2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Renkte seçiyoruz yaniiii:)))))

Haticeler gelmişler marmarise, sanırım birazdan benim ofiste olurlar...
 
evet ilgi dağıtmak iyi bir yöntem. örneklendirmek de iyi deryanın dediği gibi yaramaz kız uslu kız masalı misali. ama derya bişey diycem yine masalı anlattığında kızın ismine falan getir meseleyi kızın adı ezgiymiş annesi deryaymış falan de bakalım tepkisi nolacak. kızarsa da aaa ben ezgi mi dedim şaşıırdım galiba deyip kıvır.
şu da çok etkili oluyor yolda sokakta alışverişte çocuk uslu iken etrafta gördüğünz ağlayan bir çocuğu gösterip aa bak nasıl ağlıyor ama benim çocuğum hiç böyle yapmaz annesini topluluk içinde utandırmaz daraltmaz gibi sözlerle farkındalığını artırın ve böyle davranmadığın için sana çok teşekkür ederim yavrum bu huyunu çok seviyorum gibi sözler söyleyin.
eşya paylaşma olayı da ben kreşe götürmek istediği zaman ( ki ben kreş yetkilileri ile görüştüm oyuncak gününü kaldırttım) paylaşacaksan götür paylaşmayacaksan da kimsenin ağlamasına izin vermeden hemen çantana kaldır diyorum veya paylaşmak istemiyorsan çantandan hiç çıkarma diyorum tamam diyo bazan hiç çıkarmadığı oluyo gerçekten çünkü amaç çoğu zaman oyuncağı götürmek oluyo zaten.
ama paylaşması içinde ısrar etmiyorum keyfi bilir çoğu çocuk öyle zaten herkes aynı şeyi yaşadığı içinde birbirine hoşgörü ile yaklaşacak yapacak bişey yok önemli olam iki çocuğun arasına girmemek. görmezden gelince onlar hallediyo zaten önemli olan kan çıkmaması..
bizim de bi derdimiz var. çağan bizi hiççççç konuşturmuyo. hep o konuşacak ve konuşuyoda. anlatıyo anlatıyo hiç bişey bulamasa masal uyduruyo. kelime haznesi inanılmaz geniş. benim günlük hayatta kullanmadığım kelimeleri bile kullanıyo bazan. az önce bişey anlattı. öyle olursa mahfolur dedi. bu iyi hoşta ne gezmede ne başbaşa iken hiç konuşamıyoruz onu napcaz bilmem


Söylediklerini zaman zaman uyguluyorum o an için etkili oluyo ama yine aynı şey devam ediyo, neyse enazından geçiş dönemi olduğunu anlamış bulunuyoruz, umarım hepimizinki çabucak geçer gider :)))
Konuşma olayı bizde de aynı, özellikle babasıyla hiç konuşturmuyo bizi, iki kelime konuşamıyoruz, konuşacaklarımızı gündüz telefonda konuşuyoruz artık, daha ağzımızı açmadan anne anne anne anne anne diye otomatiğe bağlı birşekilde bağırmaya başlıyo, susup dinliyorum sonuna kadar tamam diyorum, yine babasına döndüğüm anda tekrar başlıyo, anlattıkları da ya hayal ürünü, ya masal dediğiniz gibi yani maksat konuşturmamak aslında. Anlaşılan bu da bir geçiş dönemi buna da eyvallah diyelim bari :))))

Masal konusunda da diyorsun ya kendi adıyla masal anlat, bunu bana o yapıyo, evel zaman içinde bir küçük aslancık varmııııışşşş , bu aslancıkın annesi işe gidiyomuuuuuşş, onu okula bırakıyomuuuş , yada aslancık ninesinde kalıyomuuuuş, annesini aramış aramış bulamamış :)))
bir başka versiyonu da aslancık sokakta annesinin elini bırakmış kaybolmuuuuuş :)))) anlatıyo da anlatıyo

