2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

Zaten dr. lar söylüyorlar canım, en az 200 aşağı ya da yukarı olabiliyor.Ama çoğunlukla riske atmak istemiyorlar.Ezranında bebeği için 4000 gr. civarı demişlerdi, 4000 gr doğdu:)))
 
Birde 4500 gr a kadar anneye soruyorlar, normal isterse normal doğum yapılabiliyor.4500 gr dan sonrası özellikle sezeryan oluyor. Ama anne adayları çoğunlukla normal doğumdan korktukları için, dr. ada kolaylık oluyor, direk 4 kilo iri bebek alalım sezeryana diyorlar.Anne adayı ben illaki normal istiyorum derse, dr. o kadar çabuk sezeryana karar vermiyor.
 

haklısın canım ben de güvenemiyorum.Benim arkadaşım da tam tersnin yaşadı normal doğum yaptı halbuki bebek 4 kgmış çook zorlu bir doüğum oldu bebeği vakumla çekmek zorunda kaldılar.Allah korudu.Dediğin gibi riske atmaya değmez.Sezeryan olsun aman ama sağlıklı doğsunlar.Benim bebeğim iri değil normal olmasını istiyorum.Ama korkmaya başladım.:1no2:
 
waterfull senin paşaya da maşşallah ekmek elden su gölden bi güzel besleniyor tabi çıkmak istermi:))hiç belli olmaz belki bir sürpriz yapar yılın ilk bebeği olur:)
 

saol canım tşk ederim darısı sana artık,
ewde bir bebiş olması gerçekten çok güzel anlatılamayacak bir duygu,psikolojim şimdilik iyi,ama ilk gün biraz gerıldım ewdeyken,bırden ew kalabalık oldu,annem,babannem,halam,kuzenım,kayınvalidem,saolsun benim babannem ve halam çok karışırlar,hepsi ayrı bişey dıo,üstüne şunu al,birisi dıo banyonu yap,diğerı dıo yapma,ufak bir gergınlık oldu bende,ama napalım olacak artık bıraz sabır lazım,annen bile olsa alınıo,amannn boşver,geçecek bu günler,eşim çok yardımcı bana destek oluo,o yönden de çok rahatım,sütüm de yavaş yavaş gelecek sanırım,emo dewamlı kızım,haklıısın son günler geçmıo hiç inşallah sende en kısa zamanda hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini
 
esra selam bebişin aynı ultrasondaki görüntüsü gibi geldi bana biliyormusun çok şeker maşallah, filizden haberin var mı eşi dönmüş mü ailesi iyimi acaba
 
kızlar yarın doğum yapıyorum ama doğum yapacağım hastane raporu ocak olarak vermiyomuş.bi ebe bulup ocakta evde doğum yaptırdım diye belge almam gerekiyomuş.
bunun daha kolay bi yolunu bilen varmı acaba?nüfusa gidip raporu kaybettik desek olurmu acaba?
 
marsg gözün aydın ezgi hanımın keyfi yerinde demeksırnaşık şey ama her an gelebilir ozaman habersiz bırakma bizi hihoyyyt
 
glabella hiç böyle yapan olmadı henüz o yüzden yöntem hakkında bilgim yok , sezaryanmı olacaksın yarın kaçta doğumun
 
glabella hiç böyle yapan olmadı henüz o yüzden yöntem hakkında bilgim yok , sezaryanmı olacaksın yarın kaçta doğumun

evet sezeryan.12 de alıcakmış doktor.beklemek istedim 2009 olsun diye ama bebişim biraz tombikmiş.doktor risk almak istemedi planlı programlı sezeryan yapacak illa.kolayına geliyo tabi
 
glabella, dr. niye beklemiyor ki, şurada 5 gün var sonuçta.senin normal doğum tarihin ne zmandı_?Bebeğin kilosu ne kadarmış_?
Hem bebeğin kilolu olması o kadar önemli değil ki sezeryanda, sonuçta o zmanada sezeryan olacak şimdide.kafamçokkarıştı
Gülçinin bebeği 4750 doğdu örneğin, o kadar büyükse hemen alalım demesi normal ama, şu anda 3500-4000 kiloysa 5 günde en fazla 200-300 gr alacak demektir.
 
kızlar sonhaftalarınızda sızınde artık karnınızın alt tarafında bır doluluk hıssı acı gıbı bırseyler oluyormu.artık sol yatıp kalkınca butun karnım solda toplanıyor kalkınca dag gıbı bır yukseklık oluyor solda cok komık..sancı cekıp dogum yapan anneler sancı nasıloluyor?belırtılrı ne?
 

Canım mahalle muhtarı tanıdıksa rica edersin yapar bu iş onda biter..
 
evet sezeryan.12 de alıcakmış doktor.beklemek istedim 2009 olsun diye ama bebişim biraz tombikmiş.doktor risk almak istemedi planlı programlı sezeryan yapacak illa.kolayına geliyo tabi
onemlı olan haftalarını doldurması kılosu onemlı degıl sonucta ocakta alsada sezaryen yapar bır hafta once alsada sezaryen yapacak ne farkeder bır hafta daha beklesekı.38 haftandada sezaryen yapabılır.anlamıyorum bu drları bazen kendı planlarına gore davranıyorlar galıba
 

Bneim normal doumumda sancım makata doru gelmişti yani tuvalet ihtiyacın varmış gibi akılında bulunsun cnm..
 

Canım ben sana ne farkedeceini söylim 38. haftada olduu için her an sancıları tutabilir bu da doktorun sıcak yataından kalkması demek hiçbişey bulamamış bebein kilosunu bahane etmiş...
 
Bneim normal doumumda sancım makata doru gelmişti yani tuvalet ihtiyacın varmış gibi akılında bulunsun cnm..

sagol canım ama pekı bu agrıyı sancıyı anlarız dımı yanı duramayacak sekılde cok sıddetlımı olur hanı normal acılarımızdann farkını farkederız degılmı.normal agrım gıbı zannedıp onemsemezsem dıye korkuyorum.
 
O sancılar farketmeni sağlar hayatım, sen hiç üzülme.Öyle bir kere gelip geçmez zaten, araları sıklaşarak devam eder, doğum oluncaya kadar.
Sen arkası arkasına sancı gelmeye başlarsa, yapacağın şey saat tutmak olsun, 8-10 dk ya düştüğü zamanda hastaneye git ya da drunun ara.
 
GLABELLA, Sakarya'da nerde yapacaksın doğumunu,ben de Adapazarı'nda yapıcam. kolay doğumlar diyeyim şimdiden sana..ama bence de sezeryan olacaksan ve ocak doğumlu istiyosan neden 5 gün beklemediniz bunu anlayamadım..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…