2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

birde eşim almış geçende 30 parçalı bişey ahşaptan.
en başta bi resim var. mesela birinci resimde taşıtlar uçak gemi araba otobüs gibi.

ikinci resimde kedi köpek
üçüncü resimde bir evin odası yatak yastık çiçek vs böyle devam ediyor..

parçalarda ise 30 parçanın birinde araba birinde uçak birinde kedi vs devam ediyor. hangi sıraya aitse o sıraya takacaksın.
 
$5228_kucuk_2_ikon.jpg
Böyle birşey miydi serpil_?
 
Bizde birde bundan var.2 li , eşleştirmeli.Severek oynadı, ama artık iyice çözdüğü için uzun zamandır oynamıyor. $mgt_084_mega_toy_ahsap_puzzle_kutulu_iliskiler-500x500.jpg
 
Maşallah çok tatlı çıkmışlar resimlerde:))))

Sağol canım, araştırayım bende bunlardan.
 
Ahşap tutmalı puzzlelarıda yapıyor, 1 tane almıştım, çok basit geldi bizim beyefendiye:))))
Hemen yaptı attı kenara, canı istediğinde alıp oynuyor, birde bize getirip, yanlış yere koyuyor, oyuncağı , o oranın mı dediğimizde hayıııyyy, diye gülerek kendi yerine koyuyor.Çok basit olduğu için ben onu puzzle yerine koymamıştım:))))
Diğer çok parçalı birbirlerine kenetlenen puzzleları yapamadığı için, başka puzzlelar var mı diye düşünmüştüm.

var var da ben int bulamadım... ezgide o tutmalıları yapmıyor artık daha küçükken yapıyordu onlar...
benim dediğim tamamlamalı... böyle mesela hayvanlar var bir sürü oymalı hepsini birleştiriyorsun ...
bir tane palyaçolu var mesela... onlar çok keyifli yapabilir hemde sıkılmaz o zaman...
 
slm kızlar
duruda daha konuşma yok kaan daha hızlı valla baba,ani,dede,mama ve abaa dio
duruda geç konuşcak sanırım basit kelimeleri söylüyo sadece ama ben çok takılmıyorum kendini hazır hissedince konuşsun.
duruda puzzlelarla oynamayı seviyo,yapboz,lego,tencere,tabak,bisiklet,boyama kitapları,kalemleri ile kendi masasında oyalanıyo,bebek arasında bebeğini gezdirmeyi seviyo,alış veriş arabasına oyuncak doldurup alış veriş yapıyomuş gibi koltuk üstlerine dizdiği oyuncakları sepete atıyo ama en çok orguyla oynuyo babası ona geçek org aldı doğum gününde zaten çok hevesi vardı ogünden bu güne onla oynuyo,çalmaya çalışıyo mikrofonuyla şarkılar söylüyo bağara çağara bizimde alkışla eşlik etmemizi istiyo :) gerçi gündüzleri çok evde olmuyo uykudan uykuya akşamdan akşama :)bütün gün eczanede müşterilerle ilgileniyo giden müşterilerin arkasında ağlıyomuş kolanya alıp her gelene ikram ediyomuş bide dükkan sahibi olarak dükkana gelen müşteri çocuklarına topitop şeker veriyomuş. :KK36:
 
yerim ben onuu.. topitop ta veririmişşşş...
çalgıcı mı olcakmışşş..

gidişatı onu gösteriyo canım yani duruda müziğe karşı inanılmaz bi ilgi var ama her türlüsüyle ilgili şarkı söylemek(her ne kadar ne dediği anlaşılmasada kılıfına uyduruyo:) )org çalmak gitar çalmak fülüt çalmak ve dans etmek çok hevesli bunlara yetenek sizsiniz yarışmasına bayılıyo heleki çıkan şarkı söylüyorsa tamam.o an bulubilirse mikrofonu bulamazsa havan tokmağını kaptığı gibi koltuk yada sehpa tepesine başlıyo mırıldanmaya aynı andada dans ediyo ve çok sevimli oluyo o hali.yani annelik içgüdüsüyle çocuğun neye yetenekli die sorulursa dans ve sahne diyebilirim yaşına göre performansı çok iyi çünkü.artık gelecek neyi gösterir bilmem yüce gönlü ne isterse o olsun,ben kızıma güveniyorum :)
 
