2009 Nisan Anneleri

yok sevgicim bende yok halı yıkama makinası bende verıyorum dışarıya mis gibi gelıyor valla:))
ecem hastalığı atlattı dreken ben hasta oldum fena gribim ya kolum kalkmıyor(
eceminde fırçalamaktan çok macun yemek tek derdi bende o görmeden fırçalıyorum dişlerimi genellıkle macun yemesın dıye:))

bu arada geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler kızlar

slm kızlar
sinir oldum demire :)
bi çocuk 1.5 saatte uyurmu yaaaaa
delirtti beni kalk uyuma diyorum bu seferde kızdım diye uyumak istiyo
bırak beni anne uyucam diyo bi gülüyorum bi sinirleniyorum
alt üst etti beni balık gibi elimden kayıp gidiyo artık gücümde kalmadı
ooofffffffffffffffffff kız içerde depreşir oğlan dışarıda Allahım güç ver

arkadaşa gidicem yine dün bütün yediklerini çıkarmış
yoğurt çorbası götürmüştüm öğlen o iyi geldi bana yaparmısın dedi
demir bey hazretleri uynanınca gidicem

bencede uğraşmayın halılarınızı verin yıkasınlar firmalar artık kuruturken bile makinayla kurutuyo
ben vermiştim 2 sene önce gayette mis gibi geldi
bide parfüm sıkmışlar 15 gün fln çıkmadı kokusu

ama yeni makina aldık tabi biz o muhteşem bişey bahsetmiştm bnde burda
kirby bizimkisi yataktaki maytları bile temizliyo çok güçlü zaten uçak motoru varmış içinde
şahsen ben çok memnunum
aysununki ihlastı bravo sevgi :) o da memnundu

geçmiş olsun tuğbacım
etrafınızda kuvvetli mikroplar dolanıyo demekki

herkese merhaba...uzun zamandır gene yazamadım...okulda sene sonu işleri bitmek bilmiyor..evde de melisin enerjisi bitmek bilmiyor..ama ben bu arada bitiyorum o ayrı zaten...herkesler iyi galiba..tuğba geçmiş olsun canım..havalar ısınmadıki hastalıklar bitsin...müge sanada bravo valla..hem çocuk hem içerdeki,hem arkadaşın..allah kolaylık versin sana..
biz dün melise çiş eğitimine başladık...sinirlerim daha ilk günden bozuldu...sürekli altına yaptı her seferinde aynı yere,parkeye..kakayıda bizimki hep orada yapar nedense..çiş içinde aynı noktayı seçti kendine..lazımlığa üç kere yaptı sadece ama nasıl bir çişse mübarek dakika başı yapıyor 2 damla..sonra 2 dakika kuru kalıyor sonra gene 2 damla kiloduna yapıyr..hiç bağırmadım hep teşvik ettik,hatta lazımlığa yapınca şenlik gibi kutladık..ama gece bağladım..dün kaka yapmamıştı...gece karnı ağrıdı ağladı sürekli fitil verdim öyle yaptı,ama ne kaka taş sanki...çok üzüldüm onu öyle görünce..bugün bakıcımız gene lazımlığa oturtmuş,sorun yapmadı dedi...ama ne bileyim işte acaba hazır değil mi ya psiklojisi bozulursa diye korkuyorum açıkçası..çok zor bu tuvalet olayı çok...

hazır değildir belki annesi çok üstüne düşme..umutta bizi görünce oturmak istiyo bi iki damla yapıyo hadi yıkayalım anne diye seviniyo..ben hadi yapalımmı demiyorum yoksa inatlaşıyo çok kıymetli kakası var yapmıyo çiş yapıyo sadece:)) bide gündelik bişeymiş gibi davranmak gerekiyomuş..çok tepki vermemek gerekiyomuş ama yapınca bi ödül verin diyo uzmanlar face de selpağın sayfası var tuvalet eğitim bi bak istersen cnm..

