2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

herkese iyi pazarlar dün kuzuma diş macunu aldım oral-b florürlü yazıyıo doğru dimi kızlar ay wcye alıştıranlar bravo bende klozet aparatı aldım buraya gelirken arada oturuyo bakalım bende biraz savsaklıyodum ama bugünden itibaren ciddiciddi başladık bakalım bi haftada alışacakmı evet ben gece bağlamama taraftarıyım ama önce gündüz alışması lazım yoksa hem gündüz hem gece zor alışır bence bikaç gün gündüz bağlamayınca gecede istemeyecektir
 
ya alıştıranlar alıştırma külodumu kullandınız yoksam normal külotmu giydirdin,iz ben alıştırma küloduyla deniyorum ama onada yapıyo bez gibi kalın geliyo heralde az önce gittik yapmadı yarım saat sonra sordum alıştırma küloduna yeni yapmış şimdik norml külot giydirdim annecim çişin gelince söle tamammı dedim tamam dedi bakalım tabi ben yine dürtücem oyuna dalıp unutabilir
 
Ben normal külodunu giydirdim güzelim, arada kaçamaklarımız oluyor tabii.Ama ilk başlarda sürekli soruyordum, şimdi 2-3 saatte bir eğer hala çişim var dememişse hatırlatıyorum.Ama gece olayı çözülmedi daha:))))
Beze devam gece:)))
İnci bende hamile kalmadan önce kullanıyordum hazır çorbaları, ama hamilelikten sonra eve hiç alamdım.
 
bu arada bizimki çok sıvı alıyo en çok su olamkal birlikte m.suyu,limonata,ayran aynen geceleri bezi doluyo heralde gece saat kurup kaldırırmı önce gündüz alışsında gerçi gündüz bile bez dolu nası yetişcem bakalım kaçırmadan
 
ay meral ben çok oldum ama peki gündüz uykusunda napıyosun ben diorumki bağlamayım uyumudan hemen önce tutim çişe yapmazsada altına hasta bezi serim bence sende gündüz iyce alışınca gece bağlamazsın bence ikisi aynı zamanda çocuğa zor olur
 
Gündüz bağlamıyorum canım yatarken.Gece aslında bir kaç gece hiç olmazsa kaldırıp çişe tutmak lazım.Ama uyanıp sorun çıkartabilir.Uyku sırasında uyandığında aşırı huysuz oluyor, inatlaşıp yapmayabilir.O yüzden bıraktım kendi haline.
Egede çok su, meyva suyu vb. içiyor.Sıcaklarda zaten normal.Biz bile az sıvı tüketmiyoruz:))))
 
selam kızlar muhabbeti koyulamışsınız bizde hala çiş eğitimi yok bekliyoruz ben yazın sıcak diye hep normal kilot kullandım tabi hep işedi işedikten sonra elleriyle şap şap yaptı ayaklarıylada :) sonra gelip bana gösteriyordu hep diyordum annecim çişin geldimi gelince söyle yok hadi gidelim çiş yapalım ama bizim oğlanda tık yok bende üstelemedim ama öğlenleri sıcak diye uyurken bağlamıyorum altını yapmıyor hoş 1.5 saat falan uyuyor ama gece dediğiniz gibi sabah kadar işiyormu ne bezi dolu oluyor :)
 
Monosodyum Glutamat çocuklarda büyüme hormonunun baskılanmasına neden oluyor!

Verdiği zararlar:

• Nörotiksin bir madde olan MSG, sinir hücrelerine zarar veriyor.

• Sebep olduğu hastalıklar ise, merkezi sinir sistemi tahribatına bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları ve Sara (epilepsi),

• Retinal dejenerasyonu (göz retina tabakası hasarı),

• Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, Obezite,

• Büyüme hormonunun baskılanması,

• Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet gelişimi,

• Böbrek ve karaciğerde hasar,

• Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçerek bebeklerinde aynı etkilere maruz kalmasına neden oluyor.

Bu zararların hepsi çok sayıda çalışmayla kanıtlanmış ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda.

BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI.
 
ay bu işin içinden nası çıkıcam bilemedim
anlatim alıştırmakülodunu giydirdim yarım saat sonra sordum hatta oturttum yapmadı sonra küloda işedi hadi bu sefer normal külot giydirdim yapalı 20 dakka oldu bizim odada işemiş geldi ayakların yaptığı yeri gösteriyo hadi yıkadım yeni giydirdim öbürlerini akıtıp astım arkamı döndüm balkona yapmış yani yapalı beş dakka olmadan gene yaptı ay napıcam yaaaaaa
 
veee bingo az öncede koltuğa işedi yine yıkadım giyindi babası sordu varmı çiş sonra ben dedim hadi gel dedi banyoya gittik veee klozete yaptı şükür annem böle böle alışır bi tuvalete iki altına yapar dedi bkalım
 
slm kızlarrr
ayy ben beklemeye kararlıyım valla iki çocukla uğraşamıycam öle tuvalet ve yerlerdeki çişler arası mekik dokuyama valla yani seneye yaza daha ve bilinçli olur ozaman başlarım size kolaylılar diliyorum arkadaşlar:)
hazır çorba bende vermiyorum incicim şuana kadar denemedim ama evde kullandığm oluyor çok sık olmamakla beraber arada yaparım ama çocuklara vermiyorum.
 
slm kızlar unutulduk mu acep. epeydir takılamıyorum. tatildeydik. 20 gündür yoktum. tatil bitti döndüm. yarın mesai var. salı cuma pazartesi nöbetçiyim. hızlı bi giriş yaptım yani. bu arada geçmişi okuyayım dedim ama mümkün değil. çiş eğitimleri başlamış hadi hayırlı olsun. ben denemiyorum . henüz hazır değilim. ama bi lazımlık alıp wc ye koycam. biz girince oda girsin. beziyle meziyle oturtcam öyle öyle anşar herhalde.
bizim emzik sorunumuz var. napcaz bilmem. sadece uyruken alan çocuk boyuna emzik ister oldu.
bugün bakıcımız geldi. yarında öğleye kadar beraberiz sonra bırakıp işe gitcem. kız gelince çağanla oynadılar falan herşey iyi gidiyordu. sonra çağanı aldım kucağıma annecim biz yarın işe başlıycaz sana sevda abla bakacak biz akşam eve gelcez o da gitcek falan dedim çağan bi sinirlendi kıza diklenmeler ittirmeler bağırmalar napcaz bilmiyorum ya zamanla tepkisi geçer herhalde.
bu arada çağan hiç konuşmuyor ama herşeyi anlıyor. bide sürekli eliyle işaret edip bune soruyor. cevap verince hııı diyor. sizinkilerde de varmı. bu ne diye sorması bana biraz erken gibi geliyor ama napalım..
tatilde çok eğlendi kuzum. denizden çıkmadı. hatta kendi kendine 2-3 kulaçlık yüzdü bile. banyo yapmaya gıcık olan oğlan denizden çıkmadı.
işte böyle....
görüşmek üzereeee..
 
selam herkese, bizim bilgisayar bi gidiyo bi geliyo, uğraşmaya da vaktim olmuyo, nezamandır giremiyorum, inşallah herkesler iyidir. şöyle bi kaç sayfa geriye baktım da maşallah çişler bile başlamış, bizimkinin hiç o taraklarda bezi yok valla şimdilik, zaten gündüz alıştırsak gece baş edemem çünkü akşam bez bağlıyorum, sabah altından aldığım bez bir kilo rahat var, kaç kere yapıyo artık bilmiyorum. iki biberon su, bir biberon da süt içiyo gece,

ayrıca şu isilikten çekmediğimiz kalmadı, azar azar oluyodu önceden, yaklaşık bir aydır bütün vücudu tabaka halinde, kaşıntıdan kendi de mahfoldu bende, gece gündüz kaşı diye yırtınıyo. hiçbir krem fayda etmedi, egzamaya dönmüş dedi doktor.

