Ohhh ohhh yazalım burdan da düzene giriversin hepsi.Zaten iyi şey yazınca da tam tersi olmuyor mu)
Selin valla tamgün çalışanların işi gerçekten çok zor .Allah kolaylık versin!ama bence iş paylaşımı konusunda pes etmeyin,daha çok genciz,siz aynı anda işten geliyorsunuz,o zaman aynı anda herkes birşeyler yapmalı.Valla şahsi fikrim bağıra çağıra da olsa eşimi işe ortak etmek.1 sene bağırırsın 2 sene bağırırsın, ondan sonra alışacaklar mecbur.Kadınlar çok mu meraklı iş yapmaya evde.
Evde bir kavgaya sebep olmayayım da ben böyle düşünüyorum yani.Yine de tabi herkes kocasını evin durumunu daha ii bilir ona göre davranır.
Bizim ev serin elif baya hemde onun için yorgan örtüyorum ince ama o zaten üstünü hep açıyor, olmazsa bir kan testi yaptırıcam dr.2 yaşda istiyoruz demişti yaptırmamıştık o zamanSinem çok üzüldüm canım ama erken farkettiğiniz için önlemini de alacaksınız.Melis zaten çok yiyen bir çocuk değildi,ama çikolata şeker seviyor mu?Onları yememesi lazım asıl dimi.Tavan da ne kötü olmuş ya,çok şükür altında kimse yokmuş.
Sevgi ev sıcak mı oluyor ya da üstü kalın mı?Miray sırttan çok terlemez,gece de terlemiyor,ince bir penye pijama giydiriyorum,üstüne de ince penye battaniye.Battaniyeyi de atıyor zaten.
Melek ,eğer öğlen uyumuyor diye huysuzluk yapmıyorsa akşam da erken yatıp sabah kalkıyorsa sorun yok bence,üzülme erken bıraktı diye.
Miray öğlen uyumayınca huysuzluk yapıyor diye dert ediyorum ben,yoksa bırakıcam uyumasın.
Müge Miray da dün o kadar yazınca beni utandırdı,o da rahat uyudu bu öğlen.ama akşam ne zaman isterse o zaman yatırıcam.
Tabi dün 9 da yatınca gecenin 4 ünde uyandı,ama tam uyanma da değil,bizim yatağa gelmek asla istemiyor,ayak da istemiyor.Kendi yatağında yatacak,ve annesi onu sırtından pıtpıtlayacak.Vee bu 6 ya kadar sürdü.2 saat dikti beni,sonra ben okula giderken, hanım mışıllll mışııılllll uyuyordu
Tek sağlıklı olsunlar da biz de onların başında bekleyelim.Boşuna cennet annelerin ayağı altında değilmiş demek kiiii
Gecenin kaçında ayakta durduğuma değil de en çok,ben ayaktayken eşimin yatakta uyumasına sinir oluyorumHaksız mıyımmmm
sinemcim üzülmee kötü şeyler gibi güzelliklerde üstüste gelicek inan..sıkma canını diyet yemeklerle halledersiniz inş.ilaç tedavisine gerek kalmadan..selam kızlar
ben çok iyi değilim yaa
face e yazmıştım gerçi ama burada da yazayım
melis tahmin ettiğim üzere şeker hastası
vücudu fazla insülin üretiyor ve karaciğerin işlevini tam olarak yerine getirmemesi sonucu
kilo alımı başlıyor.
4 yaşına kadar ilaç tedavisi yok bu dönemde kilo alınması engellenir ve kilo vermesi sağlanırsa
insülin direnci düşebilirmiş ama tabiki hep riskte olacak sonuçta genetik bi hastalık
çok canım sıkkın,bide üstüne benim polikist over sendromuda hiç iyi gitmedi
umutta çok terliyor sevgicim erkek çocuklarının ter bezleri kızlarınkine göre daha fazla çalışırmış zaten..korkulucak bişey olduğunu sanmıyorum cnm..şu an bile üzerinde incecik bi sweat var atletini değiştiricek kadar terlemişYa kızlar hep sorucam sorucam unutuyorum
Alp Demir geceleri çok terliyor sırtına bez koyacak kadar sizinkilerde nedir durum terlemelerde ??
demirde terliyo cnm erkekler kolay kolay üşümez zaten ben yorganla yatarken eşim pikeyle yatardıYa kızlar hep sorucam sorucam unutuyorum
Alp Demir geceleri çok terliyor sırtına bez koyacak kadar sizinkilerde nedir durum terlemelerde ??
işte bazen uyumayacakları tutuyo bizde hep böyle olacak sanıyoruzMelek ,eğer öğlen uyumuyor diye huysuzluk yapmıyorsa akşam da erken yatıp sabah kalkıyorsa sorun yok bence,üzülme erken bıraktı diye.
