2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Sağol gülce, eczaneye gidip bakayım.Şimdi kreşte ama çok canım sıkıldı sabah suratını görünce çocuğumun.
 
Tesekkurler gulce .....bu cocuklari hayvanlara benzetiyorum bazen hirlayan kukreyen taraf digerini kaciriyo :))
 
Anladım meralcim bende genelde kızlar uyuduktan sonra 1-2 saat takılıyorum genelde eşlmle sohbet etmeyi tercih ediyorum hatice eviniz hayırlı olsun güle güle oturun defnede çok pasifti aynen çocuklar önden kaydırağa çıkarsa yukarda öle bekilyo burda da bişey olduğunda da misafirlikte bahçede ne istiycekse anne sen söle sen iste bi büyüğünden bile su istiycek sen iste ite ite biraz alıştı ben istemiyorum sen içiceksin sen iste diye diye açıldı biraz bahçeye giderdik yanımdan ayrılmazdı kızım git bak çocuklar aynuyo sende oyna sen götür sende gel kendin git falan derken şimdi anne ben biraz dolaşım diyo çocukların yanına gidiyo insanlarla iletişjim kuruyo kendi başına
 
Stilex jel ile eczacının bir tavsiyesi olarak antibiyotikli bir krem de aldım.Kreşe götürdüm.Öğretmeni sürecek.İnşallah geçer.Eve de gittim, onun odasını benim odayı iyice ilaçladım kapattım.Akşam gidince de açarım.Prize takılı ilaçta vardı, onu da taktım.Tüm önlemleri aldık bakalım nasıl olacak:)))
 
merhabalar:))
haticecim güle güle oturun eminim çok mutlu olacaksınız,küçük yer her zaman daha güzel..bikaç ay içinde herşey düzene girecek,iice alışacaksınız,bikaç kere istanbul yaptıktan soona da iiiki taşınmışız diyeceksiniz:))
meralcim geçmiş olsun,umarım ilaç işe yarar..
kızlar ben sen de vura katılmıorum,baktım huysuz çocuğun anası kendi keyfinde ben(çok dooru olmasa da)çocuğu uyarıorum..hahah:))
 
Marmaristen gunaydinlar kizlar :)
Hafta sonu tasindik cok zormus tasinma isleri bide cocukla iki kat daha zor. Ece büraDaki evi cok sevdi surekli 'anne bu evi cok sevdim eski evde canim sıkılıyodu ' diyor :) havuzdan cikmak istemiyo ,bahceyi suluyo tavuklari kovaliyo :)
Meral biz kusadasina gittigimizde ordaki sinekler canimiza okumustu eczaci bi ilac vermisti ama aklima gelmiyor bi sor istersen...
Serpil ayni durum bizdede seni cok iyi anliyorum...karakterini degistiremiyoruz maglesef ...surekli soyluyorum sana vurusa sende vur iyi davranan cocuklara sende iyi davran... Ama iste o cani nasil isterse oyle davraniyo...koruyup kollamaktan baska yapacagimiz pek bisey yok gibi..

:))) eşim ve ben çok özendik size... iyiki yaptınız.. ne güzel bak çocukta egleniyor... siz nasılsınız peki alışabildiniz mi???
 
Stilex jel ile eczacının bir tavsiyesi olarak antibiyotikli bir krem de aldım.Kreşe götürdüm.Öğretmeni sürecek.İnşallah geçer.Eve de gittim, onun odasını benim odayı iyice ilaçladım kapattım.Akşam gidince de açarım.Prize takılı ilaçta vardı, onu da taktım.Tüm önlemleri aldık bakalım nasıl olacak:)))

geçmiş olsun çok alerjik demek vücüdu inşallah iyi gelir canım...
 
