2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

filizcim çok dertlisin ben hatırlıyorum bir kez daha bahsetmiştin ne diyeyim canım ne diyeyimmmm şunu diyeyim. sen yinede mecburiyetine rağmen çocuklarını ezmelerine müsade etme. sonra bu seni daha çok üzer. ona bişey diyemiyorsun ama kendi çocuğuna kızma ki çocuğun senin diğer çocuğa bişey yapamadığını anlasın. ama sen bşrde kendi çocuğuna kızarsan ilerde (bilinçaltlarına işleniyor hepsi) bunu sana tarif edemeselerde o çocuğa karşı sen bizi savunmasız bıraktına gelmesin olay. anlatabildim mi bilmiyorum biraz karışık oldu galiba. du bakiim sen bi yorum yap anlatamadığımı farkedersem sıkılmayacaksan eğer konuyu açarım. çok bilmişlik yapıyormuşum gibi anlama nolur ben 5 yıl psikiyatri hemşireliği yaptım nasıl izler bırakabileceğini biliyorum. tahmin edebileceğinizden çok daha ciddi boyutlarda olabilir ayrıca kendi çoculuğumda öyle çok mutku sayabileceğim bir çocukluk olmadığından ne biliyim işte çocuklarımızın hiçbiri aynı şeyleri yaşamasın isterim. ve bu konularda aman herşeyi bi sen biliyosun sanki lafını bile duymaya razı gelip konuşur yazarım. neyse uzatmayayım değilmi..

nazlı nasıl oldun.

meral fotolarına da baktım bayıldım. eşime de söyledim sen bana bi otel tavsiyesi yapsana. eşimde tutacak gibi içmeler fikrini. bu sene napacağımıza hiç karar veremedik ama.
Hiç yanlış anlamam Serpilcim, zaten buraya dertleşmek akıl almak için yazmıyormuyuz, akıl akıldan üstündür, hertürlü fikrine açığım.
Bende senin gibi düşünüyorum, savunmasız kaldığını düşünmesin diye sonrasında Elif'e bu durumu anlatmaya çalışıyorum, Onunla oynama, sana oyuncaklarını elletmiyosa sende ona elletme, yanına gitme, sende ona kız, ben sana bunun için kızdım falan diye konuşuyorum ama tabi çocuk kafasıyla kötü niyet aramıyoki, beş dakika önce Yunus bana kızıyo bana vuruyo derken, beş dakika sonra hiçbirşey olmamış gibi peşinde koşuyo yine.
K.validem ve görümcem öyle alıngan insanlarki sadece bu çocuk konusunda değil, her konuda böyleler, sen dam de onlar kapı anlar, herşeyin altında birşey arar ve insanın hayatını cehenneme çevirirler, yani bunu anlatmayla anlatamam yaşamanız lazım, ben ömrü hayatımda böyle insanlar görmedim, iyiliklerine çok iyidirler, her işine koşarlar bir ihtiyacın varmı diye dört dönerler ama hep konuştuklarını tarta tarta konuşacaksın yanlış anlama ihtimali bırakmayacaksın, bu çocukla ilgili çok tartışmalarımız oldu, özellikle eşim çok laflar söyledi hatta birdönem artık iyice soğuk rüzgarlar esmeye başladı aramızda, dediğim gibi istemiyosunuz, söyliyim gelmesinler, o da çocuk, atalımmı onu, o neyse buda o benim için falan beynimizi deldi k.valide aylarca konuşa konuşa, bıktık yani.
yeterki alınmasınlar da sussunlar diye bezdiğimizden alttan alıyoruz birazda. Yani öyleki çocuk için Elif'i kıskanıyo bile diyemiyosun, k.valide hemen başlıyo ne kıskanmasıymış ne anlar o kıskanmaktan o da daha küçük, Elif'te onu kıskanıyo diyo, aynen kurduğu cümle bu. Hatta Elif doğduğu senelerde birkeresinde böyle yine söylenirken k.valideme dedimki sende biliyosun bunun böyle olduğunu, seninde o çocuğun huylarını hiç sevmediğini biliyorum ama sırf kızın için katlanıyosun laf söyletmiyosun dedim. Bir küsmeler bir küsmeler sormayın. Kadının sırtına sopayı küt küt vuruyo dönüpte napıyosun sen diyemiyo yahu ve kızı da ordan çocuğuna hesap soramıyo, ancak yunuuus yunuuus diye sesleniyo okadar. benimki olsa alır o sopayı indiririm kıçına işte ama yaranamazsın.

