2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhabaa...
serpil bu ne yetenek canım:))))
ay bu çağan yahu,kadıncağızda girememiş ha,aferin ama ,öpme konusu da çok ii ,çocuklar artk büyüklere ağzının payını verio valla:))
nil hemen banyoya girer el yıkamaya,diş de fırçalıoruz ama yüz yıkamıo,tek parmakla alnını,çenesini falan ellio:))))
ay o fena insanlardan Allah çocuğumuzu,herkesi korusun,ben de tembihliorum valla kimseye güvenim yok:KK43:
 
Günaydınn,

Çağanın hareketlerine bayıldım bende.Gerçekten bu tarz şeyler önemli.İnşallah hayatları boyunca öyle kötü insanlar karşılarına çıkmasın.

Duygucum, bunların bir de fethiyede kreşleri var, asıl parayı oradan kazanıyorlar.

Serpil süpersin, resimler çok hoş oluyor.
 

vay vay vay bravo valla... mavi jeans reklamı gibi mi oldu biraz :))

tebrikler ellerine sağlık. fotograflarımızı gönderelim sırayla sana :)) hatıra asarız duvarımıza..

çagana da aferim valla.. piyano nasıl gidiyor. keyif alıyormu? nasıl ögretiyorlar o yaş çok merak ediyorum...

yüzmeya hala devam ediyoruz. bu yıl o işi çözsek seneye başka şeylere başlarız artık...
 
günaydın,

Büyümüşde küçülmüş bunlar!
Aslı dışarda kimseye kendini öptürmez ama bizim bulunduğumuz ortamda kendisi ile ilgilenen insanlara öptürür..
 
günaydın kızlar herkese iyi hafta sonları
valla okul yaklaştıkca ben de düşünüyorum geçen gün öğretmeni yazı yazmış dergilerden kasları gelişsin diye insan ve hayvan resimlerini kestirip bana gönderin demiş
5-6 resim kestirecez diye canımız çıktı sıkıldım sen kes diyor bizde dedik ödevlerini nasıl yaptıracağız bunun
ya kızlar biz ceylinle sürekli kavga halindeyiz ya o uslu çoçuk gitti her istediğini ağlayarak yaptıran ,hırçın,saatlerce ağlayan bir çoçuk oldu
kriz yaşamadan geçirdiğimiz bir günümüz bile olmuyor artık
sabah yatakta konuşurken Atatürk neden öldü diye yarım saat ağladı:))
biraz önce de tsubasanın fotoğrafını çekecekmiş gülümse diyormuş ama o gülümsemiyormuş:))
şimdi babasına şikayet ediyor annem bana niye kafasız dedi diye hiç insan çoçuğuna kafasız dermiymiş:)))

dönem dönem gecicek inşallah:)) hafta sonu bir ara şöyle diyordum. of allahım şu çocuk 4,5 yaşında olsa da akıllansa biraz :))) niye 4,5 sa.. en yakın o diye heralde :))
 
Günaydınlar ve iyi hafta sonları.
Deryacım seni çok iyi anlıyorum, okuldan birisi şikayet edince çok kötü oluyor insan.Ama bir tarftanda hakkını araması önemli.Yani her iki tarafta haklı, hem dövmesin hem dövülmesin istiyoruz:))) Ama her çocuğun huyu farklı.Bizim kreşte, biliyorsunuz ben devlet kreşine göndermedim, küçükken gittiğine gidiyor, her yaş çocuk var, küçükler sorun yaratabiliyor. Ama okulda öyle dövene, tırmalayana, ısırana ceza veriyorlarmış şimdi.Sürpriz veriyorlar ödül olarak, onu vermiyorlar, oyuncaklarla oynatmıyorlar, bir köşeye gidip tek başına oturmasını söylüyorlar, oyunlara katmıyorlar gibi.

Bazen egehan akşam alırken şikayet ediyor bana, işte şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı diye.Vurma ısırma değil de çoğunlukla oyuncak paylaşamama durumları.Oyuncağını oynatmadı filan diyor.Ya da küçük olanlar bazen vurabiliyorlar, hemen onları şikayet ediyor.Ben de oyuncak oynatmadıysa sen de kendi oyuncaklarını oynatma diyorum.Ya da vuran küçükse, o daha küçük anlamıyor diyorum.Ama yaşıtı birisi vurmuşsa öğretmeni ile konuşuyorum.Neden diye. Vurana herhangi bir ceza verildimi diye.