Miray öğlen uyumayınca huysuzluk yapıyor diye dert ediyorum ben,yoksa bırakıcam uyumasın.
Müge Miray da dün o kadar yazınca beni utandırdı,o da rahat uyudu bu öğlen.ama akşam ne zaman isterse o zaman yatırıcam.
Tabi dün 9 da yatınca gecenin 4 ünde uyandı,ama tam uyanma da değil,bizim yatağa gelmek asla istemiyor,ayak da istemiyor.Kendi yatağında yatacak,ve annesi onu sırtından pıtpıtlayacak.Vee bu 6 ya kadar sürdü.2 saat dikti beni,sonra ben okula giderken, hanım mışıllll mışııılllll uyuyordu
Tek sağlıklı olsunlar da biz de onların başında bekleyelim.Boşuna cennet annelerin ayağı altında değilmiş demek kiiii
Gecenin kaçında ayakta durduğuma değil de en çok,ben ayaktayken eşimin yatakta uyumasına sinir oluyorumHaksız mıyımmmm
haftaiçi kocamı görsem zaten ona şükür işten sonra bide spora gidiyor adam. o gelene kadar ben uyuyorum bile. ben de evde iş yapmıyorum zaten o konu da ikimiz de aynıyız. bir fazlam ben yaseminle ilgileniyorum o kadar...
Ya kızlar hep sorucam sorucam unutuyorum
slm kızlar
aayyy sinem geçmiş olsun cnm gerçektende çok talihsiz şeyler yaşadın
Allah beterlerinden korusun
melisin durumu içinde bence kilolarını verince herşey düzelecek merka etme
senin olayına gelince bi soğan kürü vardı cnm onu bi denesene
bnm annemde rahimden polip aldırmıştı kistler vardı onu yaptı ve kayboldu
seehercim sizede çok geçmiş olsun
maşallah kendi kendine uyuyan bebeklere
demir bugün sorun çıkarmadı sarılıp uyuduk işte arada onada geliyolar demeki
babamız pazar günü gelirim artık seçim mitingleri bitiyo tatile giriyoruz dedi
iyi bari dedim ne diyim
gerçi tlfu kapatınca beni ağlama aldı bu aralar böyleyim sinirlerim bozuk sanırım o yüzden
ne güzel melis tuvalet eğitiminde son gaz devam ediyo maşallah
darısı başımıza
bende babası gelince bıraktırmayı düşünüyorum
öğlen uykusunu bnmde bildiğim ilkokula gidene kdr çocuklar uyur
bu arada bnmde sırtım tutuldu demiri kaldırırken ters bi hareket yaptım sanırım
nasıl ağrıyo ütülerim vardı onları yaparken battı hep inş. hemen geçer
SinemCim çok üzüldüm ya ama mügenin dediği gibi kiloları verince inş.
hiç kalmayacak ama sen şimdi yemesini nasıl engelleyeceksin
diyet yemekler yapman gerek filan Alp ekranda gördüğünü istiyor
ama allahtan evde yok sonra alıcaz deyince duruyor....
MügeCim senin haftalarda çok vardı bende hatta yürürken aşağı düşecek sanıyordum
o derece ağrı vardı ama 2-3 hft sonra geçti bence kendini yormadan dinlen
ben kesin doğururum sanıyordum cnm sorma bende de şeker testi iyi çıkınca
sanki eski formuma döndüm iştahım açıldı resmen ne güzel 2 ayda 2 kilo almıştım :-((
canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm yaa.. belki kilo verince geçer..insallah..
geçicek canım merak etme baZEN ÖYLE ÜST ÜSTE GELİYOR sabret ...
geçmiş olsun mügecim.
az kaldı boşver ye gitsin:)
Sinem çok üzüldüm canım ama erken farkettiğiniz için önlemini de alacaksınız.Melis zaten çok yiyen bir çocuk değildi,ama çikolata şeker seviyor mu?Onları yememesi lazım asıl dimi.Tavan da ne kötü olmuş ya,çok şükür altında kimse yokmuş.
