2009 Şubat Anneleri

sağolun arkadaşlar

derinzlm allah kavuştursun hayırlısıyla canım

Allah kavustursun cnm :teselli: a.s.

ssaslannn canım çok geçmiş olsun..rabbim yavrunu sana bağışlasın...sevgilerrr

Çok sağolun kızlar amin inşallah .Tek tesellim bebeğimizle birlikte daha iyi şartlarda bir hayat yaşamamız için bu ayrılığa dayanmak zorunda olduğumuz .Allah başka ayrılıklar vermesin .

kizlar icinde cok önemli bilgiler var okuyun mutlaka :))
Yeni anneler için en güzel spor vücutlarındaki ödemi de atmalarını sağlayacak kısa süreli yürüyüşlerle başlamaları.

DOĞUM SONRASI NASIL SAĞLIKLI ZAYIFLANIR?
Aslında hamilelik son derece normal ve fizyolojik bir süreçtir vücudunuzda mevcut olan yağ hücrelerinin iki yada üç katı büyüklüğüne çıktığı doğal bir süreçtir önemli ayrıntı bu sürecin çok kısa olmasıdır yani dokuz ay gibi bir sürede karın çapı 5 yada 6 katına çıkmakta bu gerilimi cildin taşıması içinde kişi gerekli önlemleri hamilelik boyunca yapmalıdır sağlıklı zayıflama konusuna gelince internet yoluyla binlerce ulaşılabilir diet listesine rastlanılabilir ve uygulanmaya çalışılabilir ama sonuçta yanlışları düzeltmek ve doğruyu göstermek hekimin işidir zaten burda doğru söylem ya da yönetim gereklidir.

HEM HIZLI HEM SAĞLIKLI ZAYIFLANIR MI?
Elbette mümkündür vücut matematik gibidir kaloriyi fazla alırsanız kilo alırsınız kaloriyi düşürürseniz zayıflama kaçınılmazdır ama önemli olan düzenli ve dengeli beslenme ile bu sorun çok rahat çözümlenebilir vücut ritmi 6 öğüne programlanmıştır 3 ana 3 ara öğün ve düzenli beslenildiği sürece kolorinizide kısıtlarsanız sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz hız biraz da kişinin metabolizması yaşı kaçıncı hamileliği ile de yakından ilgilidir.

NEDEN BAZILARI DOĞUM SONRASI HIZLI KİLO VERİR?
Burda vurgulanması gereken en önemli ayrıntı düz mantıkta düşünmeleri ve vücutlarını iyi tanımadan geçer sonuç itibariyle BMI yani vücut kitle oranınızın normalin altı ve normal sınırlarda hamile kalır ve hamilelik boyuncada kendinizi kontrollü bir şekilde kadın doğum uzmanınızın uygun gördüğü şekilde kilo alırsanız doğum sonrası da hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz ama bunların tam tersi durumda yani hamile kalmadan vücudunuzdaki yağ fazla ve hamilelik boyunca çok fazla kilo alırsanız sonrası elbette kilo vücudunuzda kalacaktır.

DOĞUMDAN NE KADAR SONRA SPORA BAŞLANABİLİR?
Normal doğumu takiben 1. ay sezeryanı takiben 3. ay içinde spora başlanabilir

YENİ ANNELERE SPOR TAVSİYESİ
Yeni anneler için en güzel spor vücutlarındaki ödemi de atmalarını sağlayacak kısa süreli yürüyüşlerle başlamaları.

HANGİ YİYECEKLER SÜTÜ ARTTIRIR?
Halk arasında çok yanlış inanışlar vardır çok kalorili ve çok şekerli gıdaların süt yaptığı sanılır oysaki Somali’de açlık sınırında yaşayan annelerde sadece buğday ve bulgur lapasıyla beslenmelerine rağmen sütleri olmaktadır ama popüler bilgiler vermek gerekirse havuç, siyah üzüm ve özellikle rezene çayı sütü arttırır.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR
En büyük yanlış, annenin emzirmeyi kısa sürdürmesidir vücudunun daha fazla deforme olacağını ve kilo alacağını düşündüğü için emzirmeyi erken keserler oysaki hormonlar tamamen bu süreç için programlanmıştır, bir diğer yanlış da az önce belirttiğim gibi yüksek şeker içeriği olan gıdaların süt yapacağına inanılmasıdır

DOĞUM SONRASI DEFORMASYON NASIL GİDERİLİR?
İlk deformasyon elbette kilo fazlalığı ve oluşan çatlaklardır bunları gidermek çok da kolay değildir ama düzenli beslenme ile kilo fazlalığı giderilebilir.

SARKMALAR İÇİN ÖNERİLER
Hamilelik öncesi selülit ve fazla kilosu olanlar bir an önce bu problemlerinden kurtulmalılar hiçbir vücut deformasyonu kader değildir sadece kişinin kendini iyi tanıması ya da onu tanıtacak bir doktoru bulması gerekliliğidir. Bağ dokunuz ya da vücut profilinizdeki bozukluk ne olursa olsun bunları minimuma indirerek hamile kalmak en önemli koruyucudur.

