2009 Şubat Anneleri

aybukecim cnm cok gecms olsun ,grip cok fena yapiyor insani ogluma hamileyken üc hafta sürmüstü benim gribim ( ins. cabucak iyilesirsin cnmm Allah sehitlerimizin ailelerine peygamber sabri versin
dinlen bol bol su ic cnmm

demircool cnmm yaa takma bilmezmisin k.valideler nasillardir esinde belki ortami daaha cok germemek icin susmustur ,belki sen yokken onunla konusup onu uyarcaktir
sen hamilesin k.validenin böylebisey yapmamasi gerekiyordu ama yapmis malesef....
takmamaya calis tatlim bebis üzülmesin

tatoscum düzelir cnm simdiden istemez kardes ilk bebis dogdugunda belki zorluk yasayacagiz ama bak ilerde ikiside birbirlerinden kopamayacaklar ... bebisler geldigi zaman büyük oglullarimiza daha cok ilgi göstermemiz gerekecek sanirim .... artik onlar evde yokken bebislerimizi doyasiya öpüp koklayabilecegiz yoksa Allah korusun kardeslerini asiri kiskanma sonucu daha kötü seyler ortaya cikabilir ...

kızlar, günde kaç bardak süt içiyorsunuz?

hic icmiyorum cnm klava:
icemiyorum daha dogrusu , hani bebekler icin toz seklinde mamalar varyaaa onlardan cok yapiyoruz oglumla yiyiyorum :roflol: bir bilseler bebegim icin degilde kendim icin aldigimi o bebek mamalarini :roflol:
birde cok fazla yogurt ,meyvali yorgutlardan tüketiyorum kaydirigubbakcemile2​

canım ben yarım litre içiyorum günde,doktorum öyle demişti.bende normal sütü çok içemiyorum ama pınarın''ilk adım dewam sütleri 6-12 ay'' var vanilya ve muz aromalı onların içimi çook rahat oluyor,üstelik içinde demir folik asit ve başka vitaminlerde ilave edilmiş

ah ah benim sorunumda bu hamile deilken hergün bir bardak süt içen ben şimdi içemiyorum:1no2:tiksinmedimde ama sürekli unutuyorum canımistemiyor içmek ne balık yiyorum ne ceviz nede süt yoğudu tüketmeye çalışıyorum ama bence yetrli değil off sinirim bozuluyo çok kzıyorum kendimebenneyaptımki

ben günde 2 bardak mutlaka içiyorum, sabah kahvaltıdan sonra, ve akşam yatmadan önce, alışkanlığım oldu ama yeterli mi acaba diye sormuştum, ben de balık yiyemiyorum, bebeğimin zekası için çok faydalı biliyorum ve vicdan azabı çekiyorum, bugün başlayacağım balık yemeye, kendimi zorlayacağım, afedersiniz kussam da yiyeceğim kararlıyım..

yaa şehitlerimizden bir tanesi memleketimdenmiş, Silifkeden, içim çok yandı kızlar yaaa,,, çok üzgünümm...

Allah bütün şehitlerimizin ailelerine sabır versin. Hepimizin başı sağolsun...Başka diyecek bir laf bulamıyorum maalesef.

aybükecim geçmiş olsun canım...bol bol meyve tüket..limon sık iç..mandalina portakal yee..

demircoll takma canım yaa kafana kızdıgını sinir oldugunu belli etme ama kendinide ezdirme....bebeğini düşün mutlu ol...onlar için kocanla aranı bozma bebeğiniz olacak tadını cıkarın cıkın gezin alısveriş yapın kuzunuza ne takıyon kafana...sen kendini ve bebeğini üzüyorsun baska kimseyi değil kendine yaparsın kimseye değil yani..ooo yüzdennn boşverrrrrrrrrrrr

tatoscum tamam resmi koyucam yarın...bu arada pazartesi ablam kısmetse doguma giriyor...1 tane 1.5 yasında oglu daha var...cok yaramaz..bebeği döverde valla....ablamla eniştem alıstırdılar biraz bebek kardes öp sev falan..öpüyo karnını seviyo..bide ona kocaman oyuncak aldılar.kardes bebek getirdi diyecekler.....bebek dogdugu gün verecekler...şimdiden sende alıstır..

ben sabah aksam süt içiyorum...hergün ceviz yiyorum haftada 1-2 günü balık yiyorum..sabahları 1 yemek kasıgı bal yada pekmez...hergün 1 bardak ayran...bide hergün aksam abur cubur yerine bol meyve ve ya 1 tane meyvalı yogurt yada danetta...zaten görseniz hergün bunlar sırayla kocamın elinde sürekli besliyor beni..sagolsun kocacıgım cok bakıyor yardımcı oluyor bana..böyle yerken iyi besliyorum kuzumu...zaten bebişimin boyu normale göre bayagı uzun olucakmıs dün dr söyledi.masallah benim kuzuma......annesi yer onu yerrrrrrrrrr

durucum çok güzel besleniyorsun valla okuyunca ben kendimden utandım :çok üzgünüm:ben çalışıyorum elimden geldiğince sebze ve meyve yiyorum ama dediğim gibi süt ceviz balık bunlar yok çok eksik besleniyorum son zamanlarda kasıklarımda sürekli batma ve sancılar oluyordu doktora sordum susuz kalıyorsun dedi bol su içiceksin ve dinleniceksin dedi ama ah ben varya ben:mymeka:

kızlar beslenmeden konu açılmışken bakın ne buldum omega 3 ün faydaları nelermiş okuyun mutlaka bugünden itibaren çok dikkat edicem beslenmeme bebişim için:ecrin_bebek:

Omega 3 yağ asitlerinin faydaları nelerdir?

