erkek her erişkin insan için gerekli...ancak hamileliğin ilk 3 ayın da kadınlarda bu gereksinim çocuk için oluyor..onu da zaten hapla takviye ediyoruz...omurga gelişimi tamamlandıktan sonra + olarak aldığımız folik asite çok ihtiyacımız yok..günlük ihtiyacımızı da zaten düzenli beslendiğimiz için gıdalardan alıyoruz...doktorlar genelde bu açıklamayı yapıyor...ama zaten birçok demir hapında folik asit takviyesi oluyor..ama bana son yazılan demir hapında folik asit yok mesela...doktor gerek de yok dedi..yeşil yapraklı sebze/ceviz/meyve filan tüketiyorsun yeterli dedi...ayrıca aldığımız multivitaminlerin içinde de folik asit var...biliyorsunuz günlük 1000 mg dan fazla folik asit almak bebek için zararlı da olabiliyor..beyinde birikme yapıyormuş...

:1shok: saol cnmmmmmm a.s.
okadar cok olmasiinin bebege zararli olabilcegini hic bilmiyordum a.s.

ayy tatoş okurken ben yoruldum valla hepsini şimdiden almamız şart değil doğsunlarda neye ihtiyaçları olcak ona göre alırız ben park yatağı taşıma koltuğu hastane çıkışı battaniye havlusunu ve cihicconun bakım çantası var içinde şampuan bebeyağı vs. herşey var ondan aldım annemde port bebesi ve çantasını almış birsürüde ciciler örmüş şimdilik bukadar en önemlileri halledelim önce diye düşünüyorum ben ama eksik çok var tabiki hergittiğim yerde bakıyorum bişeyler ve sabırsızlanıyorum almak için

yok canım bunlar biraz abartı...zaten ihtiyaç olunca alınacak şeyler..temel şeyler alınsın gerisi kolay..
yerimseniben

kizlar nasil yorugunum anlatamam
pazartesi günü ogllumun yas günü var
hem kreste hemde evde kutlancak
bugün sabah 5 bucuk gibi uyandik oglumla saat 8 i biraz geciyordu disari ciktik
pastasi icin falan gerekli mazemeleri aldik
sonra onu eve birakip ben gene ciktim
evin iki tarafindada dükkanlar falan oldugu icin agir seyleri evin yakinindayken gelip eve biraktim gene ciktim 5-6 defa eve girip cikmisimdir oglumun okulundan biseyler istemislerdi benim ihtiyaclarim derken baya bi zamanimi aldi ama buna ragmen yine bi eksik cikiyor ama bugünlük bu kadar daha cikmam daha yarim saat önce geldim eve
hayalet gibi yürüdüm yollarda bide omzum agriyor ....
anca bugün baslarim puacalara buzluga atarim yarin aksam cikaririm gene
cünki pazartesi sabahi asiri yogun olcaz esimle beraber oturma odasiyla yatak odasini degistirrcez tekrardan aksam üstüde yas günü ......
omuz agirsina karsi ne yapiyim ben yaaa esim ovmak istedi biraz daha cok acidi :KK43:(

X