2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

duygu çağanda uyumaz bugün evde temizlik vardı bi odaya girdik az dinlendim yetti dedi. sonra zaar zor ikna ettimde uyudu. aslında ihtiyacı var uyudumu 3-4 saat uyuyo ama inat ediyo uyumamak için. uyumadığı zamanda aksi bişey oluyo .

neyse gittik uzaya. nası sevindi anlatamam. güneşin samsundan doğuşunu ve batışını ayın yıldızları gezegenlerin samsuna göre konumlarını izledik sonrada bi belgesel yapmışlar şöyle yarı yatar koltuklar var ve tavana bakıp izliyorsun. astronot belgeseli var izlerken sen astronot gibi hissediyosun ben bi ara ayaklarımın yerden kesildiğini falan hissettim o ara çağanda elimi tuttu hoştu yani . çağanın tepkileride tabi. kutup yıldızının yerini buluyoruz vaaauuv diye bağırır. güneş batarken güneş dünyamızı aydınlatır diye bağırır verceklerdi eline mikrofonu o sunsun.

ordan çıktık doğum günümüzü kutladık eve geldik cici evimize.
haa birde bugün taks,ye bindik çağan abii şööle şuldan gidince yeşil evlel valya bizi olaya götül dedi. evi tarif edebiliyo artık.
 
ahh kuzum ya tahmin etmiştim seveceğini:))evini tarif etmesi bana çok hoş gelio bana,nil de öle yapardı,burdan yukarıııı ,geldik evimisee:))
ahh bi evim yok :KK43:(
serpil bi adı var mı bu projenin ben de bi arayayım belki vardır ankarada da..
 
aynen öyle duygucum. bak gidebilirsiniz emin ol çok hoşunuza gidecek. bi ara baş dönmesi oluyo gözünü kapatırsan geçiyormuş ama ben gözümü kapatmayı hiç düşünmedim..

olur olur sizinde bir eviniz olur. bak benim vandaki arkadaşlarım ancak birer konteynır bulabildiler çadırdan çıkıpta. şimdi sende sıkıntı çekiyorsun bu gibi sözler sana sinir bozucu geliyor belki ama beklemekten başka yapacak birşeyin yok şu anda. ama şunu düşün bu sonsuza ek sürmeyecek.............................
 
sonunda girebildim firsat bulup..arada coooook arada bakiyorum buraya ama tabi yazamiyorum..zaten konuscak kimse olmuyor saat farkindan dolayi siz uyuyorsunuz ben girdigimde..su an oldugu gibi :KK43:((

masallah ne guzel muhabbetler donuyo ben ise iki cocukla ugrasmaktan helak oldum:KK43:(( of zormus ya bu iki cocuk isi...dusunen ve yasayanlara kolay gelsin...kizim 5 aylik oldu oglum ise duruma baya alisti cok sukur ama sanirim artik kiskanma durumlari var..neyse normal bunlar da...bu arada adil emre bezi birakti bi ay once cok sukur bebekten dolayi bu zamana birakmistim ama kolay oldu birakmasi..

sizler nasilsiniz..yakin gecmisi okumadim ama bi ara kilo problemi konusuluyordu benimki de zayiflar gurubunda..yuzde degerini diyemiycem cunku iri yapili amerikan cocuklari ile kyasliyorlar oglumu haliyle baya kucuk kaciyo ama bize gore de kucuk...kilo ittire kaktira 13.7 oluyor...napalim sagligi yerinde ya cok sukur hos gecen ay gitmistik doktora ufurum var dedi...ben de vardi kucukken..ama gecti insallah oglumaki de gecer...

mayis ortalari gibi tatile geliyoruz tr.ye seneye de insallah kesin donus..simdiden hayaller kuuruyorum cocuklara annemler bakacak ben caliscam..he he cokk mu hayal kurdum ne:)

iste boyle daha da yazacam ama kiz uyanmadan gecmise bakip gelebilirsem..
 
herkes pazar keyfinde anlaşılan. bizde keyifli bir pazar geçirdik şimdi evimizdeyiz çağan yolda uyudu kimbilir kaçta kalkar.

derya sizi merak ettim. naptınız deneme dersinde..

