2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

duruya da geçmiş olsun. evet yaz gelse de kış daha anca geldi yaz gelir mi bilmem. bu hafta tüm hafta kreşe gitti bizimkide hemen hasta. öksürük burun akıntısı dün kreşte ben çok hastayım bakın gözlerim çok çapak oldu gördünüz mü diyomuş.
 
ewt serpil yemek yemediği için masallahı haketmiyo bizim ki...kimyon benim de aklıma geldi ama yemek yemiyo ki neyin içine koyayım...ilaca da baslamamak için direniyorum bagırsak alısınca hep ilaç ister mantıgı bende de var ama yeme seklini düzene koyamıyorum bu durum üzüyo beni galiba yemek düzni olana kadar ilaç kullanmam gerekicek ...kızlar cocugunuz cok sık hasta oluyorsa mutlaka geniz eti bademcigine baktırın derin metin eylül de oldu ameliyat eylül de beri hiç hastalanmadı antibiyotik kullanmadık neyse gitme saatim geldi öptüm sizi
 
bal zeytinyağ kimyonu karıştır tatlı kaşığıyla içir şurup gibi. yapabilirseniçirebilirsen. ahhh çağanda öyle anlıyrum seni.
 
selam

biz Ümraniye carrefourdaki su sirkine gitmiştik ben pek beğenmedim enteresan birşey yoktu pek.
Kabızlığa bence de en iyi çare sabah aç karnına saf zeytinyağı yada kuru kayısıyı severse öyle eline ver yesin sabah aç karnına.


"Masalhane" diye bir site buldum internette, çocuğun resmini gönderiyosun, ismini yazıyosun, kitabın üzerine ve içindeki sayfalara çocuğun resmini basıyorlar ve kitaptaki karakterin adına da çocuğun adını veriyorlar. Çok güzel görünüyo, sipariş vericem bakalım nasıl birşey gelecek. Çocuklar için süper bir hediye. Bakmanız tavsiye olunur.
 
slm kızlar..nazla aramız ii tabi kesin hatırlıodur vurduğumu ama onunla bol bol oynayarak telafi etmeye çalışıyorum.arkadaşımla pek iyi diil ama orada bulunan herkes beni haklı bulmuş konuştuk sonradan.alt tarafı onun oğlunu ittirdi naz, ittirebilir çocuk yani o zaman bırakma oğlunu ortalığa dikil başında..çokta sorumsuz biri aslında ben ona kızdım, kendi oğlunu evde uyur uyanık hergün tek bırakıp kızını okula bırakıyo öle bi insan ve asla kendi çocuklarına bağırmaz haksızlık diil de ne..
sevda senin çok zormuş işin ya bi şekilde ayırmalı bence evleri zaten yeterince yoruluosun bi de psikolojin bozulmasın. çocuklar da anlıyo zaten huzursuz ortamı daha da beter olmadan konuş eşinle bence.
sirk kötü mü ya ben de bu soğukta ne yapsak hsonu diodum..
ben tavuk doldurucam birazdan naz bayılıyo üzümlü fıstıklı pilava..
 