Sevgi ev sıcak mı oluyor ya da üstü kalın mı?Miray sırttan çok terlemez,gece de terlemiyor,ince bir penye pijama giydiriyorum,üstüne de ince penye battaniye.Battaniyeyi de atıyor zaten.
ben bugun aradım şirvaı acmadıııı
sinemmmmmmmmmm
gecmiş olsun babanız gıttı hersey üst üste gelıyor allah korumuş sinem
k,lo verırse hastalıgıda atlatır inşallahh
diyet yedir canım
benım babamız tüm akrabaları babamda olmak şartıyla şeker hasta ailede ırsi
tekrar gecmiş olsun
sinemcim hepsi düzelecek inşallah. HErşey yoluna girecek...
:)) güldürdün beni artık kocayı takmıyorum tek uyumaları değil ki. akşam eve gelip tv karşısına geçmelerine ne demeliii
sinemcim üzülmee kötü şeyler gibi güzelliklerde üstüste gelicek inan..sıkma canını diyet yemeklerle halledersiniz inş.ilaç tedavisine gerek kalmadan..
umutta çok terliyor sevgicim erkek çocuklarının ter bezleri kızlarınkine göre daha fazla çalışırmış zaten..korkulucak bişey olduğunu sanmıyorum cnm..şu an bile üzerinde incecik bi sweat var atletini değiştiricek kadar terlemiş
günaydınn..
sinemcim çok çok geçmiş olsun allah beterinden korusun..
seher sizede geçmiş olsun..
uyku konuşulmuş..
iddia ediyorum nisan bebeklerinde en geç öğle uykusunu ela bırakır :) geç uyuyo öğlen bazen 1-2 ya da 3 te ama mutlaka uyumalı çünkü gece sadece 9 saat uyuyo ela..öğlen tamamlıyo kalanı..gece uykusunu hiç sevmedi doğduğundan beri hep gündüz uyur..az az müdahale ettim şimdiye kadar ama artık büyüdü bana eskisi kadar zorluğu yok kendi haline bıraktım..biliyosunuz küçükken ayrı odaya gitsek ağlıyolardı şimdi rahatız..
bende saatleri ayarlamaya çalıştım ara ara o yüzden uyutmaya çalıştım bekledim başında ama tuğbanın dediği gibi şimdi uykum geldi diyene kadar hiç ellemiyorum uykusu gelincede çok zorlamadan uyuyo maşallah..
gunaydın kızlar
üç aylarınız ve mubarek regaıp kandılınız mubarek olsun
sınemcım allah yardımcın olsun ınsallah sorunsuz atlatırsınız bu donemı
hepinize gecmıs olsun dıleklerınız ıcın tesekkur ederım bu ara bunaldım resmen ya selenın huysuzlukları hastalıklar allah beterını vermesın napalım bunada sukur
tuğba altta gordum senı daha ıyısındır ınsallah
kocalardan bahsedılmıs valla benımkı selen dodğuktan sonra bozuldu o zaman kadar bana cok yardım ederdı ama selen doğdu adamın ayarları bozuldu yap dediğim zaman yapar tabıde bı ısı demessem oralı olmaz hele o elıne tv kumandasını alıp oturması ısten gelınce sınır bozcu bı durum
merhaba kızlar
evde değildim bakamadım
hepinizin kandili mübarek olsun..bu geceyi en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip etsin Allah..
sinem çok çok geçmiş olsun inş. diyetle hemen düzelir
bişeyde yemiyor ama şişman diyordun ya nasıl dyet yapacaksın
Allah şifa versin cnm
hepinize tekrar tekrar teşekkürler kızlar
öncelikle melek ailede var demişsin benimde eşimin annesi şeker hastası genetik bişey işte Allah korusun sen bi baktır
diyet yemeği konusunda maalesef çocuklarda işler öyle olmuyor
çocuğa diyet yaptırmak yararlı değil zararlı olabiliyor.
diyetisyenle görüştük,3 ana 3 ara toplam 6 öğün dedi
şaka gibi ben 6 öğün yemek yedirsem havalara uçarım
çocukta önemli olan düzenli yemesi tabiki şeker çikolata cips kola gibi şeyler yani ıvır zıvırlar yasak
ama kontrolllü olduktan sonra onlardanda abartmamak koşuluyla yiyebilir
hamur işinden kaçınacağız ekmek yok iyi tamam bu kolay zaten doğduğundan beri hiç ekmek yediğini görmedim
işin zor kısmı zaten yememesi yemezse düzene girmemiz zorlaşıyor uykusuzlukta sorun
26 aydır uykuya hasretim gece 2 den önce uyuması mucize felan gibi bişey ama leptin hormonu gece uykusunda 1-2 arası salgılanmaya başladığı için ondanda yoksunuz
bu arada leptin zayıflatıcı hormonmuş
falan filan sıkıntımı anlatsam sayfalarca yazabilirim