2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ben geldim kıslarr....doktordan tam çıktık eczaneye gittik aliş kaka yaptıı bass bass bağrıyo
annem dedi tam karşı sokakta dayın oturuyo ...oraya gidelim bidaha hastaneye dönmeyelim didi..
tamam dedik...gittik ...dayımın bu kadar yakın olduğunuda bilmiyordum ....
yengem evdeydi hemen attık kendimizi...çocukların altlarını değiştirdik ilaçlarını içirdik
uyuttuk yengemde bişiler ikram etti...
gelelim sorunumuzaaaaaaaa

ömerimin boğazları intihap olmuş yaa.....herkes diştendir dedi..ama doktor hiçbir diş 39,5 ateş yapmaz dedi...bunu hiççç unutmayın dedi...39,5 da popodan ciddi bir rakam dedi...hemen doktoru arayacaksınız dedi...durum değerlendirilmesi yapılıp hastaneye gidip gitmeyeceğine karar veriilir dedi...
alişede baktı...onunda boğazı kızarmış iyiki getirmişsin dedi birbirlerinden geçer 5-6 gün sonra buda gelir dedi....

dedim dikkat ediyoruz doktor bey ...adam didiki havadan mikrop kapmış üşütme değil dedi..
ben demiştim hep yerdeler....bu çocuk olacak tabi dedi...bağlayacakmısın dedi
maşallah hareketlilerde dedi....

kilomuz ömerin 8600 olmuş alişin 8100 olmuş boyları unuttum 70 geçik
dedim kilosu az neden böyle
doktor..ömer için o ishalden sonra bu çok normal dedi...yeni toplanıyorduki hasta olmuş dedi.
ve 5-6 diş birden çıkacak gibi birden çıkaracak dişler
diş dönemi hasas oluyor kimi çocuk dedi.
kardeşi,hiç sorunsuz çıkarmış mesela dedi...
ve biz sağlıklı bir çocukta 1 yaşında 9 kilo isteriz dedi..
aşağısı zayıflık göstergesidir dedi...
bi yerde alişle , ömeri yere koydu oturmalarına baktı bizim ali
oturmda direk duvara tutunup kalktı ...doktor bu dönem oturma dönemidir..
maşallah siz sıralıyorsunuz ...bu çocuk nasıl kilo alsın dedi...
şu harekti biz 9-10 ay arası bebeklerde bekliyoruz dedi...
ki senin çocukların pramtüre bebek ona göre değerlendirirsem obez katogorsinde oluyor
hareketleride hiperaktif çocuk oluyor dedi....ama ayına göre aynın bebekleri gibi dedi...

çok memnunum bu doktordan yaa....medıcalparktaki doktor cerrahpaşa bakıyor diye sallıyordu bizi
bu herşeyini inceliyor....ve bana kan sayımı gerektiğini söyledi...ben cerrahpaşa bakacak ayın 8 de dedim...banada getirin bakim dedi....dedim getiremem doktor bey ...mail atsam dedim...tabiki olur küçük hastalarımın adını belirtin....ben oradan bakarım dedi......
bizden böyel kızlarr.............

ben geldim kıslarr....doktordan tam çıktık eczaneye gittik aliş kaka yaptıı bass bass bağrıyo
annem dedi tam karşı sokakta dayın oturuyo ...oraya gidelim bidaha hastaneye dönmeyelim didi..
yengem evdeydi hemen attık kendimizi...çocukların altlarını değiştirdik ilaçlarını içirdik

ömerimin boğazları intihap olmuş yaa.....herkes diştendir dedi..ama doktor hiçbir diş 39,5 ateş yapmaz dedi...bunu hiççç unutmayın dedi...39,5 da popodan ciddi bir rakam dedi...hemen doktoru arayacaksınız dedi...durum değerlendirilmesi yapılıp hastaneye gidip gitmeyeceğine karar veriilir dedi...
alişede baktı...onunda boğazı kızarmış iyiki getirmişsin dedi birbirlerinden geçer 5-6 gün sonra buda gelir dedi....

dedim dikkat ediyoruz doktor bey ...adam didiki havadan mikrop kapmış üşütme değil dedi..

doktor..ömer için o ishalden sonra bu çok normal dedi...yeni toplanıyorduki hasta olmuş dedi.
ki senin çocukların pramtüre bebek ona göre değerlendirirsem obez katogorsinde oluyor
hareketleride hiperaktif çocuk oluyor dedi....ama ayına göre aynın bebekleri gibi dedi...

