2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

zeynep biliyorum canim ama yine de insan merak ediyor iste bi de zaman azaldi olabilidigimce sakin olmaya calisiyorum...ama surekli aklimda oldugu icin biraz zor oluyor...yalnaci agrilarim oluyor ama gecici...pazartesi dr kontrolum var bakalim ne diyecek.

ekinsu canim ya benim de belime ve kasiklarima agri giriyor adet olucam saniyorum,ama sonra geciyor..ben de diyorum boyle agrilarim var ama asil dogum sancilarini nasil anlicam diyorum...oofff....herkes sezeryan soyle biri ciksa da bizi iyi bir cesaretlendirse:))))
 
sende mi sakaryada yaşıyorsun peki.beyhekim hastanesi var.orada olacak doğum.adatıp istemiştim ama doktorum orayla anlaşmalı değilmiş.sen nerde yapmayı düşünüyosun?iyi dileklerin için sağol.

ailem burda, ben de doğum için geldim. beyhekimi duymuştum iyi yorumlar var hakkında, inşallah senden de güzel haberler alırız yarın..ben ya doğumevinde yapıcam, ya da doktorum her nereyle çalışıyosa henüz belli değil.
 
normal doğum düşünen anneler okuyun mutlaka

Doğumda Nefes Teknikleri
Normal doğum fizyolojik bir süreç olup annenin ıkınarak bebeği karın kaslarının yardımı ile doğum kanalından itmesiyle gerçekleşmektedir. Kadın doğum uzmanı bu fizyolojik süreçte sadece bebeğin başının annenin perine bölgesine zarar vermeden kontrollü bir şekilde çıkmasına yardımcı olmaktadır. Doğumda asıl görev anne adayında olup doğumun sağlıklı ve risksiz gelişmesi için düzenli ve güçlü ıkınması gerekmektedir.

Doğum eylemi esnasında uygulanacak olan doğru nefes alma- verme teknikleri ile doğum eylemi daha kısa sürmekte ve bebek daha kolay doğmaktadır.Doğum eyleminde uygulanacak doğru nefes alma-verme tekniklerini gebelik döneminizde ne kadar sık uygularsa bu teknikler o kadar iyi öğrenilip daha başarılı uygulanmaktadır.

Doğum esnasında doğru nefes alıp verme neden bu kadar önemlidir?

Doğum eyleminde belli aralıklarla gelen rahim kasılmaları esnasında bebeğe giden kan akımı nispi olarak azalır. Bu normal bir durumdur. Anne adayı bu esnada derin bir nefes aldığında kandaki alyuvarlara normal bir nefeste geçtiğinden daha fazla oksijen geçer ve bu ek oksijen kasılmalar esnasında bebeğin oksijensiz kalmasını önler.

Kasılmalar esnasında duyulacak şiddetli ağrı zihinsel olarak daha çok doğru nefes alıp vermeye odaklanıldığı zaman, anne adayı bilinç altında bunu yapmaya kendini yönlendirdiği için, daha hafif olarak algılanacaktır.

Gebelik sırasında bu alıştırmalar nasıl yapılmalıdır?

Gevşeyin; Öncelikle fazla sert olmayan bir yere yatın ve dizlerinizi bükün. Vücudunuzdaki bütün kasları bilinçli bir şekilde teker teker gevşetin. Tüm kaslarınızı gevşettiğinizi düşündüğünüzde bile tekrar yaptığınız bir kontrolde bazı kaslarınızın halen kasılı olduğunu görebilirsiniz. Tümüyle gevşemiş olmaya özen gösterin.Kendinizi tümüyle zihinsel olarak bu gevşeme işine verin.