merhabalar...
ay ne güsel sayfalar dolmuş ve çok güzel sohbet olmuş..
2 konuda da ben de dertliyim:
1.görümce çocuğu
2.zırlak nil ben de bana zma dediğinde üzülüorum çok ama en azından siz de duyuomuşsunuz çok rahatladım.bu gece çok kötü bişi oldu,nil yemio biliosunuz,markette beraber alışveriş yaptık,istediği şeyi pişirdim ama kalkamadı tv nun karşısından 3 kere çağırdım,ben yedim en son masayı kaldırıorum gelirsen yersin yoksa yok dedim..tamamm dedi..geldi,sadece salata yiyecekmiş,olmaz dedim,bağır çağır.....ya tavuğunu yersin ya da salata da yok dedim,yemedi,öle uyudu..çok acayip içim,hep derdim de hiç uygulamamıştık..valla kendimi -oktan hissediorum.çok mu kötüyüm ben ,ama kaç gündür hiç yemedi desem yeri var,iice gerildim artık,her yemekte kavga..

Boşver Duygucum birşey olmaz bazen uygulamak lazım bunu.
 
Günaydın, dün akşam yaklaşık aynı şey bizimde başımıza geldi duygu.

Akşam kreşten çıktıktan sonra ofise geliyoruz beraber.O çizgi film seyrediyor, biz biraz daha takılıyoruz.Bu arada ben ona yedirebilirsem birşeyler veriyorum. Daha sonra ofisten çıkıp sahile gidiyoruz, egehan kumda oynuyor, denizden su sıkıyor falan . Saat 10 a kadar takılıyoruz çoğunlukla sahilde.
Dün akşam yemeğini verdim.Ama her akşam pilav -yoğurt ikilisinden başka bir şey yemiyor.Birde köfte vereyim dedim.Iııh dedi, kesinlikle bir lokma atamadım ağzına, atmaya çalışsam cıyak ciyak bağırıyor.Et namına birşeyi yedirmem çok zor.
Neyse pilav ve yoğurdunu yedi.Fşilm seyrederken, hadi çıkalım dedik işimiz yok diye.Yok şu bitsin, bu çizgi filmi de aç onu da seyredeyim.Oğlum yarın seyredersin, bak sahilde oyna, hadi kalkalımda dedikçe ben iyice zırlamaya başladı.Ben de hayır sahile filan gitmiyoruz, bugün eve gidiyoruz dedim.Eve gidinceye kadar ben gidecektim diye ağladı.Eve girerken yine öyle.Bağıra çağıra girdik eve. Neyse tvde çizgi film seyrederken sustu.
Bu sırada arkadaş aradı, saat 9 gibi.Benim canım mangal istiyor, yapalım mı diye.Tabii, eşim anında atlar mangal denince:)))) Yaparız gel dedi. O saatte mangal yakıldı, pişiriliyor.Egehana yatalım mı , sütünü hazırlayayımda dedim.Hayır ben et yicem dedi.Tamam dedim.Etler pişti.
Bu arada merdiven korkuluğunun dışından merdivene çıkıyor.Düşeceksin diye kızdık.Ona bir zırladı.
Hadi dedim senin uykun geldi gel birşeyler ye yatalım. Hayır ben yatmıycam, ben yemiycem. Tam çıldırtma havasındaydı.
Annem hadi gel biz yatalım dedi.Neyse kucağına aldı, bende üzerini filan değiştirmek için gidiyorum, hayır sen gelme beni anneannem yatıracak:)))) Tamam dedim ona da , ben kızdım ya. Yatarken anneannesine ben et yicektim demiş.2-3 parça kanat koydum tabağa verdim, onu yemiş.2 biberon süt içmiş.Saat 11 de hala uyumamıştı, yatağından anneannesine sesleniyordu, suyum bitti, bilmem ne oldu diyerek.Annem yatmaya gidince ben gittim yanına, saat 11 de anne et var mı ben et yicem dedi. Hemen bahçeye koştum, kaldı mı birşeyler diye.Yok bitti dediler.Egehana bitmiş dedim, bu seferde ama ben et istiyordum demez mi. Ölür müsün öldürür müsün.Normal zamanda bir lokma yemez önündekinden.Sonradan yapacağını yapıyor.Babasıda bende -oktan hissettik kendimizi ama.Ayırsak yemez biliyorum, içime dert oldu anlayacağınız akşam ki olay...