yazana kadar ne okuduğumu unuttum iyi mi.
çağanın bugün ateşi çıkmamış çok şükür.
bende kendimi daha iyi hissediyorum sağolun iyi dilekleriniz için evet allah üstesinden gelemeyeceğimizi vermesin bi ara depresyona girdiğimi sandım:)
nazlı eşinin sürprizi süper olmuş inşallah bi aksilik çıkmaz canım.
filiz o bilgisayarın kapanması çokkötü olmuş. başında adam ayyy ayaayyy
bizim bu yıl yaz etkinliği namına hiç bişey yapmadılar. fakiltenin havuzuna gitmişlerdi geçen yıl ama bu yıl kabul etmemiş. 2007 lileri zor almışlar. tabi çiş yapan falan oluyodur onlarda haklılar aslında. havuz olimpik havuz o yüzden sıkıntı oldu herhalde.
anlatım mı bilmiyorum hafta sonu dışarı çıktık. daha doğrusu önce cuma iftara dışarı çıktık. parkı olan bir lokanta var orayı tercih ediyoruz. parkta çocuğun biri çağana dadandı. benim yanımda yüzüne daldı yapma bakıyım dedim derken çağan korktu kaçtı çocuk peşinden koştu çağanı yakaladı vurdu çağan hala kaçıyo derken annesi gördü geldi bende yetiştim bu arada çağana neden kaçıyorsun sende vursana diye bağırdım. çağan hala kaçmaya çalışıyo. oğlum niye kaçıyosun diyorum kadın da özürdilerim diyo. ama kadını bile gözüm görmedi ben kadını dinlemedim bile çağana kızıyorum niye kaçıyosun o senden küçük bak diyorum kadın çocuğun ellerine vuruyo eşimde vurmayın çocuğa dedi kadına daha da sinirlendim çocuğa vuruyo diye dayak arsızı yapmış çocuğu çocuk tınlamıyo bile. sonra çağan baya ağladı oturdu yanımıza biraz yemek yedi sonra parka gitmeye kalktı aynı çocuk yine çağanı kovaladı ee manzara çağan önde çocuk arkada. gün boyu parka giremedi bizimki korkudan bana daha da geldiler. bende müdahale etmek istemiyorum başının çaresine bakmayı öğrensin diye ama yok bizimkinde o ışık yok anacım.
sonra dün biyere gittik benzer bi manzara daha. çağan kaycak iki çocuk bir olmuş çağanı kaydırmıyo. kaydırağa kayılan yerden tırmanıyolar çağan da düşcem diye kaymıyo kay oğlum dedim. ama çocuğa çarparım diyo çarp oğlum dedim artık çarp. ama benim oğlanın yaradılışına ters. sonra eşime dedimki bu çocuğu karate tekvando ne varsa araştır gönderelim dedi. sonra bugün arkadaşlarla konuştuum vurmayacak olan çocuk yine vurmaz dediler. bana da mantıklı geldi. yyaaaa napcam ben bu çocuğu bi akıl verin bana. hadi şimdi kreşte öğretmenler göz kulak oluyoda iki sene sonra okulda nasıl olcak tenefüse çıkmaz benimki bu kafayla giderse. ağırbaşlı oluşu hoşuma gidiyo ama dayak yemesi hoşuma gitmiyo. parka çıkıyoruz bisikletine bakan çocuk olunca başta vermem diyo sonra iniyo istersen binebilirsin diyo bindiriyo falan bu davranışları hoş ama hırpalanıyo işte.
neyse bana bi akıl verin olur mu



:))) ay canım sen üzülüyorsun da.. ben hemokudum hem güldüm... önde çagan arkada kovalayan çocugu düşündükçe...

bence hiç sıkma canını ... kovalayan çocuk olması daha beter olurdu emin ol... bence sorunlu çunku öyle çocuklar....


büyüdükçe o da ögreir kendini korumayı hiç sıkma canını....

ezgide şöyle bir ortamı koklar ... duruma göre hareket eder... karşıdan olumlu epki alırsa olumlu devam eder. ama olumsuz alırsa aynını yapar o da...

bu yaslarda maglesef sorun 2 çocuk arkadaşsa oyun oynarken 3. yu aralarına almıyorlar... ezgi en çok ona sinirlenip üzülüyor. çok agladı benimle oynamıyorlar diye :)))

gecen gun havuzda iki kız oyun oynuyor bizimki kaptı oyuncaklarını gitti yanlarına :))) hiç yabancılık çekmez... bayılır oyun kurup oynamaya...
 