bir çocuğun bayıldığı birşey olması ne güzel ayşegül. ben oğluma hergün annecim eğer (ağzına yaptıklarımdan bir lokma alıp ikinci lokmayı ağzına götürüyorsa tabi ) beğendiysen ben sana hergün pişiririm bundan diyorum ama hiç demiyo. bugünlerde geçecek diye diye bugünü ettik. arkadaşımın 7 ay küçük oğlu var. ve o kadar zor zamanlarda doğdu ve büyüdüki o çocuk arkadaşımn babası kanser oldu hamileliği ona şifa aramakla geçirdi. sonra yeni doğmuştu ki babasını kaybetti. ama maşallah diyim foşur foşur sütüde oldu çocuk her verileni de yedi. hala da öyle. dün konuştuk kaanolmuş 16 kilo boyuda 99 cm. yani huzurla mutlulukla alakası yok iştahın benimki daha 12900 o da 3 güdür bişey yemiyo yine 200-300 ü gitmiştir. boyuda aylardır 94 cm. neyse işte öyle. biz hafta sonu evdeyiz. arkadşın mevlüdü var oraya gitcez o kadar. neşeli ayaklara gideriz belki. gerçi kreşten götürüyorlar vizyondaki her filme ve tiyatroya. bilemiyorum işte.
kuzi bi gelsin bakalım senin masal kitabın paylaşırsın bizimle nasıl olduğunu.
ayşegül hatırlıyorlar tabi çocuklarama emin ol pişmanlığınında farkındadır. anlayışlı oluyo çocuklar.
dünevde bişey yemedi. akşamda dıları çıktık biyere gidip çay kahve içtik. çağanda tatlı istedi. bizde yok dedik. sürekli tatlı tatlı dedi durdu. bende oğlum ( buarada ben ona oğlum dedikçe oda bana efendim tatlım diye cevap veriyo) dedim efendim tatlım dedi. bak şimdi ben senin tatlı yemeni istiyorum ve çok üzülüyorum ama sen yemeğini yemedin. ben sana ceza vermeliyim. şimdş ben sana tatlı söylersem sen nasıl olsa almam diyip alıyorlar diyceksin ve ben hiç amacıma ulaşamıycam o yüzden beni anla tamam mı dedim. yani tatlı yok tamam o zaman dedi. kendi kendine orda oturdu oynadı falan. ee böyle olunca da anne baba içimiz gitti ama yinede almadık..
 
merhabaa..
kızlar okudum ama şööle bööle..
ayşegül kızma kendine diyeceğim ama ben de bazen hırsımı nilden çıkarıorum ve nefret ediorum benden:KK43:(
çağana geçmiş olsun:KK43:
sevda ne gıcıkmış kadın ii olmuş:))saygısız bi de tencereleri kullanmıomuş!!
biz de yarın istanbula gidioruz gene kar gene yollardayız:))
kızlar nil de yastıkların üstünde bööle yan yatmaya bayılıo:))
aklıma bu kadar gelio ..

sorma canım bizim evimizde bizim eşyalarımızla bize ev sahipliği yapıyordu evdeki blendırı cezveyi çocuğuna kullanıyo ama sadece çocuğa çocuk malzemesi evde kullanılmazmış ee ozaman al yanii çocuğuna,evde annem çorbayı blendırdan geçircek ona sordu nerde die kadına robottan geçir anne diyoo komik denecek kadar sinir bozucuydu yani ii oldu böyle olmasıı

slm kızlar nasılsınız....
aysegüüüül naz a nasıl bagırır arkadasın yaaaa...umutuz ev kadınlarında kurabiyeleri döktü diye elif in oglunun eline vurdu ya arkadası ayyyy içim yandı o bölümde bilmiyorum izleyen var mı:KK14:
deryaaaa yatak fotonuz cok güzel bizde de aynısahneler cok oluyo +1 cocuk ilaveli
kızlar cocuklardakonusmaya deginmişsiniz metin cok erken konustu kelime kekeleme olmadan ditrekt cümle ...cok da uslandı şimdilerde mesleklere takmıs annem ögretmen babam mühendis ben pilot olcam diyor sürekli bakalım hayırlısı...tek sorunumuz yemek hala kan tedavisi görüyor kacıncı kutu ferro sanol ferrum bitirdik hatırlamıyorum yedikleri sabah 1 yumurta gün içinde muz pilav makatna az da olsa tavuk balık köfte ama cok az...şimdi de kabızlık sorunu cekiyo karın agrısı gibi baslıyo cıldırasıya aglıyo yapamıyo kayısı kaynatıım yag içiyo ama yok dupolac diye bir ilaç varmış kullanan var mı yan etkisi var mı yada kabız olan cocuklara neler yapıyorsunuz yemek yememesi öldürüyo beni...
sevda gecmiş olsun kaan ev yakıyomus bizim kaan da cok yaramaz 1 yıl sesi cıkmadı şimdi kök söktürüyo gecen telefonu mikrodalgaya koymus döndürüyo bir bardak çay içirmiyo masaları deviriyo gecen günde tv kumandasını duvardan duvara vurdu ööööffff zormus iki tane....
önce okul öncesi diye bir site var müzik bölümüne girerseniz pekcok sarkıyı hedefi farlı kaydet yapıp kaydedebilirsiniz mp3 formatında zaten gün içindefarkında olmadan dinlediklerinde cok sey kapıyolar ingilizce de var are you sleepin row your boat hockey pocker ıf yor happy filan ...
gecen günde babamızın tras köpüğünü masaya sıktım metin elleriyle dagıttı sonra sayılar sekiller resimler filan yaptık temizlenmesi de cok kolay deneyin derim dedigim sitede degişik faaliyetler hikayeler drama örnekleri de var ara ara evde uyguluyorum degişiklik oluyor...cizmeli kediye gittik cok begendi metin neseli ayaklar nasıl giden oldu mu kozyatagı carrefour a sirk gelmiş gitmek isteyenlere duyurulur...

