2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Süperler yaaa,
Bakıcam vericem hıııı.:))) Çok tatlı oluyorlar böyle, bide bıcır bıcır konuştukça.
Güle güle oynasın ezgi bebeğiyle.
Defneni,n istediği oyuncak neymiş ki öyle:)))

Ege de hiç unutmuyor.Arabasının pili bitse bana çalıştır dediğinde, pili bitmiş diyorum, babaya söyleyelim diyorum.Tamam diyor.Akşama kadar bekliyor, babası gelir gelmez, baba ayaba pil bittiii.Al.

Ege istediği herşeyi söylüyor.Şimdilerde benim adımı da öğrendi, arada melal diye sesleniyor bana.Dün yatmaya gittik odasına.Babası çıkardı sonra ben iniyorum dedi. Oğus oğus, del.Betle.Bekle derken eliyle de bekle işareti yapıyor bu arada.Koptuk tabii bizde.
Yatarken soruyorum hangi yatakta yatacaksın diye.Park yatağı küçük yatak, tek kişilik yatak büyük yatak.Büyüt yatakta, diyor.Ben istiyoyum, ben gidiyoyum gibi cümlelerimizde oturdu iyice.

aynı valla unutmuyor benimkide o yüzden herkese tembihliyorum yapmıycağınız şeyi söylemeyin ben çok sinir oluyorum.

gecen gün küçük görümcem geldi ezgiye gel diyor gitmiyor ezgi gel seni parka götürcem diyor çocuğa ay bir sinir oldum....

dedim hava soğuk kızım kimse yok parkta çıkamayız bugun ... bütün gün tutturuyor ondan sonra unutmuyor birde yalan dolan güveni yitiricez. şimdi birşey dediğimizde yapıcağımızı biliyor artık ona göre hareket ediyor o da...alıcaz dedikmi alıyoruz vs...
 
günaydın kızlar

bugün eceyi kreşe götürdüm öğretmeni gelince koşarak gitti :KK53: ben kaldım.çok hoşuna gidiyor.bugün hazırlanırkende kuzu gibi durdu.normalde dışarı çıkacağımız zaman üzerini giydirmek ne mümkün kıpır kıpır :))

filizciğim eve yürüme mesafesinde anaokulumuz.benim içinde yürüyüş oluyor.eceyi bıraktıktan sonra yarım saatte yürüyorüm:KK34:

bizim kızda mickey mause istiyordu nazda gördü takıldı.babannemiz koca kafalı bi mickey aldı.sürekli onunla konuşuyor.
 
hatice ne güzel ecenin uyum sağlaması valla ezgide böyleydi hiç sorunsuz alışmıştı...

ağlayanlar tırnak yemeye başlayanlar saçlarını yolanlar vardı ezgiyle başlayıp alışamayan çok vardı...

şu hastalıkları olmasa çok rahat ediyordu o da bizde... ama hastalık beni iyice soğuttu kreşten çocuğu bir haftada iyi ediyorum bir gün gidiyor geliyor yine hasta...

hasta olanlar çocuklarını kreşe göndermese hiç sorun çıkmaz ama sağolsun bazı anneler çok düşüncesiz...
 
evet derya hiç sorunsuz gidiyoruz bakalım.okul psikoloğu ilerleyen günlerde tepki verebilir falan dedi ama bana hiç dorun çıkaracakmış gibi gekmiyor.
çok severek gidiyor.babakılm bugün fotoğraf makinesini bıraktım çok merak ediyorum neler yapıyor :)

dediğin gibi derya herkes çocuğu hastalandığında göndermese iyileşene kadar diğer çocuklarda mağdur olmaz.
 
evet bizim psikologta şöyle demişti

bazı çocuk çabuk tüketir keşfeder ve sıkılıp gelmek istemeyebilir demişti...buda ikinci haftada ortaya çıkarmış aynı öyle oldu bize...

ezgi ilk gün bile aglamamıştı... ama ikinci hafta daha okulun otoparkına geliyorduk arabadan inmek istemiyordu... ama yukarı çıkıp çocukları görünce aglamadan giriyordu... birkaç gün yaşamıtık bu sıkıntıyı...

kamera varsa kamera götür o çokdaha eglenceli oluyor... çocuğunun hiç bilmediğinin özelliklerini görüyorsun... benim hiç görmediğim hareketler yapıyordu ezgi :)))
 
Gerçekten dediğin doğru derya, tam iyi ediyoruz çocuğu, kreşe gidiyor yine kapıyor birilerinden.
Dün akşam egenin yine ateşi vardı hafif. Bugün de bıraktım mecburen, çizimler var diye.Ama aklım onda kaldı.
Egede çok çabuk alışmıştı, ama bu sabah arabadan inmek istemedi.Geçen hafta gitmeyince bugün sorun yaşadık.Hepimiz birden indik, beraber girdik.Kapıda ağlamaya başladı.Neyse yarın tatil nasıl olsa dedim.Evdeyiz beraberce:))))
 
haftayada video çekimi isterim öğretmeninden :))
tepki vermesi normal birşeymiş hatta tepki vermezse sorun vardır falan dedi.ayyy dedim ece şimdi hiç sorun çıkarmazsa ne olacak kendi kendime :) bakalım ilerleyen haftalarda göreceğiz.
 
