2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

henüz 3.5 yıllık evliyiz ama defne bize çok şey kattı pozitif olarak ilişkimizi kuvvetlendirdi bizde artık eskisi gibi tartışmıyoruz hele kıldan tüyden şeylerin hiç üstünde durmuyoruz sanırım bende büyüyüp olgunlaşıyorum :))) daha önce çok takardım annen aramadı çıkmadı ablan şöle laf soktu böle dedi bilmemne şimdi hiç umursamıyorum eskiden bi tartışmamız olsa ben kızar döner arkamı yatardım şimdi sakince konuşuyoruz ama hiçbişey olmamış gibi devam ediyoruz
 

bizimde oturdu güzelim hemde ne oturmak
aynı şeyler bizim evdede var bizde başladık yavaş yavaş yasaklara
 
aynı valla nazo bizde öyle...

ya ezgi mesela birşey istiyor aglıyo ben hayır diyorum bu kez babaaaa diye koşa koşa babasına gidiyor...

babasıda hayır diyor bana geliyor tekrar anneeee :)))

ama büyükler varsa evde hala ananane dede falan yandık o zaman bir yerime yırtsam umursamaz ezgi dediğini yapar daha bu yaşta çok güzel billyior insan kullanmayı velet...
 
bizde Allahtan annem yapmaz babamda bana sormadan onay almadan yapmaz ben zaten anneme benziyorum yetiştirme şekli olarak
ama abime göre gaddar anneyim yengesini çok sever çok iyi anlaşırlar ama oda yapmaz fakat dayısı yani abim ve teyzem çok şımartırlar hiç ağlatmazlar neyseki çok çok bir arada değillerde :))) azmıyo
 
Günaydınlar kızlar,Oooo hafta sonu epey doldurmuşsunuz sayfaları:))))Hasta olan bebişlere geçmiş olsun, egede bir haftadır rahatsız.Doğru düzgün birşey yemiyor.Bakalım kreşte ne yapacak.Gözlerindeki çapaklanmadan sontra boğazına da atlamış.Cuma günü dr. a götürdük.Hafif öksürüğü var hala ama, çapaklanması bitti.Burnu içinde damla verdi dr. Bunu kesin kullanın, çapaklanmanın bir nedeni de burnun dolmasıymış.
Ama şurupları içerkende, göz ve burun damlalarında da çığlık çığlığa çocuk.İlaç içirirken çok acımasız olmam lazım geliyor.Ağlaya ağlaya yapıyoruz işlemleri.
inşallah meralcim arkadaşlarım eski işyerimden offf çalışmayı özledim ben yaaa kendi paramı kazanmak istiyorum acaba defneyi kreşe versem ikinciyi falan doğurmasamda çalışsammı ne

gercek dünyaya hoşgeldin nazo :))))))))))))

biz hep böyle düşünüyoruz işte :))))
Deryaya katılıyorum, biz hep böyle düşünüyoruzzzzz:)))

Evet derya yaaa, bende aynı şekilde sokaklarda büyüdüm. Akşam karanlık basmadan eve girmezdik, ailemiz hiç merak etmezdi.Erkek çocuğundan farksızdım zaten, ağaçlara tırmanmak, çelik çomak ounamak, misket oynamak, topla değişik oyunlar. Hepsi vardı. Hemde izmirin göbeğinde oturduğumuz halde.
Şimdi oturduğumuz yer, sizin çocuklarınıza göre egenin daha şanslı olduğu bir yer.Ama yine de bizim rahatlığımız yok.

Bursaya gideceğim için benimde içi yünlü botlardan almam lazım ama bulamıyorum yaaaa.

Yuh neymiş o be.850 liraya evde en güzel doğum günü hazırlanır:)))))Zaten büyüdüklerinde arkadaşları ile birlikte yapmak istediklerinde böyle yerleri kendileri seçecekler deryacım.Bende bu tecrübe var:))))O yüzden şimdilerde kreşte ya da evde yapmak en mantıklısı.

