2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

:))) öyle deme derya ya insan acayip sinir oluyo :)) geçen akşam misafir vardı arkadaşın oğlu ((aaa hatta o arkadaşın adı da Derya tesadüfe bak )) daha 3 yaşını biraz geçti, boyu da elif'in yarısı kadar, ama maşallah çok akıllı konuşma falan süper, sıraya dizdi bizim kızları, çoban gibi gütmeye uğraşıyo, eline alıyo bir sopa falan birşey, sen buraya otur sen kalk, yapmayınca birtane indiriyo, daha olmadı göğsünün ortasından avucuyla bir sıkıyo, saçını tutup sürüklemeye uğraşıyo, bizimki anca korku içinde avaz avaz ağlıyo, halbuki bir vursa yarısı boşa gidecek öylede kuvvetlidir eli ağırdır ama gücü ancak bize yani, babasına deme falan diyodum ama o gün bende iyice kızdım, niye vurmuyosun vur bitane canı yansın bak birdaha yapıyomu diye :)))

:))) hahaha çok komikmiş bu da... yok canım ezgi yapana yapıyor. dururp dururken vurmaz .. inşallah hahahah ....

bazısını sever herşeyini paylaşır bazısınıda daha uzaktan sevmez. ilginçtir ezgi..
 
tuvalet konusu sıkıcı evet, bizim okulda kızlar ve erkekler ayrı. Tuvaletede yardımcı öğretmen götürüyor. Aslı'da okulda hiç kaka yapmıyor. Sanırım biraz psikolojik çocuklarda.
Ezgi vuruyor benim kide tırmalıyor, ama zarar veren tırmalama değil. Eğer oyuncağını biri almaya kalkarsa mutlaka karşılık veriyor. etki-tepki meselesi...Bizde sürekli konuşuyoruz, bu konuda hikayeler anlatıyoruz her seferinde özür dileyip, bir daha yapmayacağım diyor. Eskiye nazaran çok azaldı. Ha birde kendinden küçüklere ve büyüklere kesinlikle yapmıyor, yaşıtlarıyla takıntısı!
Elif'de hiç kalıbının çocuğu değil Filizcim, amaaaa şimdilik ,ileride hakkını savunmayı çok iyi öğrenecek ...

aynen işte ama sonuçta ezgi vurdu oluyor ve suçlu ezgi oluyor... halbuki durup dururken değil...
 
işte bende onu istiyorum herkese vursa bende kızarım, babası yarın çocuk dövmeden gelme okuldan diyo :)) bende sana dokunmayana vurma ama sakın diye tembihliyorum, babası artık çok taktı bu konuya hayır hayır hepsini dövsün bırak yeterki dövsün diyo hahaha, uğraştığımız işlere bak ya
 
işte bende onu istiyorum herkese vursa bende kızarım, babası yarın çocuk dövmeden gelme okuldan diyo :)) bende sana dokunmayana vurma ama sakın diye tembihliyorum, babası artık çok taktı bu konuya hayır hayır hepsini dövsün bırak yeterki dövsün diyo hahaha, uğraştığımız işlere bak ya

:)))) ay bende dövüyor diye kafayı yiyorum ya :))) saatlerce konuşuyorum. her dakika tembihliyorum :)))
 
:))) o da ondan kuvvetlisi denk geldiğinde anlayacak durumu :)) Ezgi senden azar işitiyo, ezgi'nin dövdükleride evde niye dayak yiyosun diye azar işitiyo böyle gidiyo işte :)) aslında biz boşuna kendimizi paralıyoruz büyüdükçe anlayacaklar neyapmaları gerektiğini, şu durumda çocuk olan bizmiyiz onlarmı acaba :) bizimki de kimseye birşey yapamıyo evde kardeşini dövüyo hırsını ondan alıyo velet.
 
:))) o da ondan kuvvetlisi denk geldiğinde anlayacak durumu :)) Ezgi senden azar işitiyo, ezgi'nin dövdükleride evde niye dayak yiyosun diye azar işitiyo böyle gidiyo işte :)) aslında biz boşuna kendimizi paralıyoruz büyüdükçe anlayacaklar neyapmaları gerektiğini, şu durumda çocuk olan bizmiyiz onlarmı acaba :) bizimki de kimseye birşey yapamıyo evde kardeşini dövüyo hırsını ondan alıyo velet.

valla öyle haklısın... dövülende olmasın dövende...

beden başka takan yok zaten :))
 
merhaba..
bence de vurmasın canım ya..gerçi dayak yiyince de bi acayip oluo insan!!
emelcim geçmiş olsun:KK43:
tuvalet bizde de bir ve kendileri yapıp temizliolar ama ben 2 kere nille gittim bayaa başarıo,çöpünü atıo ,sifonu çekio,ellerini yıkıo..evde de ona yaptırıorum bazen alışsın iice die:)
 
en iyisi o galiba orda kendileri temizliyceklerse evde de alıştırmak lazım.
 