Tabii bizim kreşte öğrenci az.Şimdi kış dönemi olunca daha da azaldı.Ya da devletin açtığı anaokuluna gönderildi egehan yaşıtları. O yüzden küçük -büyük toplamı sanırım 18 kişi filan.5-6 bebek grubu var diğerleri 2 yaş üstü. Böyle olunca ilgi daha farklı oluyor.
Sizin söylediklerinizden sonra, tuvalet konusunda ve giyinme soyunma konusunda hazırcılık yapmayayım, bazı şeyleri kendi yapmasını öğreteyim dedi,m.Dünden beri soyunurken, giyinirken ben sadece nasıl tutması gerektiğini göstermeye başladım.Kendisi giyindi pantolonunu tişörtünü.Tuvalet olayında zaten çişini kendisi yapabiliyor, büyük tuvaletinde bizden yardım istiyor, popoyu silmek için. Onu da zaten okulda şimdilik yapıyorlar.
Yavaşyavaş seneye kadar bunları öğrensin, zorluk çekmesin istiyorum. Bu konuyu açmanıza sevindim açıkçası.

Nazlı güle güle kullanın yeni küpelerinizi.:))) Küçükken deldirince sorun olmuyor dediğin gibi, zaten takılmayacak küpelerden geçiriyorlar ilk başta, makineyle takılıveriyor oda.Hiç sorun olmuyor arzucum.

Ahu dönemlik sanırım bunlar, bir dönem çok uslular, bir dönem geliyor aşırı yaramazlar:))) İnşallah çabuk geçer.



bizim okul 86 kişi sanırım... pijamasını kendi giyene yıldız veriyormuş ögretmen :))bizimki kendi giymeye başladı. çok komik oluyor üstü giyerken tabi. bazen dolanıp kalıyor :)) kollar havada sıkışıyor :)))
 
merhaba kızlar hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim, Serpilcim dediğin gibi üstüste iki kalp krizi bizdi çok üzdü ve yordu ama çok şükür ki iyiler Allah daha beterinden saklasın

şimdi anaokulu dertlerimiz var seneye hazırlık derdimiz başlayacak esas ondan sonraki yıl ne yapıcaz bilmiyorum bakalım, beni şimdiden sardı okul konusu herşeyin hayırlısı artık

öff dersten bıkmışım zaten. hiç canım istemiyor ders çalıştırmak ya. hepte bana kalıcak kesin. eşim in işi değil o işler :KK43:(( nolurdu 7 yasa kadar rahat etseydik :))
 
Biraz daha laf anlar diye düşünüyoruz ya o yüzden 4,5 diyorsundur.Tabii o yaşta da farklı bir sendromları olmazsa:))) 2 yaş sendromu, 5 yaş sendromu bilmem ne sendromu:)))
Bizim zamanımızda sendrom filan yoktu , çocuk yaramaz ya da uslu vardı.Ama şimdi her yaşın ayrı sendromlarını çıkarttı pedagoglar filan.

Evet, evde al kendin giy diyorum, giyerken dolanıp kalıyor falan, çok komik oluyor:)))

Evet bana kalacak ders çalıştırma işi.Eşim kesinlikle sabırlı değildir o konuda.Yapamaz o işleri, zaten uğraşmak bile istemez:)))
 
ağlama krizleriyle başa çıkma taktikleri

• Çocuğunuza istediğini vererek ağlama davranışını ödüllendirmeyin, bu yalnızca istediğini elde etmenin en iyi yolunun ağlamak olduğunu öğretecektir.
• Yorgunluk, açlık ve sıkılma gibi ayırt edebileceğiniz açık nedenlerle ilgilenin.
• Çocuğunuz sizden nazikçe istediğinde veya güzel davrandığında oldukça olumlu ilgi gösterin
• Çocuğunuz bir şey istediğinde, cevabınız hayır bile olsa çabuk yanıt verin, sızlanmaya başlayana kadar beklemeyin
• Bu yaştaki çocukları ilginç oyuncak ve aktivitelerle meşgul edin
• Eğer sonunda teslim olacağınızı biliyorsanız, bunu başından yapmak daha doğru olur – “Evet sana bugün şeker alacağım” “Evet, şimdi video seyredebilirsin.” Bekletmek çocuğunuza ağlama süresindeki artışın, başarı şansını artıracağını öğretirDevamını Gör
 
Üniversite yıllarında özel ders vermiştim, iş olarak yaptığım için o dönemde sıkılmadan anlatıyordum, kendi çocuğuma ne kadar sabırlı olabilirim bilmiyorum. Aslı pijamasının altını isterse kendi giyebiliyor, ancak ters düz farketmiyor, ama henüz kazaklarını çıkartıp giyemiyor.
Haftasonu bişey dikkatimi çekti, orgunda hazır müzikler var. Klasik müzik çaldığında bale yaptı, hareketli müzik çaldığında popişini salladı, fon müziğinde değişik hareketler yaptı.. bizde babasıyla hayretler içinde izledik, bu yaşta müzikle uygun hareket ayırdımını yapabiliyorlar.
 