Hamilelik döneminde bolca alınan Omega 3 yağ asitlerinin rahim içinde gelişmekte olan bebeğin beyin ve göz gelişimine önemli katkılarda bulunduğu uzun zamandan beri bilnmektedir. Bunun yanında yeni çalışmalar bu maddenin daha da farklı özelliklerini ortaya çıkarmıştır:

Hamilelik döneminde Omega 3 yağ asitlerini en yüksek seviyede tüketen anne adaylarıyla en düşük seviyede tüketen anne adaylarının hamilelik dönemi, lohusalık ve emzirme dönemi ve bebeklerinin gelişimlerini inceleyen çalışmalarda bu maddeyi yüksek seviyede tüketen anne adaylarında erken doğum riskinin azaldığı, preeklampsinin (preeklampsi halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinir ve tansiyon yükselmesi ve idrarda albumin görülmesi şeklinde seyreder) daha az görüldüğü, annede doğum sonrası depresyon ve hafıza bozukluğu oranının daha düşük olduğu gözlemlenmiştir. Yine bu çalışmalar hamilelik döneminde omega 3 maddesini bolca tüketen annelerin bebeklerinin yenidoğan ve bebeklik döneminde daha az uyku sorunu yaşadığını, ileriki dönemlerde çocukluk çağı allerjilerinin daha az görüldüğünü, hiperaktivite gibi dikkat eksikliği sorunlarının daha az yaşandığını göstermektedir. Hatta son bir çalışma hamilelik döneminde yüksek seviyede Omega 3 yağ asiti tüketen anne adaylarının kız çocuklarında ileride meme kanseri görülme riskinin azaldığını bile göstermektedir.

Omega 3 kaynakları nelerdir?

Omega 3 yağ asitleri en çok balık eti, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve cevizde bulunmaktadır.

Haftalık tüketim ne olmalıdır?

Haftada iki kez balık yemek ve yine günde iki adet ceviz ve haftada iki porsiyon ıspanak, semizotu gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerden tüketmek ihtiyacı karşılamak için tümüyle yeterlidir.

Omega 3 yağ asitlerini balıklardan temin ederken nelere dikkat edilmelidir?

Omega 3 yağ asitleri için en iyi kaynak balık eti olmasına karşın özellikle büyük balıklar çevre kirliliğinin bir sonucu olarak vücutlarında civa barındırdıklarından taze ton balığı, kılıç balığı, köpek balığı, uskumru gibi büyük gövdeli balıkların tüketilmesinden, civanın rahim içinde gelişmekte olan bebeğin yeni gelişmekte olan sinir sistemine muhtemel olumsuz etkileri nedeniyle kaçınılmalıdır. Bunun yerine istavrit, sardunya, çinekop, levrek, çupra gibi ülkemizde bolca bulunan küçük, orta boy balık türlerini tercih etmek yerinde olur. Konserve ton balığı da ayda iki-dört kutuyu geçmemek koşuluyla tercih edilebilir.

Omega 3 tabletleri

Omega 3 ihtiyacını doğal besinlerle karşılayamayanlar için üretilmiş balık yağı tabletlerinin balık yağının gövdesinden üretilmiş olanları (fish body oil) ve balığın karaciğerinden üretilmiş olanları (cod liver oil) olmak üzere iki türü bulunmaktadır.
Özellikle gebeliğin ilk aylarında balık karaciğerinden üretilenlerin tercih edilmesi uygun değildir, zira balık karaciğeri bir A vitamini deposu olduğundan bu tabletler zengin Omega 3 yağ asidi içermeleri yanında bolca A vitamini de içermekte ve A vitamininin fazlası rahim içinde ilk 3 aylık gelişme döneminde olan bebeğe toksik etkilerde bulunabilmektedir.

kizlar hamilelikte ton balik yenirmi yoksa belli bir miktarla sinirlamak mi gerekiyor ?

gecenlerde yagin icinde olan ton baliklarindan aldim konserve ....... onlar kokmuyordu acaba tek kendi suyunun icinde olanlar mi tek kokuyor.??

selam arkadaşlar
yazdıklarınızı okudum da
şu beslenme olayı benim de kfamı çok kurcalıyor
sürekli yatakta olduğumdan sanki yediklerimi vücudum yakmıyor ve acıkmıyorum
zoraki bişeyler yemeye çalışıyorum
benim durumumda bebeğin hızlı gelişmesi şart erken doğum ihtimali yüksek olduğundan
bu arada suyu sakın ihmal etmeyin
bana 4,5 litre içmm gerektiğini söyledi drum riski azaltmak için
9 tane 0.5 ltlik şişeyi doldurup hergün geri sayım halinde tüketiyorum
kasımın 12si biran önce gelsinn diye iple çekiyorum 28 haftam o zaman dolacak

çok doğru birtanem....
inanki karnım zil çalmasa acıktığımın farkında bile değilim..
üstelikde şekerim var az ve sık yemem lazım:1no2:
ama çok su içiyorum zaten hasta olduğumdan dolayı su içsemde sanki hiç içmemiş gibiyim...şakkıdı
kasımın 12 sinde doğarsa kuşun herhaldee akrep burcu olacak..ama inşallah gününden önce doğmaz annesi...:Saruboceq:
rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ...:Saruboceq:

semizotu salatasını çok seviyorum..hergün yesem inanınki bıkmam:))

güzel dileklerin için teşekkürler canım
o tarih sadece biraz oh diyeceğim tarih kısmetse
aralık 10 hatta hatt 22sine kadar durabilirse bayram edeceğiz

cnmm benim atlaticaksin sen ben inaniyorum benimde bol su tüüketmem gerek zar zor iciyorum bi görsen .... klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…