tuğbacım geçmiş olsun sizede..
mügee bayılacak kadar uykusu gelince yatır yatağına veya yanına yat nasıl uyuyosa işte..artık çok büyüdülerya uyumayı reddediyolar ama bi yerden sonra dayanamıyolar ben öyle yapıyorum kahvaltıdan sonra çıkarıyorum dışarı pert hale gelince kendi istiyo uyumayı :))

valla gülşencim ben bunu dışarıda çıkarıyorum temiz havada alıyo ama alıştı sanırım artık istemiyo
öğlen uykularını kaldırıcam valla yada dediğin gibi geçe alıcam ama bu seferde akşam geç yatıcak
ne biliyim yapıcaz bişeyler duruma göre

demirde çişini yapar kakasını yapmaz anca kakasını bezine yapar sonra hadi anne tuvalete der
napıcaz oğlum yaptın işte derim tuvalete yapıcaz der
don meraklısı don alalım tuvalete yap don giyelim diyorum
tamam bezede duru yapsın diyo hihiihih sıpa
biz daha başlamadık ama başlatmayı düşünüyorum artık şöyle 1 haftaya kdr

Son düzenleme:
selam kızlarrr
çiş söylemeye hazır olduklarını anlamak için bezini takip edin derler 3 saat kuru kalabiliyorsa ve az az değilde toplu olarak çişini yapıyorsa hazırdır derler.
bizimki toplu yapıyor ama oturağa oturmuyor. çok nadir kendi isterse oturuyor sadece...

Aynen Selin ben lazımlık almadım klozete otursun istiyorum aparatını aldım
ama yok istemiyorum diyor bakalım yazın evdeyken belki balkona alırım orada yapmak ister

slmmmmmmmm
kızlar ya bide lazımlıgamı alıştırcanız eee 1-2 sene sonrada tuvaleteeee
direk tuvalete alıştırın bence
egede çişini yapıyor tuvalete kakayı bezeeeeeeeeeee

Selam!Dün gece Miray da tam 2 saat uyumadı,sinirden ağladım.Aman sinirlenmeyeyeim aman bağırmayayım üzmeyeyim derken sıka sıka kendimi iyice sinirlerim gerildi.Bide sessiz ağlıyordum yatağının başında,burnumu çekerken farketti,ağlıyormusun,ağlama,bak ben uyudum dedi,yumdu gözlerini.Tabi ondan sonra da baya bir uyumadı.
Dün karar almıştım,kaçta yatarsa yatsın hiç üstüne düşmeyeceğim diye.Bugün öğlen de uyumadı.Akşam 8 de yıkadım.9 a geliyordu odaya gittik,5-10 dk da uyudu.Ama yine bile ben götürmesem uyuyacağı yok.
Sabiha Hn ın sayfasında yardımcısına sormuştum,2 yaşındaki çocuğun şu saatte uyuması uyanması lazım diye bir saat var mı diye.O yaştaki çocuğun günlük toplam uyku saati vardır,demişti.Yani gündüz uyumasa akşam erken yatsa yine aynı şey oluyor.Boşuna ne onu ne de kendimi üzmeyeceğim artık,öğlen uyumak istemezse uyutmayacağım.
Ay ne çok yazdım,ama çok doluyum ya bu uyku konusunda bu sıralar.

Tuvalet eğitimi için de Miray daha önce kıyafetle oturuyordu lazımlığa,hatta mutlaka benle irip o da oturuyordu,ama bayadır kıyafetle de oturmuyor.
Bir korkuyorum ,bide diyorum emzirmeyi bıraktırmadan önce de çok korkuyordum ,nasıl zorlanmadık,bu da öyle olacak belki diyorum.Geçen sene 2 arkadaşım 3 günde hallettik dediler,hem gece hem gündüz.İnşallah biz de öyle yapabiliriz.
Ben yaz tatilinin gelmesini bekliyorum,Sadece benle olsun,annem başka davranır ben başka,çocuğun kafası karışmasın.

iyi akşşamlar

aynen elif demirde 2 gündür öyle
ve ben nez mn bu çocuğa bağırmicam kızmicam bugün ağlamasın desem hep o gün
çok ağlıyo ve bende onunla ağlıyorum

mesela bugün uyumadı delirdim o ağladı ben ağladım
arabaya binmek istemedi koltuğuna oturmicakmış
amannn delirtti beni sinirden yine ağladım
neyseki akşam barıştık
beraber duş aldık
akşamları daha rahat uyuyo yarım saatte uyuyo mesela ama gündüz beni delirtiyo
bende artık öğlen öyle 1 saatte uyumazsa bırakıcam uyumasın

