Günaydınlar ve iyi hafta sonları.
Deryacım seni çok iyi anlıyorum, okuldan birisi şikayet edince çok kötü oluyor insan.Ama bir tarftanda hakkını araması önemli.Yani her iki tarafta haklı, hem dövmesin hem dövülmesin istiyoruz:))) Ama her çocuğun huyu farklı.Bizim kreşte, biliyorsunuz ben devlet kreşine göndermedim, küçükken gittiğine gidiyor, her yaş çocuk var, küçükler sorun yaratabiliyor. Ama okulda öyle dövene, tırmalayana, ısırana ceza veriyorlarmış şimdi.Sürpriz veriyorlar ödül olarak, onu vermiyorlar, oyuncaklarla oynatmıyorlar, bir köşeye gidip tek başına oturmasını söylüyorlar, oyunlara katmıyorlar gibi.
Bazen egehan akşam alırken şikayet ediyor bana, işte şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı diye.Vurma ısırma değil de çoğunlukla oyuncak paylaşamama durumları.Oyuncağını oynatmadı filan diyor.Ya da küçük olanlar bazen vurabiliyorlar, hemen onları şikayet ediyor.Ben de oyuncak oynatmadıysa sen de kendi oyuncaklarını oynatma diyorum.Ya da vuran küçükse, o daha küçük anlamıyor diyorum.Ama yaşıtı birisi vurmuşsa öğretmeni ile konuşuyorum.Neden diye. Vurana herhangi bir ceza verildimi diye.
Tabii bizim kreşte öğrenci az.Şimdi kış dönemi olunca daha da azaldı.Ya da devletin açtığı anaokuluna gönderildi egehan yaşıtları. O yüzden küçük -büyük toplamı sanırım 18 kişi filan.5-6 bebek grubu var diğerleri 2 yaş üstü. Böyle olunca ilgi daha farklı oluyor.
Sizin söylediklerinizden sonra, tuvalet konusunda ve giyinme soyunma konusunda hazırcılık yapmayayım, bazı şeyleri kendi yapmasını öğreteyim dedi,m.Dünden beri soyunurken, giyinirken ben sadece nasıl tutması gerektiğini göstermeye başladım.Kendisi giyindi pantolonunu tişörtünü.Tuvalet olayında zaten çişini kendisi yapabiliyor, büyük tuvaletinde bizden yardım istiyor, popoyu silmek için. Onu da zaten okulda şimdilik yapıyorlar.
Yavaşyavaş seneye kadar bunları öğrensin, zorluk çekmesin istiyorum. Bu konuyu açmanıza sevindim açıkçası.
Nazlı güle güle kullanın yeni küpelerinizi.:))) Küçükken deldirince sorun olmuyor dediğin gibi, zaten takılmayacak küpelerden geçiriyorlar ilk başta, makineyle takılıveriyor oda.Hiç sorun olmuyor arzucum.
Ahu dönemlik sanırım bunlar, bir dönem çok uslular, bir dönem geliyor aşırı yaramazlar:))) İnşallah çabuk geçer.