2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

valla en iyisi ben bıktım heryer oyuncak bir iki şeyle oynuyor zaten geçen gün topladım iki buyuk çöp poşeti verdim bana temizliğe gelen kadına yegenleri varmış onlara götürdü...
 
Bizim de küçükken aldığım, legoları, şekilli oyuncak atılan kübü, basit bir bowling seti, bisikleti,kitapları, akülü arabası ve yaklaşık 50-60 adet küçüklü büyüklü arabası var.
Bende oynamadığı oyuncaklarını kaldırıyorum.Ama ortalıkta yaklaşık 10-15 arabası sürekli oluyor.
Boyama olayı ile ilgisi yok.Aldığım boya kitaplarının yüzüne bakmıyor doğru dürüst.Ama kitaplarını getirip, anne oku diyor.Onları okuyoruz.Çoğunlukla arabaları ile kendi kendine oynuyor.
 
bence doğrusunu yapmışsın yanlış anlama ezgidir nasıldır bilmem ama bi tanıdığımın oğlunda böle senin saydığın gibi çok oyuncağı var ve malesef paylaşmayı bilmiyo övünmek gibi olmasın defnemin o kadra az olduğu halde genelde güzel paylaşır o ahpabımın kocaman iki koli evin ortasında motoru pedallı arabası playskool ilk arabam (defneninde vardı kaldırdım) hepsini bi deviriyo kırığı döküğü ilgilendiği ilgilenmediği yaşına uygun olan olmayan hepsi var çocuk çıkıyo üstlerine tepiniyo paldır küldür atıyo kolilere defne leogalrı döküceği zaman sorar ve topla diyincede toplar genelde bazen cozuttuğu oluyo tabi bence eğer oynamadıkları yüzüne bakmadıkları varsa ve yerin varsa bence kaldır ya hatıra saklarsın yada dönüşümlü çıkarırsın birini kaldırır öbürünü verirsin mesela defne sürpriz yumurtadan çıkan oyuncaklara şöle bi bkar bırakır ben direk çöpe sanırım kızımda benim gibi ufak oyuncak sevmiyo
 
ben o şekilli küpünü falan kaldırdım aynen dediğim gibi en sevdiğimiz bu ara kitapları ve resim defteri önce bana kutuyo sonrada o bana okuyo :)))
 
valla çağanın öyle çok arabası falan yok. 3 - 4 tane..
bi bisikleti var. bi tane skuterı var. legoları var. puzzlelları var. ama en çok kitabı var.

dün gece yattık çağanda geldi yanımıza hadi git biraz kitap oku sonrada yat dedim. gitti ışığı yaktı kitap okudu 10 dk sonra gelip anne bitti dedi. kitap bitmiş yanımıza yatmaya gelmiş. git yeni kitap oku sonra yat dedim yine aynı en son gelmiş yatakodasının kapısının önüne yatmış kalktım yolladım bana sarılıyo gitme diye çok ısararcı davrandı beraber yattık ..
 
Evet egede o sürpriz yumurta oyuncaklarını sevmez.Zaten o çukulatalarıda sevmiyor.Almıyorum onlardan bende.
Dönüşümlü veriyorum oyuncakları bende, arabalarıda aynı şekilde dönüşümlü oynuyor.Geçen gün bazı arabalarını kaldırdım.Ege bilmiyordu.Sabahleyin, arabasını arıyor, anne anne arabam diyerek.Bak burada bir sürü araba var dedim.Hayıyyy, başka başka diyor.
Geçen gün kreşte öğretmeni söylüyor, egehanın elinden herşeyini alabilirsiniz, oyuncaklarını, meyva suyunu, yemeğini, ammmaaaa arabasını aldığınızda kıyamet kopar diye:))))Her şeyini paylaşıyor.Ama sevdiği ve o anda oynadığı arabasını kesinlikle paylaşmıyor.
 
bu arada duyguyu bende erak ediyorum. en son ankaradan ev arıyodu. sorduk hayırdır diye cevap bile vermedi yani bi daha ortalarda görünmedi...
 
ay cagana bak sen kitap okuyor demek :))))) süper

ezgi ancak yatagında süt beklerken yatıyor oda bir dakika hemen anne diye seslenir... öyle odasına gidip tek başına oynamak yok...

