2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

sizde demi var derya bizimkide içindeki erkek ateşini kızıyla söndürmeye çalışıyo yerde yuvarlanmalar güreş yapmalar atçılık oynamalar her akşam adama yapışıyo hadi baba deh etçeeem :)) çıkıyo sırtına hadeee deehh dio bide anne biz didiyoz diyip el sallıyo :)) babası ayağında hoplatıyo gündüzleri banada yaptırmaya çalışıyo benim bacaklar nası taşısın akşam baban yapar diorum :))
 
böyle düşünürsek işin içinden çıkılmaz. diyorsun ya benim yüzümden olmamış kardeşim diye suçlanır olsa da suçlanacak veya suçlayacak bişye bulabilir.
mesela ben kardeşimle geçinemem anneme bi kız kardeş yapamadınmı bana derim. takılırım öyle ama.
bazande hiç kardeşim olmasaydı bu dertlerle uğraşmazdım derim. yani evlat içinde evlat yapılmaz derim ben. sen istiyosan ikinciyi üçüncüyü çocuğuna da başkalarınada yorum yapmak düşmez.

derya bende senin gibi düşünürüm. çağan çok küçük ilgisi bölünecek daha az zaman ayıracağım falan filan. bunun önüne geçmek mümkün değil. evet ilgi bölünecek. ama büyüdüğü zamanda sana daha az ihtiyaç duyacaklar birbirlerine ilgileri artacak. canı sıklıdığında kardeşiyle bişeyleri paylaşabilecek. bizimle yapamadıklarını kardeşiyle yapacak vs.vs. sadece bugünü düşünmemek lazım.
valla ekonomik durum iyi ise sağlığın yerinde ise eşinle mutlu isen yapılır bee.
benim sağlık sorunum olmasa yapardım valla. hatta bazen yinede yapsam allah birincide verdi sabrnı ikincide de verir diyorum ama eşim istemiyor.
hamileliğimin başlarındaydım 3-4 aylık falan. vana yeni gelmiştik. doğum dr.um eşim ben vanı keşfe çıktık. göl kenarında biyere gittik şöyle bir yürüdük ben kendimi kötü hissettim bana bişey oluyo otralım dedim gerisini hatırlamıyorum. bayılmışım. uyandığımda hala oturuyodum ama üstüm başım heryerim afedersiniz kusmuktu ama öyle böyle değil tepeden tırnağa. eşim anlatıyo rengin bembeyaz oldu ve gittin. engin abiyle birbirimize baktık iki doktor napacağımızı bilemedik yere yatırıp ayaklarımı havaya kaldırmaları lazım onu bile yapamamışlar. ama iyiki yapamamışlar çünkü yatırsalarmış bütün kusmuğu geri yutup akciğerlere kaçırma olayı oluyo onun sonuda ölüm.
ktlenip kaldıklarına şükretmişler.
işte bana dediki ben bi çocuk için nerdeyse seni kaybediyodum bi daha onu yaşayamam müdahale edemediğim için nasıl şükrettim bilemezsin o riski göze alamam dedi. ve biz konuu kapattıkk.
ayyy bak sevesim geldi kocişi ama yok kasıcam az daha:)))))
yola gelmeye başladı da...............
 
sağlık işin içine girince çok zor...

sev tabi güzelim kocişini kimimiz var artık onlardan başka anne baba kardeş tamamda kendi ailemiz var artık...
 
maşallah serpil ne çabuk yola geliyo öyle
içimde ikinci çocuk isteği var hatta hatırlarsanız yazın bi ara yandım tuutştum fkat defne için ve planlı olması için bekleme kararı aldım maddiyat dersen kirada değiliz orta halli bi aileyiz çok şükür ben zor yeteriz diorum eşim hallederiz dio :))) henüz gitmedim ama sağlık açısından da bi sıkıntı yok şimdilik gerçekten zor bi karar ama.........................
 
en azından düşünüyorsun...

bana düşünce bile uzak :)))

aslında hamile kalıp doğuran olsa yerime bakabilirim galiba bana onlar da zor geliyor :))))

ama ikinciyi doğurursam kesin bakıcı bulucam yanima deli gibi yormıycam kendimi ilki gibi ....

