2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

:))))))))))))))) Çağan beni kopardı yine sabah sabah maşallah ya, bütün tırmakçılarda bu okulamı toplanmış kardeşim :)))

Senin o Çağana oturup anlattığım ve Çağanında seni dinlediği saygı olayını, benim Elif'e anlatmaya çalıştığımı düşünelim, Elif inadına avaz avaz bağırıp çağırıp tepinerek, beni dinlememek için ve sesimi bastırmak için elinden geleni yapar, ben aldırış etmem anlatmaya devam ederim ama Elif susmadığı gibi bağırmanın dozunu giderek arttırır, ben hala sabırla devam ederim artık Elif bağırmaktan pes eder ama bu seferde anne anne bak sana bişey diyecem, ben bi köpek gördüm hemde gocaman, anne şu, anne bu şeklinde hızlı hızlı birsürü uyduruk şey sıralayarak yine benim konuşmamı bastırmaya çalışır ve duymamak için elinden geleni yapar, sonunda benim sinirler tavan yapar ve bağıran taraf ben olurum, neticede amacıma da ulaşamam :)))))

Nil'in parmak emmesine gelince, alışık olmadığı ortamlara girmiş olması, okuluna alışamamış olması, hayatında birşeylerin ters gitmesi gibi şeyler sebep olabilir, böyle şeylerde hemen bir alışkanlığa meyilleniyorlar, birde etrafınızda küçük bir bebek varsa hepinizin ilgi gösterdiği ondan da olabilir, çünkü bebekler ellerini ağzına sokar ya devamlı, Elif kardeşi doğduğunda epey bir zaman tırnaklarını yedi hemde kanatıyordu artık, çünkü kardeşide ellerini ağzına sokuyordu birde kıskançlık var tabi, hiç kurtulamayacağını zannetmiştim bu alışkanlıktan ama son zamanlarda bıraktı şükür.

Emelcim rüyaların hayır olsun inşallah,

Meme olayıda gerçekten ilginçmiş hepsinde aynı şeyin olması, demekki bu da dönemsel.
 
iyi geceler kızlar

oğlumun yatağını ayırmya çalışıyordum ne zamandır sanırım bu sefer başarıcaz , dün gece ilk gecemiz gayet iyi gitti sadece 1 kez çağırdı beni onda da hiç tutturmadı senin yanına gelicem diye, kendi yatağında uyudu sabaha kadar , normalde yatmaya giderken bile gitmiyordu odasına kendi yatağına, 2 gecedir hiç bir şey demeden kendi gidiyor. Sanırım odasını onun istediği renge boyadık (sarı-mavi ) ve bunu babasıyla beraber yaptı sonrada yatağın falan yerini değiştirdik hoşuna gitti aman nazar değdirmeyim kendi kendime artık uyusun kendi yatağında benim için önemli değil öpe koklaya uyuyorum onunla ama onun gelişimi için çok önemli artık büyüdü ayrı yatması gerekiyor
 
maşallah emel inşallah böyle devameder. bi ara çağan da bizi baya umutlandıırmıştı 1 hafta falan kendi odasında yattıktan sonra sizle yatcam dedi bizde hiç hayır demedik. öyle de gidiyor. nereye kadar gider bilmiyorum bu sıcaklarda bile gitmedi ya daha da gitmez herhalde. boya işi iyiymiş de bizde onu yapcak baba lazım söylesem batıyomu çocuk bize yatıyoz işte ne güzel der. tembel kocam benim..
 
Günaydın maşallah onata hadi böle devam eder inşallah gidip ona seçtirip yeni bi nevresim takımı alırsan çok etkili oluyo defne ayrı yatıyo deren doğduğunda bikaç kere geldi işte o zaman yeni nevresim aldık bayıldı dahada gelmedi burda aynı odadayız ama yinede bizlm yatağa anca sabah gelir burdan dönüşe derenle aynı odada yatıcaklar pekte hevesli burda bile park yatak aldık derene anne benim yatağımın yanına koyalım diyo istanbulda da sepeti buraya getirdiğim için defnenin yatağının korkuluğunu takıp dereni orda yatırmıştım defneyede koltuğu hazırlamıştım annecim yatağını sipariş etteik gelene kadar burda yatarsın dedim yot yot anne yeni yatağa gerek yot ben burda yatarım dediydi
 
haklısın nazlıcım iyiki söyledin aklıma gelmemişti zaten lazımda gidip beraber beğenelim nevresim takımını sağol
 