bugün çağan buz pateni görsün belki kaydırırız dedim avm ye gittik. ancak 5 yaştanönce piste ve eğitime almıyorlarmış. zaten ayağına göre patende yoktu. ama öyle çok ağladı ki ben buz pateni yapcaktım diye. neyse görevli kadınla ben konuştum olmaz kurallara aykırı dedi sonra çağanı görünce 3-4 aysonra olur ben patenini falan ayarlıycam birde ablası olacak yanında onunla alıcam seni dedi. allahtan ikna oldu. ilgilenmesi çok hoşuma gitti. ben düşen çocukları falan görünce istemez demiştim ama ısrar etti istiyorum diye.
neyse ordan da 7 D sinemaya girdik. hiç giden oldumu aranızda bilmiyorum yani çocukları kastettim. gerçi bende daha önce görmemiştim 7 d yi. çok hoştu. çağanın çok hoşuna gitti. çikolata fabrikasıydı adı. bi sincap çikolata fındık falan atıyo çağanda azını açıyo kocaman yakalıycam diye varsa etrafınızda kesinlikle çikolata fabrikasını öneririm. daha çok varda bizimçocuklar için en uygunu buymuş.
 
Merhabalar
Lida allah yardimcin olsun ben bi taneyle basedemiorum :KK52:

Serpil ne guzel bi gun gecirmissiniz.. merak ediyorum 7d sinemayi gideris hafta ici...buz pateni icin daha erken demekki hic sormiyayim... Su yemek yememe cezasi bizde de bazen tutuyor. İnada yiyor yeme dedikce,bazen de tamaam deyip kalkiyo cani nasil isterse....
Bizim kiz gercek kedi isitiyo ama nasil yalvariyor anlatamam.. Bi tanidigmiz var veteriner 5 yasindan once tavsiye etmem demis o yuzden beklices....kardes dusunmuoruz bari evcil bi hayvani olsun isiyorum....
 
evde hayvan.... yok yaaa!:::
ama çok istiyorsa yapacak bişey yok. kılı tüyü hasta ediyo ya
 
merhabaaa....
serpil götürdüm nili zula ekibiydi sanırım adı ama 2 dk soona tırstı gene çıktık,özenmememi yanayım,harcadığım vakte mi paraya mı??hep bööle oluo,kızım sinema ortamından tırsıo,tiyatro seviomuş:))
ama ben gitmek istiorum ne güzel bi fanusa alıo insanı:))
canım ya ne tatlı,gözlükleri de yakıo:))
koca adam:))
2 çocuk zor ,ama umarım hayallerin gerçek olur..biz şimdi dedelerleyiz ama hiiççç öle gezeyim diemiorum:KK43:(
serpil işallah canım,şükür tabi sokakta diiliz,afet yaşamadık,çarşamba burak ürgüp'e gidecek (kar bastırmazsa)ondan soona işler yoluna girer işallah..
biz de bugün nille çilekli pasta yaptık tamamen attım ama süper oldu,nil çok güzel yaptık olley deyip alkışladı güya babasının doomgünü pastasını yaptık!!hergün ya kurabiye ya kek pişiriorum,arı gibiyim:))
derya ben de merak ettimm:))
 
durusuuu duygu sagolun kizlar ..insallah hayallerim gerck olur diycem de istanbula gelirsek tabi gercek olacak...bakalim...

duygu siz nevsehire mi gidiyosunuz...bakalim belki biz de kayseriye gidebiliriz..esim is teklifini kabul etmeyi dusunuyor daha belli degil...yakin sayilir degil mi nevsehir...biz de ortada bulusuruz:)

bunu yazarken kizi uyutmaya calisiyordum o da tepiniyordu ay kan ter icinde kaldim ben de biraktim bakalim aglayana kadar yolu var...

bizim bucurlerin fotolarini da ekleyim bari:) biri ne yaparsa digeri de ayni seyi yapiyor ama iyi bisey bu sayede yemek yemeyen oglum zeynep'e ne verirsem ben de yiycem deyip goturuyor:)
 

Eklentiler

  • $biciriklar.jpg
    $biciriklar.jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 45
maşallah lida oğlun tam abi kızın tam cimcime.
duygu pastadan istorum.
reyhan senin paşada iyi kızak keyfi yapmışa benziyor
 
lida, reyhan çocuklara maşaallah, ismail'in kar keyfine de diyecek yok. Bizim hafta sonu evde geçti, benim eşim pek sevmez gezmeyi, Aslı ile zaman geçirdik, genelde o anne oldu ben de kedicik. Ece gibi Aslı'da kedileri çok seviyor...
 
Mutlu bir hafta olması dileğiyle günaydın

Karizma İsmail'e bayıldım :)) maşallah

İmreniyorum sizin bu çocuklarla yaptığınız faaliyetlere gittiğiniz gösteri, tiyatro, sinemalara :KK43: biz daha öyle şeylere hiç gidemedik.
Sinema ortamından Elif'in de tırsacağını düşünüyorum Nil gibi. Yüksek ses yüksek görüntü ürkütür onu kesin.

