2009 Nisan Anneleri

tuğbacım geçimş olsun

pek zorlamamakta yarar var diye düşünüyorum..

ben hala gece bile ayağımda sallıyoyorum..
12 civarı uyuyor gece uyanıyor anne salla anne kaşı................................

günaydın
sen de bendensin ama bizim saat sınırımız var tabi sabah kalkamak ve babanneye gitmek zorunda 10 da kalsın diyemiyorum. geç yatarsa sabah işkence oluyor mecbur erken yatırıyoruz...

herkese günaydın...dün tuvalet eğitimimiz daha iyiydi..daha az kaçırdı...mesela gündüz yatarken bez bağladım ama bezi kuru kalkttı kalkar kalkmaz da anne tuvalet dedi..dün babamız yeni bir lazımlık,klazöt adaptörü ve alıştırma kilotları almış ve hepsine küçük bir servet ödemiş...sırf öğrensin psikoolojisi bozulmasın diye neler yapıyoruz..yalnız aklınızda bulunsun alıştırma kilotları maksimum 15 kiloya kadarmış...bizimkine olmadı tabii..neo b..y diye bir markanın var onlar daha büyük ama maalesef pahalı...tanesi 13 lira..e tabi 1 tane de alınmıyor..en az bir kaç tane... ama kullanışlı..en azından yapsada yere geçmiyor ama çocuk yaptığını ıslandığını anlıyor yani... bu konuda kafanızı şişirmiş olabilirim ama gerçekten stresli bir süreç..vazgeçmek yok devam edicem...çünkü tatilde burada yookuz ve melis evde alışsın istiyorum kendi düzeninde e bu yaz öğrenmezlerse seneye yaza kalır bu sefer de çok geç olur diye düşünüyorum..umarım başarılı oluruz...

günaydın güzellerr
sehercim kızkardeşinede,kayınvalidenede geçmiş olsun..sen daha iyisindir umarım kendinle ilgilenemiyosun hastalardan:))
dün gece umut bizim yataktan düştü bi uyandtım umut ağlıyo gecenin bi vakti çocuk aradım bi baktım taa ayak ucunda yerde çok ağlamadı yatağımız alçak zaten ısrarla hergece geliyo yatağımıza öfff bize deliksiz uyku yok anlaşılan küçüklerken büyüsünlerde rahat uyuyalım diyoduk şimdi daha beter ..
bizde 10 sularında yatıyoruz sabah 7.30 gibi ayakta..
öğlen uykusu uyumazsa çıldırıyo en geç 4 e kadar dayanıyo sonra bayılıyo bulduğu yere..
süt içmeyeli tüm düzenimiz altüst oldu eskiden 9 a kadar uyurdu arada bi süt içerdi şimdi sabahın köründe başıma geliyo annesi yumuyta pişir diyee:KK1:

civcivlerimizi gönderdik biraz önce babasıyla..kıyamadım yazık kutunun içinde rezil oluyolardı..umutta ağladı çokk öydekimm diyee

günaydın güzellerr
sehercim kızkardeşinede,kayınvalidenede geçmiş olsun..sen daha iyisindir umarım kendinle ilgilenemiyosun hastalardan:))
dün gece umut bizim yataktan düştü bi uyandtım umut ağlıyo gecenin bi vakti çocuk aradım bi baktım taa ayak ucunda yerde çok ağlamadı yatağımız alçak zaten ısrarla hergece geliyo yatağımıza öfff bize deliksiz uyku yok anlaşılan küçüklerken büyüsünlerde rahat uyuyalım diyoduk şimdi daha beter ..
bizde 10 sularında yatıyoruz sabah 7.30 gibi ayakta..
öğlen uykusu uyumazsa çıldırıyo en geç 4 e kadar dayanıyo sonra bayılıyo bulduğu yere..
süt içmeyeli tüm düzenimiz altüst oldu eskiden 9 a kadar uyurdu arada bi süt içerdi şimdi sabahın köründe başıma geliyo annesi yumuyta pişir diyee:KK1:

civcivlerimizi gönderdik biraz önce babasıyla..kıyamadım yazık kutunun içinde rezil oluyolardı..umutta ağladı çokk öydekimm diyee
kıyamam ben umuta yazık üzülmüştür tabi civcivlerine..ama hayvanlarada yazık...bu arada dün selpakın bir sayfasını tavsiye etmiştin çok işime yaradı sağol tekrar...