Günaydınlar,

Kolay gelsin emelcim.İnşallah çözersiniz:))) Uzun zamandır kendi yatağında egehan.Ama gece 2-3 kez uyanıyor.Çişi geliyor, susuyor:)) Ama eskisi gibi sende burada yat anne demiyor hiç olmazsa.Bazen ben yatıyorum, kendi yatağıma gitmek zor gelince.Ama allahtan çözdük bu işi. Yalnız perşembeden beri okula gitmeyeceğim sendromumuz başladı.Birden. Perşembe sabahı kalktık, okula kadar gittik, tam kapıya geldiğimizde başladı ağlamaya ben seninle ofise gitmek istiyorum, ben seni istiyorum diye.Ağlaya ağlaya girdi.Girdikten sonra sorun yok, ama girinceye kadar yaşıyoruz yine bunları.Bakalım ne zaman geçecek.Cuma sabahı da yaptı, bu sabah eşime sen götür dedim.O götürdü.Ona da yapmış.Ama bana yaptığı kadar nazlanmamış.

Defneye hayranım ben:))) Yeni yatak istemezmiş öyle mi.Akıllı bıdık, tutumlu çocuk.:)))

Serpil, bıraksam bizimkide aynı. Bırak yatsın çocuk yanımızda ne olacak ki diyordu.Ama egehan sıkıntıya giremediğinden, bir de bana daha düşkün olduğundan aramızda yatmak hiç isetemdi.Ya babayı yataktan kaldırırdı, ya da bana anne del benim yatağıma gidelim, orda yatalım derdi.
 
:))) fedakar abla Defne, şimdiden kardeşine kol kanat germiş yatağını bile vermiş bak sen :)))

Emel hadi bakalım inşallah kolay olur, nevresim olayını odadan hevesi kaçmaya başlayınca kullan bari, bütün kozlarını bir seferde bitirme :))


Egehan'ın moralini bozan birşeymi oldu acaba okulda, epeydir gidiyo çünkü niye birden böyle birşey yaptı ki.
 
Sordum, bir şey mi oldu okulda, neden gitmek istemiyorsun diye.Senin yanında olmak istiyorum, ofiste çizgi film seyretmek istiyorum diyor.
 
Bu çocukları anlamak nekadar zor oluyo bazen, durum dediği gibi de olabilir ama olmayabilirde, sorduğunda cevap vermiyolar genelde, sonradan olmadık bir zamanda ağızlarından kaçırıyorlar, yada ben o günü oyun oynar gibi evde tekrar ediyordum işte ben öğretmenim sen Elif'sin, okula geliyoruz ne oynuyoruz, yemek yemeye gidelim tren olduk, yemekte ne var, bu oyuncak bebek okuldaki arkadaşın Cemre olsun, Cemre sana ne söylüyo, falan gibi:)))) böyle yaparken anlaşılabiliyo bazen neler olduğu
 
Ben de deneyeyim onu.Ama her akşam alırken yolda konuşuyoruz.Neler yaptık bugün diye.Canı isterse anlatıyor, canı istemezse anlatmıyor.

Akşam söz veriyor öğretmenine de ben ağlamayacağım bir daha bebekler ağlar diyor ama yine yapacağını yapıyor.
 
selam .....
bizde hala beraber yatıyoruz duru ile birde illaki eli kolu ayağı biyerini bize değdirecek ....yanından azıcık kıpırdasak hemen uyanıyo nereye diye:KK43:(
 
slmmm

akıllı böcekler herşeyi biliyorlar işlerine geleni yapıyorlar gelmeyeni yapmıyorlar ....

hafta sonumuz fena değildi ... ezgi bazen delirdi içine şeytan giriyor diyor eşim :)))

yüzmeye gitti iki gun... gitmiycem desede eşim aldı götürdü... tahtayla yüzüyorlar şuan... ögretmenine beni tutma ben yüzerim demiş :))) havasındanda geçilmiyor :)))
 
Ben de deneyeyim onu.Ama her akşam alırken yolda konuşuyoruz.Neler yaptık bugün diye.Canı isterse anlatıyor, canı istemezse anlatmıyor.

Akşam söz veriyor öğretmenine de ben ağlamayacağım bir daha bebekler ağlar diyor ama yine yapacağını yapıyor.

ay şu sözler yokmu ??? bir daha yapmıycam anne ... nolur annne :))) 2 dk sonra yine aynı...bizdede bilg yasak.. ojesini attık :))) hay allahım .. yaşlandırdı bu çocuk beni ya...
 
bu arada size bir ingilizce liste vermiştim bir ara hatırlıyan varmı???

anaokulundaki yıllık ingilizce takvimi diye.. ben onu buzdolabına astım...

ezgiye ögretiyorum...

