2009 Şubat Anneleri

tatoş cum çok geçmiş olsun canım...o da senin bir oğluşun...çok üzülmüşsündür eminim...benim de kedim hastalandığında valla dünyam kararmıştı...ama tek gözle idare eder o...sıkma canını sen....

MRB kızlar ne zamandır görüşemedik valla yaa özledim sizi.bende bugün gittim doktora 25 haftalık hamileyim ama bebek bir hafta öndeymiş ve 950 gr dedi doktor sanırım biraz tombiş.

:teytey:meraba kızlar bende uzun zamandır yazamıyordum 24+5 olduk valla özlemişim doktora gittim bugün dopler için herşey normaldi bu arada benim bebiş erkek doktordan ilk aldığım ultrason fotosu popodan bacak arası pipi besbelli a.s.

kizlar bende aksamlari oglumun ve yatak odasina genelde islak havlu seriyorum
su koysam gitcek onla oyun oynicak biliyorum :))
islak havluda bi kaseye su doldurup koymak kadar faydali degilmi????

canım ya ben bu konuyu anlamadım biraz açıklarmısınız ne için odaya su koyuyosunuz bende ögrenebilirmiyim

canım ya ben bu konuyu anlamadım biraz açıklarmısınız ne için odaya su koyuyosunuz bende ögrenebilirmiyim

Kaloriferli evleri nemlendirin!
Kalorifer kullanımı, nemin azalmasına neden olduğu için, var olan hastalıkların kronikleşmesine neden oluyor. Ancak uzun süre kalorifer kullanımının havadaki nemi azalttığına dikkat çeken uzmanlar, bunun özellikle gelişim çağındaki çocuklarda ciddi rahatsızlıkların oluşmasına, var olan hastalıkların ise ağırlaşmasına ya da kronikleşmesine yol açtığını kaydediyor. Kış aylarında sürekli yanan kaloriferlerin, ortamın havalandırılmaması nedeniyle nemi aldığı ve havayı kuruttuğuna dikkat çekiliyor.

Havanın kuruması hangi hastalıklara neden oluyor?
Çocuklarda, beyin uyuşması gibi ileriye dönük ciddi hastalıklara neden oluyor. Kapalı ortamlarda kuru hava solunması burun ve ağızda kurumaya yol açtığı için, burun, geniz ve gırtlak ile bronşlarda hasara neden oluyor.

Astım, burunda polit, sinüzit olan hastalarda da hastalık belirtilerinin artmasına, astım krizlerinin tedaviyi zorlaştırıyor.
Bol sıvı tüketin
Kuru hava, akciğerlerden kan yoluyla bütün vücuda dağılan oksijenin azalmasına ve önemli organların oksijensiz kalmasına neden olur. Bundan da en çok henüz damarları tam gelişmemiş çocuklar ile bağışıklık sistemi zayıflamış yaşlıların etkilendiğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların normal bireylere oranla daha fazla oksijene ihtiyaç duyduğunu, hızla gelişen beyinlerinin oksijensizliğe dayanamadığı kaydetti. Uzmanlar normal şartlarda havadaki nemin %50 civarında olması gerektiği vurgulayarak, alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı.

Kalorifer üzerine ıslak bez konulabilir.
Petek suluğu takılabilir.
Evlerinde katalitik kullananlar, bunların üzerine çaydanlık ya da benzeri kaplar koyabilir. Elektrikli su ısıtıcıları odada kullanılabilir.
İyi durulanmış çamaşırlar oda içinde bırakılarak odanın nemlenmesi sağlanabilir

cnm yazarken kaleriferin üstüne koydugumu yazmamisim umarim bu bilgiler isine yarar cnm :1hug:

kızlar tv8de pınar altuğ'un programı var bu saatlerde
onun da doğumu şubatta
imreniyorum gördükçe

destekleriniz için saolun arkadaşlar...
paşam ın hiç keyfi yok onu öyle görncede üzülüyorum...
neyse en azından diğer gözüyle idare edecek...

buarada hala kanamam azda olsa devam ediyor..ne kadarda dinlensem geçmiyor..
doktorlar birşey bulamıyor ki..şu sebepten dolayı kanamam var diyemiyorlar...
sadece dinlen...
valla herkes hamişlikde kanamadan kurtarıp seviniyor bense pedle dolaşıyorum..
offf bu günler bir geçsede miniğimi kucagıma alıp bütün çektiklerimi unutayım...