Öyle komik şeyler oluyo ki gülermisin ağlarmısın şaşırıyosun, mesela önceki gün küvete su doldurmuşlar yunus girmiş içinde oynuyo, elif onu gördü dururmu bende giricem diye yırttı kendini, naptıysam anlatamadım girdi nihayetinde, Yunus tutturdu siz çıkın dışarı biz burda yalnız oynıycaz diye, dedim hayır çıkamayız Elif daha küçük suya sokar kafasını çıkamaz dedim (olurya çocuğun napacağı belli değil suyun içine bastırır falan Elif'i kurtaramaz kendini diye düşünerek söyledim) k.valide hemen başladı, boğulurlar tabi yalnız bırakmayın yunusta boğulur o da bebek daha ne ki :)))))) 7 yaşında çocuktan bahsediyo :)) daha ne diyim ben bunlara ki. yani o da benim düşündüğümü düşünüyo aslında ama bunu dile getiremiyo yine birşekilde onu savunmaya geçiyo.


Sorma filiz ya aynen defnenin oyuncağını defneye vermiyo 5yaşında bi laf sölemeye gelmiyo triplere giriyo k.valdem bakıyo bazen ordaysa bize çıkıyo ki Allah için k.valdem çok taraftar deil bişey yapıyo kızım nie öle yapıyosun güzel güzel oynayın diorumki kim olursa olsun defne biriyle oynarken şikayet etsin şikayet istemiyorum güzelce oynuyosanız oynayın yoksa oynamayın diorum ama bu çocuğa bi laf söle gidiyorum ben bi dahada oynamaya gelmicem dlyo bende git gelme sen bilirsin diorum çocuk belki ama koca insan gibi afra tafra yapmıyomu k.valdem benim disiplinli oldumu bilir mağazada olmadık bişey tutturup ağlaya yerlere atmıştı kendini anlattım anlamıyo ağlaya ağlaya getirdim k.valdem noldu dedi dedim böle böle o sana göre eğer istiyosan bunlardan birini alabiliriz dedim hayır tutturdu o diye bende almadan geldim dedim iyi etmişin dedi kızı böle değil ve kızıyo
Bende öyleyim işte o ağladıkça hiç almam onu, kolundan tuttuğum gibi eve sokarım, bunlar biryere giderken istisnasız her bakkalın önünde durup birşey alırlar, Elif'e de böyle yapıyolar, ağlamasın ağlamasın diye diye.

Günaydınlar kızlar sanırım küçüğüm çabuk yürüycek köprü kuruyo bide geri geri emekliyo bide ellerinden tutup yürütürsün ya bu bırakın ellerimi kendim yürüycem diyo bide korkusuz ablamız pek sağlamcıydı kendini güvende hissetmeden adım atmazdı bide anne baba dede hade diyo numaradan öksürüyo bizde yaparsak taklit ediyo
Maşallah kuzuya,Önünde bir büyük çocuğun olması çok etkili oluyo onlar için herşeyi onlardan öğreniyolar. benimki de elif'ten iki adım önde gidiyo bu konularda, tam bir buçuk yaşında şuanda baya birşeyler söylüyo, akşam gidiyorum, ne aldın diye soruyo mesela, iki kelimelik basit cümleler kurmaya başladı bile

valla bizim var bu ara psikolojik yardıma ihtiyacımız canım... fikir ver bize....

ezgi hiçbir şeyini paylaşmaz oldu.. ama öyle böyle değil... bir yaşıtı yada sevmediği biri ellerse bir oyncagını, kıyafetini çıglık çıglıga bagrıyor.... yaşıtlarıyla asla anlaşamaz duruma geldi... hep buyuklerle oynuyor... napıcam bilmem ... bazen çok zor durumda kalıyorum... tek cocuk olmasının zararlarını böyle görücem sanırım....