ÇATLAKLAR, SELÜLİTLER VE VARİSLER
Çatlakların oluşmaması için özellikle son 3 ayda badem sütü ve yağı ile her gün karın çevresi masaj yapmak ve düzenli nefes egzersizleri başlangıç tedavileridir oluşan selülit için hamilelik boyunca yapılan düzenli yürüyüş sonucu etkiler.

VÜCUDU DİRİ GÖSTERECEK FORMÜLLER
Mevcut olan fazlalıklardan kurtulduktan sonra vücudu daha fit ve sıkı gösterecek formül ve gıdaları tüketmek gereklidir. Tüketilen taze sebze ve meyveler aynı zamanda kepekli gıdaların bağırsak hareketini arttırmasıyla çok da sıkı bir karın elde edilebilir.

ZAYIFLADIKTAN SONRA FORMU KORUMAK
Vücudunuzun istediği zor olan değil kolay olandır, yapılacaklar bellidir yağ fazlanızı hesaplayıp ona göre danışmanlık almanızdır.

kizlar aksam üstü saat 5 de uyudum saat 7 de uyandim bir saattir basim agriyor gecmiyor
akliniza bisey geliyormu ilac almak istemiyorum
esime buz tutardim basina bendemi denesem acaba (

kizlar aksam üstü saat 5 de uyudum saat 7 de uyandim bir saattir basim agriyor gecmiyor
akliniza bisey geliyormu ilac almak istemiyorum
esime buz tutardim basina bendemi denesem acaba (

merhaba canım gecmiş olsun..ne yaptın bi çözüm buldunmu..agırıyormu halen..bazılarına dr minoset agrı kesici veriyor ama ...yinede içme hap...ne olur ne olmaz...dayanmaya calıs...birde hamilelerin bas agrısı için elmayı yuvarlak dilimlerle kesin dilimleri bir tülbet üzerine koyup elmaları üzerinede kahve dökülük alnına sıkıca baglanacakmıs..bu tarif geciriyor diyorlar tabi ben daha denemedim..ddiş agrısı içinde sag dişin agırıyorsa sol el bileğinin içine tam bileğin iç kısmındaki damarların üzerine 3-4 diş sarmısak koyup sıkıca baglanacakmıs bilek..eger sag dişin agırıyorsa sol bileeğine sol dişin agırıyorsa sag bileğine koyacakmışın....en azında hap içemiyoruz bunları deneriz...diş dogru denemiştim...ama elmayı henüz denemedim..denerseniz özelime mesaj atın bende merak ediyorum...canım öpüyorum senide iyi geceler iyi bak bebişinede kendinede

Aaaa bu arada kizlar yarin 4d ultrasona giriyorum..renkli ayrintili ultrason..kizimi göreceğim...hemen yarin olsada gitsekkk.renkli renkli göreceğim kizimi..umarim sagligida iyidir...gerci biz 2-3 hafta önce cektirdik ayrintiliyi sagligi iyiydi hersey yolunda... Ama dr a sormadan meraktan cektirdik kocamla....şimdide dr a söylemedik..bana sormadan neden acele ediyorsunuz diyor ...bizde söylemedik..megerse tam haftasi bu haftaymis..ama gecen sefer renksiz cektirdik..yarin ki renkli olucak...bu arad istanbul bakirköyde cektirmek isteyen varsa 40 dk bakiyorlarmis..cd ye cekim..birde resimleri veriyorlar...neyse cok heyecanliyimmmç...yarin kuzumun resimlerini koyarim teyzeleri...öpüyorum sizleri iyi geceler...dualarim sizinle sizde benim ve kizim için dua edin.bi sorun cikmasin

Aaaa bu arada kizlar yarin 4d ultrasona giriyorum..renkli ayrintili ultrason..kizimi göreceğim...hemen yarin olsada gitsekkk.renkli renkli göreceğim kizimi..umarim sagligida iyidir...gerci biz 2-3 hafta önce cektirdik ayrintiliyi sagligi iyiydi hersey yolunda... Ama dr a sormadan meraktan cektirdik kocamla....şimdide dr a söylemedik..bana sormadan neden acele ediyorsunuz diyor ...bizde söylemedik..megerse tam haftasi bu haftaymis..ama gecen sefer renksiz cektirdik..yarin ki renkli olucak...bu arad istanbul bakirköyde cektirmek isteyen varsa 40 dk bakiyorlarmis..cd ye cekim..birde resimleri veriyorlar...neyse cok heyecanliyimmmç...yarin kuzumun resimlerini koyarim teyzeleri...öpüyorum sizleri iyi geceler...dualarim sizinle sizde benim ve kizim için dua edin.bi sorun cikmasin

