2009 Şubat Anneleri

kızlar bi sorum var size aşı oldunuzmu tetanoz aşısı???

tetanoz aşısı çalışma sartları ile ilgili birşey diye biliyorum.Zorunlu yaptırılan yada her hamilenin yaptırması gereken bir aşı değil sanırım.
 
Offf off hayırlısıyla bir dünyaya gelselerde,gözümüzün önünde olsalarak doya doya koklasak kuzucuklarımızı. :asigim:
Ama daha çook var
 
tetanoz aşısı çalışma sartları ile ilgili birşey diye biliyorum.Zorunlu yaptırılan yada her hamilenin yaptırması gereken bir aşı değil sanırım.

inşallah öyledir canım nefret ediyorum iğneden :bbo: arkadaşım var hamile o aradı beni sen sağlık ocağına gidiyonmu diye hç gtmedim dedim, ben 2. tetanoz aşımı bile yaptırdım sen neyi bekliyon dedi bana?? ilki 16. haftada yaptırılıyomuş aynı doktora gidiyoruz dr bana aşı hakkında hiç bilgi vermedi? kafamçokkarıştı
 
Hamilelik ve tetanoz aşısı
Ülkemizde yenidoğan tetanozu nadir olmayan bir hastalıktır. Bu nedenle ulusal aşı politikaları gereği hamile kadınlarda eğer son 10 yıl içinde rapel yapılmamışsa ilk trimesterdan sonra yapılması önerilir.

Ülkemiz sağlık sisteminin bir parçası olan sağlık ocaklarında görev yapan ebeler zaman zaman evleri dolaşarak hanede hamile kadın olup olmadığını eğer varsa kontrollerinin yapılıp yapılmadığını kontrol etmektedirler. Evine bu tür bir ziyarette bulunulan ve tetanoz aşısı olması gerektiği söylenen hamile bir kadın daha önceden konu ile ilgili olarak doktoru tarafından bilgilendirilmediyse doğal olarak endişe duyar.

Çalışma hayatı içinde gerek yüzyüze gerekse telefon ya da e-posta yoluyla sık sık bu yönde sorular ile karşılaşıyoruz.

Tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermeyen ve gebelikte güvenle yapılabilecek olan bir aşıdır. Ancak hamilelik takiplerinde mutlaka yapılması gereken rutin bir uygulama değildir. Aslolan hamile olsun ya da olmasın erkeklerde dahil olmak üzere tüm bireylerin her 10 yılda bir bu aşıyı yaptırmalarıdır.

Hamilelik sırasında yapılan aşıya bağlı gelişen antikorlar bebeğe de geçerek onu yaşamının ilk dönemlerinde bu ölümcül hastalıktan korurlar.

Daha önceden aşılanmamış bir kadın hamileliği sırasında tetanoz aşısı olmaya karar verirse ilk trimesterdan sonra 4-8 hafta arayla toplam 2 doz aşı olmalıdır.
 
tetanoz aşısı çalışma sartları ile ilgili birşey diye biliyorum.Zorunlu yaptırılan yada her hamilenin yaptırması gereken bir aşı değil sanırım.

maalesef zorunlu dersucum ilk olacak olduğumuz tetanoz 20 ya da 21 inci haftada zannedersem bununla ilgili size en yakın sağlık ocağına giderseniz daha iyi bilgilendirilirsiniz doktorunuzdan hariç sağlık ocağındada kayıtlarınız bulunmak durumunda doğum öncesi ve doğum sonrası size ve bebeğinize yapılacak aşı ve iğneleri onlar takip ediyorlar
 

Bilmiyordum öğrenmiş oldum tesekkürler.
 
iş gereği ilçedeyiz canım ama bebek için denizliye gidip geliyoruz sen de denizlidenmişin memnun oldum doktorun kim bu arada
 
Selamlar hamişler . Uyandım kahvaltı yaptım pc.yi açtım bir de ne göreyim aşı muhabbeti başlamış başım döndü valla . Ben nefret ediyorum aşı olmaktan . yazdıklarınızı okurken bile ellerim terledi ((( Ama iyi oldu öğrendiğim mesela sağlık ocağına kayıt olmamız gerektiğini bilmiyordum . Valla bayılıyorum buraya :))) herşeyi bilen birileri mutlaka çıkıyor . Bir de ultrasonumuz olsa süper olacak :)))
DEMİRCOOOLhemen bebişinin ultrason resmini kapıp subat 2009bebişlerinin ilk resimleri, topiğine koyuyorsun darılırım valla .
 
slm bende dün oldum aşı.baya bi agrı yapıyo hala kolum agrıyo. zaten siz yaptırmasanızda saglık ocagından gelip sizi uyarıyolar yapmanız için.şimdiden geçmiş olsun
 
bende bugün tekrarlayan kanamanın üzerine acil doktora gittim..bebeğimin eşi tersmiş arkadaşlar..yani düşük veya erken doğum tehlikem varmış..doktor cinsel birleşmeyi kesinlikle yasakladı ve mutlaka dinlenmem gerektiğini söyledi..ilk bebeğimide bu yüzden kaybetmiştim..:senağlama: rabbimden herşeyin hayırlısını diliyorum..ayrıca birsürü test verdi buarada 3 lü tarama testtini de verdi..
rabbim kuzucuklarımızı bizlere bağışlasın..
 
ben tesadüf olarak hamile kalmadan 3 ay önce tetanoz aşısı olmuştum..bende sağlık ocagına gidiyorum bu arada özel doktorda edindim kendime..iki doktorumdanda çok memnunum...
 

geçmiş olsun güzelim
en kısa zamanda riski atlatırsın inşallah dinlenmene bak kendini sakın yorma
bebişlerimizi kucağımıza alabilmemiz için ne gerekiyosa yapacağız
 

kız cok mu merak ettin yoksa güzel mi görünüyo :roflol: ilahi
 

kizlar ben gittim bu konuda doktorumla konustum eger kaza gecirirsen yaran varsa ozaman yapilabilr ama bisey yokken yapilmak zorunda degil dedi baska
diger asilar hakkindada bana yapmamami önerdi ayrica ev doktorumla da konustum bu konuyu oda ayni fikirde

tabii her doktor farkli söylüyor bu konuda
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…