Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
balık balıkdır haftada bir iki sefer yemek yeterli diye biliyorum ama ben hiç yiyemiyorummmmm:bbo:
ssaslan canım biliyorsun benimde kaderim seninle beraber...erken doğum riskimiz var ama inşallah kilolarını ve sağlıklarıyla tam bir şekilde doğarlarda şu şubat annelerine hava atarız bakın sizden erkeniz diye:)))
inşallahhhhhhhh hayırlısıylaaaaa kucağımıza alırız miniklerimizi...
çok dua ediyorum vallahi hem kendim hemde sizler için.....
AMİNevet canım tüm bebek bekleyenler inşallah hayırlısıyla kucaklarına alırlar
bu arada bir de bebişlerimizden önce benim pişik problemim oldu
sürekli yattığımdan ve tuvalet olaylarını yatakta hallettiğimden çok eziyet çekiyorum
13ünde kontrolüm var belki dr wc izni verir
bugün 17 gün oldu ve bu süre içinde sadece hastaneden çıkmadan önce 20 saniye kadar ayakta kaldım ve basar basmaz yığılacağım sandım bacaklarım uyuşukmuş
fizyoterapistim egzersizler verdigün boyunca onları yapmam gerekiyor
bugün bebeğime iki tane zibin takimi aldim...
Biri mavi biri sari:)))
abimizde kiskanmasin diye çok güzel bir tişört aldim:)))
aslinda biraz erken ama ne olur ne olmaz diye erken doğum olursa en azindan ufakliğin herşeyi hazir olsun değilmi??
Omega 3 yağ asitlerini balıklardan temin ederken nelere dikkat edilmelidir?
Omega 3 yağ asitleri için en iyi kaynak balık eti olmasına karşın özellikle büyük balıklar çevre kirliliğinin bir sonucu olarak vücutlarında civa barındırdıklarından taze ton balığı, kılıç balığı, köpek balığı, uskumru gibi büyük gövdeli balıkların tüketilmesinden, civanın rahim içinde gelişmekte olan bebeğin yeni gelişmekte olan sinir sistemine muhtemel olumsuz etkileri nedeniyle kaçınılmalıdır. Bunun yerine istavrit, sardunya, çinekop, levrek, çupra gibi ülkemizde bolca bulunan küçük, orta boy balık türlerini tercih etmek yerinde olur. Konserve ton balığı da ayda iki-dört kutuyu geçmemek koşuluyla tercih edilebilir.
Omega 3 tabletleri
Omega 3 ihtiyacını doğal besinlerle karşılayamayanlar için üretilmiş balık yağı tabletlerinin balık yağının gövdesinden üretilmiş olanları (fish body oil) ve balığın karaciğerinden üretilmiş olanları (cod liver oil) olmak üzere iki türü bulunmaktadır.
Özellikle gebeliğin ilk aylarında balık karaciğerinden üretilenlerin tercih edilmesi uygun değildir, zira balık karaciğeri bir A vitamini deposu olduğundan bu tabletler zengin Omega 3 yağ asidi içermeleri yanında bolca A vitamini de içermekte ve A vitamininin fazlası rahim içinde ilk 3 aylık gelişme döneminde olan bebeğe toksik etkilerde bulunabilmektedir.
Canım eşim hep büyük balık tercih ettiği için ona okudum çok yanlış olduğunu söyledi. Eşim Su Ürünleri Müh. yukarıda saydığın kıyı balıkları (istavrit,çinekop vs....) oldukları için büyük şehirlerden denizlere karışan civa oksit ve diğer ağır metaller bakır oksit vs.. bu balıkların bünyesinde daha fazla bulunmakta. Bunun aksine açık deniz balığı olan yani okyanus, büyük deniz balıkları (kılıç balığı, uskumru, palamut vs... ) diğer balıklara nazaran şehirlerdeki fabrika atıkları vs.. daha az maruz kaldıkları için bünyesinde daha az barındırırlar. Ama küçük balıklarla beslendikleri için bünyesinde bir miktar bulundurabilirler. O yüzden bizim ewde daha fazla açık balık tüketiliyor. cokacimcoook