Düzenli nefes alıp verin; Tümüyle gevşediğinizden emin olduktan sonra sanki 40-50 saniye süren bir kasılmanız varmış gibi hissetmeye çalışın. Burnunuzdan içinize mümkün olduğunca ve yavaş yavaş derin bir nefes çekin, bu nefesi yine yavaş yavaş ağzınızdan dışarı verin. Bu esnada bütün kaslarınızın gevşek olduğunu tekrar kontrol edin. Kafanızda canlandırdığınız kasılmalar devam ettikçe bu işleme düzenli bir şekilde devam edin. Nefes alıp verme işlemini yaparken eğer çok hızlı bir şekilde ve aceleyle yaparsanız, kanınızdaki karbondioksit hızlı bir şekilde azalabilir, bu da geçici bilinç kaybına kadar gidebilen durumlara yol açabilir, bu nedenle derin nefes alma işlemini yavaş yavaş uygulayın. 40-50 saniye süren bir kasılmada 5-6 adet nefes alma-verme en uygun olanıdır.

Karın kaslarınızı da kullanın; Fazla sert olmayan bir yere uzanın ve ellerinizi karnınızın üzerine yerleştirin. Derin bir nefes alarak göğsünüzü değil karnınızı şişirin. İçinizden beşe kadar saydığınız sürede bu pozisyonu koruyun. Nefesi ağzınızdan verin ve bu işlemi 5-6 kez tekrarlayın. Bu egzersiz karın kaslarınızın gevşemesine yardımcı olduğu gibi, kasılı kasların rahim üzerine gereksiz baskı yapmasını engeller,ağrıyı daha az hissedersiniz.


Nefes egzersizleri ile bir " Doğum Provası " nasıl yapılır?

Bu nefes alıp verme alıştırmalarının doğumda başarılı olması için belirli bir düzen içinde uygulanmalıdır. Daha detaylı olarak bu nefes alıp vermeleri incelemek gerekir ise;

ü Tutulmuş nefes: Derin bir nefes alın ve sonuna geldiğinizde nefesinizi tutun, içinizden ona kadar sayın, sonra havayı ağızdan bırakın. Bu tutulmuş nefes doğum sırasında özellikle bebeğinizi dışarı iterken faydalı olacaktır.

ü Yüzeysel küçük nefes: Hafifçe ve çabucak, ses çıkarmadan nefes alıp verin. Yalnızca göğsünüzün üst kısmı kıpırdamalı, karın hemen hemen hareketsiz kalmalıdır. Bu nefes ritmik olmalı. Dolayısıyla nefes alma zamanının verme zamanına eşit olmasına dikkat edin. Bu nefesi ağzınızı açık veya kapalı iken yapabilirsiniz. Bu yüzeysel nefes rahim ağzının doğum için genişlemesini sağlayan güçlü kasılmalar geldiğinde işe yarayacaktır.

ü Büyük sık nefes: Bu kez nefes ritmi hızlanmalı, saniyede tam bir nefes alıp vermek gerek. Ağız yarı açık nefes alın, nefes verin. Bu nefes rahim ağzı genişlemesinin sonunda bebeği iterken ve bebek dışarı çıktıktan sonra kendinizi engellemeniz gerektiğinde çok işe yarayacaktır.


Bu farklı nefeslere hakim olmayı öğrendikten sonra birlikte bir doğum provası yapalım. Bebeği dışarı atma sırasında duracağınız pozisyona geçin, yani sırt yastıklarla kalkmış, bacaklar bükülü,uyluklar ayrılmış olarak uzanın. Bu pozisyonda kendinizi şu egzersize alıştırın: Önce bebeği dışarı itmeyi kolaylaştıran nefes tutmayı yapın, hemen ardından bebeği daha fazla itmeyi engelleyen sık sık yüzeysel küçük nefesleri yapın. Doğum sırasında önce bebeği itmek için kendinizi kastıktan sonra, birden çocuğun başı göründüğünde ebe artık “itmeyin itmeyin” diyecektir.

Pratikte şöyle anlaşılacaktır: Tutulmuş nefes, ”nefes alın,tutun,ıkın,ıkın,ıkın”. Sonra hemen ardından ”artık itmeyin, ağzınızı açın, nefes alın, verin, alın, verin…”. Tutulmuş nefesten hemen sık nefese geçmek kolay değildir. Bu yüzden çalışmak gerekir. Ancak bu nefes egzersizlerini yaparken arada normal solumanıza dönüp, kendinizi dinlendirmeyi unutmayın.
 
kuzi valla idare eder canım idrar yolu enfeksiyonum azalıcana artıyor kafamçokkarıştıerken doğumu tetikleye bilirmiş şeker desen nanay Çok üzgünüm çoookhareketlerim kısıtlanmaya başladı artık karnımdan dolayı delikafadulden
sen nasılsın bu hafta salı günü 37.hafta iş göremez raporumu alıcam kaydirigubbakcemile5
sen nezaman alıcan???
 

