kızlar döndük hastaneden şükür
bebişim iyi
dr yatmanın faydası bebek iyi beslenmiş dedi
23+5iz 587gr olmuş
1 ay sonra kontrol dedi
yalnız bebişimizin yüzünü bir türlü göremedik
plasenta önde olduğundan sadece alnı görünüyordu
adamcağız acaba bir döner mi falan diye tekrar tekrar uğraştı ama nafilee
neyse sağlığı yerinde ya gerisi boş
bu arada tetanoz aşımı da oldum
bir de az önce tel ile test sonucumu aldım
randevu öğleden sonraydı 1de yemek yemiştim 2,5-3 gibi şeker yüklemesi yapıldı sonuçlar yüksek çıkmış diye haftaya 100grlık yükleme yapılacak
kızlar hepinize çok teşekkür ederim
destekleriniz moral veriyor
ayağa kalkma konusuna gelince kalkabilirsn falan demedi namık bey
bu kadar ilerlemeni böyle yatman sağladı dedi
e bu lafın üzerine ben kalkmamaya hemen razı oldum:))
bu arada kasılmaları önlemek için verdiği nidilat diye bi ilacım vardı
dün şeker yüklemesi sırasında NST dedikleri sancıları kontrol eden bir cihaz var ona bağladılar hiç sancı çıkmayında günde 3 tane kullandığım ilaç için 2 gün günde 2ye düşür sonra keselim dedi
kasılma olursa içersin dedi
sevinsem mi üzülsem mi bilemedim
nasıl olsa o ilaç kasılmaları engelliyor diye rahattım ama şimdi en ufak bir gaz sancısında bile paranoyak olurum gibi geliyor
dün şeker yüklemesi sırasında NST dedikleri sancıları kontrol eden bir cihaz var ona bağladılar hiç sancı çıkmayında günde 3 tane kullandığım ilaç için 2 gün günde 2ye düşür sonra keselim dedi
nasıl olsa o ilaç kasılmaları engelliyor diye rahattım ama şimdi en ufak bir gaz sancısında bile paranoyak olurum gibi geliyor
canım inşallah bebişin sağlıklı bi şekilde dünyaya gelicek. sen hiç öyle üzülme. doktorun azalttıysa bi bildiği vardır bence. demekki az bi kasılma olması gerekiyo diye azaltmış. benim gün için 5 kere falan oluyo. böyle top gibi hissediyorum birden semsert oluyo karnım. doktor normal dedi.
sen yatmaya devam et bitanem. bebişimiz çabuk büyüsün. tombik tombik olsun inşallah
inşallah canım
benim tedirginliğim rahim ağzı uzunluğu normal zamanda 30 mm civarındaymış ama hafif bir kasılmayla 19 mm ye düşüyor
ilk önce 30 mmi görünce dr o çok iyi dedi sonra 19a inince -ki bu arada bizim afacan yine ayağını oraya sokuşturuyo-kasılma anında dikişlere kadar açılıyor dedi
bir de plasenta önde olduğundan her an kanama riski de sözkonusu
aklıma şimdi geldi sizlerde bebişler döndü mü hep?
benim bebiş başı yukarda duruyo eskisi gibi
arkadaşlar merhaba,
dün ayrıntılı ultrason sonuçlarımızı doktorumuza götürdük...kendi de muayene etti çok şükür herşey yolunda...biliyorsunuz plasenta aşağıdaydı benim...o da yavaş yavaş bebek geliştikçe yukarı doğru çıkmaya başlamış...yalnız bu sefer de başka birşey söyledi...bebeğin sıvısı fazlaymış...çok aşırı meyve filan yeme dedi..yesen bile yanında yoğurt / süt gibi dengeleyici besinle ye dedi...acaba bu amniyon sıvısı fazlalığının ne gibi bir zararı olur ki?ayyy her gittiğimde ayrı bir şüpheye kapılıyorum...gerçi kadın herşey yolunda dedi ama...2-3 hafta sonra tekrar gideceğim şeker yüklemesi yapılacak...yarında tetanoz aşımı olacağım..hatta grip aşısı da olurum..( doktor olabilirsin dedi)....fazla balık yiyemiyorum diye omega-3 hapı verdi bana da...yalnız kızlar bakıyorum da çoğunuz sadece sebze/meyve besleniyorsunuz...dün doktorla da konuştum...bu bebek gelişimi için çok sakıncalı...bebeği büyüten/ gelişimine katkıda bulunan en büyük öğe protein...bu yüzden ben her gün 1 yumurta mutlaka yiyorum..ayrıca sebze yemeği bile olsa içinde kıyma mutlaka kullanıyorum...haftada 1 gün mutlaka köfte vs. gibi kırmızı et ürünü yemeye dikkat ediyorum...hafta da 1 gün de etli kuru bakliyat yemeği yiyorum...kalsiyum için de her gün 1 meyveli süt / 1 meyveli yoğurt...sırf sebze/meyveyle olmaz arkıadaşlar...
aybuke saol cnm hasta degilim ama bulantim vardi dün ..
bi ara istahsizdim sonra gene baslamistim yemege ama gene bi istahsizlik var
sebze yemegini cok severken onlardan bile tiksinmeye basladim( umarim düzelir ...
canım çok sevindim iyi olmana.
doğru canım protein çok önemli. ben de sabahları bir yumurta, kaşar peyniri gün içinde 2 bardak süt. bide yemeklerde mutlaka et veya kıyma oluyor.
bu arada şu benim su içme olayım vardı ya
günde 4,5 lt
dr amniyon sıvısı miktarı iyi deyince atladım hemen
peki suya aynen devam mı 4,5 lt diye
yok yeter artık dedi
zayıflıycan mı sen eriycen mi niyetin mi bozuk dedi :))
3 bilemedin 3,5 lt yeter dedi
yani zayıflamak isteyenlere duyurulur arkadaşlar :)))
drumu çok seviyorum ama
adam beni çocuk sever gibi seviyor sonuçlar iyi oldukça elimi tutup destek veriyor
yanağımı falan okşuyor sanki kendi kızıymışım gibi
sağol canım...inşallah gebelik şekeri çıkmaz da rahat bir nefes alırım böylece...çünkü amniyon sivisi fazlalığına bu gebelik şekeri de sebep oluyormuş...ben kendim iri bebek olarak doğduğum için acaba diyorum şeker çıkar mı?? kendim ölçüyorum pek birşey yok ama...gerçi diyetle çözüm bulunabiliyormuş...bu arada evet proteini kesinlikle atlamamak lazım...bazı arkadaşları okuyorum sitede elma-armut-pırasa-domatesle hamilelik geçiriyorlar..kırmızı et ve yumurta dan korkuyorlar...halbuki hamilelikte en lazım olan protein...aman atlamayın...
bu arada şu benim su içme olayım vardı ya
günde 4,5 lt
dr amniyon sıvısı miktarı iyi deyince atladım hemen
peki suya aynen devam mı 4,5 lt diye
yok yeter artık dedi
zayıflıycan mı sen eriycen mi niyetin mi bozuk dedi :))
3 bilemedin 3,5 lt yeter dedi
yani zayıflamak isteyenlere duyurulur arkadaşlar :)))
drumu çok seviyorum ama
adam beni çocuk sever gibi seviyor sonuçlar iyi oldukça elimi tutup destek veriyor
yanağımı falan okşuyor sanki kendi kızıymışım gibi