şuan renkleri, sayıları biliyor... hayvanlara başladık.. hergun bir yada iki hayvan ögretiyorum.. 15 tane falan hayvan ögrendi.... kahvaltıda yediklerimize geçicez şimdi sütü biliyor...inanılmaz çabuk ögreniyor... beyin boş olunca çok çabuk kapıyorlarmış...
 
Tünaydın aferin ezgiye yaaa filiz sorma ona olmayan bişey oldumu tamam anne deren giysin artık bunu diyo evet meral tam akıllı bıdık arada delirtsede beni
 
Maşallah ezgi'ye negüzel uğraşıyosun böyle şeylerle Derya, doğru telaffuz edebiliyomu peki kelimeleri, elif daha Türkçe'yi öğrenemedi ki ingilizceyle hiç uğraşamıycam ben :))))

Lütfen'e düften diyordu, şimdi yüpten demeye başladı, doğrusunu nezaman bulacak merak ediyorum :)))
ama artistlikte üstüne yok, bana kafa tutmalar falan o biçim, birşey yap deyince yaaa tamam yaaaa, sanane, banane, bugünlerde de böttey (boşver) demeye alışmış, mesela meyve suyu içiyo, kızım döküyosun dikkat etsene biraz, böttey anne yaaa dökülsün ne vay :)) tam erkek fatma olacak başıma.
 
Tünaydın aferin ezgiye yaaa filiz sorma ona olmayan bişey oldumu tamam anne deren giysin artık bunu diyo evet meral tam akıllı bıdık arada delirtsede beni

:)) maşallah paylaşımcı desene, benim ki tam tersi bu kıyafet benimdi diye üzerinden çıkartmaya uğraşıyo, yoluyo çocuğu :))
 
Meşhur görümcemin oğlu yüzünden eşimle görümcen dün iyice bir tartıştılar sonunda, eşim kızkardeşini çok sever normalde eniştesini de seviyo, ikidebir tutturur gidelim onlarla biryerlere gezmeye, tatile falan, ben elimden geldiği kadar uzak durmaya çalışıyorum çünkü dediğim gibi çocuklarına yan bakman bile alınmaları için yeterli bir sebep, eşimde asabidir fazla tahammül edemez, biliyorum ki eninde sonunda kızacak çocuğa ve alınacaklar küsecekler, buna mahal vermemek adına az görüşmenin yerinde olduğunu düşünüyorum ama böyle söyleyincede kardeşi ya neticede alınıyo tabi eşim.

dün parkta oynarken, kaydırağın merdivenlerinden Elif'i iter, eline birşeyler alır vurmak için kovalar göya oyun oynuyomuş, en son eline plastikten ince çubuk gibi bir şey almış onunla kovalıyomuş Elif'i vurmaya çalışıyomuş, eşim sonunda dayanamamış, almış o elindeki plastik şeyi aç bakiyim elini demiş vurmuş eline onunla, bak gördünmü nasıl acıtıyomuş sen bunla Elif'e vurmaya çalışıyosun anladınmı şimdi acısını demiş :)) Görümcemde bozulmuş tabi, ben Elif'e hiç vurmuyorum kızmıyorum ama biliyomusun demiş eşime, yani sen benim çocuğuma nasıl kızarsın demek istemiş, eşime gelmişler iyice, ben bunun dayısı değilmiyim ne demek kızamıycam, sende kızılacak birşey yaptımı kızacaksın Elif'e halası değilmisin falan diye bir başladı, tartışma büyüdüde büyüdü. sinirler iyice gerildi öylece kalktık, ve bukadar şeyin üzerine arabada çocuk ortaya oturmuş bacaklarını açmış, Elif'e sıkıştırıyosun beni oturma diye bağırıyo yer vermemeye uğraşıyo, ölürmüsün öldürürmüsün yahu, bu kadar sinir olabilirmi bi çocuk :))

şimdi olacaklar kesin şöyle, görümcem hergün annesine gelir normalde, şimdi gelmeyecek bir süre, bunun üzerine k.valide başlayacak zaten istemiyodunuz çocuğumu, gelmesin diye yaptınız, işte gelmiyo, ne yapmış benim çocuğum size falan filan bir sürü laf söyleyecek, artık hastamı olur yataklaramı düşer bilmem, sonunda eşim annesiyle de tartışacak amaaan hep aynı can sıkıcı senaryo işte.

Bende eşime kızdım, gitmeyelim gelmeyelim az görüşelim dostluğumuz pekişsin, biliyorum böyle birşey olacağını ne gerek vardı şimdi dedim, ses çıkarmaya çıkarmaya böyle oldu bunlar, anlasınlar biraz bişeyleri boşver diyor.
 
X