Tünaydın ay ne h.sonuydu yaaa c.tesi defneyi yatağını sipariş ettik ama anca 10 kasımda gelcek neyse çıktık ordan doktor kontrolleri vardı deren tam giderken yolda kusmasınmı hemde öle böle değil kendi üstü benim üstüm arabanın içi battı hadiii hemen eve döndük dereni yıkadım üstümüzü değiştik bülentde arabayı temizledi doğru hastaneye ikiside muayne oldu idrar tahlili verdik derenden kanda alındı muayneleri çişleri kanları ben uğraktım deren kusunca eşimin FMF'i tuttu akşamda düğün vardı ama gidemedik dün kahvaltıya annemlere gittik akşam düğüne gittik deren çok huzurszudu diş çıkarıyo çok fenayız defne boy kilo iyi öksürüğü için şurup verdi dünden beri derende öksürüğü burnu akıyo dünde beri tutturdu okula gitmek istemiyorum okulda seni istiyorum en sonunda bugün dedim neden tuvaletimi okulda yapmak istemiyorum eve gelince yapıcam tamam ama karnın ağrır yok dedim tamam teyze yardım eder öğretmene not yazdım hem şurupları yolladım hemde tuvalet sebebine gitmek istemediğini teyzenin yardımcı olmasını yazdım hatta biraz teşvik etmesini yazıcaktım işte aaa saçını bugün nası topladın ne giydin diye ben seni özledim diye motive etsin diye yazcaktım unuttum olmadı yarın yazarım bakalım şuruba ne diycekler
 
günaydın kızlar herkese iyi hafta sonları
valla okul yaklaştıkca ben de düşünüyorum geçen gün öğretmeni yazı yazmış dergilerden kasları gelişsin diye insan ve hayvan resimlerini kestirip bana gönderin demiş
5-6 resim kestirecez diye canımız çıktı sıkıldım sen kes diyor bizde dedik ödevlerini nasıl yaptıracağız bunun
ya kızlar biz ceylinle sürekli kavga halindeyiz ya o uslu çoçuk gitti her istediğini ağlayarak yaptıran ,hırçın,saatlerce ağlayan bir çoçuk oldu
kriz yaşamadan geçirdiğimiz bir günümüz bile olmuyor artık
sabah yatakta konuşurken Atatürk neden öldü diye yarım saat ağladı:))
biraz önce de tsubasanın fotoğrafını çekecekmiş gülümse diyormuş ama o gülümsemiyormuş:))
şimdi babasına şikayet ediyor annem bana niye kafasız dedi diye hiç insan çoçuğuna kafasız dermiymiş:)))

haydaaa sizdemi bizdensiniz, yok yok okul bozdu bizim çocukları fena halde. Atatürk neden öldü diye ağlayan bir çocuk videosu vardı birara onun gibi :))


merhabaaa...
annesi hi insan çocuğuna kafasız dermi??!!!çok ayıp:)))
valla ii yapmışsın meralcim,ben de yapıorum yavaş yavaş:))
18 çocukla nası para kazanıo o kreş şaştım valla??
nil de hep bi sevgi pıtırcığı halinde,geçen ayki o gıcık ,beni delirten çocuk gitti ama gene de bazen hortlamak istio hemen gözüme bak bakiimmmm diorum:))
kızlar ya bu ne soğuk ,donuorum..bi de duş yaptım şimdik,brrrrr..........

Maşallah maşallah Allah bozmasın, bizde iyiyiz songünlerde, düzelme evresine girdik sanırım :))