Son düzenleme:
fACE E ÜYE OLMAN LAZIM HAYATIM:)))


Maşallah kaana, ablasına öğretir artık kelimeleri.
Duruda tam misafirperver olacak desene:))))

:) ya aslında ben durunun konuşmamasına takılmıyorum ama kaanın ondan önce konuşmasıda kızımın piskolojisini bozabilir o nedenle sadece biraz düşünüyorum bu durumu yoksa benim yiğenimde 3 yaşında başladı konuşmaya bi sorun olmadıktaan sonra geç olabilir ama kaan erken konuşursa duru bunun eksilkliğini dhissedicek ve o zaman etkiilenir die korkuyorum.geçen pedegogla görüştüm bu konuyu o çok takılmayın sizin düşünceniz evet olabilir ama ihtimal ama aksi olarak kaanın erken konuşması ablasınıda tetikleyip artı bişeyde elde etmemizi sağlayabilir dedi ne bilim bakalım kısmet artıkk.kaan zaten bıcır bıcır her konuda hızlıı maşallahh:nazar:.
 
Son düzenleme:
pedegok doğru söylemiş. çocukta fiziksel veya bilişsel bi sorun yoksa ki maşallah yok emin ol kaanın konuşması tetikleiyici olacaktır..
 
pedegok doğru söylemiş. çocukta fiziksel veya bilişsel bi sorun yoksa ki maşallah yok emin ol kaanın konuşması tetikleiyici olacaktır..

bakalım hayatım bizimde zaten olası düşündüğümüz zayıf bi ihtimal ama iki çocuk olunca önceden hesaplamak ve ona göre önceden önlem almamız gerekiyo inşş sıkıntısız aşarız bu durumu.sorunu yok durunun hatta evde konuşmuyoda diyebilirim mesela babasının yanında çok güzel konuşıuyomuş hatta ayşenur die bi bayan çalışıyo ona ayşenur teydee diye seslenip duruyomuş çocuk ditti,ben aladım ama ditti,ayten teyse badak su vedii gibi cümleler kuruyomuş ki bunu aşşağıda çalışan herkess sölüyor bunun nazı sana diyolar bizim yanımızda bülbül gibi diyolar ama dedimya zaman abıraktım ben herşeyin hayırlısı.he bide pedegog aslında anlamadığınız şeyi evet oğlum yada kızım anladım demeyin ki çocukta amann nede olsa herşeyi anlıyolar diyip konuşma tembelliği yapmasın dedi anlamadığınız şeyi sorun,anlamadım kızım ne istediğini tekrar edermisin demelisiniz dedi

bu çocuk piskolojisi garip şeyy :))) bizim zamanımızda böle pedegog falanmı vardı yaa hahahaha
hayat çocuklarımız için gitgide zorlaşıyo bizim çocukluklarımızda annelerimiz işten güçten bizim piskolojimizi düşüncek zamanı bulabiliyolarmıydı acaba :KK9:
 
işte anneden intikam almanın bi yolu. konuşmamak. nasıl ki benim çağan bende değil ayşe de vay benim olmadığım heryerde yemek yiyor bu da onun gibi demekki.
ne düşündüklerini bi allah biliyor birde kendileri.
annem doğduğunda demişti çağanın ağzından: daha yapacaklarım aklımda değil diye.
zaman geçtikçe ne demek istediğini anlıyorum. cin olmadan adam çarpar bunlaaaaarrr..
 
X