Beni hiç sorma, Aralık ayında yoğunuz demiştim ya, iki üç akşamdır gece 12:30'da işten çıkıyorum, bu cumartesi pazar çalışıyorum, bitik durumdayım yani, zaten ayaklarım kocaayak oldu, sarkık durmaktan anormal şişiyo ve ağrı yapıyo, yürüyemiyorum,
siteyede girememiştim baktım doğuran doğurana maşallah, çocuğa eziyetmi ediyorum diye de vicdan azabı çekiyorum valla

Bana önümüzdeki hafta gel dedi aslında, 37.hafta o zamanmış, ama ben ocak ayına hiç başlamıyim diyorum, çarşamba günü gidip alayım raporu diye düşünüyorum, yoksa yollarda doğurucam gibi geliyo valla.
 

Dakikalardır teşekkür etmeye çalışıyorum..Bi problem var sanırım
 

merhaba gulbahar
ayni durumdayiz bende 37 haftayi doldurdum. bu pazartesi doktara gidecegim. sanirim hala donmedi. ve 2 hafta ilerde gorunuyormus kilosu. Hakkimizda hayirlisi diyorum. Bende hic istemiyordum sezaryan ama yapacak bisey yok. ocak 6 gibi sanirim sezaryan olucak.
 
kuzi onasıl çalışma saati öyle bence raporunu al otur dinlen evde bak herkes 38 e doğru doğuruyo senmi kurtaracaksın kız işyerini :mymeka:
 
Kızlar biraz dinlenin artık çalışmayın..Yazık, günah..O ayak şişmesi ne rahatsız eder insanııııııı!!!!Yine de maşallah diyorum..Ben 32.ftada su koyvermiştim,ağırlaşmıştım...
 
Hala da aynı ağırlıkta devam ediyorum..Ama evde gebeliğin tadı da başka oluyor:)))Yat kalk keyfine bak,valla çok güzelmiş
 
aman kizlar bebekler dogacak siz daha calisiyormuusnuz ??
aman dikkat kuzi cim bu kadar calisma sana da yazik bebegine de canim ya.

ben calismiyorum ama cok fenayim agrilarim artti nasil uyuyacagim bilmiyorum.
Allah yardimcimiz olsun hepimizin....
 
lojoconde bende senin gibi düşünüyorum evde dinlenmek en güzeli tabi kaydirigubbakcemile2
kuzi bence dr.git yazdır iznini a.s
 
Ya Ela cım,geçen Kaan Kocatepe sanırım,onun bi sohbetinde izin şansınız varsa muhakkak kullanın diyor adam..Bebiş için çok önemliymiş..Ama tabiii şu da var,657 ye bağlı olarak biz biraz daha rahatız.Ama özelde çalışan hamilelermiz biz kadar keyfi davranamıyorr..Ama eşim azcık paralı pullu bi adam olaydı valla devrilir yatardım evde..Çocuğuma da bakardım paşalar gibi..İlk kez evde bu kadar uzun kaldım..Yani kış dönemi herkes çalışırkren..Biz öğretmenlerin yazın 2 ay tatili var biliyosun..Aman nasıl keyif aldımmmmm Elbette gebeliğin de büyük etkisi vardı
 
Ya çok ters zamana geldi son günler işte, bizim işin en zor zamanı Aralık ayı o da son günlere denk geldi malesef, neyseki 4 gün kaldı Aralığın bitmesine biraz daha dişimi sıkmam lazım.
 
Çağırıyolardı da durun 15 dk daha bekleyebilirim..Vazgeçti annem:)15 dk sonra bi daha öperim..Ya kızlar papağan gibi oldum da çok şişko oldum ben yaaaaa
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…