çok memnunum bu doktordan yaa....medıcalparktaki doktor cerrahpaşa bakıyor diye sallıyordu bizi
bu herşeyini inceliyor....ve bana kan sayımı gerektiğini söyledi...ben cerrahpaşa bakacak ayın 8 de dedim...banada getirin bakim dedi....dedim getiremem doktor bey ...mail atsam dedim...tabiki olur küçük hastalarımın adını belirtin....ben oradan bakarım dedi......

Canım telde konuştuk gerçi, çok geçmiş olsun tekrar a.s. Doktor demiş zaten kiloları iyi sende kafana takma artık a.s.

AY kuzum ya yazık diş ne zormuş daha bizim başımıza gelmedi .....
afiyet bal şeker olsun canım....

Sağolasın canım zor valla ama buna da şükür, Defdef yine rahat çıkarıyor a.s

afiyet olsun pınarcıom.ilk fırsatta bende denicem bu tariften.kızlar öptüm hepinizi iyi akşamalr.

Sağolasın canım kesinlikle dene biz bayılıyoruz a.s.

slmm kızlarrrrr nasılsınızzzzzzzzzzzzzz.....

Hoşgeldin canım a.s.

Bizde yemeğimizi yedik, kayınbiraderim ofise, eşimde berbere gitti. Bizde Defdef'le yerde debeleniyoruz ama çok fena oldu bı kız ya. Direk koltuğa tutunup kalkıyor. Ama arada geri düşüyor kafa üstü. Artık hiç göz önünden ayıramıyorum ya :1no2:

selam birsen çok geçmiş olsun artık iyice hareketlendiler çabuk geçer inşallah.
pınarcım maşallah defnoşada Türkiz daha popoyu kaldıramıyor
Aysuncum nasılsın tatlım
Bu arada hastayım rapor aldım 2 gün yatıyorum uykusuzluk yorgunluk hepsi üst üste geldi sanırım

Aysuncum nasılsın tatlım
Bu arada hastayım rapor aldım 2 gün yatıyorum uykusuzluk yorgunluk hepsi üst üste geldi sanırım

Çok geçmiş olsun canım ya dinlenmeye çalış azıcık a.s.

Defne çok hareketli tatlım ya maşallahı var ama tutamıyoruz :1no2: Facee video yüklüyorum az sonra bitmiş olur bi bak haline opuyorumnanaktan

Iyi Aksamlar Kizlar,

Bugün hic bakamadim, tüm gün oglumla ugrastim durdum. Ya su kabizlik bizi perisan etti, artik her seye potansiyel suclu gözüyle baktigim icin, ne pisirecegimi sasirdim. Neyseki bir kasik yag ve armut püresiyle 2 kere yapti bugün kakasini. Sanirim atlattik.
Ve Pinar'cigim, Doruk su pek icmiyor. Günde en fazla 60 ml ve o da cok zor. Hele cayi hic icmiyor, bir ara cok iyi iciyordu su ve cayi ama artik sadece emmek istiyor. Zaten biberonu hic kullanamiyoruz, isiriyor ve oyuncak muamelesi yapiyor. Asla emmiyor. Kasikla veriyorum zor bela. Ama bugün siyah üzüm ve elma suyu verdim, hic umudum yoktu ama sevdi ve epeyce icti. Cok sevindim.
Defdef'de dis cikarmis, hayirli olsun canim. Bizim dis gözüküyor ama henüz cikmadi. Bu da ayri bir sorun.

Birsen cok gecmis olsun canim. Tez zamanda atlatir oglusun insallah.

Gülhan'cigim hayallerim azaldi demissin, takildim bu sözüne. Bence insan her yasta hayal kurabilmeli. Kücücükte olsa, hayal kurmaya zorla kendini bence. Ben hayal kurmasam, bogulurum sanirim. Yasamimin can damari hayallerim...

