hamileliğin ilk dönemlerinde çok hassastı. ama şimdi ben de pek hassasiyet hissetmiyorum. son ay belki sütle dolacak.:ecrin_bebek:
mecburen düşünmek zorundayız. ben de şimdiden bakıcı arıyorum. işe başlayınca bebeğime kim bakacak o bile belli değil daha. bu konu çok canımı sıkıyor. ama toplam 4 ay izin var. bunun 1 ayını önce 3 ayını sonra kullanabilirsin. arkasından da 2 ay rapor alsan işyerin kabul etmez mi?
günaydin kizlar
süt konusunda ben 7. 8. ayimdan itibarem emzirme cayi kullanmaya baslicam
süt yapiyor ...
bide hastane cantasini nezaman hazirlamaya baslicazz ??? cok heyecanliyim ben simdidennn :))
günaydin kizlar
süt konusunda ben 7. 8. ayimdan itibarem emzirme cayi kullanmaya baslicam
süt yapiyor ...
bide hastane cantasini nezaman hazirlamaya baslicazz ??? cok heyecanliyim ben simdidennn :))
ben son 3 haftaya kadar dayanabilirsem çalışmayı planlıyorum. şimdilik gidip gelebiliyoruz tabi ama son aylarda durumumuz nasıl olacak bakalım. herşeyin hayırlısı olsun canım. benim burda doğum izninden dönen arkadaşlarım var. günde 2 kez sütlerini sağıp şişeye dolduruyorlar. sen yanında yokken bebek onunla besleniyor. süt izni de kullanabilirsin belki. herşeyin var çaresi. Allah sağlık versin.
bende bugün çanta baktım...28. haftadan sonra ben çantayı hazır edeyim diyorum...ne olacağı belli olmaz sonuçta...kendime 2 adet loğusa takımı, bebişe 2 adet hastane çıkışı, battaniye, çamaşır, göğüs pedi, makyaj malzemesi vs. koyucam çantaya...hazır beklesin...acaba kızlar bebek için olur da ememezse filan diye biberon filan götürmek icap eder mi? ben sezaryen olacağım için bazen emzirme de problem oluyormuş...sağıp veriyorlarmış bebeğe...pompa da mı koysam acaba çantaya?? benim kocam paniktir çünkü..şimdi hastanede birşey isterlerse beceremez...
bu arada kızlar birşey sorucam..hava nemlendirici mi, yoksa hava temizleyicisi mi almak gerekir..benim kocam filan sigara içiyor...şimdilik balkona çıkıyor ama kışın doğuracağımız için kara kışta da balkona çıkar mı bilemem...salonda ya da çalışma odasında içer...ne kadar olsa o duman yine eve yayılacaktır...o yüzden temizleyici daha mantıklı geliyor...sonuçta nemlendirme için kaloriferin üzerinde bir tas su koyarsakta işe yararmış gibi geliyor..fikri olan var mı??
Selam Florya,
Ben de senin gibi düşünüyorum ama son 3 haftaya kadar nasıl dayanacağımı bilmiyorum.
21.haftadayım ve hala mide bulantılarını çekiyorum .İş yerim oldukça uzak serviste gidip gelirken halimi düşünün. :bbo:Ama doğum sonrasına daha çok izin bırakmak için dayanabildiğim kadar gelmem lazım işe. Ücretsiz izin verip vermeyeceklerini de bilmiyorum ama vermezlerse de küçücük bebeği nasıl bırakırım bilemiyorum. Daha kimin bakacağı bile belli değil.
Bakalım zaman ne gösterecek. Umarım koktuğum gibi olmaz.