Gerçekten dediğin doğru derya, tam iyi ediyoruz çocuğu, kreşe gidiyor yine kapıyor birilerinden.
Dün akşam egenin yine ateşi vardı hafif. Bugün de bıraktım mecburen, çizimler var diye.Ama aklım onda kaldı.
Egede çok çabuk alışmıştı, ama bu sabah arabadan inmek istemedi.Geçen hafta gitmeyince bugün sorun yaşadık.Hepimiz birden indik, beraber girdik.Kapıda ağlamaya başladı.Neyse yarın tatil nasıl olsa dedim.Evdeyiz beraberce:))))

atlatamıyorlar bir türlü hastalığı şu yaz gelse rahatlasak ya ... kışlardan nefret eder oldum ...

dün gece hiç öksürmedi acaba iyimi geldi günlük yagı :)))

içi çıkıyordu çocuğun öksürmekten ay bir mutlu olduk eşimle...

ama bu sabah evden giderken çok ağladı peşimizden başladı hemen köh köh...
 
İyi gelmiş olabilir hayatım.Ben yine de buradan araştıracağım senin için günlük yağını.Tam özünü bulup gönderirim sana:))))
Ağladığı için boğazları tahriş oluyor ya, o yüzden öksürmeye başlıyor.Daha tam iyileşemediği için.Bir an önce atlatır inşallah.
Kışları zaten sevmezdim, şimdi hiç sevmiyorum bende.Ama yazları da sivrisinek alerjisinden dolayı korkuyorum.Havalar biraz ısınır gibi oldu, evvelki akşam kulağından ısırmış yine sivri sinek.
Kızlar bildiğiniz bir koruyucu var mı, zararlı olmayan.Yatarken süreyim bari çocuğa.

Nazo oyuncakta güzelmiş ama:)))))İnşallah alırsınız.
 
Son düzenleme:
sağol canım araştır valla çok sevaba girersin...

şimdi alerjiyi araştırıyorum da alerjide ve alerjik bronşitte kuru öksürük olurmuş .. balgam olmazmış ... ezgide balgam var ve sökme sorunu var...

bizde hiç olmuyor sivrisinek hiçbirşey kullanmadım şimidye kadar...

kış günü nerden bulmuşlar çocuğu ya taze kan tabi onlardaa bilyior işini :))
 
Son düzenleme:
Bizim burada yeşil alan çok olduğundan sivri sinek üretiyor.Kanallarda var, dağdan gelen suyu alan.Aslında belediye sürekli ilaçlama yapıyor, şimdiden başladılar, yaz boyunca da herakşam ilaçlıyorlar, ama bir tane bile olsa gidiyor egeyi buluyor.Isırılan yerde sabaha birşey yok, öğlne doğru şişiyor.Geçen sene gözü kapanmıştı 2 ısırık yüzünden.
 
ay kıyamam demek ondada ver alerjik bir şeyler...

benide küçkükken ısırdımı kocaman şişerdi...
 
saol meralcim alabiliriz inşallah aslınd alabiliriz daha öncede demiştim çok sık oyuncak almayız defneyi gelip görsen sayılı oyuncağı vardır az öz yani
 
serpil hoşgeldin kızlar duygu nerelrede acaba ne zamandır girmiyomu benmi denk gelmedim
 
ay en iyisi valla ezginin en az 6 sepet oyuncağı, 20 tane bebeği var

binmeye atı fili pelikanı bisikleti bilmem nesi ayrı yani...

kocaman bir evi ve cadırı var...

ya biz almıyoruz inanın sürekli ailedekiler alıyor... kardeşim iki hırka bir mont almış daha dün... almayın diyorum ama yok dinletemiyorum.

doğum gününde dinlemişlerdi almayın demiştim hepsi altın getirmiş :)))

duygu kayıp bu ara herkes firarda zaten
 
saolsunb annemde benim kafadan olduğu için onlarda almaz arada babam dayanamaz ama çok nadir ben alma diyincede kızıyo o yüzden çok müdahele etmiyorum ki zaten müdaheleyede gerek kalmıyo ıvır zıvır küçük oyuncağı çok azdır ve eğer sıkıldıysa bi süre oynamıyosa kaldırıyorum ben mesela geçen yaz tencere tavalrla çok oynadı yazlıktan geldik yüzüne bakmıyo bende kaldırdım bi uçan toplarımız bi aktivite masamız bi konuşan köpeğimiz var bide legoları bunların dışında bikaç bişey daha geçen aldığımız alive bebek aldığımız ilk bebek şöyle diyim kısaca oyuncak sepetimiz yok sen anla artık resim defteri boya kalemleri ortadır masasının üstünde çoğunlukla karalama yapar
 
X