İncinin bloğu var güzelim.Oraya ağırlık verdi.Ama geçenlerde msnde sordum niye girmiyorsun diye.KK ya bloğuyla ilgili bir reklam vermek istemiş, hemen uyarı almış.O da kızmış.Hemde sitenin yöneticisini tanıyorum, herkes neler yazıyor kabul ediyorlar, benim bloğumla ilgili yapacağım şeyi kabul etmediler.Kızdım girmiyorum dedi.Çağanda iyiymiş.Bu sene okul yokmuş zaten, evden nete takılıyuor, bloğuyla uğraşıyor.

Biz ortak karar aldık, başka türlü çocuklarla başa çıkmamız zor zaten.Birimiz hayır derse diğeri kesinlikle ağlasa da sızlasa da evet demiyor.Allahtan annemde kuralcı.Sınırlarını şimdiden öğrenmeleri gerek.Yoksa ileride çok sorun oluyor.Her tarafı çok güzel kullanıyorlar. Herşeyimiz onlara göre olmaya başladı:)))Yapacak bişey yok.

Hafta sonunda didime gittik.Annem bursaya gitmeden annemi göreyim dediği için.Geri dönüşte bir baktık muğlada kar var.Onun soğuğu marmarise iniyor.Bugün rüzgar yok ama hava çok soğuk.
Bir ay önce işbankasından kumbara hesabı açtırmıştım ege için. Her akşam eve gittiğimizde kumbarasını alıp, getiriyordu bize.Bizde cebimizde ne kadar bozukluk varsa veriyorduk, içine atıyordu.Dün akşam dolmuş, bu gün kumbarayı açtırdım.123 lirası olmuş.Hesabına yatırdım egenin:)))İlk parasını topladı oğluşum:))))
 
kızlar maçka küçük çiftlik parkına medrona sirki gemiş h.sn bi arkadaşımla kızları götürmeyi düşünüyoruz bilginiz olsun
karşıda olanlar 1-9 ocak arasıda ümraniye-carrefourda gelcekmiş
 


evet bizde hep duru yada kaan için kavga ediyoruz hemde çok kavga ediyoruz,çünkü eşimde müdaahale etmeden duramazz ve benimde hayatta en nefret ettiğim şey kendi görevlerimde müdahaledir daral geliyo öle durumlarda bana görümce eş kayınvalide kayınpeder anne baba abla kardeş :)kim olursa olsun nevrim dönerr ben kimsenin işine burnumu sokuyormuyum hayırrr, sizde benim işime burnunuzu sokmayınnn die başlıyorumm.


evet onlarda eksik :) nedense ctc yede cumartesi diyesim geliyo hep hahhaha




ben o dediklerine çok kızıyorum ya bizim babaannede ölee bana geliyo hayır duru babaya gidiyo hayır duru (benden tırsığından hayır diyo)babaanneye gidiyo hemen babaannemmmm diye kucaklaya kucaklayaa hemen ayy sevda ama kıyamıyorumm dio bennnn sinir küpü yaa yapma bak ne yaparsan sonra ertesi gün aynısını istiyo yapma yok anlamıyo aslında cahil kadında deil ünv mezunu eğitimde 10 ama yok kıyamıyomuşş (bigün ben ona kıycam haberi yok)geçen yemek yiyoruz ama yüksek tezgah masamızda oturaklarıda bar sandalyesi yüksek geldi anne kucak istedi hayır yemek yiyoruz olmaz burası senin masan deil dedim ağlayarak babaya gitti oda hayır dedi babaanneye gitti o almış kiii bu daha önceki kaç kez hayır demelerimden sonra oluyo ogünden sonra hergünn ben yada baba ne zaman masada olsa duru kucak istiyo almassakta bi saat ağlıyoo kucak ddediysem 3-4 sandalyeye oturt diyo yaa ormal yemek masası olsa ok ama yüksek ve dönüyo düşer diom ama yok alıştırdı.geçen sölüyorum bak alıştırdın gittin şimdi hep istiyo diee aaa istemez benim kızım diyoooo ölürmüsün öldürürmüsün yaaa:)))



ohh güle güle harcasın paşa paracıklarını bende kaanladurunun paralarını altınlarını bişekilde değerlendirmek istiyorum evde saklamak pek akıl karı deil ikisi üstüste olunca baya biriktirdik maşallah eşime diyorum bu sene altın neyin yok iki sene üstüste iiiydi gerçekten :))
 
