2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

zeynepcim geçmiş olsun canım yaa bu aralar bizim bebeklerde kanepeden düşme modası başladı :) bende korkuyorum valla bizimki de gündüzleri çoğunlukla kanepede yatıyor
 
dünürcüm valla gözüm korktu altınlardan en azından bi süre kaybolayım dedim :) bu arada resim bazen görünmüyor neden bilmiyorum bi daha bak bakalım mutlaka görürsün.
 
dünürcüm valla gözüm korktu altınlardan en azından bi süre kaybolayım dedim :) bu arada resim bazen görünmüyor neden bilmiyorum bi daha bak bakalım mutlaka görürsün.

heracım gelinliğine baktım canım on nomero:lepi:süperdi öyle çok kabarık gelinlik pek tercihim değildir ama sana gitmişti valla:jeyyar:
ya bide mavi nişanlık düşünemiyorum bile ama ne tatlı durmuş üzerinde ya bi tabumu daha yıktın heracım
 
selam kızlar.,uzun zamandır giremediğim için önceki yazılanları okuyamıyorum inşallah siz ve bebişleriniz iyidr.
zeynep çim geçmiş olsun canım.
yeni bilgisayarımız bugün geldi ilk iş foruma bakmak oldu,özlemişim sizi.
bundan sonraki günlerde yine sık sık(tabi naz hanım izin verdiği müddetçe.evimizin yeni kraliçesi o çünki)aranızdayım,şimdilik hoşçakalın.hepinizi öpüyorum
 

slm canim benim kizimda ayni bende cok korkuyordum neden bu kadar cok uyuyor diye benim kizimda 8 -9 gibi yatiyor gece 4gibi uyaniyor gözelrini bile acmadan emip uyuyor sabah 8-9 gibi uyaniyor sonra emip yine en gec 11 gibi yine uyuyor bizdede düzen böyle bende doktora soracagim ama daha randevumuza var eger sen sorarsan banada haber verirsen sevinirima.s.
 
bu arada tabi aramıza bir sürü yeni arkadaşlar katılmış,ailemiz gün geçtikçe büyüyor ne güzel,kızlar sizde hoşgeldiniz aramıza.....
 

teşekkür ederim zeynepcim beğendiğine sevindim hihoyyyt
 
talya hosgeldin....
zeynep kızın gercekten cok seker annesi....
bizim ogllanın uyku saati berbat daha bir düzen tutturamadık...
 

sanırım hallettim :) çok teşekkür ederim a.s.
 
0 - 3 ay arası:
Bebekler üç aylıkken gece 9 saat, ve gündüz üçe bölünmüş olarak 6 saat yani toplam 15 saat uyurlar. 6 aylıkken gecede kabaca 2'şer saatlik 2 kez hafif uyku ve kalan sürede derin gece uykusu uyur ve 9 aylık olduğunda ise hafif uykuların süresi 30 dakikaya iner ve toplam uyku süresi 14 saat olur. Bebeğiniz bir yaşına girdiğinde günlük uykusu yaklaşık 13-14 saat ve bunun 11 saati gece uykusu haline gelecektir.

• Bebeğinizin uykusunun geldiğini nasıl anlarsınız?
Bebekler 6-8 haftalık olana kadar bir kerede iki saatten fazla uyanık kalamazlar. Eğer uykusu geldiğinde onu yatağına yatırmakta gecikirseniz çok yorulacak ve uykuya dalmakta zorlanacaktır. Bu yüzden bebeğinizin uykulu olduğunu anlamalısınız. Gözlerini ovuşturma, kulağını çekme, gözlerinin altında karanlık halkalar oluşması gibi belirtiler bebeğinizin uykusunun geldiğini gösteren habercilerdir. Kısa bir süre sonra zaten altıncı hissinizle bebeğinizin uyku düzenini ve ne zaman uykusu geldiğini içgüdüsel olarak anlayabileceksiniz.

• Gece ve gündüzü ayırt etme
Bazı bebekler gece kuşudur. ılk günlerde pek birşey yapamazsınız ancak bebeğiniz iki haftalık olduğunda ona gece ve gündüzü ayırt etmeyi öğretebilirsiniz. Gündüz uyanık olduğunda onunla mümkün olduğu kadar çok oynayıp onu oyalayın, evi ve odasını aydınlık hale getirin ve günlük olağan sesleri (örneğin telefon , TV veya radyonun sesi gibi) azaltmaya çalışmayın ve besledikten sonra uyumaya başlarsa uyandırın.
Geceleri ise onu beslemek için yanına gittiğinizde oyun yapmayın. Odanın ışıklarını ve sesleri azaltın ve onunla konuşmak için fazla zaman harcamayın.

Bebeğinize kendi kendine uyuma fırsatı verin
Bebeğiniz 6-8 haftalık olduğunda kendi kendine uyumaya başlayabilir. Uykusu geldiğinde ancak henüz tam uyumamışken yatağına yatırın.