büyüdü rahat edicem diyorum hergun başka birşey çıkıyor.... birde aglama huyumuz had safhada... agladıgında hiçbirşeyi yapmadıgımı bildiği halde sürekli aglıyor... benim en dayanamadıgım şey sanırım aglayan çocuk....

okuldada gecen gun havuz yapmışlar mayo, havlu, oyuncak götürdük. hiçbirşeyini vermemiş kıyametler kopmuş... şaşırmış kalmış ögretmenleri...

bugun yine havuz gunu ... kimseye birşeyimi vermem diye diye gitti :))) elif havlumu aldı bende üşüdüm diyor birde :)))

tam bir cadı kızım var.... şöyle sakin sessiz aklı başında bir çocuk doguramadım ya :)))

üstüne gitmiyorum inatlaşmıyorum, bagırmıyorum... agladıgında kendi haline bırakıyorum.. arkadaşlarınla güzel anlaşırsan dondurma alırım diyorum, alıyorum... kötü davranırsan oje yasak :)) en sevdiği şeylerle ödüllendirip cezalandırmaya çalışıyorum... ama yinede bazen aglayarak çileden çıkarıyor insanı....

Bu konuda ki fikirlerini bende bekliyorum, Aynı sorunlar bizde de var, küçükken herşeyini herkese verirdi, şimdi vermiyor, kendi içinden gelirse gösteriş amaçlı veriyo ancak sonunda da tebrik bekliyo :)) Okula Pepe'sini götürmüştü birgün kimseye elletmemiş ağlamış durmuş öğretmen kaldırmış sonunda. Aynı şekilde istediği olmayınca avaz avaz bağırıyo tepiniyo, tek çocukla da alakası yok galiba olayın, çocuğun karakterinden kaynaklanıyo sanırım, çünkü bizde iki tane var ama aynı şeyleri yaşıyoruz, küçük ondan beter Elif'i öyle kıskanıyo ki, Elif'le iki kelime konuşmama bile tahammülü yok, tam ortamıza geçiyo suratını da suratıma dayıyo Elif'i görmiyim diye yada öpmeye başlıyo ağzımı yüzümü ki Elif'e bakamıyım. Yani iki tane cadaloz var bende yanmışım. Meralin dediği gibi dönemsel evreler bunlar sanırım. Yalnz şöyle birşey var Elif dışarıdan bir çocuğa zarar veremez, öyle çocukları iteyim kakayım, vurayım yapamaz, ancak kendi şeyleri ellendiğinde ağlar zırlar, geçen kendisinin yarı boyunda bir çocuk ona parkta oyuncak attan inmesini söyledi, çocuğa baktı baktı büzdü dudaklarını ağlaya ağlaya inip yanıma koştu. halbuki çocuğu bir itse yapıştırır yere ama yapamaz, okuldaykende öğretmen diyodu ki, çocukların vurmasına gerek kalmıyo zaten azıcık dokunsalar Elif vurdu bana diye ağlamaya başlıyo diyodu, evde kardeşine ve bize ötüyo borusu :) ezgi nasıl bu konuda ?

Derya bu tür şeyleri farklı dönemlerde yaşıyoruz hepimiz.Bir ara çok paylaşımcı oluyor egehanda.Ama bazen her şey benim, vermem diyor.Okula oyuncak arabalarını götürüyor neredeyse hergün.Bazen paylaşıyormuş, bazen de kıyameti koparıyormuş.O zaman oyuncağını kaldırıyorlarmış.

Oğlak burcu olunca çokta sakin bir çocuk bekleme hayatım:)))))Ağlama huyu bizde de vardı bir ara, herşeye ağlıyor, tepiniyordu.Bu aralar biraz düzeldi. Huyları hergün değişiyor.
Sessiz sakin çocuk bir nazonun kızı defne, serpilin oğlu çağanı biliyorum.Başkada sakin çocuk yok bu sitede:))))) Bizimkiler hep yaramaz...

