Kimi proveke etmeye çalışmışım
Siz değil misiniz herkesin her şeyden rahatsız olma özgürlüğü olduğunu savunan. Yaptığım yorumun siyasetle ilgisi nedir nerede bir siyasi söylem geçiyor??
ingilizce şarkı olsa problem olmazdı, kürtçe olunca mı problem oluyor diyerek hangi konuyu kaşıdığınızı çok iyi biliyorsunuz
neden anlamazlıktan geliyorsunuz ilginç
neden rahatsız olunduğunu da gayet iyi biliyorsunuzdur eğer bu toplumda yaşıyorsanız
çünkü kimilerine göre kürtçe sadece bir dilden ibaret değil, başka konularda gövde gösterisi demek.
biraz türkçe biraz kürtçe biraz da popüler ingilizce şarkılar olsun, herkesi memnun edelim niyeti yok bunda şu an.
bunun anlamını bilmiyor olmanız mümkün değil. siz bunu bile bile insanları kışkırtıyorsunuz
bu kimilerine göre "ne var canım alt tarafı bir dil" deyip geçilecek bir konu değil bu. sebeplerini herkes çok iyi bilir.
Kendiniz canınızın istediğini yazarken pek ala da size karşılık ben yorum yazınca mı tuzağa çekmek istiyorum sizi. Bu sitede yıllardır varım sadece bir kere ban yedim onun da konusu siyaset değildi başka birine saygısızca yorum yapan birine cevap yazdığım için topluca banlanmıştık. Hiç öyle tartışma çıkaran bir tarzım yoktur size hakaret mi ettim? Saygısızca bir yorum mu yaptım? Kendi fikrimi savunmam neden sizi rahatsız etti? Üstelik siz bana cevap yazmışken.
benim size yazdığım cevap ingilizce ile bir tutmanızla alakalıydı. bu soruma, kürtçeden ve kürtlerden rahatsız olup ayrımcılık konularına da bolca değindiğiniz koca paragraf cevabınızı ne çabuk unuttunuz?
Bana göre herkesin her şeyden nefret etme özgürlüğü ancak gelişmemiş toplumlar ya da kendini geliştirememiş bireyler için geçerlidir.
ben nefret etme ile alakalı bir şey söylemedim. doğru okuyup doğru anlarsanız sevinirim.
Herkesin herkese saygı duyması gerektiğini savunmanın siyasi bir tartışma olduğunu yeni öğrendim sağolun. Evet bir insan hümanist ise başka insanların ve toplumların normal yaşam biçimlerinden, varlığından ve kendilerine zararı olmayan davranış biçimlerinden hoşlanmıyor olamaz. Hümanist de insancıl demek kelime anlamını yazayım da siyasetle alakası var mı yok mu bir daha düşünün.
konuda bahsedilen davranış toplumun normal yaşam biçimi kapsamında bir davranış değil
farklı yerlere çekilmeye çok meyilli bir davranış.
siz bu konuyu baştan sona yanlış anlamış olabilir misiniz?
adam, siyasi görüşünü bildiği aile fertlerinin olduğu ortamda ilk dans gibi herkesin dikkat kesileceği bir an için çalınacak olan şarkının özellikle kürtçe olmasını isteyip "
benden de bişiler olsun" diyor.
bu davranış ve bu cümle kışkırtmaktır, inadına yapmaktır, tahrik etmektir, ego savaşı başlatmaktır.
"benden de bişey olsun" diyerek ayrımcılığı kendisi yapmış zaten
hepimiz aynı toplumda yaşıyoruz, sen ben var mı? olmalı mı? ama konu sahibinin nişanlısına göre varmış demek ki.
hümanizm güzel bir şey ama toplum içinde bi tarafı böyle kaşıyabilecek hareketler hoş karşılanmaz
sizin dediğiniz gibi ingilizce olsaydı sorun olmazdı, kürtçe neden sorun oluyor yaa?? denip geçilecek bir konu değil
toplum içerisinde topluma uygun hareket etmek lazım.
kadın zaten kürtçe halay çeksinler dert değil ama ilk dans şarkısı kürtçe olursa ailem dert eder diyor
ve evet, rahatsız olmak kişisel bişeydir. öznel bişeydir. rahatsız olabilirler. neyden rahatsız olacaklarına biz karar veremeyiz.
toplumda hiç yaşanmamış olmasını dilediğim bazı gerçekler var, keşke toplum sizin hayal dünyanızdaki gibi olsaydı. eminim herkes daha mutlu olurdu.
lakin öyle değil ve biz hayalleri değil gerçekleri konuşuyoruz konu sahibine gerçek fayda sağlayabilmek için.
derdimiz kendi fikrimizi empoze etmeye çalışmak değil, kadıncağıza çözüm önerisinde bulunmak.
sizin çözüm öneriniz ne mesela? bu kız tüm sülasine gidip tek tek "nişanlım ilk dans şarkımızın kürtçe olmasını istedi. siz bundan rahatsız olmayın sonuçta o da ingilizce gibi bir dil. herkes dilini konuşmakta özgür. hümanizm diye bişey var bu şarkıdan rahatsız olmayın" mı desin?