evde otururum bebeğimin yanında ama bakıcıyıda tutarım :)))
 
aaa bende daha çok o halleri istiyorum defne erken doğduğunda ne üzülmüştüm bayılıyodum içimde olmasına az sızlanmadım karnım daha büyüycek böle oturduğum yerden kalkamıycaktım ağar ağar yürüycektim oysaki beni arkadan gören hamile bile sanmıyodu
 
ah ah nazlı sen hamileliktede çekmemişsin çocuktada allah çektirmesin :)))))))))
 
amiiiiiiiiiiiiiiin deryacım amiiiiiiiiin sadece başta çok fazla gaz sonda da acaip mide yanması çektim ama yinede gözüme gelmiyo
öyle deme serpil kimisi haftalarda geçse yola gelmiyo
 

bencede oluruna bırak hayatım bak bende hem kız var hemde erkek aralarıda 15 ay amaa gel görki ikisinin sevgiside ayrı ikiside ayrı ayrı seviliyo ve ikiside çokseviliyo.bende duruya hamileyken oğlumolsun çok istedim hatta hep erkek olarak yaptım planlarımı ama kızım oldu inan onuda oğlum kadar sevdimm ve sonra kaan doğduğundada erkek olduğunu öğrendiğimde çokkk sevindim ama dünyaya geldiğinde bi baktımki aslında durudan farklı deil sevgisi ikiside aynı yani benim için çocuklarımın hepsi aynıı eminimki senin içinde öyle olucak bak biz dört kız kardeşiz ve birbirimizi çok seven kardeşleriz ama bende keşke bi abim olsaydı dedim yanii hep istiyoruz ama su akıp yolunu buluyoo sen içini ferah tut.

itiraf edimi erkek olursa sevememekten korkuyorum komik ama öle işte ne bilim ya kızım gibi sevemezsem diorum ya ayrım yaparsam diorum hoş kız olsa bile aynı şeyleri düşünüyorum

seversin canım hemdee çok seversinnn
 
merhabaaa.....
ay nazo ben de arada kaldım burak erkek olsun bana bişi olursa yanında olur dio ,ben dekız olsa diorum..o zaman kardeş olurlar gibi gelio??ben de başka bi yöntem var:))
nil de babasıyla bi havada takla atıo bi uçuo ,bu adamlar kızları nie bööle sevio ya:))
valla nazo nile yapma istediğini hayatından bezdirir 2 dk da,hahhhaa..hiç ters d..üşmemeye çalışıorum ben önemli şeyler dışında..
ben de ilaç alıorum aslında ama bugün dr a gittim,ilacı kes o zaman dedi...
 
nazocum zaten sen çalışmıyosun bildiğim kadarıyla o yüzden ikisinede zaman ayırırsın merak etme bu durumlarda aslında çocuklardan deilde annelerden gidiyo zaman yani kendimizden veriyoruz ben mesela duruyu hiç ihmal etmedim ama kendimi ihmal ediyorum canım.
 
Son düzenleme:
eee öyle anneler heeepp kendinden veriyor.
çağan doğalı ilk defa onu evde babasına bırakıp arkadaşlarla dışarı çıktık. karda yürüyüş yaptık yarım saat falan oda lojman içinde. hava buz gibi bu gece - 18 lapa lapa kar üşüye üşüye yürüdük. biraz da kocaya nispet çıktım. gerçi o çık çık ben bakarım dedi hiç nispet yapmadı..
bizimkiler pek boğuşmuyo. çağanda pek hoşlanmıyo allahtan. bi gece yattıklarında bıdırdaşıyorlar o kadar..
 