saol durucum esim dün biraz masaj yaptii basima bol bol su ictim televizyon bakarken uyuya kalmisim :))
tarif icin coook tesekkürler aklimda egerki tekrar basim agrirsa mutlaka deniyecegim
simdi iyi oldu agrilarim bir iki yil öncesinde hep kafamin arka kismi agriyordu cok uzun sürüyordu agrilar
hatta bir defasinda 11 saat bas agrisi cekmistim
doktorum yeterli su icmiyorsan vücut susuz kaldigi icin bas agrisi yapar deyip gecmisti ...
bende cok meraklimmm ayin 9 unda 3d ultrasonumuz vardi ne yapip edip onu 6 sina aldirdik :)) sormustum bana video kasete cekiyoruz demisti doktor yardimcisi sasirdim bu devirde kim video kaset kullaniyorki... tekrar sorcaz mutlaka cd ye cekiyorlardir fotograflari bende koyarim hemen
cook heyecanliyim daha tam olarak yüzünü bile göremedim bebisin , neye benzedigini bilmiyorum
esimde son iki ay kontrole gelememisti benimle oda görmedi uzun zamandir
tek dilegim saglikli olmalari umarim cok iyi haberlerle döneriz
doktorum erkege benzedigini ama emin olmadigini söylemisti yaa bende cok fazla kiz istiyordum ama sonra birden bu istegim gitti saglikli olsunda
icime erkek doguyor simdi ins. pazartesi hem saglikli oldugunu ögrenebilcez hemde cinsiyetini ......
gecenlerde konustum onunla " aman simdi gelme gelirsen walla acikta kalirsin cok bisey almadik daha ,vaktinde gelki bol bol cicilerin olsun " :)))

durucuğum mutlaka bekliyorum kuzucuğunun resimlerini:))

cimcime çok geçmiş olsun canım...dikkat et tatlım...

bu arada minik kuzucuklarınıza isim düşündünüzmü arkadaşlarrr:uhm:

iyigeceler hanımlar buralar çok sessiz birkaç gündür tatilciler gelene kadar da böyle olucak galiba önceden hızınıza yetişemezdim geçmişi okumak için şimdi sayfa ilerlemiyor tatoşcum isim bulmak ne zormuş ben hamile kalmadan önce aklıma kırktane isim gelirdi şimdi hiçbirini beğenemiyorum eşim EFSA istiyor anlamı cennet ırmaklarından birinin adı diğer bir anlamıda sihirbazmış ben kararsız kaldım

bende cok kararsizim kizlar tam bi belli olsunda cinsiyeti sonra düsüncez

kızlar yaaaaaaaaa ben ve kocamda hiççç begenemiyruz...cok isim varda listemde...en güzeli en anlamlısı ve diyoruz cok bilindik olmasın istiyoruz...insanın evladına isim secmesi ne zormus yawwww....bu arada 4D+renkli dopler ayrıntılı ultrasyonumu çektirdim kızlar allahıma şükürler olsun cok iyi yok bi sorun....masallah kızımızı gördük cok tatlı teyzeleri....resmini koyacaktım babası koydurmadı nazar değer diye....allah saglıkla sihatle kucagımıza almak nasip etsin hepimize...allah saglıklı eli ayagı düzgün hayırlı evlatlar nasip etsin...allah bizede hayırlı saglıklı dogumlar nasip etsin...bebeği olmayan herkese evlat sahibi olmayı isteyen herkese sen tez vakitte analık babalık sevincini duygusunu sen yaşat yarabbim..SEN BİZLERİ BEBEKLERİMİZİ TÜM SEVDİKLERİMİZİ KORU YARABBİM...SANA ŞÜKÜRLER OLSUN YARABBİM...SEN BÜYÜKSÜN ALLAHIM

beyazbulut canım efsa çok güzel miş ama ben açıkcası ilk defa duydum...anlamını okudukca dahada hoşuma gitti...hayırlısıyla doğsunda

cimcimemmm inşallah rabbim gönlüne göre verirr...oğlun var birde kızın olsa senin gibi güzelll ne harika olur...

ama durucuğum ben merakla bekliyordum yaaaaa...

oldumu şimdiii kuzucuğuna hiç nazarlar değdirirmiyizzz...allah korusun...

renkli utrasonun çok merak ediyorum birazdaaaaa o yüzden de ısrarım:))

cimcimemmm inşallah rabbim gönlüne göre verirr...oğlun var birde kızın olsa senin gibi güzelll ne harika olur...

saol cnmm ins. hepimize :1hug:
kiz cocugunu cidden cok istiyordum ama artik hic fark etmiyor saglikli olsunda .. Allah hayirli evlatlar nasip etsin kiz erkek ikiside seviliyor a.s. ama merak ediyorum kesin bi belli olsada bende ona göre artik düzgün bi alisverise baslasam hihoyyyt
geleeck ay basina yatagini falan almayi düsünüyordum
gecenlerde rüya gördüm rüyayi hatirlamiyorum ama kalktigimda kur´anda yazilan bir isim olmasi gerek diye sayikliyordum :uhm: hayirdir ins.
senin bebisle oglun nasil ? umarim kiskanclik sorunu yasamayiz ,simdiden gelip seviyor bebek gördügünde tatli diyor ama gelince daha farkli olur eminiim :1no2:
simdiden basladim artik nette bu konuyla ilgili okumaya .... eger bi tavsiye olursa cok sevinirim cnm a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…