Sevmediğimi bende sevmem. Belli de ederim zaten dediğin gibi.Çokta fazla başkasının ne düşündüğünü önemsemem, kendi çocuğum söz konusu olduğunda.Benim kızkardeşimin kızı almak istiyordu kucağına, vermiyordum bende.Bir kez annemin verdiğini gördüm, sinirlendim.Annesi yapsın bir kardeş alsın onu kucağına, egehan olmaz dedim:)))) Kendi kızkardeşim bile olsa hiç takamam.
Sende akrep burcusun değil mi derya:))))

Nazo, o inat kırılmıyor yavrum:))) Ben de çok inadım, ama bazen ne yapacağını bilemiyorsun, çıldırmanın eşiğine geliyorsun.

Özellikle Ezgi, Egehan, Elif ve Onat sanki kilo, boy, huy bakımından çok benziyolar gibi geliyo bana da :)) peki kendisine verilmediğinde ne yapıyo acaba ?, bizimki sanki hep kendi verirmişte başkaları ona vermezmiş gibi bir gücüne gidiyo, ağlaya ağlaya bir hal oluyo :))
Bende oğlak burcuyum ve öyle pısırık, öyle sakin, sessiz bir çocuktum ki, liseye kadar bu böyle devam etti, hatta okuldan annemi çağırırlardı ikide bir, buçocuğun evde sorunlarımı var, bir huzursuzluğunuz var falan niye böyle içine kapanık diye :)))) birisi ters baksa ağlaya ağlaya biterdim.

Ama benim küçük kızda sizden akrep bakalım o nasıl olacak.
 
Heh işte derya benim defne o uyuyan söz dinleyen yiyen numunelerden çıktı gerçi benimki yay burcu derende akrep bu arada ne sorcam derya sanırım senin bilgin vardır ezgi baleye gidiyodu dimi defne bu ara baleye merak sardı anne ben baleye gidicem diyo kendi kendine bale hareketleri falan yapıyo saatleri nasıl oluyo kursların bide fiatları nedir sen nereye gönderiyodun

ah defnecim öp benim yerime onu annesi :)))) erken dogursaymışım keşke bende :)))

baleye bahcelievlere gidiyor kıvanç eser bale okulu.... cumartesi gunleri saat 11-12 arası 170 tl bu yıl.... ama iki ay ödersen yada yıllık vs ödersen indirimleri var... mesela temmuzda ödeseydim tam yılı 1000 lire ödiycektim....

hafta içi de var aslında normalde haftada iki gun .. ama bana hafta içi saati uymuyor akşam 5,30 du sanırım...


yine gitmek istiyor ezgi baakalım eylülde başlıycaz kısmetse....


vücudu esneklik kazanıyor gözle görülür bir şekilde... ezgi mesela bagdaş kurdugunda bacakları havada kalıyordu yere degmiyordu şimdi degiyor... duruşu dikleşiyor vs...
 
Aynen filiz bizim küçükte aynı olcak galiba çünkü defne babacı deren anneci beni ablasıyla paylaşamaz gibi geliyo mesela abimle aramda 2yaş abim hiç kıskanmamış ama ben abimi kıskanmışım
 
Öperim deryacım sende ezgiyi öp valla bilmiyorum bazen diorum Allahın bi lutfu bide karnımdayken hep konuştum dua ettim dedim anne baba sözü dinleyen akıllı hayırlı evlat olcak benim kızım yemeklerini yiycek uykularını uyuycak annesini üzmicek die die karnımda resmen beynini yıkadım çocuğun :KK70: bilgiler için çok sağül dönünce araştırcam bize yakın leventte falan vardır kesin
 
geçengün eşimde geçiş dönemi galiba duru nun üstüne gitmeyim diyodu ...
herşeye ağlıyo duymazdan geliyorum odana git orda ağla ,ceza veriyorum yok allah yok...bağırırken boğazındaki damarlar şişiyo birde çok bağımlı oldu odada yalnız kalmıcak wc de bile karşıma geliyo hemen valla geçen gün bir bağırdım sitenin güvenlik görevlileri eşime beni söylemiş ne oldu sizin evde diye adam koşarak geldi çıldırıyorum yemek yemem banyo yapmam tek isteği dondurma ve park
 