Nurten'cigim, kiz bir hata yapmis, ailesinin sahip cikmamasi ne aci...

Burcu'cucugum, muhallebisini degistirdim bende Dorugun. Ve birkac kasik ancak yiyiyor. Bende alternatif ariyorum acikcasi ama illaha olmasi mi gerekiyor ki?

Iyi Aksamlar Kizlar,

Bugün hic bakamadim, tüm gün oglumla ugrastim durdum. Ya su kabizlik bizi perisan etti, artik her seye potansiyel suclu gözüyle baktigim icin, ne pisirecegimi sasirdim. Neyseki bir kasik yag ve armut püresiyle 2 kere yapti bugün kakasini. Sanirim atlattik.
Ve Pinar'cigim, Doruk su pek icmiyor. Günde en fazla 60 ml ve o da cok zor. Hele cayi hic icmiyor, bir ara cok iyi iciyordu su ve cayi ama artik sadece emmek istiyor. Zaten biberonu hic kullanamiyoruz, isiriyor ve oyuncak muamelesi yapiyor. Asla emmiyor. Kasikla veriyorum zor bela. Ama bugün siyah üzüm ve elma suyu verdim, hic umudum yoktu ama sevdi ve epeyce icti. Cok sevindim.
Defdef'de dis cikarmis, hayirli olsun canim. Bizim dis gözüküyor ama henüz cikmadi. Bu da ayri bir sorun.

Gülhan'cigim hayallerim azaldi demissin, takildim bu sözüne. Bence insan her yasta hayal kurabilmeli. Kücücükte olsa, hayal kurmaya zorla kendini bence. Ben hayal kurmasam, bogulurum sanirim. Yasamimin can damari hayallerim...

Burcu'cucugum, muhallebisini degistirdim bende Dorugun. Ve birkac kasik ancak yiyiyor. Bende alternatif ariyorum acikcasi ama illaha olmasi mi gerekiyor ki?

Kabızlığı şimdilik atlatmanıza çok sevindim canım a.s.

Su içmesi şart valla. Defdef'de gerçi günde 80 cc falan içiyor ama ben 2 günde bir mürdüm eriği püresi veriyorum mutlaka. O çok işe yarıyor eminim...

İnşallah bir daha olmaz bu kazbılık sorunu canım a.s.

Muhallebi konusunda ise çok gerekli diye düşünmüyorum ben. Sadece kuzuları tok tutsun diye işe yarıyor diyorum ama yanılıyor muyum acaba :uhm:

Ya bu facee bi video yükleyecem 1 saat oldu nerdeyse hala yüklüyor diyor çok uzun bişey de değil ama anlamadım uzun mu sürüyordu hep böyle :uhm:

Selam Kızlar,

Boranıyı sallıyorum ayagımda insallah dalar.Bugun sabahın 6 sından berı 1 saat uyudu.Hep hareket hep hareket.Nasıl bır cocuk anlamadım gıttı.Esımde fılm keyfı yapıyor.Benı sarmadı buraya takılayım bıraz.

Birsen canım çok çok gecmış olsun.Bu kadarla bıter insallah.Ve gercekten cok aktıf senınkıler kılolarına hıç takılma derım.Önemli olan gelışimlerı.

Filizcim bende senın gıbıyım.Hayellerım olmadan asla dıyorum ama sankı eskı heyecanım gıdıyor hayata karşı.Belkı de gecıcı bır duygusallık yasıyorum şimdilik.

Pınarcım vıdeoyu heyecanla beklıyorum.

Dünür cok gecmış olsun canım.Tabı tasınma,ev,iş,bebış koçiş derken pil bıttı demı.Annen yardım eder heralde sende dınlen bıraz.

bırsencım tekrardan gecmıs olsun Şeniz
masallah gelısımlerıde ıyıymıs drunuz cok begenmıs :nazar:

Bizde yemeğimizi yedik, kayınbiraderim ofise, eşimde berbere gitti. Bizde Defdef'le yerde debeleniyoruz ama çok fena oldu bı kız ya. Direk koltuğa tutunup kalkıyor. Ama arada geri düşüyor kafa üstü. Artık hiç göz önünden ayıramıyorum ya :1no2:

cnm defdef ede masallah pek haraketlenmıs bızımkı daha hıc bıryere tutunup kalkmaya calısmıyor