iyi aksalar kızlar
bu ara cok sıkıntılı gecıyo kaynnamı hastaneye yatırdım eve geldım kız kardesımıde hastaneye yatırsık valla bı o bı o bı ev derken helak oldum bakalım yarın gene bursadayım kaynanam bıseyler ıstedı kız kardesım gel dedı ınsallah cıkar yarın
tuğba sanada gecmıs olsun canım havalardan herhalde
uyku konusu bızdede sorunde ama ben oluruna bıraktım unduz 11 gıbı uyanınca uyutmuyoru o gun aksam 8 dedımı uyuyo ama erken kalktıysa 1 saat kadar uyuyo gunduz ama uyumayıncada cok ezıyet edıyo (
tuvalet konusundada bız 2 aydır kakasını tuvalete yapıyo bezıne yapmıyo ama cıse hazır mı denemedım hıc baaslasam bakalım su dertler bıtınce nasıl olucak
dıs macunun bızde sadece yemek ıcın kullanıyoruz
bu ara pek heves ettı komsumuzdan kuslara bızde muabbet kus aldık sımdılık elıne cıkıyo bakalım zarar vermeden buyutebılecekmıyız
gecmıs olsun dıyen herkese tesekkur ederım ben sızlerı okuyorum gunduz ama cvp yazamadan cıkıyorum
muge alla yardımcın olsun canım
mıne bencede ver yıkamaya daha ıyı evde kurutma derdı falan sorun canım
sevgı masallah sanada değerlerın ıyı cıkmıs kıloyuda takma o kadar
melısın sonuclarıda cıkms alla daha beterınden korusun bır an once duzelsın değerleri sinemcm sanada kuvvet versın allah

teşekkürler kızlar butun gün yattım mide bulantısıda yanında ayyy kurtulamadık hastalıklardan (

seher kaynanana geçmiş olsun canım ..,

uyku konusunda bende rahatım çok şükür mügecim bence ustune düşme ecem uykusu gelınce anne uyku dıyor bebeğine sarılıyor uyuyor maşallahh sadece biri geldıgınde kendı uyumak ıstemıyor sallanmak ıstıyr bende kırmıyorum ama eskısı gıbı gel uyuycaz demıyorum kendısı soyleyene kadar sabiha p. da uyku yemek ve banyo konusunda kesınlıkle ısrar yok demişti ondan sonra ecemi sallamayı bıraktım ben çok şükür bu sayede kendi kendine uyumayı öğrendi

Son düzenleme:
Seher hayırdır kardeşine ne oldu,çok geçmiş olsun!Saat 11 de uyanmak mııııı?Dedim öğle uykusundan mı acaba ama yok,sabah uykusuymuşMaşallah !11e kadar uyusa daa ne isterim.Miray sabah 7-8 arası kalktığı halde böyle,bugün 7:20 de kalktı,öğlen uyumadı,akşam da ben götürünce 9 da uyudu.

Öğlen uykusunu kaldıran kaç çocuk var ki?Benim bildiğim Ege var.??Yavaş yavaş bırakıyorlar mı acaba öğlen uyumalarını?

uyumadı be adaş şuan katy perry nin e.t şarksında tepiniyo :)) kendide söylüyo sıpa kikikiss mee diye :))

ecrin çok geç yattığı için öğlen 11 gibi kalkıyor elif ama erken yatıp erken kalkmasını isterdim
bende sordum uyku konusunu bazı çocuklar böyle dönemler geçirirmiş gece 10 saat uyuyorsa endişelenme demişti.çok bile uyuyor.bide akşam yarım saat kestiriyo.uyutmasam da kendisi uzanıp uyuyor :)

tuğbacım geçimş olsun
pek zorlamamakta yarar var diye düşünüyorum..

ben hala gece bile ayağımda sallıyoyorum..
12 civarı uyuyor gece uyanıyor anne salla anne kaşı................................

günaydın
valla öğle erken yatıp uyumuyo elıf 11 e kadar gec yattımı oluyo gecede baya kaktığı için hanım sabah 7 den sonra babasının yerıne gecıp fosur fosur uyuyo kız kardesımde kıst varmıs yumurtalıklarında ondan yattı valla bı kurtulamadık hastalıktan dediğiniz gibi
uyku konusunda bende kendıne bırakıyorum kendı kendıne uyuyo ama tuğbanın dediği gıbı bırı olduğu zaman salla anne dıye gelıyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…