Ben elif'i hiç bale yaparken düşünemiyorum tam bir erkek fatma bizimki :))) oyun havalarına bayılır halay çekmek onda, göbek atmak onda ama bale yapacak kadar zarif olamıycak galiba :))
 
Ben elif'i hiç bale yaparken düşünemiyorum tam bir erkek fatma bizimki :))) oyun havalarına bayılır halay çekmek onda, göbek atmak onda ama bale yapacak kadar zarif olamıycak galiba :))

hahaha ezgide aynı belki hanımolur diye gönderiyorum... benimki guzel apaçi müziğinde oynar :)))
 
geçengün eşimde geçiş dönemi galiba duru nun üstüne gitmeyim diyodu ...
herşeye ağlıyo duymazdan geliyorum odana git orda ağla ,ceza veriyorum yok allah yok...bağırırken boğazındaki damarlar şişiyo birde çok bağımlı oldu odada yalnız kalmıcak wc de bile karşıma geliyo hemen valla geçen gün bir bağırdım sitenin güvenlik görevlileri eşime beni söylemiş ne oldu sizin evde diye adam koşarak geldi çıldırıyorum yemek yemem banyo yapmam tek isteği dondurma ve park

:))) oluyor maglesef bazen...
 
Kesinlikle kızlar çocuğunuz normalde ağlayan zırlayan tepinen bi tip değilse kesinlikle geçiş dönemi bizde yaşadık her zaman işe yarayan yöntem kaaale almak ki amaç dikkat çekmek duymayın görmeyin direk ilgisini çekecek bi konu açın ayyy teyze duydunmu geçen gün arda annesini çok üzmüş annesi ağlamış babasıda kızmış neden anneni üzüyosun defnedeb konuya açıklık ben annemi hiç üzmüyorum yada ayyy bu gece ne çok yıldız var aaa o inekler otmu yiyo ay akşama ne yemek yapsak karar veremedim yardımcı olurmusun defne dikkat dağıtmak bizde çok işe yarıyo
 
Kesinlikle kızlar çocuğunuz normalde ağlayan zırlayan tepinen bi tip değilse kesinlikle geçiş dönemi bizde yaşadık her zaman işe yarayan yöntem kaaale almak ki amaç dikkat çekmek duymayın görmeyin direk ilgisini çekecek bi konu açın ayyy teyze duydunmu geçen gün arda annesini çok üzmüş annesi ağlamış babasıda kızmış neden anneni üzüyosun defnedeb konuya açıklık ben annemi hiç üzmüyorum yada ayyy bu gece ne çok yıldız var aaa o inekler otmu yiyo ay akşama ne yemek yapsak karar veremedim yardımcı olurmusun defne dikkat dağıtmak bizde çok işe yarıyo

:))) haha çk guzelmiş.... bizde de akşam masalı uydurdum 3 gundur... yaramaz kız uslu kız masalı....

ben yaramaz değilim dimi anne hiç seni üzmüyorum diyor :))

yaramaz kızın adı ne : ayse annesinin adı ne : özlem babasının adı ne hahahah böyle gidiyor masal bir türlü bitmiyor
 