tşk ederim canım saol çok yaramazlar çokk sen bide çalışıyorsun senin işin daha zor allah kolaylık versin

slm kızlar..nazla aramız ii tabi kesin hatırlıodur vurduğumu ama onunla bol bol oynayarak telafi etmeye çalışıyorum.arkadaşımla pek iyi diil ama orada bulunan herkes beni haklı bulmuş konuştuk sonradan.alt tarafı onun oğlunu ittirdi naz, ittirebilir çocuk yani o zaman bırakma oğlunu ortalığa dikil başında..çokta sorumsuz biri aslında ben ona kızdım, kendi oğlunu evde uyur uyanık hergün tek bırakıp kızını okula bırakıyo öle bi insan ve asla kendi çocuklarına bağırmaz haksızlık diil de ne..
sevda senin çok zormuş işin ya bi şekilde ayırmalı bence evleri zaten yeterince yoruluosun bi de psikolojin bozulmasın. çocuklar da anlıyo zaten huzursuz ortamı daha da beter olmadan konuş eşinle bence.
sirk kötü mü ya ben de bu soğukta ne yapsak hsonu diodum..
ben tavuk doldurucam birazdan naz bayılıyo üzümlü fıstıklı pilava..

canım biz istanbula sadece hafta sonları yada ist işimiz olduğunda gidiyoruz o nedenle devamlı bir arada deiliz yıllardırda sadece biz kalıyoduk zaten ama son 3 yıldır yerleştiler bizde aman nede olsa boş duruyo otursunlar ne gerek var kira ödemesinler dedik kaynımın durumu çok ii deildir lüks yaşama tutkunlardır herşeyleri kalite olsun en kaliteli yerlerde gezsinler alışveriş yapsınlar isterler ama ceplerinde paraları kalmaz bu önemli deildir,bugünü yaşayalımda derler yani yarına Allah kerim misali hiç benzemezler eşimle abisi eşimde tam tersi durumu olsada gösterişten hiç hoşlanmaz beğendiği herşeyi alır pazardan olsa mağazadanda olsa yakışsın yeter der yada sağlam olsun yeter der tutumludur yarınını çocuklarının geleceğini düşünür sadece çok salaş bir dürümcüdede yemek yeriz biz ama çok kaliteli bir restoranttada önemli deildir bu bizim için.o nedenlede bişey kalmadı elinde avucunda abisinin...iki senede bir iş kuruyo ama bu gösteriş ve patronluk sevdasına elinde bişey kalmadı devamlı iş kurucam paraya ihtiyacım var kerdeşim ennem der Allah akıl fikir versin ne diyim canım inşallah toparlarlar kendilerini çocukları için.

senin durumundada arkadaşın tabiki çok haksız madem çocuğu değerli başında dursun dediğin gibi çocuk bunlar tabiki kavga edicekler sorun yaşıycaklar çocukla çocuk olunurmu yani..
 