Ayrıca söylemişmiydim daha önce bilmiyorum bizim iki numara da kız'mış, iki zilliyle halim harap görünüyo, doğum 10 kasım gibi olabilirmiş, günler yaklaştıkça gözüm iyice korkmaya başladı. Elif ırmak'ın gece uykuları bi düzene girseydi bu kadar korkmayacaktım ama, gecede nerdeyse 10 kere uyanıyo, gözünü açmıyo ama gözü kapalı mızır mızır ağlıyo, oraya buraya atıyo kendini, dakka başı su istiyo, pışpışlamaktan, su içirmekten, emziğini vermekten bi hal oluyorum. deli olucam.

Sedakt'cım tam okuyamadım ama halinden memnun görünüyosun iki bebeyle, maşallah sana, seni görünce biraz içime su serpiliyo ama ben çok sabırsızım ya napıcam bilmiyorum. Monte 'de baya sıkıntılı sanırım. Allah sabır versin hepimize zor iş valla
 
Hoşgeldin serpil.Maşallah çağana.
Sevda iki çocuk olunca haklısın, ben bile tek çocukla eğer altı pişik olmasaydı, hiç bezi çıkartmayacaktım.Ama pişik olunca bezi takmamaya başladım.Ortalığa yapmasın diye sorunca ya da banyoya götürdüğümüzde yapınca devamı gelsin dedim.Yavaş yavaş alışırlar sonuçta.
Nazo annenin söylediği doğru, iki altına yapacak ilk başlarda bir banyoya:)))Ortalığı temizlemek tabii sana düşüyor:))
 
hayırlısı olsun kuzicim, maşallah bebişte büyümüş, fazla kalmamış doğumuna.filiz 2 erkek annesi, sen iki kız annesi oluyıorsun.
Çocuklar sıcaktan da uyuyamıyor, o yüzden gece boyunca uyanıp su istiyorlar.havalar serinleyince sanırım uykularıda düzene girer.
 
yok watercim ya, benimki can sıkıntısından suya saldırıyo, şimdi sıcaktan da uyuyamıyo tamamda, normalde de hep huzursuz uykuları, mesela çoğu çocuk yoruldukları zaman yada uyku saatleri geçtiği zaman iyice uykuları gelir sızar kalır ya, benim ki tam tersi, uyku saati 5 dakika geçse daha da uyuyamaz, sabaha kadar oturabilir. çok oynadıysa koşturduysa o gece iyice mızmızlanır 20 kere uyanır. yorgunluktan uyuyamaz, böyle bi garip kızım var. akşam 22:30 uyku saati, biraz geç yatırayım da gece az uyansın diyemezsin, bu sefer hiç uyuyamaz gece de delirtir insanı.
 
ay bebekken ne güzeldi daha uzun uyuyodu, gereksiz yere ağlamıyodu, karnı doyunca uykuya devam ediyodu, büyüdükçe düzeleceğine daha beter oluyo benimkimafoldumben
 
serpil, filiz hoşgeldiniz

filiz az kalmış hayırlı sağlıklı doğum dilerim canım aralarında 22 ay olacak demekki aynı ablamla ben gibi :)

serpilcim inşallah bakıcıya alışır çağan bizimkide daha konuşamıyor pek ama anlıyor herşeyi hele eşimle onun hakkında konuşuyorsak mutlaka çaktırmadan bizi dinliyor :)
 
ayy kuzi sen 2 .ye hamilesin ve doğum yaklaşmıs ayyy inanamıyorum hemde doğal yolla kalmışsınbilmiyorumkismilene şanslısın tedaviye gerek kalmadan süpriz bebek gelmiş
 
kızlar bittim resmen bittim yorgunluk sabır bizimki maşallah evin her yerine çiş yaptı wcye yapıyo on dakka geçmiyo altınada yapıyo bütün gün ya banyodaydık yada çiş temizlik külot yetiştiremedim gittim 10 tane daha aldım ay dedim çocuk hazır deilde benmi zorluyorum acep
 
X