in-cin top oynatmayalım dedim :)
Yaren hoşgeldin, özlettin kendini, iyi olmana sevindim...
Haftasonu Aslı'nın gözlüğü geldi, ancak takmak istemedi, oyuncak olarak görüyor, sürekli konuşup anlatıyoruz ancak takmamak konusunda çok ısrarlı. Bugün öğretmenine verdik bakalım taktırabilecek mi!!! Gerçi böcüklerin tüm nazları annelerine...

Gözlüğünüz hayırlı olsun arzu alışır inşallah sadece okulda da taksa iyi hoşgeldin yaren bizde seni merak ediyoduk iyi olmanıza sevindik

Çok erken bir tahmin olmuş cinsiyet için ama öyleyse güzel olmuş gerçekten, dengelemişsin hepsini :))


teşekkürler kızlar.bu arada kuzicim haklıymışsın doktor erken tahmin yapmış(gerçi oğlumu 11+3 te söylemiş ve bilmişti başka doktor)
kendi doktoruma gittim geçen gün.yüzde 100 kız dedi.hatta bana bile gösterdi.yani dengeleyememişiz:))bir prenses daha geliyor:))bebeğim ve ben iyiyiz çok şükür.sizlerde ne var ne yok..
 
Son düzenleme:
Defneye direk vuran oldumu hatırlamıyorum ama olsa bende sende vur diyemem bu sefer deren bilmez vurur buda ona pata küte girişir mazallah bende çocuğu uyarırım
 
Ayyy ne güzel yaren hayırlısı isim bellimi Allaaah sizin evde de her kafadan bi ses çıkarmı şimdi
 
Ayyy Haticeee İstanbul dışında yaşamayı düşünemeyen ben bile özendim sana valla kulağa nekadar hoş geliyo düşününce hadi hayırlı olsun


Serpil Elif'te bize bütün cadalozluğunu yapıyo, çokta girişkendir aslında, dışarıda kendiliğinden gider çocukların arasına karışır ilgilerini çeker oyun oynamaya çalışır falan ama onun yarısı kadar bir çocuk bağırsa ödü kopar başlar ağlamaya, kaydırakta dediğiniz gibi bekler ki ötekiler geçsin, bizimkinde hertürlü var yani :)) çocuğun yapısını çok fazla değiştiremezsin, birde kreş ortamında tamam çok çocuk var ama disiplinde var, aslında senin o bahsettiğin çocuklar, sokaklarda bahçelerde komşu çocuklarıyla, kuzenleriyle falan daha çok vakit geçiren çocuklar, anneleri yada öğretmenleri sürekli gözetmiyo onları, kendi kendilerine öğreniyolar oyun oynamayı dövüşmeyi düşüp kalkmayı, bizimkiler gibi evden okula, okuldan eve, anne babanın dizinin dibinde değiller, o yüzden ya böyle bir ortam yaratacaksın yada büyüdükçe haksızlığa uğraya uğraya hakkını aramayı öğrenecek aynen benim gibi :))) Ben çok pasif bir çocuktum çağan kadar bile değildim yani, çağan yine arkadaşlarına sevgisini falan belli ediyo bundan çekinmiyo enazından benim ağzımı bıçak açmazdı, okulda sırama mıhlanır kalırdım ta ki çıkış saati gelene kadar. kimsenin gözüne bakamazdım. hala içimde biryerlerde o çekingenlik korku mevcuttur ama neyse :)) Büyüdükçe değişik ortamlara girdikçe açılır merak etme, özellikle devlet okuluna falan başladığında bayağı değişir, şimdi lafları nekadar büyük olsa da kendileri çok küçükler aslında, çocuklarla daha fazla haşır neşir olacağı kalabalık ortamlara sokmaya çalış ve yanında olma uzaktan gizlice izle bence. Nasıl olsa annem burda diye düşünmesin yani, birazda ondan yapıyo senin müdahale edeceğini bildiği için gerek duymuyo kendini savunmaya. Ay çok yazdım.