Anane babanne olunca bizde kiyamiycaz torunlara büyük ihtimal :))

belki öle hayatım ama ne bilim bence eğitmek konusunda anne ve babanın tepkisine karşılık hareket etmemelilerr sonuçta biz kendi evletlarımızın iyiliği için uğraşıyoruz artı ne kadar kıyamasalarda biz kıyıyomuyuzz sanki sadece ii olsunlar istiyoruz.
 
günaydın kızlar

akşam eşimle oturduk ezeli izliyoruz heyecanla tam osırada bir sesler duyar gibi oldum derken birde ne göriyim bizimki uyanmış tıpıi tıpış yürümüş gelmiş salona kapıda birden onu görünce korktuk ikimizde tabi sonra ne ezel kaldı ne mezel sabaha kadarda sürekli uyandı bir odasına bir salona git gel del yaparken deli gibi uykum var şimdi

meralcim hatice almış içi yünlü gibi bot çok güzel bende bakıcam onata deriden mağazasından tımberland almış birde şu kumbara hesabı nasıl oluyor vadesiz hesapmı belli bir limiti yok değilmi her ay ne kadar istersen yatırıyormusun
 
Günaydın kızlar, nasılsınız_?
Dün gece , bir haftadan beri ilk defa hiç uyanmadan uyumuşum.9,5 ta yattım sabah egenin 7,5 ta kendi kendine şarkı söyleyen sesiyle uyandım.Bu gece uykumu almışım.
Ama bir haftadır uykusuzluk benimde bünyemi yıprattığımdan o kadar dikkat ettiğim halde burnum tıkanıyor ve akıyor.Neyse ege iyileşmiş gibi ya o güzel.
Emelcim herhalde onatta bu gece uyumadığına göre rahatsız .İnşallah çabuk atlatırsınız.

Kumbara hesabını sormuşsun.Onat adına işbankasında kumbara hesabı açtırıyorsun.Onun kimliği ile giderek.Her ay belli bir miktar yatırman gerekmiyor.Kumbara doldukça götürüp boşaltıyorsun hesaba ekliyorlar.Özellikle sordum bende.Her ay belli bir miktar yatırma mecburiyetin yok.Benim aklıma yattığı için açtırdım.Hem de kumbaraya para atmak çok hoşuna gitti.Her akşam getiriyor bize paya diyerek:)))
 
Marmariste bulamadım emelcim , bursaya gittiğimde bakacağım artık.Atkı bere eldiven bakmıştım, marmariste onu bile bulamadım doğru düzgün.Didime gittiğimizde aldım onlarıda takım halde.
Burası sıcak diye hiç öyle şeyler getirmiyorlar.
 
atkı bere bizde bol bol var. eee vanda olunca. geçen sene hiç taktırmazdı ama bu sene takıntı yaptı dışarı çıkarken kendi takıyo atkısını şapkasını.
bide atkıyı bağlıyoruz ya apartmanın dışına çıkar çıkmaz onu çekip ağzını burnunu kendi kapatıyo. hoşumaa gidiyo benimde...
derya eğitim konusunda evet haklısın. bende herşeye hayır demem. sadece ona zarar verecek şeylere hayır derim ve o hayırdır. o da bilir. öyle yere mere atmaz kendini. tabi arada bi yapıyo o da olcak artık..
bu arada ben bi önceki sayfayı okuyamıyorum. sistem onarımda diyo ama geri kalan sayfaları okuyabiliyorum.. neyse bi sayfada çok şey kaçırmamışımdır herhalde. çağanda dün gece pek uyumadı. bugün nöbetçi olduğumu biliyo ya ondan herhalde. çok içleniyo yaa. içim gidiyo benimde. terkedilme korkusunu yaşıyo 2-3 aydır. babamız gitti geldi sonra benim nbçler derken. konuşuyorum anlıyo ağlama tamam mı ben yarın sabah gelcem üzülme diyorum tamam diyo arkamdan el sallarken ağlamıyo ama dudaklarını bi büzüp iç çekiyo yüreğim burkuluyo benimde. napalım artık buda geçer dimi..
 