Bende onu diyorum filiz evde alıştıralım caddeye çıktım hem pazara uğrim hem hava alalım dedim derenin kulaklarını deldirdim geldim :)
 
Bende onu diyorum filiz evde alıştıralım caddeye çıktım hem pazara uğrim hem hava alalım dedim derenin kulaklarını deldirdim geldim :)

aaa ağladımı çok. Bana da deldir diyip duruyolarda deldirmiyorum ikisinide. takılacak edecek küpeler oraya buraya, büyüyünce deldirsinler.
 
Sanada iyi hafta sonları arzucum filizcim ben defneyide ilk doğumgününden sonra deldirmiktim küçükken deldirince güzel alışıyolar şimdiye kadar öle çarpma takılma gibi bi sorun yaşamadık
 
merhaba kızlar hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim, Serpilcim dediğin gibi üstüste iki kalp krizi bizdi çok üzdü ve yordu ama çok şükür ki iyiler Allah daha beterinden saklasın

şimdi anaokulu dertlerimiz var seneye hazırlık derdimiz başlayacak esas ondan sonraki yıl ne yapıcaz bilmiyorum bakalım, beni şimdiden sardı okul konusu herşeyin hayırlısı artık
 
Aynen emel nası gözümde büyüyo ders çalıştırmak okumayı söktürmek... Ayyy bide yeni moda performans ödevleri yokmu ııyyhh
 
günaydın kızlar herkese iyi hafta sonları
valla okul yaklaştıkca ben de düşünüyorum geçen gün öğretmeni yazı yazmış dergilerden kasları gelişsin diye insan ve hayvan resimlerini kestirip bana gönderin demiş
5-6 resim kestirecez diye canımız çıktı sıkıldım sen kes diyor bizde dedik ödevlerini nasıl yaptıracağız bunun
ya kızlar biz ceylinle sürekli kavga halindeyiz ya o uslu çoçuk gitti her istediğini ağlayarak yaptıran ,hırçın,saatlerce ağlayan bir çoçuk oldu
kriz yaşamadan geçirdiğimiz bir günümüz bile olmuyor artık
sabah yatakta konuşurken Atatürk neden öldü diye yarım saat ağladı:))
biraz önce de tsubasanın fotoğrafını çekecekmiş gülümse diyormuş ama o gülümsemiyormuş:))
şimdi babasına şikayet ediyor annem bana niye kafasız dedi diye hiç insan çoçuğuna kafasız dermiymiş:)))
 
Günaydınlar ve iyi hafta sonları.
Deryacım seni çok iyi anlıyorum, okuldan birisi şikayet edince çok kötü oluyor insan.Ama bir tarftanda hakkını araması önemli.Yani her iki tarafta haklı, hem dövmesin hem dövülmesin istiyoruz:))) Ama her çocuğun huyu farklı.Bizim kreşte, biliyorsunuz ben devlet kreşine göndermedim, küçükken gittiğine gidiyor, her yaş çocuk var, küçükler sorun yaratabiliyor. Ama okulda öyle dövene, tırmalayana, ısırana ceza veriyorlarmış şimdi.Sürpriz veriyorlar ödül olarak, onu vermiyorlar, oyuncaklarla oynatmıyorlar, bir köşeye gidip tek başına oturmasını söylüyorlar, oyunlara katmıyorlar gibi.

Bazen egehan akşam alırken şikayet ediyor bana, işte şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı diye.Vurma ısırma değil de çoğunlukla oyuncak paylaşamama durumları.Oyuncağını oynatmadı filan diyor.Ya da küçük olanlar bazen vurabiliyorlar, hemen onları şikayet ediyor.Ben de oyuncak oynatmadıysa sen de kendi oyuncaklarını oynatma diyorum.Ya da vuran küçükse, o daha küçük anlamıyor diyorum.Ama yaşıtı birisi vurmuşsa öğretmeni ile konuşuyorum.Neden diye. Vurana herhangi bir ceza verildimi diye.