Elif'in kitap sevgisi beni çok mutlu ediyo, ben hiç sevmem okumayı ama o kitapları çok seviyo inşallah geçici değildir, geçen akşam birkaç kitap daha aldım ona, çikolata aldınmı diye sorarken onları verdim çikolatayı falan unuttu, çot teşettim annecim, çot çot çot beğendim, çot çot sevdim bunlayı dedi durdu :)


hafta sonuda biraz kavga ettik, sonra ben küstüm ona hiç bakmıyorum konuşmuyorum, anne anneee, bende ses yok, anneee ama bidaha yapmıycam, bana küsmee, ama ben senin kızınım diyo, gelde küs işte:)
 
Günaydın, iyi haftalar.

Maşallah reyhan ismail çok tatlı çıkmış.Kızakla kar keyfi sürüyor:)))

Lida senin cimcimelerde çok tatlılar.Tam kıskançlık yaşları normal.Ama iki çocuk gerçekten de çok yorucu olur tabii. Geldiğinde istediğin hayalini gerçekleştirisin umarım.

Duyguu, nil belirlemiş istediği şeyi demek onu sinemaya götürmeyeceksin hayatım:)))Tiyatroya gidin beraber.İlerde gider sinemaya o da..

Çok güzel bir gün geçirmişsiniz serpil.Keşke bizim buralarda da olsa bu tür şeyler, bizde gitsek.

Hatice, gerçek hayvan için çocukların biraz daha kendini bilmesi, hayvanı sıkıştırmayacak canını yakmayacak bir yaşa gelmesi lazım.Veterinerin söylediği doğru.Bu yaşlarda farketmiyorlar, seveceğim derken canını yakabilir.Canı yanarsa hayvan da ona zarar verebilir.Korkmaması için şimdilik dışarda tanıdıklarının falan varsa onları sevdirebilirsin ara ara.
Yalnız sana şunu belirteyim, bir hayvanın sorumluluğu , çocuğunkiyle eş.Belki de daha fazla.Çocuğunu alıp tatile gidebiliyorsun, ama hayvanı çoğu yer istemediği için sorun yaşıyorsun, bıraksan sana bağlı olduğu için o hayvan sorun yaşıyor, bırakmasan sen gittiğin yerde rahat olamıyorsun.Bunları çok iyi düşünmen lazım.
Benim köpeğim vardı,Batıkan istiyor diye almıştık. Bir yere giderken illa ev de birisin olması şart oluyordu.Ailece bir yere gidemez olmuştuk.Geçen sene öldü.Bir taraftan çok üzüldüm, diğer taraftan çok rahatladım.Her şeyimizi ona göre planlamam gerekiyordu.
 
dün biz sinemayı falan bitirdik samsundan 40 km falan uzakta çakallı diye biiyer var. yol boyunca lokantalar var. menemeni meşhurmuş. menemen yemeye gittik. samsunu çıkıyorsun manzara değişiyor birden heryer kar. heryer orman .. hatırlarmısınız bilmem varnda kar garip kalıyo diyordum dalına tutunacağı ağaç yok diyordum. dün bu manzaraya da doydum. karı yerde pek sevmem ama manzarası güzel..çağanda karlara bata çıka yürüdü orda bi tane köpek gördü sokak köpeği ama zarar vermezmiş. neyse çağan gidiyo oğlum nereye ben bu köpeği çok sevdim yanına gidiyorum diyo. çok şaşırdım korkuyo ya normalde. neyse hiç sesimi çıkarmadım utkuya sessizce arkasından git dedim.tabi karda çağan gidene kadar köpek gitti. zamanla geçecek herhalde.

dün bide çağana hani o arkadaşındaki araba vardı ya babası başka araba aldırı diye anlatmıştım. işte o arabayı buldum aldım. elinden bırakmadı hiç. yolda uyudu eve gelincede uyudu bi ara uyanmış babacımm babacımm gel yeşil arabam elimdeydi ama şimdi yok kaybolmuş herhalde dedi. babasıda ben aldım elinden dedi. neyse arabasını aldı eline sıkı sıkı tutup bidaha yattı. arada sayıkladı. ayy çocuğun içne ne dert olmuş. sabah kreşe götürdü. bende kötü anne olarak çağlar seni ağlatmıştı şimdi de sen verme ona arabanı dedim. çağlar ağlar annecim vercem dedi. ben bu çocuğa ne diyim şimdi:))

deryanasıl geçti
 
X