Serpilcim bu aralar en çok üzüldükleri şeyler anne babalarından ayrı kalmak.Hem korkuyorlar, hem de sürekli anneler yanlarında olsun istiyorlar.Ama bir kaç yıl içinde anlayacaklar.Konuşmaya başlayınca da anne gitme diyorlar.Çalışma diyorlar:))))Ne yaparsan yap anlatamıyorsun.Büyüdüklerinde bile bazen sorun çıkartabiliyorlar.Çalışan annenin en büyük sorunu bu.

Egehanda, dışarı çıkarken, eğer rüzgar esiyorsa anne toğuk toğuk diyor.Takmadıysa da hemen beresini takıyor:)))
 
Son düzenleme:
merhaba:)))
ay nil de menim annem nerdeee??dio,hahhah..kucaamdayken bile:)))
emelcim siz onatın yatak kenarındaki zımbırtıyı nie çıkardınız?
dün nil kreşte kopmuş,uyumamış b i de doom günü varmış..serviste uyumuş eve geldi uyanmadı gece de 2-3 kere öölesine uyandı tabi sabah 5,günaydın,perdeyi açim dedim,hahahha kapkaranlık!!
 
Sabah 5 , tabii uykusunu almış bir zilli:))))Sen istediğin kadar uykum var, bak dışarısı karanlık de, onlar uykularını aldılar mı olay bitiyor.
 
emel iyi şaşırmışsınızdır...
biz bir pazar eşimle oturuyoruz ezgi öğle uykusuna yatmıştı...

yatagın kenarıda yukarda indirmemiştik yani..

bir baktık ezgi geldi :))) biz şok olduk...

ezgi nasıl indin diyoruz ata biner gibi gösteriyor ama devamını yapmıyor popo acıdı diyor attı kendini belliki oradan :))))

neden yaptı bilmiyoruz ama birdaha yapmadı
 
merhabalarrr
bugün oyun grubuna gittik fena değildi defne ilk baş uzak durdu jimnastiğe falan katılmadı sonra kendi kendilerine oynarken puzzle ve legolarla oynadı o zaman yanımdan uzaklaştı bende sınıftaydım fakat toplu şarkı söylemede yine yanıma kaçtı sanırım grup oyunlarından hoşlanamdı bide çoğu büyük yani sanırım en küçüğü 3-4 yaşlarında sonra sıkılmaya başladı 20 dk. önce çıktık ilk günden sıkmak ve zorlamak istemedim yalnız karar verdim haftada bi gün götürcem çok yorucu sabah defnenin ayağıyla çıkıp tıklım tıkış minübüse binmek meseleydi doğrusu zaten yönetici kadında hemen başlatmanızın önermem önce haftada bir sonra yavaş yavaş çoğalablirsiniz dedi bakalım
 
merhaba hanımlar,iyisiniz umarım.bayadır okuyorum ama yazamıyorum.cepyen yazmak zor geliyor..
bizim kızın köpek dişleri çıkıyor uykuya dalmakta güçlük çekiyo.böyle olunca sinirlerim çok bozuluyo.en az 1 saatte uyuyor.bazen beni uyutuyo kendi oynuyo yatakta :))
nazo bencede hafta bir götür.zamanla alışacak.bizim kız çok sevdi,hiç sıkılmadı orada.beni aramıyo da oyunevine gidelimmi diyorum hııhıı diyor.bir iki ay sonra kreşe göndermeyi düşünüyorum..
 
evet durusuu haftada bi gün en iyisi olacaktır belki zamanla haftada ikiye çıkarabiliriz kreşe biraz zor veririm maddi olarak karşılayamam ama anaokulu yaşına kadar böle idare edersek anaokulunada ilkokuldan iki sene önce olarak planlıyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…