2009 Şubat Anneleri

saoldun kizlar
aradan bir saat gecti yaklasik , daha yeni yeni kendime geliyorum
inanilmaz korktum

cimcimem cok üzüldüm.neyseki bi sorun yok.tembihle bidaha sessiz kalmamasını söyle oglusuna.pınar altug da subaatın ilk haftası doguracakmış.amaannn onlar gibi olamam valla.bende fazla çirkin sayılmam :))

vallahi dünkü hamilelikle ilgiliydi de bugün modaydı, içeriği her telden heralde, bari sırf hamilelikle ilgili yapsaydı da izleseydik...

kızlar dün doktoruma demir ilacı yazdırmaya gittim, çok yoğundu, yarın gelsin demiş hemşiresine , benim de ertesi gün toplantım olacağı için gelemeyeceğimi söyled aile hekimine bir sorun o yazarsa sorun yok yazamazsa tekrar gelin yazalım dediler, indim aşağı aile hekimine gittim, orası da kapanmış, ne yapayım derken, iç hastalıkları uzmanını gördüm, nasıl olsa bir önceki ilacımın devamını yazacak diye ona yazdırayım dedim, adam baktı bir önceki sayfaya, freplex yazmış, oysa benim daha önce kullandığım freplex fol du, ben eczaneden ilacı aldıp eve geldikten sonra farkettim, freplex sadece demir ilacı, frepleex fol ise folik asit ve demir eksikliğinin tedavisi için kullanılıyor,

sizin kullandığınız demir ilaçları nasıl, sadece demir eksikliği için mi , yoksa folik asit ve demir eksikliğini gideren demir ilacı mı kullanıyorsunuz?

artık değiştiremem de 1 ay bunu kullanmak zorundayım, çünkü devlet eşdeğeri olduğu için diğerini ödemiyor...

Canım ilaçlarını sağlık ocaklarına da yazdırabilirsin. Özellikle özel muayenehanelere veya hastanelere gidenlere bunu tavsiye ediyorum, çünkü bir muayene ücreti fark vs alınmıyor bu şekilde. Artık biliyorsunuzdur farkı hastaneler değil eczaneler alıyor. Ben artık öyle yappıyorum.

ben ilk defa dün rastladım programa ve kağan kocatepeyle görünce genel olarak gebelikle ilgili olacak sanmıştım
bugün ben de sıkıldım
benim imrendiğim noktaya gelince hamileliğimin başından beri yok lekelenme yok kanama yok idrar yolları iltihabı yok spastik kolon kaynaklı bebişin sıkışması üstüne de rahim ağzı yetmezliği kaynaklı erken doğum riski sebebiyle serklaj ameliyatım yetmiyormuş gibi plasenta previam ve son olarak da gestasyonel diyabet ve sürekli yatak istirahati
ben bunca şeyle mücadele ederken o bütün yazı denizde plajda geçirip üstüne şimdi de program yapıyor
hep tadını çıkartabileceğim bir hamileliğe hasret kaldım
şöyle göbeğimi gere gere:CüvCüv: dolaşamadan da doğuracağım kısmetse
3 tane hamile pantalonu almıştım kendime öylece duruyorlar

canim ben hamile kalmadan önce bile baslamistim folik asit almaya
hamile kaldiktan sonrada doktorum bana demir hapi verdi benimki tek demir hapi
bide balik yagi vermisti son gidisimde 6 gün kullandim sonra kullanmadim

balik yagi ne kadar etkili oluyor ?? taze balikla balik hapi arasindaki fark ne ??? yani demek istedigim haftada bi posiyon balik haftanin hergün alinan balik yaginami denk ???

benim kullandığım demir hapının içinde de folik asit ve B12 vitamini var gyno ferro diye bi ilaç.bu arada ben hiç balık hapı falan kullanmadım kızlar,doktorum ben demesem vitamin bile yazmıcak herşeyi doğal yollarla almamı öneriyor.odasına gelen ilaç mümessillerini bile kovuyor adam:) ama ben tedirgin oluyorum balık konusunda çünkü pek yiyemiyorum,size ne önerdi doktorlarınız balık hapı,omega falan olarak?

üzülme arkadaşım sende bebişin doğunca onunla dolaşırsın ALLLAH sağsağlim kucağına almayı nasib etsin gerisi hiç önemli değil ALLAH başka dert vermesin :teselli::teselli:

devlet olsa bi şekilde yaparsın ücretsiz izin falan alıp 6 ayına kadar evde durma şansın var ama özel olunca kabul etmezler

özelde çalışanlar ücretsiz izin kullanamıyorlarmı :1shok:ama nedennn ben bebğimi çok küçükken bırakamam:çok üzgünüm:gerçi annem bakıcak nasib olursa ama ben doğuma 1 ay kalana kadar çalışmayı düşünüyorum bebek doğunca 3 ay ücretli 6 ay ücretsiz iznide kullanırım diyordum 9 aylıkken fialn bırakması daha rahat olur benim için hem ek gıdaya başlamış olurdu bende gönül rahatlığıyla bırakabilirdim

çanta meselesine gelince henüz bende hazırlamadım dün kendime gecelik pijama takımı filan baktım ama almadım bir ay sonra filan başlamayı düşünüyorum kısmetse

kızlar bebişim 09 un profiline baktım az önce en son ayın 11 de girmiş siteye 15 gündür yok noldu acaba inşallah kötü bişey yoktur

canim bende balik yagni sevmiyorum haftada bir iki defa tüketmeye calisiyorum ama malesef bazi haftalar hic tüketemiyorum
omega3 alman icin günde 3-4 tane ceviz ye
eger ordada varsa omega3 yagi al normal sivi yagben aldim yemeklerime salatalarima onu kullaniyorum
kekelere puacalarada normal aycicek yagi kullaniyorum :1hug:
omega3 yagi bulamazsan mutlaka ceviz tüket cnm :1hug: a.s.

günaydın arkadaşlar :1hug:
canım her işyeri farklıdır ben kendi açımdan öyle söylemiştim benim ücretsiz izin almam olanaksız gibi ya işten çıkıcam ya devam edicem yani:1no2:

hayırlı sabahlar subat annelerı
bugun nasılsınızz bız oglumla gune kıpır kıpır basladıkkk
renklı ultrason cektıren var mı?
ben cektırdımm oglusumu herkes bana benzettıı sızde durumlar nasıll?

kızlar küçük bir bilgi...sağlık ocakları demir haplarını ücretsiz olarak veriyor...adresinize en yakın sağlık ocağına gebelik kaydınızı yaptırın..hem aşılarınızı hem de demir ilaçlarınızı ücretsiz alabilirsiniz...bu arada folik asit içerikli olması artık bizde bir işe yaramaz...folik asit ilk 3 ayda bebek de nöral tüp defekti oluşmaması için gerekliydi...artık bebeklerimiz organ yapımlarını tamamladıkları için folik asit ihtiyacımız yok....

sabah sabah bir bilgi daha...ben omega3 hapı kullanıyorum..doktorum haftada 2 kere balık yememi tavsiye etmişti..yiyemiyorum...bu yüzden bana omega3 hapını yazdı..omega3 ün çocuk zeka ve motor gelişiminde etkisi var biliyorsunuz...avustralyada bunun deneyleri yapılmış....yalnız ssk karşılamıyo ilacı..seven seas diye bir marka..60 adedi 18 ytl...kullanmanızda fayda var derim eğer balık tüketmiyorsaız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…