kıyamam ben umuta yazık üzülmüştür tabi civcivlerine..ama hayvanlarada yazık...bu arada dün selpakın bir sayfasını tavsiye etmiştin çok işime yaradı sağol tekrar...

rica ederim ne demek..bende senin tavsiyen üzerine alıştırma kilodu giydirmeye calıştım bi acayip bizimki acır diyo bezden rahat oğlum diyorum yok yok gerek yok diyo alem yaa:KK1:
eşim lazımlık alırken almış 18 kg.ve üstü yazıyo jokjok diye bi marka jokerin

seher kardeşine ve kaınvalidene gecmiş olsun....

evet ege gündüz uykusunu bıraktı erken yatıyor elif aslında bi cougun 7 yaşına kadar öglenleri 1 saat bile olsa uyuması gerekır ama biz 1,5 yaşında bıraktıkkkkkkk:KK43::KK43::KK43::KK43:

selam kızlar
ben çok iyi değilim yaa
face e yazmıştım gerçi ama burada da yazayım
melis tahmin ettiğim üzere şeker hastası
vücudu fazla insülin üretiyor ve karaciğerin işlevini tam olarak yerine getirmemesi sonucu
kilo alımı başlıyor.
4 yaşına kadar ilaç tedavisi yok bu dönemde kilo alınması engellenir ve kilo vermesi sağlanırsa
insülin direnci düşebilirmiş ama tabiki hep riskte olacak sonuçta genetik bi hastalık
çok canım sıkkın,bide üstüne benim polikist over sendromuda hiç iyi gitmedi :KK43:

ben inanmaya başladım son zamanlarda üzerimde dolaşan kara bulutların varlığına
geçen gün melisin odasının avizesinin etrafındaki kartonpiyer süs
tavanla beraber düştü aşağıya
ya melis olsaydı altında diye fenalık geçirdim
dün usta buldum geldi yaptı ardından tuz ekmek soğan çevirip melisin kafasından verdim
daha neler yapılır bu kara bahtım kem talihim için
sanki üstümde fil oturuyor o kadar ağırım yani :KK43:(

slm kızlar
aayyy sinem geçmiş olsun cnm gerçektende çok talihsiz şeyler yaşadın
Allah beterlerinden korusun
melisin durumu içinde bence kilolarını verince herşey düzelecek merka etme
senin olayına gelince bi soğan kürü vardı cnm onu bi denesene
bnm annemde rahimden polip aldırmıştı kistler vardı onu yaptı ve kayboldu

seehercim sizede çok geçmiş olsun
maşallah kendi kendine uyuyan bebeklere

demir bugün sorun çıkarmadı sarılıp uyuduk işte arada onada geliyolar demeki

babamız pazar günü gelirim artık seçim mitingleri bitiyo tatile giriyoruz dedi
iyi bari dedim ne diyim
gerçi tlfu kapatınca beni ağlama aldı bu aralar böyleyim sinirlerim bozuk sanırım o yüzden

ne güzel melis tuvalet eğitiminde son gaz devam ediyo maşallah
darısı başımıza
bende babası gelince bıraktırmayı düşünüyorum

öğlen uykusunu bnmde bildiğim ilkokula gidene kdr çocuklar uyur

bu arada bnmde sırtım tutuldu demiri kaldırırken ters bi hareket yaptım sanırım
nasıl ağrıyo ütülerim vardı onları yaparken battı hep inş. hemen geçer

sevgi naber görüşemez olduk
senin kızda aşağıya baskı yapıyo mu bnmki bazen öyle bi dayanıyoki sancı giriyo karnıma masaj yapıyorum yer değştirsin diye :)

aliye ve şirvandan haber alan varmı
uzun zmndır girmediler

SinemCim çok üzüldüm ya ama mügenin dediği gibi kiloları verince inş.
hiç kalmayacak ama sen şimdi yemesini nasıl engelleyeceksin
diyet yemekler yapman gerek filan Alp ekranda gördüğünü istiyor
ama allahtan evde yok sonra alıcaz deyince duruyor....