Çok sık yaşadığımız olaylar ne yapsan memnun olmamak :))
bence yemek konusunu da dert etmene hiç gerek yok nefsini köreltecek kadar yemiş nasıl olsa, eminim olsaydı önüne getirdiğinde vaz geçecekti yemekten özellikle de 2 biberon sütten sonra :))
 
ah duygu bilirim o duyguyu. biz hep yapıyoruz nerdeyse yalama oldu yani. ama bizimkine tık demiyi.
yemek yerken de bize eziyet etmeyi misyon bellemiş resmen. anne burda yiycem
iyi yiycek ya en azından orda yesin napalım
dur anne az sonla yiycem
sonra zor bela bi lokma verirsin ben bundan dememiştim sana
hayır bu yencek
ıhııııı
zor bela bi lokma daha deerken nasıl olduğunu halaanlamış değilim salonda yemeğe başladığımız yerin tam tersine doğru hareket etmişiz salonun diğer köşesindeyiz yani bi başladığımız yemek hiç başladığımız yerde bitmiyo ayakt dolanmıyorum ama oturduğumuz yerden gıdım gıdım kaçıyo beni sinir basıyor

Allah kolaylık versin çok zor yemeyen çocukla uğraşmak, benimkiler çok güzel yerdi şimdi sadece et, pilav, makarna yiyolar onu bile azar azar,

Bizde ilk kaşıkta çok zorlanıyoruz, her kaşık uzatışımda elimi yakalar anne anne anne sana bişey söyliycem, noldu, kardeşimin doğumgünü, hee tamam, yine uzatırım yine yakalar anne anne kulağına bişey diycem, söyle, fıs fıs yapar kulağıma, tamam, yine uzatırım anne anne biliyomusun diye başlar saçmalar durur. yani laf karıştıra karıştıra bi hal oluyo en sonunda eeeeehhh diye bir başlıyorum zorla sokuyorum kaşığı sonrası daha kolay geliyo :)) Birde Elif Allahtan biraz iddiayla yiyo sen yeme o yiyecek, bakın bakın elif nasıl açıyo ağzını kocaman nasıl yiyo, alkış kıyamet :))

Ama bizim ufaklık hayatta yemez bu numaraları yiycekse yer, yemeyecekse yemez o yemeği :)
 
haticeye selamlar.. marmaris limi olacaklar bakalım :))) haber bekliyoruz...

ezgi de bizi konuşturmuyor babasıyla... sürekli bir şey anlatıyor... ne atlattıgımı konuştugumu anlamıyoruz bizde :)))


hatta gecen gun asansörde eşimle konuşuyoruz... kaç dk sürerki inmek işte düşünün... dedi ki benimle hiç konuşmuyorsunuz :)))
 
haticeye selamlar.. marmaris limi olacaklar bakalım :))) haber bekliyoruz...

ezgi de bizi konuşturmuyor babasıyla... sürekli bir şey anlatıyor... ne atlattıgımı konuştugumu anlamıyoruz bizde :)))


hatta gecen gun asansörde eşimle konuşuyoruz... kaç dk sürerki inmek işte düşünün... dedi ki benimle hiç konuşmuyorsunuz :)))



hahahh alem kız ya susmaya tahammülü yok yani :))
 
Selamını şimdi gördüm deryacım, o yüzden söyleyemedim:))
İçmelerden baktık, istedikleri gibi bir yer bulamadık.Marmaristede 1-2 emlakçıdan haber bekliyorlardı.Sanırım onlara da bakacaklar.Zaten bu akşam tekrar döneceklermiş ist. a

Aynen bizim kide öyle.Biz konuşurken illa araya girecek o da konuşacak.Sususn biraz ben konuşacağım diyor bazen de.
 