hepsi toplu oyuncaklarının sepet aldım ikea dan hepsini yaşına göre ayırdım. bebekelr bir sepette müzikliler bir sepette falan filan diye...

kitap, lego ve puzzle dolapta zaten en çok onlarla ilgileniyor.

süpriz yumurtayı bizimkide sevmez yemez ...

dün mc donalds ta helo kitty gördük minicik onu aldık elinden ayırmadı yapıştı kaldı sonra ne olduysa bırakmış heralde biryerde sabah aradı durdu yazık... helo kity çok seviyor birde direk ismini söylüyor oyuncakların. hello kity, pooh, bob :)) kagu (calliou)
 
Şimdi facebookta gördüm duyguyu:))))
Merak ettiğimizi söyledim, bakalım gelecek mi_?
 
ne güzel derya ne iyi yapmışsın öyle ne kadar doğru bişey o anlattğımın hem karışık hem görüntü olarakta çok kötü böyle öğrenirde çocuk bebek sepeti müzikli oyuncak sepeti v.s
 
Kızlar nasıl puzzle alıyorsunuz_?
Ben ikili almıştım, eşleştirmeli, ahşap.Onunla epeyce oyalandı, ama hepsini çözünce rahat rahat takmaya başlayınca bıraktı, oynamıyor şimdilerde.
Ama 12-16 parçalı puzzlerdad sorun yaşıyor zor geldiği için yapmıyor onlarıda.
Sizlerde nasıl puzzlelar var.
 
Kızlar nasıl puzzle alıyorsunuz_?
Ben ikili almıştım, eşleştirmeli, ahşap.Onunla epeyce oyalandı, ama hepsini çözünce rahat rahat takmaya başlayınca bıraktı, oynamıyor şimdilerde.
Ama 12-16 parçalı puzzlerdad sorun yaşıyor zor geldiği için yapmıyor onlarıda.
Sizlerde nasıl puzzlelar var.

bizimkiler ahşap... şu aynı ebatta olan yanyana takılanlardan değilde tamamlananlardan yapıyor onlar kolay geliyor dur bulursam int koyayım resmini... karton olan aynı boyda olanları yapamıyor sıkılıyor
 
normal bildiğin 15-16 lık puzzllerdan var. ahşap tutmalı puzzllerdan var. onlar tek desen hepsini döküp geri yerine yerleştiriyosun biz alıyoruz çağan ilkinde yapıyo sonrada bırakıyo başka çocuklara gösteriyo yapamazlarsa sinirleniyo bende kızıyorum tabiki sen yapamayınca biz sana kızıyormuyuz diye. bide söküp takmalı oyuncakları var işte öyle..
 
merhabaaaa...
ayy vınım kullnıcı hatasına sahip olmuş:KK43:((
çook ösledim sizi...
herşey yolunda işallah,bizim aynı,nil bomba ,gündüz hiç uyumuo okulda..
konu oyuncak ..biz kalem-defter,ya da puzzle oynuorus daha çok..oturma odasının bi kısmı(görünmeyen kısım:)) )nilin..ama yeni zevkimşz halının üstüne uznıp puzzle yapmak..
neys öperim çok ,gelirim gene...
 
Ahşap tutmalı puzzlelarıda yapıyor, 1 tane almıştım, çok basit geldi bizim beyefendiye:))))
Hemen yaptı attı kenara, canı istediğinde alıp oynuyor, birde bize getirip, yanlış yere koyuyor, oyuncağı , o oranın mı dediğimizde hayıııyyy, diye gülerek kendi yerine koyuyor.Çok basit olduğu için ben onu puzzle yerine koymamıştım:))))
Diğer çok parçalı birbirlerine kenetlenen puzzleları yapamadığı için, başka puzzlelar var mı diye düşünmüştüm.
 
saolun kızlar,iiyim işte yazdığım gibi..
meralcim facebooku kapatmıştım görmedim kusura bakma..
ayy bi kaçgün daha netim yok..sonra buralardayım,şimdi kafeden yazıorum ama eve gitmem lazım,çok çok öpüorum,sizi ve kuzuları:))):KK16:
 
X