MügeCim senin haftalarda çok vardı bende hatta yürürken aşağı düşecek sanıyordum
o derece ağrı vardı ama 2-3 hft sonra geçti bence kendini yormadan dinlen
ben kesin doğururum sanıyordum cnm sorma bende de şeker testi iyi çıkınca
sanki eski formuma döndüm iştahım açıldı resmen ne güzel 2 ayda 2 kilo almıştım :-((

o zmn seninki yukarı çıktı desene bnmki hala aşağıda gibi
inş. bu ay çıkar yukarı yoksa bende doğuruk gibiyim :)
sık biraz daha dişini cnm az kaldı
ben yemiyorum ve light ürünleri tercih ediyorum
onlarda yağ oranı düşük kalsiyumu daha fazla diye

selam kızlar
ben çok iyi değilim yaa
face e yazmıştım gerçi ama burada da yazayım
melis tahmin ettiğim üzere şeker hastası
vücudu fazla insülin üretiyor ve karaciğerin işlevini tam olarak yerine getirmemesi sonucu
kilo alımı başlıyor.
4 yaşına kadar ilaç tedavisi yok bu dönemde kilo alınması engellenir ve kilo vermesi sağlanırsa
insülin direnci düşebilirmiş ama tabiki hep riskte olacak sonuçta genetik bi hastalık
çok canım sıkkın,bide üstüne benim polikist over sendromuda hiç iyi gitmedi :KK43:
canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm yaa.. belki kilo verince geçer..insallah..
ben inanmaya başladım son zamanlarda üzerimde dolaşan kara bulutların varlığına
geçen gün melisin odasının avizesinin etrafındaki kartonpiyer süs
tavanla beraber düştü aşağıya
ya melis olsaydı altında diye fenalık geçirdim
dün usta buldum geldi yaptı ardından tuz ekmek soğan çevirip melisin kafasından verdim
daha neler yapılır bu kara bahtım kem talihim için
sanki üstümde fil oturuyor o kadar ağırım yani :KK43:(
geçicek canım merak etme baZEN ÖYLE ÜST ÜSTE GELİYOR sabret ...

slm kızlar

iyi bari dedim ne diyim
gerçi tlfu kapatınca beni ağlama aldı bu aralar böyleyim sinirlerim bozuk sanırım o yüzden

darısı başımıza

geçmiş olsun mügecim.
SinemCim çok üzüldüm ya ama mügenin dediği gibi kiloları verince inş.
hiç kalmayacak ama sen şimdi yemesini nasıl engelleyeceksin
diyet yemekler yapman gerek filan Alp ekranda gördüğünü istiyor
ama allahtan evde yok sonra alıcaz deyince duruyor....

MügeCim senin haftalarda çok vardı bende hatta yürürken aşağı düşecek sanıyordum
o derece ağrı vardı ama 2-3 hft sonra geçti bence kendini yormadan dinlen
ben kesin doğururum sanıyordum cnm sorma bende de şeker testi iyi çıkınca
sanki eski formuma döndüm iştahım açıldı resmen ne güzel 2 ayda 2 kilo almıştım :-((
az kaldı boşver ye gitsin:)

Ya kızlar hep sorucam sorucam unutuyorum
Alp Demir geceleri çok terliyor sırtına bez koyacak kadar sizinkilerde nedir durum terlemelerde ??

Sinem çok üzüldüm canım ama erken farkettiğiniz için önlemini de alacaksınız.Melis zaten çok yiyen bir çocuk değildi,ama çikolata şeker seviyor mu?Onları yememesi lazım asıl dimi.Tavan da ne kötü olmuş ya,çok şükür altında kimse yokmuş.

