2009 Şubat Anneleri

anladım canım.bende dünmüyo zannettim.inşallah dogurmadan görürsün bebişinin yüzünü

Benim eşim zorla protein deposu bıldırcın yumurtası içiriyor bana gözümü kapıyorum burnumu tıkıyorum içiyorum mecburen

Benim eşim zorla protein deposu bıldırcın yumurtası içiriyor bana gözümü kapıyorum burnumu tıkıyorum içiyorum mecburen

aman canım ne yapıyorsun sen
sakın böyle risklere girme
hamilelik ve çiğ yumurta sakın haaa
salmonella gibi enfeksiyon taşıyor olabilir
kaş yapayım derken göz çıkartmayın

çiğ içme sakın

pişir ye en kötü ihtimalle

Ay valla pekte bilmiyorum içtim süte karıştırıp çiğ olarak bişi olmuşmudur ya uyardığın için teşekkür ederim canım

kızlar bende dün akşamdan itibariyle egzersize başladım.aman allahım neden daha önce başlamadım ki.çok rahatladım ya hem psikolojik olarak hem vücüdum rahatladı.sizede acil tavsiye ederim.

kızlar bende dün akşamdan itibariyle egzersize başladım.aman allahım neden daha önce başlamadım ki.çok rahatladım ya hem psikolojik olarak hem vücüdum rahatladı.sizede acil tavsiye ederim.

Neler yapıyorsun egzersiz olarak ben hala çalışıyorum işim yorucu değil ama gelip giderken yürüyüş yaptığımda bile kasıklarım acayip ağrıyor ki egzersiz yapsam neolur acabasenağlama

ÖZLEMİMM şimdiye kadar ishal, mide bulantısı, ateş gibi şikayetlerin olmadıysa şanslısın canım

eğer etkileyecek bir mikrop olsaydı bunları yaşardın
ama bundan sonrası içn garantisi yok

iii akşamlar kızlar...
sabah kanama başladı gene ve acil olarak hastaneye gittim..utrasonla baktı kanamayla ilğili birşey bulamadı..bu arada
suyumun fazla olduğunu ..buda suyun erken gelmesine ve erken doğuma sebep verdiğini söyledi..
bebeğim şuan iyi olduğunu karnımdaki sertleşmeninde suyuyla alakalı olduğunu söyledi..şeker hastalığımından dolayıda suyum fazlaymış((
alttanda muayene etti canım çok yandı rahimin açılıp açılmadığını kontrol etmek içinmiş..
açıklık olmadığını söyledi..kanamanın kesilmesi için iğne ve ilaç yazdı..iğneyi vuruldum ilacıda yarın alıp kullanmaya başlıyacagım...
bol bol dinlenmek gerektiğini söyledi..yorucu işler yok artık dedi...
benden renkli doopler ve şeker yüklemesi yapılmasını istedi...
bakalım renkli içinde 130 ytl istedilerr...şeker yüklemesi içinde 40 ytl...

bu arada miniğim kesin olarak erkek miş:))
22+2 haftalığım ve bebişim 536 gr mış:))
rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi...
birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim arkadaşlar...

canım çooook geçmiş olsun ya inan çok üzüldüm bitanem.çok şükür kuzunda bişey yokmuş.allahım sagsalim normal dogurmanı nasip etsin arkadasım.üzülme sakın üzülüpte meleğinide üzme:teselli:

Amniyon sıvısı nedir?
Karınızıdaki bebeğiniz tüm hamilelik süresince etrafı zar ile çevrili bir kese içinde gelişimini sürdürür. Bu kesenin adı amniyon kesesidir. Amniyon kesesinin içi amniyon sıvısı adı verilen bir sıvı ile doludur. Bu sıvı hamilelik ve bebeğin gelişimi açısından son derece önemlidir. Bebeği dış etkenlere karşı korumasının yanı sıra kas ve sinir sistemi başta olmak üzere pek çok organ sisteminin gelişiminde rol oynar. Sıvının miktarı değişken olmakla birlikte hamileliğinizin sonlarında genelde yarım litre kadar sıvı bebeği çevrelemektedir. Bu sıvı statik yani sabit bir sıvı olmayıp sürekli emilir ve yeniden yapılır. Amniyon sıvısının kaynağı temel olarak bebeğinizin akciğerleri ve böbrekleridir. Bebek bu sıvıyı yutar ve plasenta yardımıyla içeriği sizin dolaşımınıza geçer. Öte yandan bebeğinizin çıkardığı idrar amniyon sıvısının önemli bir kaynağıdır.

Hamilelerin %7'sinde amniyon sıvısının miktarında normalden sapmalar gözlenir. Çok az ya da çok fazla sıvı olması bazı problemlerin belirtisi ya da sonucu olabilir.

Polihidramniyos nedir?

Amniyon sıvısının normalden fazla olması hidramniyos ya da polihidramniyos olarak adlandırılır. Sıvının 2 litreden fazla olması patolojiktir. Literatürde 15 litre amniyon sıvısı bildirilen olgular vardır.

Polihidramniyos nedenleri nelerdir?