iyi pazarlar kızlar. nöbetten çıktım oğlumu aldım piyanoya gittik şimdi evimizdeyiz. dün çağanı biarkadaş var daha önce bahsetmiştim can abisinin annesi. gelip hastanye o aldı. sağolsun gezdirmiş yedirmiş çağan zaten canı görünce sevincinden deliye döndü. sonra canın kuzeninin doğum günü varmış arayıp çağırmışlar. oraya gitmişler ama çağanı kapıdan içeri sokamamışlar. ben bilmediğim eve gitmem.ben sizin evinizi biliyorum ordan başka biyere girmem demiş.ee sokamayınca can ı doğumgününde bırakıp arkadaşın evine gitmişler. bu çok hoşuma gitti. kendi kendine böyle bişeyi düşünmüş yanında çok sevdiği abisi de olsa girmemiş tabi arkadaşa ayıp oldu ama napalım artık. sonra ilerleyen saatlerde can ı eve bırakmışlar ee görümce de girmiş içeri. oturmuşlar. sohbet ediyomuş falan ama kadıncaz seni çok sevdim bikez öpebilirmiyim diyomuş çağan ben sizi tanımıyorum o yüzden öptürmem demiş. ona ayrı sevindim. bi kere banyo yaparken işte p.pi popo yıkıyoruz ya o esnada kimseye elletmemesini kendisininde kimseyi ellememesini söylemiştim. tabi öyle korkutarak değil. buralar en gizli yerlerimiz bak biz kimseye elletmiyoruz çok ayıp okulda öğreteninden başkasına poponu sildirme silerlerken acıtırlarsa bağır falan diye söylemiştim. onun dışında da böyle konuşmadık. onları mı düşündü bilmiyorum.
çağan bayadır kendi soyunup giyiniyor tuvaletini de hallediyor. mesela sifonu çekmeden oturup tuvaletini yapmaz yapınca yine çeker. işte bi tek oturarak yapıyo okula başlayınca ayakta yapması gerekir herhalde ben bi ona alıştırırım ama daha var. yanlız arada anne ben bebek oldum sen beni giydir diyo o zaman giydiriyorum. bilsin çaresiz kalmasın poposunu da siliyo falan ama yinede ben siliyorum ona da alışsın. ama bizim el yıkama ve diş fırçalama sıkıntımız var. alışkanlık edindiremedim çok üstüne de düşmedim. dışardan gelir gelmez el yıkaması lazım el yıkama şeklinde değil de mutfakta suyla oynama şeklinde yapıyoruz o işi. ama o bilinç yerleşmeli. diş de evde arada sırada işte bide güçlü fırçalayamıyo bana da pek müsade etmiyo işte bakacağız artık.

:))) maşallah idolümsün çağan :)

Tünaydın ay ne h.sonuydu yaaa c.tesi defneyi yatağını sipariş ettik ama anca 10 kasımda gelcek neyse çıktık ordan doktor kontrolleri vardı deren tam giderken yolda kusmasınmı hemde öle böle değil kendi üstü benim üstüm arabanın içi battı hadiii hemen eve döndük dereni yıkadım üstümüzü değiştik bülentde arabayı temizledi doğru hastaneye ikiside muayne oldu idrar tahlili verdik derenden kanda alındı muayneleri çişleri kanları ben uğraktım deren kusunca eşimin FMF'i tuttu akşamda düğün vardı ama gidemedik dün kahvaltıya annemlere gittik akşam düğüne gittik deren çok huzurszudu diş çıkarıyo çok fenayız defne boy kilo iyi öksürüğü için şurup verdi dünden beri derende öksürüğü burnu akıyo dünde beri tutturdu okula gitmek istemiyorum okulda seni istiyorum en sonunda bugün dedim neden tuvaletimi okulda yapmak istemiyorum eve gelince yapıcam tamam ama karnın ağrır yok dedim tamam teyze yardım eder öğretmene not yazdım hem şurupları yolladım hemde tuvalet sebebine gitmek istemediğini teyzenin yardımcı olmasını yazdım hatta biraz teşvik etmesini yazıcaktım işte aaa saçını bugün nası topladın ne giydin diye ben seni özledim diye motive etsin diye yazcaktım unuttum olmadı yarın yazarım bakalım şuruba ne diycekler

bir telaş bir koşturmaymış sizin hafta sonu, geçmiş olsun, benimkilerde sümüklü yine bu ara, şurup olayına bizimkiler birşey demiyor demiştim ki toplantıda mümkün olduğu kadar göndermeyin, unutabiliyoruz dediler, bende dedim içmeyince olurmu sabah aç geliyo evde veremiyoruz, mecbur burada verilecek, telefonunuza mesaj atıp hatırlatsak olurmu dedim, olur dedi sonra öğretmen. FMF ne ola ki. defne'de iki seferdir arabada kusuyo uzun yol tutuyo heralde, yoksa denkmi geldi anlamadım. Benide çok tutardı küçükken.
 
nazo okurken ben yoruldum, geçmiş olsun yavrulara
Filiz sizede geçmiş olsun, benimkininde geniz akıntısı var ama fazla değil.
Ayyy çocukken arabalar benide çok tutardı, hiçbir yere gitmek istemezdim...
 