Sevgi ev sıcak mı oluyor ya da üstü kalın mı?Miray sırttan çok terlemez,gece de terlemiyor,ince bir penye pijama giydiriyorum,üstüne de ince penye battaniye.Battaniyeyi de atıyor zaten.

sevgi naber görüşemez olduk
senin kızda aşağıya baskı yapıyo mu bnmki bazen öyle bi dayanıyoki sancı giriyo karnıma masaj yapıyorum yer değştirsin diye :)

aliye ve şirvandan haber alan varmı
uzun zmndır girmediler
ben bugun aradım şirvaı acmadıııı

slm kızlar

iyi bari dedim ne diyim

darısı başımıza

sinemmmmmmmmmm
gecmiş olsun babanız gıttı hersey üst üste gelıyor allah korumuş sinem
k,lo verırse hastalıgıda atlatır inşallahh
diyet yedir canım

benım babamız tüm akrabaları babamda olmak şartıyla şeker hasta ailede ırsi
tekrar gecmiş olsun

Melek ,eğer öğlen uyumuyor diye huysuzluk yapmıyorsa akşam da erken yatıp sabah kalkıyorsa sorun yok bence,üzülme erken bıraktı diye.
Miray öğlen uyumayınca huysuzluk yapıyor diye dert ediyorum ben,yoksa bırakıcam uyumasın.
Müge Miray da dün o kadar yazınca beni utandırdı,o da rahat uyudu bu öğlen.ama akşam ne zaman isterse o zaman yatırıcam.

Tabi dün 9 da yatınca gecenin 4 ünde uyandı,ama tam uyanma da değil,bizim yatağa gelmek asla istemiyor,ayak da istemiyor.Kendi yatağında yatacak,ve annesi onu sırtından pıtpıtlayacak.Vee bu 6 ya kadar sürdü.2 saat dikti beni,sonra ben okula giderken, hanım mışıllll mışııılllll uyuyordu:-)
Tek sağlıklı olsunlar da biz de onların başında bekleyelim.Boşuna cennet annelerin ayağı altında değilmiş demek kiiii

Gecenin kaçında ayakta durduğuma değil de en çok,ben ayaktayken eşimin yatakta uyumasına sinir oluyorum:KK37: Haksız mıyımmmm:KK43:

Melek ,eğer öğlen uyumuyor diye huysuzluk yapmıyorsa akşam da erken yatıp sabah kalkıyorsa sorun yok bence,üzülme erken bıraktı diye.
Miray öğlen uyumayınca huysuzluk yapıyor diye dert ediyorum ben,yoksa bırakıcam uyumasın.
Müge Miray da dün o kadar yazınca beni utandırdı,o da rahat uyudu bu öğlen.ama akşam ne zaman isterse o zaman yatırıcam.

Tabi dün 9 da yatınca gecenin 4 ünde uyandı,ama tam uyanma da değil,bizim yatağa gelmek asla istemiyor,ayak da istemiyor.Kendi yatağında yatacak,ve annesi onu sırtından pıtpıtlayacak.Vee bu 6 ya kadar sürdü.2 saat dikti beni,sonra ben okula giderken, hanım mışıllll mışııılllll uyuyordu:-)
Tek sağlıklı olsunlar da biz de onların başında bekleyelim.Boşuna cennet annelerin ayağı altında değilmiş demek kiiii

Gecenin kaçında ayakta durduğuma değil de en çok,ben ayaktayken eşimin yatakta uyumasına sinir oluyorum:KK37: Haksız mıyımmmm:KK43:

elif öglen uykumuz yok yazdımda ege uyuyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:KK52::KK52:
15:30 uyudu

haklısınn sinir olsakta yok caresi.............
hele benım koca bu konularda bir odunnnnnn

sinemcim hepsi düzelecek inşallah. HErşey yoluna girecek...

:)) güldürdün beni artık kocayı takmıyorum tek uyumaları değil ki. akşam eve gelip tv karşısına geçmelerine ne demeliii :KK37:

Ohhh ohhh yazalım burdan da düzene giriversin hepsi.Zaten iyi şey yazınca da tam tersi olmuyor mu:-))

Selin valla tamgün çalışanların işi gerçekten çok zor .Allah kolaylık versin!ama bence iş paylaşımı konusunda pes etmeyin,daha çok genciz,siz aynı anda işten geliyorsunuz,o zaman aynı anda herkes birşeyler yapmalı.Valla şahsi fikrim bağıra çağıra da olsa eşimi işe ortak etmek.1 sene bağırırsın 2 sene bağırırsın, ondan sonra alışacaklar mecbur.Kadınlar çok mu meraklı iş yapmaya evde.
Evde bir kavgaya sebep olmayayım da ben böyle düşünüyorum yani.Yine de tabi herkes kocasını evin durumunu daha ii bilir ona göre davranır.

X