Meral Bu sivrisinek konusunda bende dertliyim, sivrilere nolmuş böyle anlamadım, bir ısırıyorlar çocukları kocaman şişiyo ve morarıyo orası, iltihaplanma olmadı bizde hiç ama, çok ilginç, sivri dediğin ısırır küçük bir kızarır kaşınır geçer benim bildiğim.


Yarencim zaten o haftada cinsiyeti görebilmesi çok şaşırtıcıyda, tahmin etmiş demekki, sen zaten hem erkek hem kız mutluluğunu yaşamışsın negüzel. sağlıkla gelsin inşallah.
 
valla bende şimdiye kadar sana vuran olursa ittir sana vurmasına izin verme diyordum veya git birinden yardım iste diyordum ama sanırım kimse böyle demiyoor çünkü pşyasa da hep vuran çocuklar var vursun çağanda vursun çok sinirlendim çünkü o iki gün. derya dediğin gibi seyretmesi komik düşününce bende gülüyorum ama sinirim de oynuyo yani. benim kardeşim de böyle çok pısırıktı sonra 6 yaşında bi açıldı ilkokulda çete kurdu elebaşı oldu öğretmenlerinden şikayet geliyodu dediği olmadığı anda alıp taşı milletin başını yarıyordu niye öyle oldu baktı ğısırıklıkla biyere varılmıyo aldı eline sopayı çağanda bu sefer öyle olursa şimdiden dengeli olsn işte.

çağanın dostlarından biri sarp bugün dönmüş okula tatilden allahım akşam ki mutluluğu süperdi.

filiz benim çocukluğumda seninki gibi idi neredeyse. ben şimdi o günlerin hırsını çıkarıyorum. etrafımda genç yaşta kaybettiklerimiz de olunca duygularımı daha net hissettiren biri olmaya karar verdim. arkadaşlarıma bile seni seviyorum diyorum artık. ve çok mutluyum. hayat kimseden nefret edecek kadar uzun değil. çocukluğumdan bu yana söyleyemediklerimi söylüyorum ......

emel onatın uykusu çok az değil aslında bana göre tabi. çağan gündüz okulda 1.5 saat uyuyomuş hafta sonu o da yok. sonra akşam bizimle yatıyo bu da saat 12 falan oluyo bazan geçebliyo bazan daha erken olabiiyo sabahta 7 de kalkıyo. hatta geçen saat 5 gibi kalkmış anne güneş kalkmamaış niye ki diye soruyodu..

sare hoş iim anlamı neymiş ki..

haticee hayırlı olsun havuzunuz tavuklarınız...
 
hatice güle güle oturun canım ...
duru vurmayı bilmez korkar kaçar ...
emel ne yaptın okul işini??

duruyor öyle işte Gülcecim ataşehirdekileri inceledim ama kontenjanları dolmuş, özellere bakıyorum yine

Sağol gülce, eczaneye gidip bakayım.Şimdi kreşte ama çok canım sıkıldı sabah suratını görünce çocuğumun.

bende fenistil jel kullanıyorum oda .ok iyi geliyor

:))) eşim ve ben çok özendik size... iyiki yaptınız.. ne güzel bak çocukta egleniyor... siz nasılsınız peki alışabildiniz mi???

bizde çok özendik Deryacım valla
 
Son düzenleme:
Günaydın sabah 7de derenin mızırdamasıyla kalktım gözü kapalı ağlıyo baktım ateşi var sahurdan sonra uyandı yatağında oynadı dolandı durdu kendi kendine uyudu hafif burun tıkanıklığı vardı pek rahatı yoktu sabahta ateşle kalktı çok değil 38 hemen dolven verdim ılık duş aldırdım keyfi yerinde alkış yapıyo çığlı atıp gülüyo benimde midem bulanıyo kasıklarım ağrıyo sahurda regl oldum
 
X