evet ilgi dağıtmak iyi bir yöntem. örneklendirmek de iyi deryanın dediği gibi yaramaz kız uslu kız masalı misali. ama derya bişey diycem yine masalı anlattığında kızın ismine falan getir meseleyi kızın adı ezgiymiş annesi deryaymış falan de bakalım tepkisi nolacak. kızarsa da aaa ben ezgi mi dedim şaşıırdım galiba deyip kıvır.
şu da çok etkili oluyor yolda sokakta alışverişte çocuk uslu iken etrafta gördüğünz ağlayan bir çocuğu gösterip aa bak nasıl ağlıyor ama benim çocuğum hiç böyle yapmaz annesini topluluk içinde utandırmaz daraltmaz gibi sözlerle farkındalığını artırın ve böyle davranmadığın için sana çok teşekkür ederim yavrum bu huyunu çok seviyorum gibi sözler söyleyin.
eşya paylaşma olayı da ben kreşe götürmek istediği zaman ( ki ben kreş yetkilileri ile görüştüm oyuncak gününü kaldırttım) paylaşacaksan götür paylaşmayacaksan da kimsenin ağlamasına izin vermeden hemen çantana kaldır diyorum veya paylaşmak istemiyorsan çantandan hiç çıkarma diyorum tamam diyo bazan hiç çıkarmadığı oluyo gerçekten çünkü amaç çoğu zaman oyuncağı götürmek oluyo zaten.
ama paylaşması içinde ısrar etmiyorum keyfi bilir çoğu çocuk öyle zaten herkes aynı şeyi yaşadığı içinde birbirine hoşgörü ile yaklaşacak yapacak bişey yok önemli olam iki çocuğun arasına girmemek. görmezden gelince onlar hallediyo zaten önemli olan kan çıkmaması..
bizim de bi derdimiz var. çağan bizi hiççççç konuşturmuyo. hep o konuşacak ve konuşuyoda. anlatıyo anlatıyo hiç bişey bulamasa masal uyduruyo. kelime haznesi inanılmaz geniş. benim günlük hayatta kullanmadığım kelimeleri bile kullanıyo bazan. az önce bişey anlattı. öyle olursa mahfolur dedi. bu iyi hoşta ne gezmede ne başbaşa iken hiç konuşamıyoruz onu napcaz bilmem
 
Hoşgeldin serpil senin dediğinide yapıyorum farkındalık ve teşekkür bayağ etkili ve bi süre götürüyo ay oçene bizde de var bayıltıyo artık
 
merhabalar...
ay ne güsel sayfalar dolmuş ve çok güzel sohbet olmuş..
2 konuda da ben de dertliyim:
1.görümce çocuğu
2.zırlak nil ben de bana zma dediğinde üzülüorum çok ama en azından siz de duyuomuşsunuz çok rahatladım.bu gece çok kötü bişi oldu,nil yemio biliosunuz,markette beraber alışveriş yaptık,istediği şeyi pişirdim ama kalkamadı tv nun karşısından 3 kere çağırdım,ben yedim en son masayı kaldırıorum gelirsen yersin yoksa yok dedim..tamamm dedi..geldi,sadece salata yiyecekmiş,olmaz dedim,bağır çağır.....ya tavuğunu yersin ya da salata da yok dedim,yemedi,öle uyudu..çok acayip içim,hep derdim de hiç uygulamamıştık..valla kendimi -oktan hissediorum.çok mu kötüyüm ben ,ama kaç gündür hiç yemedi desem yeri var,iice gerildim artık,her yemekte kavga..
 
ah duygu bilirim o duyguyu. biz hep yapıyoruz nerdeyse yalama oldu yani. ama bizimkine tık demiyi.
yemek yerken de bize eziyet etmeyi misyon bellemiş resmen. anne burda yiycem
iyi yiycek ya en azından orda yesin napalım
dur anne az sonla yiycem
sonra zor bela bi lokma verirsin ben bundan dememiştim sana
hayır bu yencek
ıhııııı
zor bela bi lokma daha deerken nasıl olduğunu halaanlamış değilim salonda yemeğe başladığımız yerin tam tersine doğru hareket etmişiz salonun diğer köşesindeyiz yani bi başladığımız yemek hiç başladığımız yerde bitmiyo ayakt dolanmıyorum ama oturduğumuz yerden gıdım gıdım kaçıyo beni sinir basıyor
 
Günaydın, dün akşam yaklaşık aynı şey bizimde başımıza geldi duygu.