Aysuncum nasılsın tatlım

esracım ne zaman gelıyon gıdıyon sen kız Şenizyetısemedım yıneya:çok üzgünüm:
sende hastaymıssın cok gecmıs olsun guzelım :1hug:dıkkat et kendıne

Iyi Aksamlar Kizlar,

fılızcım ıns tamamen normale doner doruk pasamız:1hug:
sı ıcınde bızımkı gunde 125 ml lık sulugunu bazen tam bıtıyor bazen cok daha az ıcıyor ama ılk baslarda nerdeyse hıc ıcmıyodu kasıkla falan olmuyor suluguyla ama rahat ıcıyor

Selam Kızlar,

Boranıyı sallıyorum ayagımda insallah dalar.Bugun sabahın 6 sından berı 1 saat uyudu.Hep hareket hep hareket.Nasıl bır cocuk anlamadım gıttı.Esımde fılm keyfı yapıyor.Benı sarmadı buraya takılayım bıraz.

Birsen canım çok çok gecmış olsun.Bu kadarla bıter insallah.Ve gercekten cok aktıf senınkıler kılolarına hıç takılma derım.Önemli olan gelışimlerı.

Filizcim bende senın gıbıyım.Hayellerım olmadan asla dıyorum ama sankı eskı heyecanım gıdıyor hayata karşı.Belkı de gecıcı bır duygusallık yasıyorum şimdilik.

Dünür cok gecmış olsun canım.Tabı tasınma,ev,iş,bebış koçiş derken pil bıttı demı.Annen yardım eder heralde sende dınlen bıraz.
cnm ya senın ısın gercekten cok zor bıde ılk bastan berı boyle
ıns zamanla duzene gırer kuzucuk

Selam Kızlar,

Canım ya iptal ettim yine yüklemeye çalışıyorum ama yarım saatten fazladır bekletiyor hala yanlış mı yapıyorum desem bilmiyorum ki :uhm:

cnm defdef ede masallah pek haraketlenmıs bızımkı daha hıc bıryere tutunup kalkmaya calısmıyor

Sağolasın canım ay fena valla. Hiç boş bırakamıyosun ya :1no2:

[B iyş geceler kızlar..
]Gecmişe cok bakamadım
birsencim çok gecmiş olsun..[/B]

İyi geceler canım nasılsın?

Ay babası Defne'ye tiramisunun kremasından yediriyor. Babası her verişinde alkış yapıyor çatlak kızım kaydirigubbakcemile3

pnrhlt arkadaşım geçmişi okudumda gerçekten senin kızın bayağı ilerlemiş benim kızımla aralarında 2 hafta var ama benim kızım ne tek başına oturuyor nede alkış yapıyor CADIARZU maşallah senin kuzuya :nazar:
acaba diyorum bişey duydum ne kadar doğru bilemem duyduğuma göre kuvezde kalan bebekler diğer bebeklere göre gelişimleri 1 ay geriden takip edermiş diye, benim kızımda 5 gün kuvezde kaldı acaba diyorum :uhm:

pnrhlt arkadaşım geçmişi okudumda gerçekten senin kızın bayağı ilerlemiş benim kızımla aralarında 2 hafta var ama benim kızım ne tek başına oturuyor nede alkış yapıyor CADIARZU maşallah senin kuzuya :nazar:
acaba diyorum bişey duydum ne kadar doğru bilemem duyduğuma göre kuvezde kalan bebekler diğer bebeklere göre gelişimleri 1 ay geriden takip edermiş diye, benim kızımda 5 gün kuvezde kaldı acaba diyorum :uhm:

Sağolasın canım a.s. Defne uzun süredir tek başına oturuyor. 1 aydır sıralıyordu 10 gündürde emekleyip, kendi kendine ayağa kalkıyor. Küvez olayını hiç bilmiyorum canım ama Defne karnımdaykende çok hareketliydi. Doktor hep böyle hareketli bi bebek olacağını söylemişti belki de ondandır :uhm:

X