Merhabalar kizlar
Ah bu kis kastaliklar hic bitmio.ecenin atesi cikti dun aksam bugunde 38lerde keyifsiz..butun kis hasta gecti tam iyilesiyo derken yeniden hasta :KK43: aslinda tam hasta gibide degilde nedense tam iyilesemiyo..sanirim komsu cocuklardan kapiyor ...onun disinda hep evdeyis..
İstah konusunda 1haftadir ari sutu+pole+bal karisimi veriyorum sanki istahi acilir gibi oldu arzunun dedigi surubuda kullaniyoruz 5 gun kullanip ara vericem..gecen gun mutfaktaki cekmeceleri karistiriyo ne ariyorsun diye sordugumda yiyecek biseyler ariyorum dedi :)) ama degisik bisey nasil oluyosa ..yeme duzenimiz hic yok aksam bizimlede sofraya oturmuyordu artik onun sevdigi bisey yapiyorum sofraya otursun diye azda olsa yiyor..sevdi seyler patates kizartmasi,makarna ,pilav o kadar..

Duphalac biz 1 yil yakin kullandik.. Bence kullan filiz iiice ilerlemeden..az yedigi icin ve kan ilaci kullandiginiz icin kabiz oluyordur..
Bizim kizin kabizliligi kakayi tutmaktan oluyordu popoda catlak olustugu icin..o raddeye gelmeden ilacla zeytinyagi,kayisi vs. Gidermeye calis.
 
iyi bari gitmeyelim neseli ayaklara bir arkadas da begenmediğini söylemişti .dediğin ilacı alcam galiba bitkisel olması da iyi biz italyanın su sirkine gitmiştik metin cok küçükken keyifle izlemişti bakalım buna ne zaman gideriz...canım ben yarım gün calısıyorum aylin var ya forum da teyzesi bakıyo afacanlara ben sabah 7 de cıkarım evden dersin 12:30 da biter cocuklarla ben 2 de yatarız 2 saat uyuruz 4 de maraton bana kalıyo yeni bir gün gibi aksam 10 a kadar kosturmaca metin de haftanın 2-3 günü benimle okula geliyo seneye iyi bir devlet okulu buldum oraya göndercem kısmetse duru nasıl nereye tayin istedin avrupa yakasında calısıyodun dimi duru ya kim bakıyo ben de tayin istemeyi düşünüyorum yaza

çekmeköyde oturuyoruz orda çalışıyorum ev iş yakın olunca çok rahat:)duru da bakıcı ile hayatındam memnun aslında geçen yıl erse eğitim kurumları var oraya göndericektim ama sık sık hasta olunca erteledik bu yıl 3 yarım gün yollamamayı düşünüyorum senin tavsiye edeceğin kreş veya okul varmı ?
 
sevda aynı abiden bizde de var:)eşimin bi abisine dağlar dayanmaz amerikada 5senede bi serveti eritti şimdi bizimkilere dadandı çok sinir bozucu ..
çok şükür nazın sevdiği bi dolu şey var çokta içli bi kız beğendiği şeylerle ilgili iltifatları hiç esirgemez:)anne senmi yaptın nasıl yaptın eline sağlık aşkım(bu babadan kopya) en sevdiği şeyler etli pilav,bamya,lahana dolması, karnıyarık, beğendi, kabak tatlısı daha bi sürü şey aslında yemek seçmiyo kilosu 16.8 di en son boyu da 100cm:)
bu da sevgilimi elimden aldığının bi resmi


Uploaded with ImageShack.us
 
Son düzenleme:
Ayşegül her ne kadar kızmak istemese de insan bazen mecbur kalıyo, ben de bu tür durumlarda hep Elif'i azarlarım, başkasına birşey diyemem, görümcemin oğlu mesela huysuzun teki, hiçbirşeyini elletmez Elif'e ama o onun herşeyini alır, üstelikte 1.sınıfa gidiyo, Elif 'i iter kakar elleme diye, bağırır çağırır, ben ona birşey diyemem, Elif'e kızarım elleme, gitme, yapma, etme diye çok sinir oluyorum. O çocuğa birşey demem mümkün değil, hem kayınvalidem, hem görümcem fena halde alınırlar çünkü. Kendileri de Elif'e de birşey demiyolar ama ona da demiyorlar. Olan Elif'e oluyo yani hep. O yüzden onlar kayınvalidemdeyse ben kaçıyorum ordan.