Polihidramniyos anne ya da bebeğe bağlı nedenler ile ortaya çıkabilir. Anneden kaynaklanan en önemli neden şeker hastalığı yani diabettir. Bebekten kaynaklanan nedenler ise:

Sıvı geçişini kısıtlayan sindirim sistemi tıkanıklıkları
Merkezi sinir sistemi kaynaklı yutma bozuklukları
Yutma bozukluğuna neden olabilen kromozom anomalileri
İkizden ikize transfüzyon sendromu
Bebekte kalp yetmezliği
Konjenital enfeksiyonlar
Çoğu durumda altta yatan bir neden bulunamaz.

Polihidramniyosun etkileri nelerdir?

Fazla miktarda olan sıvı rahminiizn fazla gerilmesine ve zarların erken açılması ile erken doğum eylemine neden olabilir. Polihidramniyos aynı zamanda bebekte bazı anomalilerle birlikte olabileceğinden önemlidir. Sıvı fazlaysa zarlar açıldığında suyun aniden boşalması plasentanın zamanından önce ayrılmasına neden olabilir ya da kordon sarkabilir. Bebeğin kordonunun vajinaya sarkması bebek açısından son derece tehlikeli bir durumdur.

Belirtileri nelerdir?

Amniyon sıvısı fazla olduğunda hiçbir belirti olmayabilir ancak anne adaylarının en sık karşılaştığı yakınmalar şunlardır:

Rahimin hızlı büyümesi
Karında rahatsızlık ve gerginlik
Rahimde kasılmalar
Bu yakınmalar polihidramniyos dışında diğer tıbbi durumlarda da ortaya çıkabileceğinden varlığı halinde mutlaka doktorunuzu haberdar etmelisiniz.

Tanısı nasıl konur?

Polihidramniyos tanısı ultrason incelemesi ile konur. Ultrason aynı zamanda polihidramniyos nedeni olabilecek anomalilerin tanısında da önemlidir.

Tedavi
Polihidramniyosun tedavisi doktorunuzun genel sağlık durumunuz, bebeğinizin durumu, olayın şiddeti ve sizin görüşünüzü bir arada değerlendirmesinden sonra belirlenir. Tedavide:

Yakın takip ve sık ultrason incelemeleri
Bebeğinizin idrar miktarını azaltmaya yönelik ilaç tedavileri
Amniyon sıvısını azaltmak için amniyosentez
Doğum yani hamileliğinizin sonlandırılması olabilir.
Tedavinin amacı anne adayını rahatlatmak ve gebeliği devam ettirmektir.

aman geçmiş olsun canım ya
kanamanın bebişle bağlantılı olmaması iyi
bu arada bebişin iyi kilo almış
benimkisi 23+5 te 587gr çıktı

seninki şimdiden benimkine yetişmiş :)

inanki çok moralim bozuk canım...
senağlamasenağlama
bu dördüncü hamileliğim..biri hariç bütün hamileliğimde çok çektim...senağlama
buda kötü sonuçlanırsa inanın psikolojim alttüst olur...senağlama
hamileliğimin başlangıcından beri hep sorun hep sorun...
yani isyan etmek istemiyorum ama ne yapıyım ellerimin boş kalmasından korkuyorum...

aman geçmiş olsun canım ya
kanamanın bebişle bağlantılı olmaması iyi
bu arada bebişin iyi kilo almış
benimkisi 23+5 te 587gr çıktı

seninki şimdiden benimkine yetişmiş :)

saol canım...
kendime dikkat ettiğim halde oluyor bu kanama..
önce karın ağrısı oluyor sonrada kanama...
tek tesellim kilo meselesi oldu ..ben kilo almadım doğru dürüst ama demekki kuzucuğum alıyormuş:))
kırkbirkere maşallah olsun kilo alsınlarki hayata kolay tutunabilsinlerrr:Saruboceq::Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar;

Bugün benim de doktor randevum vardı. Doktor bebişimin beyninin sağ tarafında 9 mm'lik Koroid Pleksus kisti olduğunu söyledi( Ayrıntılı ultrason için bir perinatologa yönlendirdi. Ultrason sonucuna göre bebekte bir kromozomal anomali olup olmadığı belirlenecekmiş..Eğer bir anomali çıkarsa, ki bu anomaliler çok önemli olabiliyormuş, amniyosentez yapılacakmış! Müthiş moralim bozuldu canım sıkkın duyduğum andan beri. Hamilelerin %1'inde görülebilen bir durummuş, aramızda benzeri bir problem yaşayan var mı?

moralim bozukdu şimdi bu haber de üstüne tuz biber oldu..senağlama
canım bu kistler genelde kayboluyormuş ama tabiki tebbiri elden bırakmamak lazım..
:teselli::teselli:gereken işlemleri yaptır sonuçlarıda bize bildirmeyi unutma..
rabbim yavrularımızı bize bağışlasın...:Saruboceq:
inşallah bebeğin sağlıklı bir şekilde doğar annesi...:Saruboceq:

canım ya needen aklına öyle şeyler getiriyorsun yaaa.inan insanı moral cok etkiliyo.sen iyi şeyler düşün ki iyi olsun.dualarını eksik etme.bende yanındayım bütün kalbimle canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…