Akşam kreşten çıktıktan sonra ofise geliyoruz beraber.O çizgi film seyrediyor, biz biraz daha takılıyoruz.Bu arada ben ona yedirebilirsem birşeyler veriyorum. Daha sonra ofisten çıkıp sahile gidiyoruz, egehan kumda oynuyor, denizden su sıkıyor falan . Saat 10 a kadar takılıyoruz çoğunlukla sahilde.
Dün akşam yemeğini verdim.Ama her akşam pilav -yoğurt ikilisinden başka bir şey yemiyor.Birde köfte vereyim dedim.Iııh dedi, kesinlikle bir lokma atamadım ağzına, atmaya çalışsam cıyak ciyak bağırıyor.Et namına birşeyi yedirmem çok zor.
Neyse pilav ve yoğurdunu yedi.Fşilm seyrederken, hadi çıkalım dedik işimiz yok diye.Yok şu bitsin, bu çizgi filmi de aç onu da seyredeyim.Oğlum yarın seyredersin, bak sahilde oyna, hadi kalkalımda dedikçe ben iyice zırlamaya başladı.Ben de hayır sahile filan gitmiyoruz, bugün eve gidiyoruz dedim.Eve gidinceye kadar ben gidecektim diye ağladı.Eve girerken yine öyle.Bağıra çağıra girdik eve. Neyse tvde çizgi film seyrederken sustu.
Bu sırada arkadaş aradı, saat 9 gibi.Benim canım mangal istiyor, yapalım mı diye.Tabii, eşim anında atlar mangal denince:)))) Yaparız gel dedi. O saatte mangal yakıldı, pişiriliyor.Egehana yatalım mı , sütünü hazırlayayımda dedim.Hayır ben et yicem dedi.Tamam dedim.Etler pişti.
Bu arada merdiven korkuluğunun dışından merdivene çıkıyor.Düşeceksin diye kızdık.Ona bir zırladı.
Hadi dedim senin uykun geldi gel birşeyler ye yatalım. Hayır ben yatmıycam, ben yemiycem. Tam çıldırtma havasındaydı.
Annem hadi gel biz yatalım dedi.Neyse kucağına aldı, bende üzerini filan değiştirmek için gidiyorum, hayır sen gelme beni anneannem yatıracak:)))) Tamam dedim ona da , ben kızdım ya. Yatarken anneannesine ben et yicektim demiş.2-3 parça kanat koydum tabağa verdim, onu yemiş.2 biberon süt içmiş.Saat 11 de hala uyumamıştı, yatağından anneannesine sesleniyordu, suyum bitti, bilmem ne oldu diyerek.Annem yatmaya gidince ben gittim yanına, saat 11 de anne et var mı ben et yicem dedi. Hemen bahçeye koştum, kaldı mı birşeyler diye.Yok bitti dediler.Egehana bitmiş dedim, bu seferde ama ben et istiyordum demez mi. Ölür müsün öldürür müsün.Normal zamanda bir lokma yemez önündekinden.Sonradan yapacağını yapıyor.Babasıda bende -oktan hissettik kendimizi ama.Ayırsak yemez biliyorum, içime dert oldu anlayacağınız akşam ki olay...
 
:))) ya bu veletlerin yemek sorunu ne olucak böyle.... egehan var ya tam ısırmalıkmış akşam :)))

bizimkide beyaz çorba hastası ... şehriyeli tavuk çorbası yani... her akşam ondan yiycek :)))

anne ben sana ne didim... ne dedin kızım beyaz çorba yap didim :)))


dün eşyalarını paylaşmış havuzda ... buyuk gururla geldi söyledi ... bende ödül olarak oje sürdüm ona... durdu durdu annecim ben çok mutluyum bana oje sürdüğün için çok teşekkür ederim dedi... :)) dedim aglarsan sözümü dinlemezsen çıkarırım hahaha .....


beni üzmezse birkaç gun sonra ayaklarına da oje sürücez :)))
 