Maşallah Naz'a, ne kadar güzel yemek seçmemesi, Allah bozmasın. benim kızlarda iyi yer ama sadece sevdikleri şeyleri. Yani iştahsız değil benimkiler seçici, o yüzden bende durusuu gibi her akşam onların yiyeceği birşey yapıyorum önlerine tabakları koyuyorum onlar sevdikleri şeyleri yemeye çabalarken bende çaktırmadan diğer şeylerden de tıkıyorum ağızlarına. Az da olsa yiyolar mecburen.
O yüzden Durusuu sen yine bu yönteme devam et, hiç yememesinden iyidir.

Birde bizim komşu kızı Emel var, Emel kızdı yemek yemedin diye dedikmi aklı çıkıyo elif'in, geçen akşam yine bir tıkırtı duydu, Emel'den geldiğini zannedip bir sinirlendi ki: Allah seni Emel, yine mi deldin sen buyaya, sana bi tipsiz diyeyim göyeysin dedi :))

Çocukları korkutmak taraftarı olmasamda bazen korkutmadan da olmuyo malesef, hiç istemiyorum ama zorunda kalıyorum bazen ya,


Elif doğduğunda iki sene sevgilililer gününde biz de aynı şekilde birer çiçek aldık ama üçüncü kız gelince bizimkinin bütçeyi aştı galiba :)) göremedik bu sene çiçek falan
 
teşekkürler gülce sizede...evde olmamıza rağmen hastalığımız bitmiyo bide kreşe gitse hiç gözümüzü açamicaz :)
bizim kız evde durmayı hiç istemiyo dışarı çıktığımızda hiç eve gitmeyelim diyo dışarıda kalalım anne :)
artık babaannede anneannede kalırmısın diye sorunca evet diyo..hafta sonu babaanneye gittik burda kalıcam gelmicem diyodu :)
 
Serpil Çağan gerçekten çok zayıfmış, balık yağı vitamin tarzı birşeyler kullanmıyomusunuz, gerçi sağlığı yerinde olsun önemli olan ama .
 
Burada hava acayip soğuk, ellerim ve ayaklarım kaskatı sabahtan beri yazı yazamıyorum valla
 
kuzi kalorifer yanmıyor mu?
yemek konusunda artık savaşmıyorum yemezse yemiyor.öğlen komşu buradaydı pırasa çorbası yapmış bizimki haytta yemez kadın bi bağırdı kızına korkusundan yedi :)) ben bağırsam hiç takmaz...köfte,et, tavuk ta yese hiç takmıyacağım da artık hafta bir iki çorbasına katıp bi şekilde yediriyorum.. olduğu kadar.bizim kilomuz az değil ama zayıf gözüküyor....
 
ne 70i ayşegül 75e dayandı :))) biraz boydan birazda üst tarafım daha ince oldugu için belli olmuyor...kışın sorun değilde yazın ince giyisiler giyince portlüyo sinir oluyorum. bide havuzda denizde löpür löpür :KK50: moralim bozuluyo..tekrar vermeye çalışıyorum bakalım yaza kadar verebilirim inşşşş..sen ne yapıyorsun pilates yapıyodun bi ara..gerçi gerek yok inceciksin maşallah :nazar:
 
yanıyo ama hiçmi hiç faydası yok, o kadar soğuk yani, eve nasıl gidicez diye düşünüyoruz buraya gelen dışarı çıkmayın diyo bugün
 
X