babasıda aslı ile boğuşmaktan pek hoşlanıyor. Birde salıncak deyince babasının yanına geliyor kolları ile sallanıyormuş gibi yapıyor tabii hemen havalanıyor babişinin kollarında, onları o halde izlemek müthiş bir keyif.
Ben ikinciyi düşünemiyorum bile, belki hatırlarsınız Aslı'nın sol elinde problem var, gerçi kısmen iyileşti ama biz çok yıprandık. Şimdi tüm gücümüzle kızımızın tamamen iyileşmesi için onu sürekli çalıştırıyoruz, velhasıl 2. ayıracak hiç zamanımız yok,
 
iyi geceler diyerek başlıyım ama kimse yok :)
babası bir koltukta oğlu bir koltukta uyumaya çalışıyorlar ben de buraya bakayım dedim..
herkesler iyidir inşallah hastalar varsa çok geçmiş olsun..
bizde bir yaramazlık yok şükür,yaramaz egeyle uğraşıyoruz..
ikeaya götürdüm akşam biraz oynasın diye masa sandalye aldık oğlusuma boya yaparken kullansın diye çünkü salondaki sehpam kullanılmıcak hale gelicek :)
kayınpederim ameliyat oldu hastane çıkışında bizde kaldı birkaç gün dün evlerine gittiler bu hafta onlarla geçti..Cuma gecelerini çok seviyorumm
 

Allaha ne kadar şükretsek az valla sağlıklı eli ayağı düzgün çocuklar nasip etti bizlere ,her derdi kederi unuttuyorlar insana bir gülüşleri bir öpücükleri..Allahım acılarını göstermesin,bende öperim sarı paşanın yanaklarından :)


ne güzel şeyler yapmışsınız bravo size ben doğru düzgün vakit bulup ilgilenemiyorum çocukla yaa
 

oluruna bırak en güzeli Allah bilir sana hangi meleği göndereceğini Allah gönlüne göre sağlıklı bir yavru nasip etsin..

itiraf edimi erkek olursa sevememekten korkuyorum komik ama öle işte ne bilim ya kızım gibi sevemezsem diorum ya ayrım yaparsam diorum hoş kız olsa bile aynı şeyleri düşünüyorum


kızda olsa erkekte olsa senin canın olacak ayrım yapman sevmemen mümkün değil..
bende ikinciye hamileyken hep kız istedim bir kızım olmasına rağmen,erkekler hep beni korkutmuştur herşeyleri sorunlu olduğu için,kızımdan da çok memnunum hiç üzmedi bizi bebekliği çocukluğu ergenliği hep sorunsuz geçti..öğrendimki oğlum olacakmış biraz içim burkulmadı dersem yalan olur
amaaa şimdi iyiki oğlum olmuş diyorum tek aşkım herşeyim o benim :) eşim de dalga geçer hep aman o aylin hanımın oğlu bağırmayın nazik davranın üzmeyin diye :) kısace ne olursa olsun senin canın o..


ama şu bendede var

ikinciyi doğurunca ezgiciğimle eskisi gibi ilgilenemem daha çok küçük ilgiye çok ihtiyacı var falan gibi şeyleri kafamdan atamıyorum...

o zaman benim gibi yap 16 yıl sonra, daha tatlı oluyor inanki dimi Meralcim


seversin seversin candan can çıkıyor nasıl sevilmez


tek olduğu için tüm ilgi alaka onda bizlerde biraz abartıyoruz gibi geliyor bana bende dahil olmak üzere :)) eskiler nasıl becermişler bu işi hala anlamış değilim ,peş peşe çocuklar kayınvalide kayınpeder bir arada ,başa gelen çekilir diyip katlanıyorlardı herhalde :)


erkek fatma bu yaa yaramaz ege bile koltuk tepesine çıkmıyor :)
 

ne güzel kar yağıyor biz hasret kaldık bu sene kar görmeye
pazar günü kartepe ye gidicez biraz kar görelim çocuklar eğlensin diye,
 
geldim sayfalarınızı doldurdum gidiyorum :))
iyi geceler herkese öpüyorum hepinizi
 
bende varım aylin bende 13 sene sonra doğurdum duruyu gerçi sizin kadar deil ama araları sonrada dayanamadım gene doğurdum ya :)))))))
dediğin gibi kız erkek aynı evlat evlattır benim büyüğü kendi havasında ne sevdirme ne öptürme genç modlarında duruyu güzel kızım benim kızım die oğlumuda ohh büyüsünde anasını koluna takıp gezdirsin die seviyorum bazende bi koluma kızımı bi kolumada oğlumu alıp gezcem kocişde anasının evine göndercem diyorum
hahahahahah kısmett:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…