Bizde rutin sıkıcı bir hafta sonu geçirdik hiç değişik bir şey yoktu herzamanki gibi.


Elif'te kendi üstünü kendi giyebiliyor ama uzun sürdüğü için ben yapıyorum genelde. Birde kolunu sokmayı falan beceremezse kıyamet kopuyo sanki ben giyememişim gibi :))

Tuvaletini de kendi yapabiliyor ama temizleme işini ben yapıyorum ona bırakmaya cesaret edemedim bir türlü :))

Diş fırçalama alışkanlığını oturtamadık, macun sürmek istemiyor, tatlısını da normalini de beğenmedi, fırça alıyorum tutturuyo ver bana diye, elinde gezdirip duruyo sonra oraya buraya sürüyo yerlere atıyo, atıyorum çöpe, yenisini alıyorum yine aynı,

Bugünlerde dişim ağrıyo diyor arasıra ama sanırım birinden görmüş numara yapıyo, çünkü iki dakka sonra hiçbirşeyi yok bakıyorum.
Cuma günü okula diş doktoru gelmiş muayene etmiş, dişlerine dikkat edilmesi lazım lezyonlar var diye yazmış, ön dişlerinin diplerinde bir gariplik oluştu sarı tartar'a benziyo ama değil, herhalde ondan bahsediyor, okulda diş fırçalamaya başlamışlar şimdi ama macun işini ne yapıyor bilmiyorum.


Ayrıca maşallah bu hafta sonu beni çok fazla yormadı huysuzluk konusunda ve Okula'da pazartesi olmasına rağmen geçen hafta ki gibi gayet güzel gitti, hiç sorun çıkarmadı maşallah maşallah, atlatıyoruz mu ne :))
 
Sağol Arzu sizede geçmiş olsun, hiç sorma köye gidip gelirken babam 10 dakka'da bir mola verirdi iner arabadan hava alır tekrar binerdik :))



Sevda koltuk modelleri için sağol canım, gördüm o resimleri, o ilk resimdeki beyaz olan aslında hoşuma gidiyo ama yüksek değil, diğerleride çok yer kaplayan modeller, oval falan. Şimdi yeni bir yer buldum bu hafta oraya bakıcam bakalım, bayram gelmeden alsaydım iyiydi :))
 
Merhabalar
Serpil resim supper cok guzel :nazar:
Bizde hafta sonu dr. Kontrolune gittik sadece ust solunum icin bi ilac verdi cok sık hasta oldugunu soyledigimizde alerjik rinit olabilecegini soyledi... Cok ilgili bi dr.a denk geldik ilk defa tansiyonu olculdu gece cis olayina kadar herseyi sordu bakalim haftay kontrolumuz var ..grip asisi yaptirmamizi tavsiye etti ama esim istemiyor ...

Bizde bugun hazirlanirken gitmek istemiyorum dedi cuma gunude gondermemistim burnu cok akiyor diye hafta sonlari ev odevi veriyor ogretmeni bu hafta turk bayragi ve ataturk resmi yapacaktik gidelimde resmimizi alalim dedim tamam dedi :)
Bu ay basladi ama hep boluk porcuk gitti o yuzden daha duzene oturtamadık.. Ama bu kadar kisa surede bir suru sarki ,siir ezberlemis cok hosumuza gitti ....

Kendi kendine giyinemiyor bizim kiz ama okulda kendi giyiyormus inanamadim soracagim bugun almaya gittigimde...

Derya aglama ile ilgili yazdiklarin cok dogru.. Kızarak ve sinirli bir sekilde bisey soyledigimde yada yapmasini istedigimde hemen uyariyor beni ' duzgun soyle ' ececigim canim kizim yaparmisin diyorum hemen tabi kii :) ayni seyi bende ona yapiyorum :) okula basladigindan beri biraz daha duzgun konusmaya basladi, davranislarida hemen fark etti... İnss boyle devam eder
 
Filiz dis fircalama yuzunden bende cok cektim ..severek fircaliyordu macununu degistirdim ondan sonra fircalamak istemedi ..bir muddet ustune dusmedim o arada tabi curuk baslangici oldu :KK43: sonra eczanede muzikli bi firca kesfettim ondan sonra fircalamaya basladi tabi eski macundan aldim tekrar..belki 10 tane firca aldim hic birini begenmedi ... Simdi gunde iki kere fircaliyoruz.. En az 6 ayda bir kontrole gidiyoruz...
 
Son düzenleme:
X