kızlar biz saç boyatmaya filan pek bi korkuyoruz...bu artistler ise hamile kaldıklarında ben hiç dip boyaları çıkmış görmedim...az önce pınar altuğun programını açtım...boyası - gölgesi yapılmış saçlarının...benim saçları bir görseniz 48 renk oldu...hülya avşar da hamileyken gayet bakımlı ve boyalıydı saçları...yoksa biz pasaklı sali gibi boşuna mı dolaşıyoruz...6 ayı da bitiriyoruz sayılır şu aralar...acaba artık yaptırsam mı saçları mı??

kimi yaptırın diyor ...kimiside yaptırmayın..hangisine inanacagımızı bilmiyoruz...
bende beklemedeyim...bakalım ne kadar dayanacağım oda ayrı bir konu...kaydirigubbakcemile3

Tatoşcum çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten..
Kızlar bende bugün şeker yüklemesi yaptırdım bi problem çıkmadı çok şükür,dr sonuca baktıktan sonra bide bebişimize baktı aslında kontrolu 2 hafta sonraydı, oğluşum 875 gr olmuş boyuda 33,5 cm civarında tam günü gününe gidio kilosu boyu.ama hiç yüzünü dönmedi bu sefer neyse sağlıklı olsunlarda göstermesede olur yüzünü.
Saç boyama konusuna gelince walla ben yaptırdım geçen ay röfle ama bitkisel açıcı ile ve kesinlikle diplere değmeden.kuaförünüze bu konuda güveniyorsanız bi problem olmaz bence. bende 3 ayrı doktora sormuştum 3. aydan sonra boyatabilirsin demişlerdi.

vidim yaa bebeğine baktım da maşallah..sanki sana ve biz teyzelerine selam veriyor...
lardan saklasın rabbim...

kizlarr
az önce öyle bisey olduki dalmisimm bilgisayardayken
bi ara oglumun hic sesini duymadim bi gidip bakiyim dedim
oglum yok
sesleniyorum hic bir ses gelmiyor
öyle korktum ki sanki yer yarildi yerin icine girdi
korkumdan bide öyle bi bagirmisimki tuannnn diye
ilk isim pencerelere bakmak oldu acaba acabildimi pencereyi diye
sonra kapiya bakti
her yer kapali
cocuk yok
tam kafayi yemek üzerydim ki oglumun odasinda oyun kösesinde battaniye vardi
onun icine girmis heryerinide örtmüs uyuyor
icim rahatladi
allahim öyle bi korktum ki anlatamam
10 dk önce falan oldu bu olay hayla elim ayagim titriyor
rabbim hic bir anneyi evladiyla cezalandirmasin bir kac dk icinde ömrümden ömür gitti

cimcime geçmiş olsun canım:))
nasıl büyük bi huzur hissetmişindir bulunca,kıyamam ya..

Kızlar selam ben bugün evime gittim o yüzden gündüz yoktum birde hava çok güzel di yazdan kalma biraz yürüyüş yaptım 6 gibi geldim o saatten beri yazdılarınızı okuyorum ya çok rahat valla annem yemeği hazırlıyo aynen bekarken olduğu gibi :))
Tatoş geçmiş olsun canım çok tatlıymış köpeğin çok masum
Cimcime sanada geçmiş olsun bebeğin uyuyup korktutmuş seni neyse ki sadece yorgun sanırım

iyi akşamlar kızlar., çok çok çok yorgunum inanılmaz şekilde sanki her tarafım şişmiş gibi hissediyorum, hergün erken yatıyordum, bugün kendimi zorlayacağım en azından saat 9 , 30 a kadar, yarın da sınavda gözetmenliğim var, malesef yine erken kalkacağım, bu hafat sonum kötü geçecek anlayacağınız..

kızlar tv8de pınar altuğ'un programı var bu saatlerde
onun da doğumu şubatta
imreniyorum gördükçe

neyine imraniyorsun ki? anlamadım yani..

dün programı tesadüfen ben de izledim, eşim bana hemen sen daha zayıfsın dedi: ))))

dünkü konuğu kağan kocatepeydi, sohbetleri güzeldi, ama bugün dandikti hoşuma gitmedi, izlemedim..mirmirmirmir

kızlar bu program saat kaçta hangi kanalda oluyor? hamilelikle ilgili bi programmı yapıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…