evet ilgi dağıtmak iyi bir yöntem. örneklendirmek de iyi deryanın dediği gibi yaramaz kız uslu kız masalı misali. ama derya bişey diycem yine masalı anlattığında kızın ismine falan getir meseleyi kızın adı ezgiymiş annesi deryaymış falan de bakalım tepkisi nolacak. kızarsa da aaa ben ezgi mi dedim şaşıırdım galiba deyip kıvır.
şu da çok etkili oluyor yolda sokakta alışverişte çocuk uslu iken etrafta gördüğünz ağlayan bir çocuğu gösterip aa bak nasıl ağlıyor ama benim çocuğum hiç böyle yapmaz annesini topluluk içinde utandırmaz daraltmaz gibi sözlerle farkındalığını artırın ve böyle davranmadığın için sana çok teşekkür ederim yavrum bu huyunu çok seviyorum gibi sözler söyleyin.
eşya paylaşma olayı da ben kreşe götürmek istediği zaman ( ki ben kreş yetkilileri ile görüştüm oyuncak gününü kaldırttım) paylaşacaksan götür paylaşmayacaksan da kimsenin ağlamasına izin vermeden hemen çantana kaldır diyorum veya paylaşmak istemiyorsan çantandan hiç çıkarma diyorum tamam diyo bazan hiç çıkarmadığı oluyo gerçekten çünkü amaç çoğu zaman oyuncağı götürmek oluyo zaten.
ama paylaşması içinde ısrar etmiyorum keyfi bilir çoğu çocuk öyle zaten herkes aynı şeyi yaşadığı içinde birbirine hoşgörü ile yaklaşacak yapacak bişey yok önemli olam iki çocuğun arasına girmemek. görmezden gelince onlar hallediyo zaten önemli olan kan çıkmaması..
bizim de bi derdimiz var. çağan bizi hiççççç konuşturmuyo. hep o konuşacak ve konuşuyoda. anlatıyo anlatıyo hiç bişey bulamasa masal uyduruyo. kelime haznesi inanılmaz geniş. benim günlük hayatta kullanmadığım kelimeleri bile kullanıyo bazan. az önce bişey anlattı. öyle olursa mahfolur dedi. bu iyi hoşta ne gezmede ne başbaşa iken hiç konuşamıyoruz onu napcaz bilmem


:))) herşeyin bilincinde ben başlıyorum hikayeye yaramaz kız şöyle diye... ben değilim o dimi anne diyor :))) ben usluyum diyor :)))

dışardada bir çocuk agladıgında ayy ne yaramaz başımı agrıttı bak annesini üzüyor diyor....


zaten her şeyi bildiği halde yapması en çok beni delirttiği nokta...
 
Bizim ödüllerimiz markete gidip araba almak, ya da bir çikolata:))) Sizin ödülleriniz oje sürmek:)))

1- 2 ay önce egehan bir arkadaşının elini ısırmıştı, akşam alırken öğretmeni söyledi.Hiç yapmazdı egehan böyle bir şey , şaşırdık dedi, Çocuklardan yapan var mı dedim, bir tanesi ısırıyormuş.Ceza filan fayda etmiyor egehanda da alışkanlık haline gelmemesi için ceza verdim dedi.Her akşam kreş çıkışı önce markete uğruyorduk, o akşam hayır uğramıyoruz sen cezalısın.Bu gün bir şey almayacaksın dedim.Ağladı filan ama direk ofise geldim ben. Ertesi akşam almaya gittiğimde söylediği ilk şey, anne ben arkadaşımı ısırmadım, arabalarımı da paylaştım, bugün diasaya gideceğiz di mi oldu:)))
Aslında her şeyi çok iyi biliyorlar, bildikleri halde yapıyorlar.
 
Bizim ödüllerimiz markete gidip araba almak, ya da bir çikolata:))) Sizin ödülleriniz oje sürmek:)))

1- 2 ay önce egehan bir arkadaşının elini ısırmıştı, akşam alırken öğretmeni söyledi.Hiç yapmazdı egehan böyle bir şey , şaşırdık dedi, Çocuklardan yapan var mı dedim, bir tanesi ısırıyormuş.Ceza filan fayda etmiyor egehanda da alışkanlık haline gelmemesi için ceza verdim dedi.Her akşam kreş çıkışı önce markete uğruyorduk, o akşam hayır uğramıyoruz sen cezalısın.Bu gün bir şey almayacaksın dedim.Ağladı filan ama direk ofise geldim ben. Ertesi akşam almaya gittiğimde söylediği ilk şey, anne ben arkadaşımı ısırmadım, arabalarımı da paylaştım, bugün diasaya gideceğiz di mi oldu:)))
Aslında her şeyi çok iyi biliyorlar, bildikleri halde yapıyorlar.

:))) valla bizim ödülde dondurmaydı ama baktım oje bagımlısı oldu... sürmem bende öyle sık sık.... degerli oldu :)))

ödülümüz bu oldu ...

ama koyu pembe sürüyoruz ötekiler gözükmüyormuş :)))))
 
X