Tabii bizim kreşte öğrenci az.Şimdi kış dönemi olunca daha da azaldı.Ya da devletin açtığı anaokuluna gönderildi egehan yaşıtları. O yüzden küçük -büyük toplamı sanırım 18 kişi filan.5-6 bebek grubu var diğerleri 2 yaş üstü. Böyle olunca ilgi daha farklı oluyor.
Sizin söylediklerinizden sonra, tuvalet konusunda ve giyinme soyunma konusunda hazırcılık yapmayayım, bazı şeyleri kendi yapmasını öğreteyim dedi,m.Dünden beri soyunurken, giyinirken ben sadece nasıl tutması gerektiğini göstermeye başladım.Kendisi giyindi pantolonunu tişörtünü.Tuvalet olayında zaten çişini kendisi yapabiliyor, büyük tuvaletinde bizden yardım istiyor, popoyu silmek için. Onu da zaten okulda şimdilik yapıyorlar.
Yavaşyavaş seneye kadar bunları öğrensin, zorluk çekmesin istiyorum. Bu konuyu açmanıza sevindim açıkçası.

Nazlı güle güle kullanın yeni küpelerinizi.:))) Küçükken deldirince sorun olmuyor dediğin gibi, zaten takılmayacak küpelerden geçiriyorlar ilk başta, makineyle takılıveriyor oda.Hiç sorun olmuyor arzucum.

Ahu dönemlik sanırım bunlar, bir dönem çok uslular, bir dönem geliyor aşırı yaramazlar:))) İnşallah çabuk geçer.
 
slm kızlar

filizcim Lüks Oturma Grubu Modelleri |
nette bişey araştırırken bu köşe koltuklar dikkatimi çekti hem köşe hem hepsi olmazsada bikaç tanesi yüksek ayak hemde güzel ve kaliteli gibi görünüyor bi bak istersen

resim yükleyemedim bi türlü hata veriyor olmadı :KK43:

herkese mutlu haftasonlarııı
 
merhabaaa...
annesi hi insan çocuğuna kafasız dermi??!!!çok ayıp:)))
valla ii yapmışsın meralcim,ben de yapıorum yavaş yavaş:))
18 çocukla nası para kazanıo o kreş şaştım valla??
nil de hep bi sevgi pıtırcığı halinde,geçen ayki o gıcık ,beni delirten çocuk gitti ama gene de bazen hortlamak istio hemen gözüme bak bakiimmmm diorum:))
kızlar ya bu ne soğuk ,donuorum..bi de duş yaptım şimdik,brrrrr..........
 
iyi pazarlar kızlar. nöbetten çıktım oğlumu aldım piyanoya gittik şimdi evimizdeyiz. dün çağanı biarkadaş var daha önce bahsetmiştim can abisinin annesi. gelip hastanye o aldı. sağolsun gezdirmiş yedirmiş çağan zaten canı görünce sevincinden deliye döndü. sonra canın kuzeninin doğum günü varmış arayıp çağırmışlar. oraya gitmişler ama çağanı kapıdan içeri sokamamışlar. ben bilmediğim eve gitmem.ben sizin evinizi biliyorum ordan başka biyere girmem demiş.ee sokamayınca can ı doğumgününde bırakıp arkadaşın evine gitmişler. bu çok hoşuma gitti. kendi kendine böyle bişeyi düşünmüş yanında çok sevdiği abisi de olsa girmemiş tabi arkadaşa ayıp oldu ama napalım artık. sonra ilerleyen saatlerde can ı eve bırakmışlar ee görümce de girmiş içeri. oturmuşlar. sohbet ediyomuş falan ama kadıncaz seni çok sevdim bikez öpebilirmiyim diyomuş çağan ben sizi tanımıyorum o yüzden öptürmem demiş. ona ayrı sevindim. bi kere banyo yaparken işte p.pi popo yıkıyoruz ya o esnada kimseye elletmemesini kendisininde kimseyi ellememesini söylemiştim. tabi öyle korkutarak değil. buralar en gizli yerlerimiz bak biz kimseye elletmiyoruz çok ayıp okulda öğreteninden başkasına poponu sildirme silerlerken acıtırlarsa bağır falan diye söylemiştim. onun dışında da böyle konuşmadık. onları mı düşündü bilmiyorum.
çağan bayadır kendi soyunup giyiniyor tuvaletini de hallediyor. mesela sifonu çekmeden oturup tuvaletini yapmaz yapınca yine çeker. işte bi tek oturarak yapıyo okula başlayınca ayakta yapması gerekir herhalde ben bi ona alıştırırım ama daha var. yanlız arada anne ben bebek oldum sen beni giydir diyo o zaman giydiriyorum. bilsin çaresiz kalmasın poposunu da siliyo falan ama yinede ben siliyorum ona da alışsın. ama bizim el yıkama ve diş fırçalama sıkıntımız var. alışkanlık edindiremedim çok üstüne de düşmedim. dışardan gelir gelmez el yıkaması lazım el yıkama şeklinde değil de mutfakta suyla oynama şeklinde yapıyoruz o işi. ama o bilinç yerleşmeli. diş de evde arada sırada işte bide güçlü fırçalayamıyo bana da pek müsade etmiyo işte bakacağız artık.
 
X