Selamını şimdi gördüm deryacım, o yüzden söyleyemedim:))
İçmelerden baktık, istedikleri gibi bir yer bulamadık.Marmaristede 1-2 emlakçıdan haber bekliyorlardı.Sanırım onlara da bakacaklar.Zaten bu akşam tekrar döneceklermiş ist. a

Aynen bizim kide öyle.Biz konuşurken illa araya girecek o da konuşacak.Sususn biraz ben konuşacağım diyor bazen de.

valla hızları süper :))) inşallah bulurlar istedikleri gibi bir yer...

o internetteki yerden vazmı geçtiler peki....
 
Resimde göründüğü gibi değilmiş...
Başka bir yer daha bulmuşlar netten ama o da dün akşam verilmiş:)))

Bu aylarda çok zor dedik bizde. Ancak doğru düzgün yer eylül ekimden sonra çıkabilir.İnşallah bulurlar bakalım.
 
haticeler ciddi ciddi niyetlenmişler bu işe hadi hayırlısı ile güzel biryer bulurlar inşallah.
hepsi aynı bu çocukların yaaa al birini vur ötekine.
derya 11. kattan aşağıya yaklaşık 2 dakikada iniyor.
çağanı geçen dinlemedik ama konuşmadığımızı da anlamadık arabada arkada oooooff dayanamıyorum artık diye bağırıyodu.
 
merhaba..ay daha düşünsek mi diolardı gelip baktılar mı,bravo,hayırlı olsun:))
meral ben o hissi çook ii biliorum hiç bi yemeğin sonu yenmez biz de ,çöp olur..sırf uyumamak için yapıolar bööle bazen de ama işte baştan sona azıttıklarında da bizim sinirler gevşio!!
nil de bizi hiç konuşturmaz telefonda bile ,off anne kapat artık diorum sana!!!
ben bugün iice yerleştim sanırım bi canım çıktı ama..
derya sana bi foto yükleyeceğim (nilin en mutlu günü)
 
ayy duygucum o eller ayaklar öpülesi ısırılası olmuşlar. valla bu gidişle işin çok zor ojeler topuklular kim bilir daha neler vardır daaaa

annemi yolladım az önce. çağan bu sefer kadına çok kötü davrandı. zaten oldu olası anneme karşı soğuktur ama geçen gelişinde epey buzlar erimişti. ama şimdi yine çok fena. annem gidiyorum diyo giiiit bak gelmem bidaaa diyo gelmeeeee kılını kıpırdatmadı. eline para verdi annen sana istediğin bişey alır dedi alıyım mı diye bana bakıyo al dedim aldı öpiyim mi dedi annem kafasını çevirdi kadıncaz öylece gitti. üstüne hiç gitmiyorum senin çocuğunda bana yaparsa üzülürüm diyorum yapmaz yapmaz diyooo:)) tek dediğim bu davranışı geliştirir diye korkuyorum tabi ufak şeylerde söylüyorum hepten abartmasın diye
 
Hadi güle güle otur duygucum nilin odası çok güzel koltukları yeniledinmi pek şık benim defnede yok oje merakı ben sürmediğimden heralde incik boncuk bile bu sene ama çanta ayakkabı sever tutturmaz ama aldımmı bayılır
 
merhabaa...
ay kızlar ben de hiç yapmam makyaj falan,ojem yok ama kızım süslüüüü her evden çıkışta kendi süslenir,makyajını falan yapar bana da ısrarla bi ruj sürmek ister misin der:))
ahh bu çağan nie öle davranıo acaba nil de benim teyzemi sevmio çok:)ii yapmışsın ama üzerine gitmemekle bence ama gene de konuşmaktra fayda var..
canım saolasın:))mobilyalarımızı değiştirdik ama o ev kaayınvalidemin evi..
size bi kaç foto daha koyayım:)
 
yeni evinizde yeni eşyalarınızla yeni hayatta iyi güzel olun inşallah.
annemçok konuşuyomuş bugün öyle dedi çağan ama kadıncaza hiç ağız açtırmadı ki onun derdi hep ben konuşayım..
 
X