3-6 ay arası:

3-4 aylık bebekler günde yaklaşık 15 saat uyur; 10 saat gece ve kalanı parçalar halinde gündüz uyurlar. Hala geceleri bir ya da iki kez bebeğinizi beslemek için uyanabilirsiniz ancak 6 aylıktan itibaren bebeğiniz bütün gece boyunca uyumaya başlayabilir.
Bebekler için uygun uyku saati akşam 7 - 8:30 arasıdır. Daha geç saatte bebeğiniz çok yorulmuş olacak ve uykuya dalmakta zorlanacaktır. Bu yorgunluk fazlası size çok farklı gözükebilir, bebeğiniz duvarlara tırmanacak kadar uyanık ve canlı olabilir ama bu kesinlikle uyku vaktinin geçirilmiş olduğunun işaretleridir.

Sabahları bebeğinizi en az 10-12 saat uyuduğuna eminseniz aynı saatte uyandırın. Bu belli bir düzen oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
 


Evet dünürüm ,aradaki zaman farkı boyu etkiliyor:))))Dr. bugün maşallah epey uzamışız dedi:)))Arada 3 hafta var, hemide 1 sene var:dilcikar kadar 2008 çocuğu ol, beşik kertmene sene farkı atma oğlum dedik ama:roflol::roflol:
Neyse, kız büyük olursa, zengin olurlarmış.Şimdiden belli oldu bunların geleceği hayatım.

Talyacım hoşgeldin, uzun zamandır yoktun.En sonunda yeni bir bilgisayar aldın kurtuldun.

Miniğim, sende hoşgeldin canım.Msnde görüşüyorduk ama uzun zamandır orada da göremiyordum seni. Çok zor olmuştur minik nazdan ayrılman canım. Kolay gelsin ve alllah sabır versin sana ve çalışan tüm annelere.
Bizde saat 9,30-10 gibi uyuyoruz, gece 3-4 kez gözlerimizi açmadan, ellerimizi yiyerek uyanıp memeyi emip uyuyoruz.Hafta sonları, sabah 9 gibi kalkıyoruz, 10,30 -11 gibi tekrar yatıyoruz, hafta içi 8 gibi kalkıp 10-10,30 gibi yatıyoruz. 1,30-2 gibi tekrar uyuyoruz yarım saat 45 dakika, akşam 7 gbi yarım saat -45 dk uyuyoruz, tekrar 10,30-11 gibi gece uykusuna giriyoruz.Uykumuz şimdilik düzene girmiş gibi görünüyor.
Kızlar sizin dr.lar ek besin vermeye başlayabilirsiniz dedi mi_?
Bizim dr.umuz bu hafta meyve vermeye başlayın dedi.
Mevsim meyvelerinden, 1/4 oranında, karnı açken hergün bir kez verin dedi.Önümüzdeki haftaya da yoğurt verin.İlk haftalar az az, eğer herhangi bir alerjisi olmazsa daha sonra bir ya da 2 öğün vermeye başlayabiliriz dedi.
 
meral erken değilmi canım ek besinler için ya sen anne sütü veriyosun anne sütü verenlere genelde 6 aydan sonra hiç olmadı 4 aydan sonra kıs seninki daha 3 aylık yeni oluyor
 
meral erken değilmi canım ek besinler için ya sen anne sütü veriyosun anne sütü verenlere genelde 6 aydan sonra hiç olmadı 4 aydan sonra kıs seninki daha 3 aylık yeni oluyor

Bende onun için sordum size. Bana da çok erken geldi. Annem dr. a biz arada ağzına meyvelerden ya da başka şeylerden tattırıyoruz dedi. Sakın öyle yapmayın, bu şekilde başlayın dedi.
 
waterfull maşallah uykunuz düzene girmiş..

ekbesin için erken değil mi ama, hani ilk 6 ay anne sütü diyolardı ya CADIARZU
 
Hemde kilo alımını çok iyi bulduğu halde böyle söyledi.Normalde 7,200 olması gerekirmiş, bizimki 7,500 olunca güzel almış kilosunu dedi, ama bunlarada başlayın yavaş yavaş dedi.
 
slm waterfull canim eger emziriyorsan banada erken gibi geldi benim doktorum alman oda daha hic bisey vermemem gerektigini söyledi hatta simdi sancilanmadikca cay bile verme dedi benim kizimda 19 ocak dogumlu
 
waterfull maşallah uykunuz düzene girmiş..

ekbesin için erken değil mi ama, hani ilk 6 ay anne sütü diyolardı ya CADIARZU

Sağol canım, evet bizim uykularımız 15-20 günlükten itibaren düzene girmeye başladı maşallah.Sadece ilk ay akşam 5-6 dan 10-10,30 a kadar huysuzluk ediyordu. Onu da düzene soktuk, Allaha şükür.
 
slm waterfull canim eger emziriyorsan banada erken gibi geldi benim doktorum alman oda daha hic bisey vermemem gerektigini söyledi hatta simdi sancilanmadikca cay bile verme dedi benim kizimda 19 ocak dogumlu

Evet canım emziriyorum, başka hiç birşey vermiyorum.
 
kizlar benim kizim 10 gün sonra 3 aylik olacak gecen hafta pazartesi yani iki bucuk aylikken kilosu 5750xdi asisi oldugu icin o telasla doktora bisey soramadim sizce iyimi kilosu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…